aaaa vidi fakat, nisam znao za to. srecom malo ih je. u zadnjih nekoliko godina medju milanovim navijacima ima svakakvih indijanaca.miky_hz je napisao/la:http://www.youtube.com/watch?v=FGk8WFdsRH8calcio je napisao/la:ja to ne vjerujem ni sekunde. Maldini je kralj medju svim navijacima Milana, posebno mu nebi zvizdali radi Baresija i slicnih stvari. joj kako lupaju......
Posto ne vjerujes uvjeri se sam![]()
A inace sveukpno navijaci su Maldinia lose ispratili,realno puno vecu stvar su trebali napraviti ovako samo sa onim salovima na kojim je pisalo nesto u vezi njega...ostalo beze, Costacuurta i Albertini su imali bolje oprostaje zalosno
Serie A - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Re: SERIE A 2008/2009
istina je...calcio je napisao/la:ja to ne vjerujem ni sekunde. Maldini je kralj medju svim navijacima Milana, posebno mu nebi zvizdali radi Baresija i slicnih stvari. joj kako lupaju......
MILANO, 24 maggio - La festa dopo l'ultima partita al Meazza di Paolo Maldini si è conclusa con una contestazione nei confronti del capitano, che tra una settimana lascerà il calcio giocato, da parte della curva sud rossonera. Dopo la fine della gara, mentre Maldini faceva il suo giro di campo per salutare il pubblico del Meazza, la curva sud ha esposto uno striscione con scritto: 'Sentiti ringraziamenti da chi hai definito mercenari e pezzenti', sopra il quale è stata srotolata un'enorme maglietta rossonera con il numero 6 che apparteneva a Franco Baresi, il capitano da cui Maldini ha ereditato la fascia. Per finire, il tifo ha iniziato a scandire il coro 'Franco Baresi, c'è solo Franco Baresi'. In mezzo al campo, Maldini è apparso visibilmente contrariato e a poco o nulla è servito l'abbraccio di Leonardo che lo invitava a non dare retta alla contestazione. A quanto pare, lo striscione esposto dalla curva sud si riferiva a un piccolo battibecco avuto da Maldini dopo la finale di Champions League a Istanbul.
SPALLETTI: «INCREDIBILE LA CONTESTAZIONE A MALDINI» - «Me l'hanno detto i miei giocatori che sono rimasti particolarmente colpiti. Se è vero questo, quelli che vengono al campo per offendere e picchiare sono quelli che non amano questo sport e lo usano, devono restare a casa. Se si offende uno come Maldini si è passati oltre il limite del lecito sotto tutti gli aspetti». Nel dopo Milan-Roma il tecnico giallorosso, Luciano Spalletti, stigmatizza il comportamento dei tifosi milanisti che hanno rovinato la festa di addio a Paolo Maldini, gridando e esponendo uno striscione "C'è solo un capitano: Franco Baresi".. http://www.tuttosport.com/
inace ovdje sve pise o tome kako su mu pojedini navijaci Milana zvizdali i izlozili transparent da je Baresi jedini kapiten...uostalom tu su i kritike od Spalettia upucene prema pojedinim navijacima Milana...et uzmite online prevodilac i vidite sve kako pise jest da im je malo bukvalan prevodilac ali uglavnom se da prociat da su zvizdali

...where amazing happens...Le bRon James...CHOSEN-1...MVP
Real Madrid-Kaka-C.Ronaldo-Albiol-Benzema...
C.R-9 "uno,dos,tres HALA MADRID"
- calcio
- Kontakt:
vafanculo idioti, Paolo je king 

Talijanski navijaci su opcenito takvi ne znaju cjeniti svoje najbolje igrace tako su i navijacu Intera zvizdali Ibri na utakmici protiv Lazia bez obzira sto im je u zadnje 2 sezone prakticki sam donio 2 titule 

...where amazing happens...Le bRon James...CHOSEN-1...MVP
I onda se cude sto im liga nevalja qurcu (da izvinu djeca na izrazu ^^). Neko je prije par sedmica naveo kako Championship ima vecu gledanost od Serie A...JameS je napisao/la:Talijanski navijaci su opcenito takvi ne znaju cjeniti svoje najbolje igrace tako su i navijacu Intera zvizdali Ibri na utakmici protiv Lazia bez obzira sto im je u zadnje 2 sezone prakticki sam donio 2 titule
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
- calcio
- Kontakt:
ma to je bila mala grupa, prije nekoliko godina se rasformirala milanova glavna navijacka grupa Fossa del leoni, i od tada kao sto rekoh, na tribinama ima svakakvih indijanaca. a i Maldini se nesto zakacio sa njima i kritikovao ih.
talijanski navijaci su malo frustrirani jer su poceli zaostajati za englezima na primjer, igraju na dotrajalim i losim stadionima, mnogi milanovi navijaci ne vole Berlusconija, itd. ima mnogo stvari koje su lose. ali opet talijanski fudbal ima nesto sto neke druge lige (englezi) imaju sve manje i manje a to je bas ona prava ludjacka ljubav prema klubovima, tifosi, koreografije, ide se na gostovanja i slicno. navijacka kultura slicna i bliska nasoj balkanskoj, samo na vecem nivou i sa puno boljim kvalitetom fudbala na terenu.
Englezi su platili veliki ceh da bi bili trenutno najbolji, kod njih vise nema toga. u Spaniji navijacka kultura nikad nije bila nesto posebno. U Njemackoj je po meni napravljen pravi balans tako da mogu zajedno uzivati i gostujuci i domaci navijaci ali i ljudi koji dodju na tekmu sa malom djecom bez straha da ce ih neki huligani prebiti, a ulaznice su jeftine i stadionu uvijek puni. I Serie A bi trebala ici u tom pravcu a ne u engleskom.
talijanski navijaci su malo frustrirani jer su poceli zaostajati za englezima na primjer, igraju na dotrajalim i losim stadionima, mnogi milanovi navijaci ne vole Berlusconija, itd. ima mnogo stvari koje su lose. ali opet talijanski fudbal ima nesto sto neke druge lige (englezi) imaju sve manje i manje a to je bas ona prava ludjacka ljubav prema klubovima, tifosi, koreografije, ide se na gostovanja i slicno. navijacka kultura slicna i bliska nasoj balkanskoj, samo na vecem nivou i sa puno boljim kvalitetom fudbala na terenu.
Englezi su platili veliki ceh da bi bili trenutno najbolji, kod njih vise nema toga. u Spaniji navijacka kultura nikad nije bila nesto posebno. U Njemackoj je po meni napravljen pravi balans tako da mogu zajedno uzivati i gostujuci i domaci navijaci ali i ljudi koji dodju na tekmu sa malom djecom bez straha da ce ih neki huligani prebiti, a ulaznice su jeftine i stadionu uvijek puni. I Serie A bi trebala ici u tom pravcu a ne u engleskom.
Bundesliga je bolja od Serie A.
Koga još boli Q. za smiješnu Serie A? Ama baš nikoga.
Nije najveća budala onaj koji ne zna da čita, nego onaj koji misli da je sve ono što pročita istina.
- calcio
- Kontakt:
To govoris samo zbog toga jer u Bundesligi dominiraju nasi reprezentativci. sta ako Dzeko predje u Milan, Salihovic u Fiorentinu, Jahic u Genou... Brazzo je vec u Juventusu,aseemic je napisao/la:Bundesliga je bolja od Serie A.

tri talijanska kluba su igrali cetvrtfinale lige prvaka, Milan je osvojio prije dvije godine, a ne tako davno u finalu su igrala dva talijanska kluba, Milan i Juve
calcio je napisao/la:To govoris samo zbog toga jer u Bundesligi dominiraju nasi reprezentativci. sta ako Dzeko predje u Milan, Salihovic u Fiorentinu, Jahic u Genou... Brazzo je vec u Juventusu,aseemic je napisao/la:Bundesliga je bolja od Serie A.
tri talijanska kluba su igrali cetvrtfinale lige prvaka, Milan je osvojio prije dvije godine, a ne tako davno u finalu su igrala dva talijanska kluba, Milan i Juve
Bundesliga je zanimljivija svakom pravom Bosancu i Hercegovcu.
Nekoliko razloga: zanimljivost, neizvjesnost, atraktivnost, filozofija igre...
Ove godine predstavnici Bundeslige razjebali talijane na svim frontama. Dokazi:
Inter - Werder 1:1
werder - Inter 2:1
Werder - Milan 1:1
Milan - Werder 2:2
Bayern - Fiorentina 3:0
Fiorentina - Bayern 1:1
Werder - Udinese 3:1
Udinese - Werder 3:3
BVB - Udinese 0:2
Udinese - BVB 0:2
Sampdoria - Stuttgart 1:1
Milan - Wolfsburg 2:2
Nije najveća budala onaj koji ne zna da čita, nego onaj koji misli da je sve ono što pročita istina.
- calcio
- Kontakt:
nemozes poslije jedne lose evropske sezone za talijanske klubove proglasavati ligu mrtvom. klubovi ce se pojacati preko ljeta, dolaze i neki mladi igraci, tako da bi sljedeca sezona trebala biti dosta uspjesnija.
a naravno, i njemackim klubovima zelim puno uspjeha, pogotovo onim gdje igraju nasi igraci.
a naravno, i njemackim klubovima zelim puno uspjeha, pogotovo onim gdje igraju nasi igraci.
calcio je napisao/la:nemozes poslije jedne lose evropske sezone za talijanske klubove proglasavati ligu mrtvom. klubovi ce se pojacati preko ljeta, dolaze i neki mladi igraci, tako da bi sljedeca sezona trebala biti dosta uspjesnija.
Je l' ti citas ili imas komplekse? Ja sam rekao da je Bundesliga bolja od Serie A, u ovom momentu i za naredne dvije - tri sezone, naravno da nije mrtva niti ce ikada biti nesto tome slicno.
Osim toga nije jedna losa sezona, nego zadnje dvije, ako ne i tri...
Jos jedna ovakva sezona i Talijani gube jednog predstavnika u Ligi Prvaka. Dokaz:
Vidi se da je zadnje 2 godine Bundesliga osvojila čak 4.5 boda više od Serie A.1 England 14.428 16.625 17.875 15.000 0.000 63.928
2 Spain -- 15.642 19.000 13.875 13.062 0.000 61.579
3 Italy -- 15.357 11.928 10.250 11.375 0.000 48.910
4 Germany -- 10.437 9.500 13.500 12.687 0.000 46.124
- el-fighter
- Kontakt:
Ma slabi su skroz. Pa Championship ima veću gledanost od Serie A. Navijači klubova koji igraju u Seriji A su totalni kreteni. Mislim izviždati jednog Maldinija na oproštaju je katastrofa. Navijači Intera su izviždali Ibrahimovića, a lik jedini igra, pored onih ljenčuga.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Slazemo se znači.el-fighter je napisao/la:Ma slabi su skroz. Pa Championship ima veću gledanost od Serie A. Navijači klubova koji igraju u Seriji A su totalni kreteni. Mislim izviždati jednog Maldinija na oproštaju je katastrofa. Navijači Intera su izviždali Ibrahimovića, a lik jedini igra, pored onih ljenčuga.
- calcio
- Kontakt:
Nisam bas siguran ko ima komplekse..
Pa eto neka je bolja Bundesliga, neda mi se diskutovati. pratite onu ligu koju hocete.
Ja od malih nogu pratim Serie A. Evo i Dzeko i Diego koji su glavne zvijezde Bundeslige sanjaju o igranju u Serie A, pa neka je i slabija. Serie A je i dalje privlacna zbog ljubavi prema fudbalu, zbog tradicije, Italija je prava fudbalska zemlja u kojoj je il calcio u pravom smislu najvaznija sporedna stvar. Bilo je velikih kriza ali uvijek su se talijanski klubovi vracali i osvajali titule. Tako ce biti i sada.
Nasa je liga po nekim statistikama najslabija u Evropi pa ljudi prate, idu na gostovanja,odvajaju novac radi ljubavi prema klubu. I tako ce vazda biti, pa neka smo najslabiji. raja voli fudbal
Pa eto neka je bolja Bundesliga, neda mi se diskutovati. pratite onu ligu koju hocete.
Ja od malih nogu pratim Serie A. Evo i Dzeko i Diego koji su glavne zvijezde Bundeslige sanjaju o igranju u Serie A, pa neka je i slabija. Serie A je i dalje privlacna zbog ljubavi prema fudbalu, zbog tradicije, Italija je prava fudbalska zemlja u kojoj je il calcio u pravom smislu najvaznija sporedna stvar. Bilo je velikih kriza ali uvijek su se talijanski klubovi vracali i osvajali titule. Tako ce biti i sada.
Nasa je liga po nekim statistikama najslabija u Evropi pa ljudi prate, idu na gostovanja,odvajaju novac radi ljubavi prema klubu. I tako ce vazda biti, pa neka smo najslabiji. raja voli fudbal
potpisujem, realan post. ja sam takodje pisao o seriji a pa ne bih da ponavljam. mada me kod pojedinih neke izjave ne cude, oni zive u svabiji. nekima je cak i njihova druga liga interesantija od calcacalcio je napisao/la:Nisam bas siguran ko ima komplekse..
- calcio
- Kontakt:
ma meni uopste nije bila namjera otvoriti diskusiju njemacki vs talijanski fudbal, imaju prednosti i jedni i drugi. samo izgleda da je sada IN blatiti Serie A, a dizati u nebesa engleza kao vanzemaljce, evo poceli su i nijemce na slican nacin uzdizati.bh hrvat je napisao/la:potpisujem, realan post. ja sam takodje pisao o seriji a pa ne bih da ponavljam. mada me kod pojedinih neke izjave ne cude, oni zive u svabiji. nekima je cak i njihova druga liga interesantija od calcacalcio je napisao/la:Nisam bas siguran ko ima komplekse..
na prethodnoj stranici sam napisao sta mislim o njemackom fudbalu, i cak napisao da se nadam da ce talijani neke stvari "pokupiti" od njih radije nego od engleza. evo citiracu sam sebe: U Njemackoj je po meni napravljen pravi balans tako da mogu zajedno uzivati i gostujuci i domaci navijaci ali i ljudi koji dodju na tekmu sa malom djecom bez straha da ce ih neki huligani prebiti, a ulaznice su jeftine i stadionu uvijek puni. I Serie A bi trebala ici u tom pravcu a ne u engleskom.
talijanima treba jedno evropsko ili svjetsko prvenstvo da dotjeraju svoje stadione u red, 1990 je bila davno. uhh sto je se ostarilo, jos se sjecam ivkovica i maradoninoga penala, kao da je juce bilo
Budimo realni, opet je italijanska liga ispred njemacke i to svi znaju, ali ovim krupnim koracima unazad ukoliko nastave to ce se promjeni vrlo brzo. I dalje je Inter jaci od bilo kojeg tima iz Bundeske, a vjerovatno i Juventus i Milan (trenutno, istina Wfl se pokazao dobro protiv Milan-a, medjutim gledajuci igracki kadar ipak su sva tri navedena tima ispred njih). Ni Fiorentima nije za baciti, doduse malo su se brukali po Evropi ove sezone, ali bit ce bolje valjda. A sto se tice navijaca, zvizdati Ibri i Maldiniju... to nema ni kod nas...pa bolan navijaci Livpoola skandiraju Sheareru jer je unaprijedio engleski fudbal (kao igrac, jos ne kao trener), i bio je ikona EPL-a , a i sad je, a ovi vamo zvizde covjeku koji je citavu karijeru proveo u Milanu. Istina, to je bila manja grupa, ali nije to jedinstven primjer, u Italiji se svi timovi ponasaju kao Real: Bologna izgubi 2-3 utakmice odma neka smjena, i dize se panika kad neki Napoli izgubi koju utakmicu, a navijaci odma prave neko njesra...
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
- calcio
- Kontakt:
Slazem se za stadione. Znam da od vecih klubova Juve vec gradi novi a da u Interu i Romi postoje planovi. Pa valjda uskoro bude nesto od toga.bh hrvat je napisao/la:talijanima treba jedno evropsko ili svjetsko prvenstvo da dotjeraju svoje stadione u red, 1990 je bila davno. uhh sto je se ostarilo, jos se sjecam ivkovica i maradoninoga penala, kao da je juce bilo
Sjecam se i ja te tekme, bio sam dosta mlad ali sve sam upijao, jooooj koja nepravda da onakva bezvezna Argentina dodje do finala pored onakve Juge i onakvog selektora. Ali sta ces, imali ljudi pobjednicki mentalitet, nesto sto je nama vazda falilo
Raspravljati koja je kvalitetnija Bundesliga ili Seria A je glupo, jedino na sta bi se mogli ugledati Italijani su stadioni u BL.
Nekako mi ne ide da se Roma i Lazio sele sa Olimpika ipak je on previse vezan za ta dva kluba ali sta ce biti ................
Mnogi su navijaci vezani za svoje stadione(sto je i normalno) ali povezanost navijaca Rome i Lazija sa olimpikom je nesta posebno
Nekako mi ne ide da se Roma i Lazio sele sa Olimpika ipak je on previse vezan za ta dva kluba ali sta ce biti ................
Mnogi su navijaci vezani za svoje stadione(sto je i normalno) ali povezanost navijaca Rome i Lazija sa olimpikom je nesta posebno
- " $...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.