Meho Kodro - selektor reprezentacije BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

icetea01
Kontakt:

Re: Meho Kodro - selektor reprezentacije BiH

Post Postao/la icetea01 » 11 sep 2023, 23:45

Beduin je napisao/la:
11 sep 2023, 23:32
icetea01 je napisao/la:
11 sep 2023, 23:23
Sta ce neki drugi trener promjeniti? Kodri mogu jedino zamjerati sto nije vise forsirao presing i agresivnost u napadu, inace sto se tice formacije i odabir igraca mi nemamo bolje nit bi neki drugi trener nesto promjenio. Nemamo igraca koji ce napraviti solo akciju ili iz "nemoguceg" napraviti moguce, tako dzaba nam Mourinjo ili bilo koje "zvucno" ime.
Kako nemas bolan, vec oko 65. minute si trebao izvesti Gazibegovica, vratiti Dedica na desnu stranu, a Hamulica na krilo. Posto je Demirovic bio uzasan njega OUT, ubacujes Bilbiju ili Menala.
Tahirovica izbacis i gurnes Nalica iza Dzeke npr. Ili povuces Dzeku iza napadaca, a Bilbiju ispred njega. Pa kao selektor valjda trebas u glavi imati potencijalne rokade igraca i formacije, prilagodjavati se situaciji na terenu, a ne j3benog Civica ubacivati i ocekivati nesto, a imas Kolasinca iza njega koji je izmislio za njega fudbal.
Ko je taj Hamulic da bi on napravio neku prevagu ili unio neku svjezinu u igri? Ko je Nalic pa da ti garantujes da bi s njima pobjedili? Da je bilo preokrenuto, govorili bi "zasto nije ubacio Gazibegovica" ili slicno. Da je Pjanic igrao od pocetka bilo "nema nam promjene dok Dzeko i Pjanic igraju 90 minuta" itd. Ajde da imamo igrace u nekoj Sevilli, Fiorentini, Dortmundu, itd. (da negovorim o jacim klubovim), ali vi bukvalno mislite da Hamulici, Nalici itd. promjenili igru za 180 stepeni.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 11 sep 2023, 23:48

Mozda vrate Adziju, on je Island tuko.

inzomni
Kontakt:

Post Postao/la inzomni » 11 sep 2023, 23:50

Koliko Herve Renard uzima mjesecno? S tim likom bi igrali polufinale Eura je.bes mi sve

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 11 sep 2023, 23:51

inzomni je napisao/la:
11 sep 2023, 23:50
Koliko Herve Renard uzima mjesecno? S tim likom bi igrali polufinale Eura je.bes mi sve
Za tog covjeka bi morali onu zgradu prodati.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 11 sep 2023, 23:51

Ništa njegov eventualni otkaz neće promijeniti kao što nije promijenio ni Hadžibegićev. Ovdje je problem mnogo dublje prirode i treba čistiti od saveza pa dalje.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 11 sep 2023, 23:51

dinoze je napisao/la:
11 sep 2023, 23:48
Mozda vrate Adziju, on je Island tuko.
:urnebes:
naprijed rejal

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 11 sep 2023, 23:52

inzomni je napisao/la:
Kakav on odyebo Arapske pare i otiso trenirat zensku repku sad skontaj za koliko€, nema BH savez para da njega placa ni 2 dana.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 11 sep 2023, 23:52

inzomni je napisao/la:
Jedino ako se na Ilidži bude igralo...
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 11 sep 2023, 23:53

BoixosNois1899 je napisao/la:
11 sep 2023, 23:51
Ništa njegov eventualni otkaz neće promijeniti kao što nije promijenio ni Hadžibegićev. Ovdje je problem mnogo dublje prirode i treba čistiti od saveza pa dalje.
Na kraju krajeva, najveci problem su igraci koji i ne mogu puno bolje od ovoga.
Nemojte mi sad samo spominjat Albaniju i slicne.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

icetea01
Kontakt:

Post Postao/la icetea01 » 11 sep 2023, 23:54

Beduin je napisao/la:
11 sep 2023, 23:38
icetea01 je napisao/la:
11 sep 2023, 23:35
Beduin je napisao/la:
11 sep 2023, 23:20
Nisam nista htio pisati o njemu nakom izbora za selektora cekajuci da vidim hoce li kakve novine unjeti, kakvu selekciju igraca ce napraviti. Ali kao sto je vecina saglasna ovdje, trenerska karijera govori za njega. Velika nula od trenera bez ikakvog plana B tokom utakmice, bez pokusaja nesto da se promijeni, da formaciju prilagodi stanju na terenu gdje napadas i drzis loptu, a i dalje forsirad 3 u odbrani i jos na kraju uvodis Civica umjesto da izbacis viska beka i ojacas napad.
Mars jugosaurus.
Ojacao je napad, igrali smo s 3 napada, sta je trebalo, da igramo jedino s Hadzikadunicem i Milicevicem u odbrani? Izmjena Kolasinca isto u redu, pomenuti je u napadu bezkoristan i bezidejan, danas jos dosta pogresnih dodavanja, zaista slabo za igraca Atalante. Gazibegovic i Dedic su danas igrali i u napadu i u odbrani, ali vidilo se da je to previse za 90 minuta, a koga mi to imamo na tim pozicijama jos? Menalo nije odigrao cijelu utakmicu u Dinamo 1,5 godinu, Stevanovic ozlijedjen, em sto su to sve prosjecni igraci i onako ne bi napravili neku promjenu na terenu.
Zato su Civic i Kodro napravili promjenu, umjesto Hamulica i Menala. Odlicna postavka igre.
Ne opravdam ja ni Civica ni Kodru, ali samo kazemo da neko drugi na mjesto njih ne bi nista znacajno promjenio. Dzaba prizeljkujete te neke formacije, a jednostavno nemamo kvalitet ni u sirini ni u pojedincima.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 11 sep 2023, 23:56

Kaunas je napisao/la:
11 sep 2023, 23:53
Ni Albanija nema dobre igrace pa opet igraju dobro.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 11 sep 2023, 23:57

Kaunas je napisao/la:
Island vrvi od kvaliteta :mrgreen:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 11 sep 2023, 23:58

Kaunas je napisao/la:
Nismo toliko loši da bi dijelili peto mjesto u grupi sa Islandom, u tome je sva poenta. Pa mučimo se Lihtenštajnom yebote, a oni su 200. reprezentacija svijeta.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 11 sep 2023, 23:59

delinjo je napisao/la:
11 sep 2023, 23:57
Kaunas je napisao/la:
Island vrvi od kvaliteta :mrgreen:
Dvije repke slicnog kvaliteta, jedna dobila prvu a druga drugu tekmu.
dinoze je napisao/la:
11 sep 2023, 23:56

Ni Albanija nema dobre igrace pa opet igraju dobro.
Imaju 3 puta bolje igrace, dzaba sto kod nas pored igraca pise Besiktas a on go qrac.
15.10.2013.

icetea01
Kontakt:

Post Postao/la icetea01 » 12 sep 2023, 00:02

Hansestadt je napisao/la:
11 sep 2023, 23:44
icetea01 je napisao/la:
Beduin je napisao/la:
11 sep 2023, 23:20
Nisam nista htio pisati o njemu nakom izbora za selektora cekajuci da vidim hoce li kakve novine unjeti, kakvu selekciju igraca ce napraviti. Ali kao sto je vecina saglasna ovdje, trenerska karijera govori za njega. Velika nula od trenera bez ikakvog plana B tokom utakmice, bez pokusaja nesto da se promijeni, da formaciju prilagodi stanju na terenu gdje napadas i drzis loptu, a i dalje forsirad 3 u odbrani i jos na kraju uvodis Civica umjesto da izbacis viska beka i ojacas napad.
Mars jugosaurus.
Ojacao je napad, igrali smo s 3 napada, sta je trebalo, da igramo jedino s Hadzikadunicem i Milicevicem u odbrani? Izmjena Kolasinca isto u redu, pomenuti je u napadu bezkoristan i bezidejan, danas jos dosta pogresnih dodavanja, zaista slabo za igraca Atalante. Gazibegovic i Dedic su danas igrali i u napadu i u odbrani, ali vidilo se da je to previse za 90 minuta, a koga mi to imamo na tim pozicijama jos? Menalo nije odigrao cijelu utakmicu u Dinamo 1,5 godinu, Stevanovic ozlijedjen, em sto su to sve prosjecni igraci i onako ne bi napravili neku promjenu na terenu.
Sasvim korektna partija Kolasinca, ne znam sta ocekujes vise. Namjestio je 100% priliku za Bilbiju, i bezkoristan, bezidejan?
Ta prilika za Bilbiju mu je bio jedini korektan ubacaj tokom 90 minuta. Da je borben, jeste, ali nema tu neku inteligenciju ili tehniku kad smo oko sesnaesterca protivnika, svaka njegova lopta je isla u noge Islandjana ili jednostavno u prazno. Kazem, za igraca Atalante lose, da igra u nekom Ferencvarosu pa ajde, ali ovako me nije impresionirao.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 12 sep 2023, 00:02

icetea01 je napisao/la:
11 sep 2023, 23:54
Beduin je napisao/la:
11 sep 2023, 23:38
icetea01 je napisao/la:

Zato su Civic i Kodro napravili promjenu, umjesto Hamulica i Menala. Odlicna postavka igre.
Ne opravdam ja ni Civica ni Kodru, ali samo kazemo da neko drugi na mjesto njih ne bi nista znacajno promjenio. Dzaba prizeljkujete te neke formacije, a jednostavno nemamo kvalitet ni u sirini ni u pojedincima.
Ali Island i Lihtenstajn imaju kvalitet u odnosu na neke Dzeku, Kolasinca, Dedica, Pjanica, Krujica, Tahirovica, Demirovica... necemo dalje, slazemo se da se ne slazemo po pitanju postavke igre (ne mislim na startnu postavu, nego na sve ostalo u nastavku utakmice poslije 1. poluvremena.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

MerciBien
Kontakt:

Post Postao/la MerciBien » 12 sep 2023, 00:02

Mi smo reprezentacija treceg ili cetvrtog sesira EURO kvalifikacija i to polako postaje standard, odnosno definitivno treba smanjiti ocekivanja od reprezentacije. Bice tu i tamo meceva koje cemo malo bolje odigrati od prosjeka, nesto tipa onog bljeska protiv Islanda u Zenici, ali dugorocno smo otprilike u tom srednjem do nizem srednjem rangu Europe. Obzirom na zadnje rezultate, vjerovatno cemo i sesirima za izvlacenje padati sto nam garantuje bar 3 selekcije veceg ranga od nas

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 12 sep 2023, 00:02

Nakon spiska se vidjelo gdje vodi sve, ćim to zove sina sve je jasno. Doduše birali smo selektora 2,5 mjeseca, nije imao kad da se upozna :( sa igračima. Ono što sam ja vidio na prvu jeste da Dedić ne može lijevo, da su i on i Gazi egović beskorisni bez krila. Totalno neprirodna pozicija za Hadžiahmetovića, on jedino može igrati ispred stopera. Tahirović je još mlad, nema nekih ideja prema naprijed. Demirović, gluho bilo, bez ikakve ideje, kretnje. Ne možemo se na Džeku oslanjati isključivo. Uvođenje Kenana je bezobrazno, i nakon izmjena smo očekivali magiju pjanića. Realno nemamo vizije nikakve. Sad šta je pametno? Da vratimo Peteva možda i imamo šanse preko tog baraža ( ne znam šta misle BHF). Sljedeći je Barbarez ko da gledam.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 12 sep 2023, 00:05

icetea01 je napisao/la:
12 sep 2023, 00:02
icetea01 je napisao/la:

Sasvim korektna partija Kolasinca, ne znam sta ocekujes vise. Namjestio je 100% priliku za Bilbiju, i bezkoristan, bezidejan?
Ta prilika za Bilbiju mu je bio jedini korektan ubacaj tokom 90 minuta. Da je borben, jeste, ali nema tu neku inteligenciju ili tehniku kad smo oko sesnaesterca protivnika, svaka njegova lopta je isla u noge Islandjana ili jednostavno u prazno. Kazem, za igraca Atalante lose, da igra u nekom Ferencvarosu pa ajde, ali ovako me nije impresionirao.
Sta te covjece ima impresionirat kad je igrao stopera u postavci 352 i tek sporadicno izletio pred protivnicku sesnaesterac. Veceras mu nije ni bila uloga da radi centarsuteve i prodire po krilu. Tu je bio zaduzen Dedic, a onda i Civic.

J3bote, gledate li vi utakmicu i pratite li desavanja na terenu, pokusavate li skontati trenersku zamisao?
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 12 sep 2023, 00:08

Beduin je napisao/la:
12 sep 2023, 00:05
icetea01 je napisao/la:
12 sep 2023, 00:02

Sta te covjece ima impresionirat kad je igrao stopera u postavci 352 i tek sporadicno izletio pred protivnicku sesnaesterac. Veceras mu nije ni bila uloga da radi centarsuteve i prodire po krilu. Tu je bio zaduzen Dedic, a onda i Civic.

J3bote, gledate li vi utakmicu i pratite li desavanja na terenu, pokusavate li skontati trenersku zamisao?
Velika je prednost kad na toj poziciji u ovakvom sistemu imas igraca koji je prirodno ljevak a ima i dugu karijeru na poziciji lijevog beka, nisam vidio da smo nesto uspjeli to iskoristit u fazi izgradnje napada.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.