Novak Đoković

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

marconato
Kontakt:

Re: Novak Đoković

Post Postao/la marconato » 02 jul 2011, 12:50

Ma sta se bzvz raspravljate kad ce Nole svakako sutra uzeti "i taj" Wimbledon! :D Jednostavno, 2 u 1 :)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

28TAGOE
Kontakt:

Post Postao/la 28TAGOE » 02 jul 2011, 12:51

Armagedon nemoj biti tako plitak. :lol:

Broj 1 se ne može mjerit ni sa čim,jer je to najveći cilj djeteta koje uzme reket u ruke.Dakle čast grand slamovima,nzm po čemu bi veći GS bio Wimbledon od RG?
Možda po jagodama,bijeloj odjeći,kiši,nikakvoj travi?

Dakle Nole je ostvario svoj najveći životni cilj,to je broj 1.Zasigurno je da je imao još ciljeva tipa osvojiti grand slam,osvojiti davis cup,osvojiti wimbledon,osvojiti olimpijsku medalju,sve je uspio osim Wimbledona i naravno da će sad dat izjavu kako mu je to još jedini i najveći cilj u ovom momentu.
LARISSA RIQUELME!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 02 jul 2011, 12:53

28TAGOE je napisao/la:
Čuj Nadala izuzetno cijenim. Al ovakva njegova izjava može značit (uz naravno to što je čovjek naglasio da je Novak zaista trenutno ove godine najbolji na svijetu) tri stvari: 1. došao je neko bolji koji će vladat 2. moje vrijeme i dominacija su završeni 3. lažna skromnost ili doza licemjerja. E sad normalno možemo mi nagadjat,al šta bi rekao juče,da je Novak ispao?
Budimo realni pozicija broj 1 znači kako u sportskom tako i u mnogim drugim stvarima.

Broj 1 sigurno znaci ali ni blizu koliko osvojeni trofeji...i Novaku je sad bilo vazno postati br.1 jer to dosad nije bio ali od jucerasnje pobjede sve sto je vazno i za njega to su trofeji i to prvenstveno na GS-u.
Sto se tice izjave istina je da mi mozemo samo nagadjati ali kad je vec tako nema onda potrebe da uzimamo onu goru varijantu...njih dvojica su bili dobri prijatelji i to ce vjerujem ostati bez obzira sto mnogi i novinari i navijaci pokusavaju citati izmedju redova.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 02 jul 2011, 12:54

Normalno da je Wimbledon bitniji i svi sanjaju o tom Wimbledonu ,i moj Tagoe ostaće upisan kao broj jedan ,a jel to neće ostati upisan ako osvoji Wimbledon :?:

I sad ti smetaju i Rafine izjave ,bogami koda ne znaš da on to tako uvijek radi s kim god da igra prebacuje izjavama pritisak na protivnika i to mu do sada prolazi ,sve je to stvar njegove taktike .

A za te tri konstatacije ,najviše bi mogla ta treća "lažna skromnost" a nikakvo licemjerje :)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Begov_unuk
Kontakt:

Post Postao/la Begov_unuk » 02 jul 2011, 12:55

28TAGOE je napisao/la:Armagedon nemoj biti tako plitak. :lol:

Broj 1 se ne može mjerit ni sa čim,jer je to najveći cilj djeteta koje uzme reket u ruke.Dakle čast grand slamovima,nzm po čemu bi veći GS bio Wimbledon od RG?
Pitaj Novaka koji je najveći turnir na svijetu :)

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 02 jul 2011, 13:00

Uvijek je bilo i bice filozofa koji ce zastupati neke nebulozne teorije i svadjati se po tri dana ako treba da dokazu da su u pravu.Sreca,cinjenice i narod ih demantuju,tako da sam siguran da ce u Beogradu biti opste ludilo na doceku Noleta ako osvoji Wimbledon,a ako ne osvoji-doceka nece bi biti,bez obzira sto je broj jedan.....mozda neko cvijece na aerodromu.

Toliko o tome sta je vaznije :D
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...

28TAGOE
Kontakt:

Post Postao/la 28TAGOE » 02 jul 2011, 13:01

Normalno da je Wimbledon bitniji i svi sanjaju o tom Wimbledonu

Bogami snovi Ane,Jelene,Novaka su onda bili malo čudniji,da li je u pitanju bazen u kome su trenirali ili šta,to je za analize,dakle niko ne spori bitnost turnira na travi,ali itekako je glupa konstatacija po kojoj bi nekom igraču bitnije bilo osvojiti jedan grand slam od toga da se bar na dva dana nadje na broju 1 na ATP listi.
i moj Tagoe ostaće upisan kao broj jedan ,a jel to neće ostati upisan ako osvoji Wimbledon
Kasno si se ti uključio legendo u ovu diskusiju,niko to nije osporio,ali pitanje se odnosilo na to prije početka turnira,što opet logički podrazumijeva jedno za drugo,ali ja smijem životom garantovat da i Nole i neki slični njemu kojima bi se nudilo prvo mjesto i Wimbledon,izabrali bi prvu opciju u 99% slučajeva.
I sad ti smetaju i Rafine izjave ,
Ne smetaju mi već mi se čine nekako nedovoljne ubjedljive,da ne kažem da mi se više čini da tu ima i novinarskog nestručnog izvještavanja,napumpavanja.
bogami koda ne znaš da on to tako uvijek radi s kim god da igra prebacuje izjavama pritisak na protivnika i to mu do sada prolazi ,sve je to stvar njegove taktike .
Ja sam i naglasio da je to jedna od onih tzv.izjava dvoličja,tj. pokušaj zamaskiravanja psihičkog stanja Rafaela pred realno gledano veliki meč u trenutku kada je izgubio prvo mjesto.
A za te tri konstatacije ,najviše bi mogla ta treća "lažna skromnost" a nikakvo licemjerje
Rafael je veliki igrač,to niko ne spori,prije svega ja ne mogu dat sebi za pravo da pričam kako je loš,samo zato što ga je Nole ove godine razbijao,jer to bi značilo da gledam plitko i na svoju vodenicu,e tu ti je i odgovor oko najbitnijeg pitanja,da si pitao Rafu šta mu je bitnije prije početka Wimbledona,1 mjesto ili titula,shvatio bi poentu,bez obzira na to što je osvajao Wimbledon,ili bi i tada bio svjestan da mu i titula ne bi donijela prvo mjesto,pa bi pričao kako je trofej bitniji.
LARISSA RIQUELME!

28TAGOE
Kontakt:

Post Postao/la 28TAGOE » 02 jul 2011, 13:05

Armageddon2012 je napisao/la:Uvijek je bilo i bice filozofa koji ce zastupati neke nebulozne teorije i svadjati se po tri dana ako treba da dokazu da su u pravu.Sreca,cinjenice i narod ih demantuju,tako da sam siguran da ce u Beogradu biti opste ludilo na doceku Noleta ako osvoji Wimbledon,a ako ne osvoji-doceka nece bi biti,bez obzira sto je broj jedan.....mozda neko cvijece na aerodromu.

Nije stvar u filozofiji već u činjenicama. Dakle prije svega mrzim tu oblast,jer sam vjernik.
Druga stvar,kakve nebuloze,Jelena je bila prva igračica,mnogi su joj zamjerali da nije osvojila grand slam , njen odgovor je bio,parafraziraću "doći će i taj dan,ali ja sam bez obzira na sve ispunila svoj najveći cilj".

Nemam se namjeru svadjat ni sa kim,valjda smo razumna bića ne pubertetski nastrojena čeljad.
A što se dočeka tiče,Noleta su dočekivali toliko puta,tako da nisam siguran da to zavisi hoće li pobjediti ili izgubiti,on je heroj nacije svakako.
A pošto se svi tvoji argumenti dokazaše i zaključi da je na osnovu dočeka rezultat šta je važnije dižem ruke od polemisanja..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
LARISSA RIQUELME!

Plummer
Kontakt:

Post Postao/la Plummer » 02 jul 2011, 13:09

Pribojavao sam se polufinala protiv Tsonge,ali Nole je uspio preci i tu prepreku.Sto se tice finala:
Malo me plasi cinjenica da je Nole 4 predhodna puta pobijedio Nadala,jer sada ce Nadal odigrati ne 100% vec 150% svojih mogučnosti.Nadal je igrac koji je u stanju da vrati 80-90% izgubljenih poena,i ne znam koju bi tehniku Nole trebao da upotrijebi u sutrasnjem mecu.Nadam se da ce Novak uspjeti sutra da osvoji Wimbledone i to bi bio ogroman uspjeh za njega i citavu zemlju protiv onakvog igraca kao sto je Nadal.

Begov_unuk
Kontakt:

Post Postao/la Begov_unuk » 02 jul 2011, 13:12

28TAGOE je napisao/la:
Armageddon2012 je napisao/la:Uvijek je bilo i bice filozofa koji ce zastupati neke nebulozne teorije i svadjati se po tri dana ako treba da dokazu da su u pravu.Sreca,cinjenice i narod ih demantuju,tako da sam siguran da ce u Beogradu biti opste ludilo na doceku Noleta ako osvoji Wimbledon,a ako ne osvoji-doceka nece bi biti,bez obzira sto je broj jedan.....mozda neko cvijece na aerodromu.

Nije stvar u filozofiji već u činjenicama. Dakle prije svega mrzim tu oblast,jer sam vjernik.
Druga stvar,kakve nebuloze,Jelena je bila prva igračica,mnogi su joj zamjerali da nije osvojila grand slam , njen odgovor je bio,parafraziraću "doći će i taj dan,ali ja sam bez obzira na sve ispunila svoj najveći cilj".
Pa Jelena bi pristala do kraja života biti još ružnija (a treba puno truda za to jer je to veoma teško), da osvoji jedan GS.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 02 jul 2011, 14:02

Vjerujem da bi JJ i Carolina Wozniacki sada potpisale da vise nikad ne budu broj 1. a da uzmu bar taj jedan Slem.
GS je nesto najvaznije u tenisu i vjerujem da je i samom Novaku vaznije da osvoji Wimbledon, nego da bude prvi igrac svijeta, iako je biti prvi velika cast i uspjeh.
I ne slazem se da ce titula na Wimbledonu kad tad doci, nije Novak bas toliko superioran na travi da moze svake godine ocekivati borbu za trofej. ;)
Genius, outrageous, the best ever! RF!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 02 jul 2011, 15:07

Pazi, ovde se opet prave lazne dileme.
Djokovic je imao dva sna, da osvoji WB i da postane #1. Ovaj drugi je ostvario. Prvi je jos na cekanju.
Izgubi li u nedelju, opet je imao jak WB, jer je pomerio granicu 1/2 finala. Pobedi li - dve muve je ubio jednim udarcem.
Glede CW i JJ - slazem se. S tim da vreme radi za CW, a protiv JJ.
Ako bi mene neko pitao, uvek bi izabrao #1 ispred toga da jednom uzmem GS turnir. Zasto :?:
Zato sto se #1 postaje na 20+ turnira, a 1 GS moze da se desi da uzme nekakav Indijanac/ka, kome je to jedini relevantniji momenat u karijeri npr. Schiavone, Majoli, Li Na ili Johansson, Krajicek...

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 02 jul 2011, 15:18

MaGiCa je napisao/la:Pazi, ovde se opet prave lazne dileme.
Djokovic je imao dva sna, da osvoji WB i da postane #1. Ovaj drugi je ostvario. Prvi je jos na cekanju.
Izgubi li u nedelju, opet je imao jak WB, jer je pomerio granicu 1/2 finala. Pobedi li - dve muve je ubio jednim udarcem.
Ako bi mene neko pitao, uvek bi izabrao #1 ispred toga da jednom uzmem GS turnir. Zasto :?:
Zato sto se #1 postaje na 20+ turnira, a 1 GS moze da se desi da uzme nekakav Indijanac/ka, kome je to jedini relevantniji momenat u karijeri npr. Schiavone, Majoli, Li Na ili Johansson, Krajicek...
Indijanci kume ne uzimaju GS takmicenje ,posebno u muskoj konkurenciji.Da bi uzeo GS moras biti strah i trepet i izbaciti mnoge vrh igrace.
Schiavone ti je Indijanaka?
Na Li ti je indijanka?
Koliko znam imaju obe po 2 finala GS.
Da si napisao Ana Ivanovic bilo bi smisla.Jer djevojka nakon RG je potonula i glavni domet na istim turnirima joj je 3 kolo...
Stranger in the night. SIDA in the morning!

Begov_unuk
Kontakt:

Post Postao/la Begov_unuk » 02 jul 2011, 15:18

Ništa manji indijanci nisu Rios, Moya, Ferrero, Rafter, Roddick, a svi su bili broj 1.

Dok s druge strane imamo Matsa Wilandera je u karijeri osvojio 7 GS titula, a bio 20 sedmica prvi na Touru.

28TAGOE
Kontakt:

Post Postao/la 28TAGOE » 02 jul 2011, 15:20

Ovo nije tema o Ani,ali Ana je u ono vrijeme bila za tu Schiavone tata u tenisu,dakle poredjenje nigdje veze.

Tema je NOVAK,najbolji svjetski teniser. ;)
Poredit žensko finale i muško je isto što i poredit finale u sjedećoj odbojci i finale u sjedećoj košarci,dakle ne može se to porediti.
LARISSA RIQUELME!

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 02 jul 2011, 15:24

Begov_unuk je napisao/la:
Ništa manji indijanci nisu Rios, Moya, Ferrero, Rafter, Roddick, a svi su bili broj 1.

Dok s druge strane imamo Matsa Wilandera je u karijeri osvojio 7 GS titula, a bio 20 sedmica prvi na Touru.
Vjerovatno su Hjuit i Del Potro indijanci ?
Onda je i Djokovic tu negdje,vjerovatno on dodje kao Poglavica svim tim indijancima jer je malo napredniji ?

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 02 jul 2011, 15:25

Zabac je napisao/la: Indijanci kume ne uzimaju GS takmicenje ,posebno u muskoj konkurenciji.Da bi uzeo GS moras biti strah i trepet i izbaciti mnoge vrh igrace.
Schiavone ti je Indijanaka?
Na Li ti je indijanka?
Koliko znam imaju obe po 2 finala GS.
Da si napisao Ana Ivanovic bilo bi smisla.Jer djevojka nakon RG je potonula i glavni domet na istim turnirima joj je 3 kolo...
Zabac, mnogo se kretenises da bi bio moj kum, OK?
Zasto da tu bude 1 Ana Ivanovic? Devojka jeste uzela samo 1 GS, ali je uzela i neke vazne turnire i bila u jos dva finala GSa, kao i #1. Posve je druga stvar sto je kasnije regresirala.
Kad je ta Schiavone uzela RG? Sa 30 godina. U nikad slabijoj konkurenciji. Prethodno je uzela 3 ili 4 turnircica u karijeri.
Li Na? Pocela da igra vaznu ulogu sa 29 godina. O cemu ti pricas? Jel ovo vol.2 "sporog tepiha u Parizu"?
Setaj.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 02 jul 2011, 15:28

Begov_unuk je napisao/la:

Jedini Indijanac tu je Rios. Najlosiji #1 u istoriji.
Ferrero je klasicni sljakas, kao i Muster.
Moya je imao i HC igru.
Rafter je bio strasan na brzim podlogama, kao i Roddick.

Wilander je all time great, a posve drugo je to sto je svoje GS i #1 docekao u najjacoj konkurenciji ikada. ;)

28TAGOE
Kontakt:

Post Postao/la 28TAGOE » 02 jul 2011, 15:30

S nekim ljudima se ne vrijedi raspravljat.

Ne vrijedjajte ponosan narod indijanski,nisu oni krivi što ih kapitalistička i formalistička američka fašistička inteligencija praktično slistila. Dakle prilikom davanja etiketa teniserima ma o kome se radilo imate toliko epiteta,pustite se tog za indijance,nisu indijanci krivi što nisu imali sreće. :lol: :lol:
LARISSA RIQUELME!

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 02 jul 2011, 15:30

28TAGOE je napisao/la:Ovo nije tema o Ani,ali Ana je u ono vrijeme bila za tu Schiavone tata u tenisu,dakle poredjenje nigdje veze.

Tema je NOVAK,najbolji svjetski teniser. ;)
Poredit žensko finale i muško je isto što i poredit finale u sjedećoj odbojci i finale u sjedećoj košarci,dakle ne može se to porediti.
poredzenje ti je za 10 !

@Magica
vjerovatno je Schiavone uzela kao i Na Li titulu radi lose konkurenicje a Ana radi nevjerovatno jake,pa zato sada jer je losa konkurencija ona ceka da se pojaca pa da i ona pocne igrati svoj najbolji tenis.
Po tvojoj logici i Federer je imao prelosu konkurenciju.Kakvi su to igraci Roddick, Hjuit,Philipousis,Baghdatis,Safin ???
Dakle njegove se titule ne smatraju za ozbilje ? Ili je pak po tebi ozbiljnija teniserksa Ana Ivnovic koja je 1 godinu igrala a ostale provodila u avionu ili pak jedna Na Li koja igra 2 finala GS za redom.Ta ista Ana Ivanovic ako je u najboljim godinama gdje je ? Koliko je njoj 24-25 ? Sto ne igra sada ? Vjerovatno ceka da ojaca konkurencija jer joj je sada dosadno ?

Patetican si !

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.