Mensur Mujdža

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

zizu1991
Kontakt:

Re: Mensur Mujdža

Post Postao/la zizu1991 » 12 maj 2013, 23:36

Golema stvar za mene koji ne pratim BuLi, ovako samo pogledam rezultate timova za koje igraju naši reprezentativci i to je to.

Uglavnom razultat za veliki respekt.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 17 maj 2013, 17:15

slika
ČUDO IZ PROVINCIJE
Kako je Mensur Mujdža sa svojom ekipom iznenadio sve

U posljednjem kolu nogometne Bundeslige, Freiburg igra meč za kvalifikaciju za Ligu prvaka. Pobijedi li Schalke 04, Freiburg će zaigrati na velikoj europskoj pozornici. Bilo bi to zasluženo, smatra Andreas Sten-Ziemons.

Od početka ove sezone, Bundesliga s nevjericom prati rezultate SC Freiburga. Momčad trenera Christiana Streicha, koju su mnogi uoči početka prvenstva smatrali jednim od kandidata za ispadanje u 2. ligu, impresionirala je i stručnjake i fanove prikazanom igrom, piše DW.

Konstantno dobra forma rezultirala je time da je Freiburg danas u samom vrhu Bundeslige. U društvu najvećih nacionalnih klubova našao se i “mali” Freiburg.

Ekipa s krajnjeg jugozapada Njemačke, skoro na granici s Francuskom i Švicarskom, je simpatična većini ljubitelja nogometa u Saveznoj Republici. Freiburg, to je bio sinonim za ekipu sastavljenu od “jeftinih” igrača, ekipa gastarabajtera iz Gruzije, s područja bivše Jugoslavije, skup nogometaša koji nisu uspjeli u drugoj sredini, u nekom većem klubu. Pomalo dosadna, ali nekako draga ekipa.

slika

Nitko proteklih sezona nije mogao ni slutiti da će Freiburg jednoga dana oduševljavati fanove i izvan Freiburga. Ali ta su vremena prošla. Otkako je na klupu sjeo Streich, Freiburg igra ofenzivni nogomet o kojem neki u šali kažu da ih podsjeća na “Arsenal za siromahe”. Streich je uzgred također poseban “lik” – njegova mimika i gestika uz rub terena je priča za sebe. Streicha se ili obožava ili – ne može smisliti.

Freiburg igra odličnu sezonu, s Freiburgom nitko nije računao. A to automatski u slučaju ovako malog kluba znači da je ugrožena i njegova skora budućnost. Igrači su tako dobri da je na njih oko bacila i konkurencija. Freiburg ne može (financijski) održati korak s većim klubovima Bundeslige. I aktualne vijesti potvrđuju da momčad u idućoj sezoni neće biti ista kao danas.

Caligiuri je već potvrdio transfer u Wolfsburg, Kruse prelazi u Borussiju iz Mönchengladbacha, Flum i Rosenthal već su potpisali za Eintracht iz Frankfurta. Oni će na ljeto napustiti Freiburg. Jedan od najuspješnijih timova u povijesti kluba zajedno je odigrao samo jednu sezonu.

Možda je baš ta činjenica razlog zbog kojeg mnogi fanovi u Njemačkoj Freiburgu i treneru Streichu drže “fige” uoči meča protiv Schalkea u 34. kolu. Pobijedi li Freiburg na domaćem terenu, momčad će se plasirati za kvalifikacije u Ligi prvaka. Nevjerojatno, ali istinito. Mali klub iz njemačke provincije među najboljim momčadima kontinenta! I to posve – zasluženo ( s.po.rt . ba )

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 18 maj 2013, 11:46

Nadam se da ce igrat danas, proslu je propustio zbog povrede noznog prsta...
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 18 maj 2013, 13:06

Cartman je napisao/la:Nadam se da ce igrat danas, proslu je propustio zbog povrede noznog prsta...
Zar ga peta nije zayebavala,ili ti ga ahilova.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 18 maj 2013, 13:22

Meni zivo interesuje, kako na Mujdzu ne baci oko malo veci klub u Bundesligi. Nije sto je nas, ali bi definitivno mogao igrati u jednom jacem timu Bundeslige. Doduse i Freibrg je ove sezone odlican ima sansu za ligu sampiona danas protiv Schalkea, ali takvi klubovi su kratkotrajni, danas u vrhu, sledjecu borba za opstanak.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 18 maj 2013, 13:22

harishp je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Nadam se da ce igrat danas, proslu je propustio zbog povrede noznog prsta...
Zar ga peta nije zayebavala,ili ti ga ahilova.
Ne znam, vidio sam da nije igrao proslu tekmu i trazio na googleu vijesti o njemu. Izbaci mi ovo na njemackom:
Der Einsatz von Verteidiger Mensur Mujdza ist wegen einer Zehenverletzung fraglich.
Google translate kaze da je povreda noznog prsta, sad koliko im je vjerovat...Neka nam kazu ovi nasi "Njemci". :D

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 18 maj 2013, 13:29

emir79 je napisao/la:Meni zivo interesuje, kako na Mujdzu ne baci oko malo veci klub u Bundesligi. Nije sto je nas, ali bi definitivno mogao igrati u jednom jacem timu Bundeslige. Doduse i Freibrg je ove sezone odlican ima sansu za ligu sampiona danas protiv Schalkea, ali takvi klubovi su kratkotrajni, danas u vrhu, sledjecu borba za opstanak.
Taj Freiburg vjecito sele u zvajtu nakon prodaje par igraca,ali ovi izbacuju odlicne igrace kao na traci.
Mujdza je direktno iz soljice lige HNL otisao u Bundesku i vrlo brzo postao standardni.Ako se plasiraju u LP,pronace oni brzo neka pojacanja,jer ce i para koja da legne.
Uostalom najbolje partije karijere je cinio i Bajramovic dok je igrao u Freiburgu.
Zdrav tim,bez puno previranja,glavobolje pa cak i kad u zvajti igraju.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 18 maj 2013, 14:15

harishp je napisao/la: Taj Freiburg vjecito sele u zvajtu nakon prodaje par igraca,ali ovi izbacuju odlicne igrace kao na traci.
Mujdza je direktno iz soljice lige HNL otisao u Bundesku i vrlo brzo postao standardni.Ako se plasiraju u LP,pronace oni brzo neka pojacanja,jer ce i para koja da legne.
Uostalom najbolje partije karijere je cinio i Bajramovic dok je igrao u Freiburgu.
Zdrav tim,bez puno previranja,glavobolje pa cak i kad u zvajti igraju.
Joj Bajramovic, ne bacaj so na ranu. Tamam ga ono zaboravim. Sjecam se tih utakmica, Bajramovic ih je i uveo u prvu ligu sa 14 golova. Pitali Finke-a trenera mu tadasnjeg, zasto pusta defanzivca toliko u napad. Kaze Finke, pa sta da radim, prije utakmice mu kazem da ne prelazi centar, on predje i zabije gol :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 18 maj 2013, 15:01

Mujdzonet u sastavu bas mi je drago radi njega majke mi , uvijek mi bio drag igrac. A drago mi je da igra aj moze se rec sezonu iz snova vratio se nakon teske povrede igrao odlicno opet povreda ali opet se vratio , sklon je povreda to mu je najveca mana . Gledam ih danas navijam da se izbore za ligu prvaka to bi im bio ogroman uspijeh ajmo mujdzice neki prodor i asistencija lagano :D

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 18 maj 2013, 15:18

Bilo bi odlicno da Freiburg izbori LP, dobro iskustvo za Mujdzu.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 18 maj 2013, 15:34

Cartman je napisao/la:Bilo bi odlicno da Freiburg izbori LP, dobro iskustvo za Mujdzu.
Aminacemo :mrgreen:

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 18 maj 2013, 15:38

Mujdza vs Razarac 1-0 :D
" onclick="window.open(this.href);return false;
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

milomlat
Kontakt:

Post Postao/la milomlat » 18 maj 2013, 15:53

Evo ga skrivio gol. Kako lose pokri ovog draxlera. Ma nije ga ni pokusao pokrit.jbg.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 18 maj 2013, 16:45

Odbrane i jada. :lol:

Ovaj put nije Mujdza kriv, gluplji gol u zivotu nisam vidio.

utaka
Kontakt:

Post Postao/la utaka » 18 maj 2013, 21:17

ipak mensur ide u europa ligu,i bolje za freiburg jer bi bili kanta za napucavanje u LŠ ko dinamo ili zilina

ammimr
Kontakt:

Post Postao/la ammimr » 07 avg 2013, 00:24

Povreda koljena kod Mensura.Ima li neko više informacija?

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 07 avg 2013, 00:28

ammimr je napisao/la:Povreda koljena kod Mensura.Ima li neko više informacija?
Auu, ako je ovo ozbiljno to bi bio pravi problem. Vranjes je povrijedjen tako da je jedina alternativa za Mujdzu....Svrsajevic.

slika

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 07 avg 2013, 00:38

De bola', nemoj se zayebavat s tim..kakav crni vrsajevic, radije cemo igrati bez beka ikako
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 07 avg 2013, 00:40

Pape zovi Dilavera.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 07 avg 2013, 00:41

Ima i Besic, ali realno zaigrat ce Speed Demon.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Drum, Sheyi, Zglavkar i 30 gostiju.