FK Goražde

Moderator/ica: GracanicaAA

momirpeh
Kontakt:

Re: FK Goražde

Post Postao/la momirpeh » 27 okt 2014, 00:14

Da li Goražde čvrsto želi igrat Premijer ligu BiH naredne sezone,i ako da u kakvom vam je stanju infrastruktura.Namjeravate li šta činiti po tom pitanju na proljeće.Bezveze bi vam bilo da uđete i da domaće utakmice igrate na npr.Otoci.Pozdrav !

GracanicaAA
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la GracanicaAA » 27 okt 2014, 00:46

momirpeh je napisao/la:Da li Goražde čvrsto želi igrat Premijer ligu BiH naredne sezone,i ako da u kakvom vam je stanju infrastruktura.Namjeravate li šta činiti po tom pitanju na proljeće.Bezveze bi vam bilo da uđete i da domaće utakmice igrate na npr.Otoci.Pozdrav !
hah ma kako to i njihova PL, uce u PL Gosk ili neko jaci sa parama :cool:

gorazdak
Kontakt:

Post Postao/la gorazdak » 27 okt 2014, 08:23

GracanicaAA je napisao/la:
momirpeh je napisao/la:Da li Goražde čvrsto želi igrat Premijer ligu BiH naredne sezone,i ako da u kakvom vam je stanju infrastruktura.Namjeravate li šta činiti po tom pitanju na proljeće.Bezveze bi vam bilo da uđete i da domaće utakmice igrate na npr.Otoci.Pozdrav !

Uvjeravam te da Gosk finansijski nije jaci od Gorazda. U Gorazdu ima para vise nego ikad.Sto se tice infrastrukture potrebano je nesto veoma malo stvari da se doradi tipa oko svlacionica,odvojena trbina za navijace itd itd i to ne zahtjeva neke velike investicije i ne predstavlja neki veliki problem. Ono sto je probelem jeste prodata utakmica u Capljini gdje je trener dosao i rekao na poluvremenu kako moraju izgubiti a i pred polazak je receno da idu da izgube jer je stvar dogovorena 3/3. Za ekipu koja zeli veci rang ovo 3/3 mi nije jasno pa s toga nisam optimistican.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 27 okt 2014, 08:52

GracanicaAA je napisao/la:
Imaju ljudi pare ba imaju fine planove ..dobili su dobre ljude u klubu tako sam cuo..kako mi bogami Joguncic Joge nas dobri rece on je prezadovoljan ono sto ima I sto mu ispunjavaju ..ako se ovi gore drugi budu takmicili sa Gorazdem placali moguce je da izgube kao Jedinstvo ..
Gosk je puno kilsao jedino da Lukavac, Bratstvo , ovi iz Jajca nesto sa parama pokusaju I kvalitetom naravno a ni Buducnost nije daleko kako igraju bogami
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 27 okt 2014, 10:12

Ljudi, nemojte zanemarivati Mladost DK. Po mom misljenju trenutno imaju najbolju ekipu u ovoj ligi, sto pokazuje i pogled na tabelu ;).

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 27 okt 2014, 10:30

Zoom088 je napisao/la:Ljudi, nemojte zanemarivati Mladost DK. Po mom misljenju trenutno imaju najbolju ekipu u ovoj ligi, sto pokazuje i pogled na tabelu ;).

Mada ce to Jedinstvo sve stici :D

gorazdak
Kontakt:

Post Postao/la gorazdak » 27 okt 2014, 12:59

Zoom088 je napisao/la:Ljudi, nemojte zanemarivati Mladost DK. Po mom misljenju trenutno imaju najbolju ekipu u ovoj ligi, sto pokazuje i pogled na tabelu ;).

Da , slazem se sa tobom. Mladost ima jako dobru ekipu ali Mladost nece ove sezone biti prvi i ne zanima ga premijer liga. Mladost ce biti u vrhu ali i oni ce za neke kljucne utakmice uzeti odredjeni novac.
Prosle godine se znalo ko ce ici u premijer ligu. Jedinstvo i SLoboda . Medjutim Sloboda je bila mnogo finansijski stabilnija od Jedinstva i novac je presudio.
Ove godine je nesto drugacija situacija. Tu imamo vise ekipa koje konkurisu za premijer ligu.
Moje misljenje je sljedece:

1.Mladost = ekipa koja gradi klub od temelja do krova. Ako ovako nastave raditi za dvije godine ce biti premijer ligasi
2.Radnicki = Mnogi ce reci da je Radnicki prosle sezone bio igracki bolji nego ove. Medjutim, ove sezone haraju i vaze za jednu od jacih ekipa premijer lige. Prema informacijama kojima raspolazem oni ce biti u vrhu lige ali bez ambicija za ulazak u veci rang.
3.Gorazde= O Gorazdu ne znam sta da kazem, klub koji je dobio novo rukovodstvo, klub je po mom misljenju privatni jer najveci izvor sredstava dolazi od predsjednika Senada Islama vlasnika firme Senigor d.o.o. Senad je biznismen i bez obzira sto se najavljuje ulazak u veci rang smatram da se to ove sezone nece dogoditi iako je finansijski izdrzljivo jer klub finansijski dobro stoji. Kao sto se najavljivalo a licno smatram i realnim jeste da Gorazde tek sljedece sezone jurisa na prvo mjesto.
4. Buducnost- nakon svih zajebancija iz prosle sezone Banovicani su slozili dobru ekipu. Buducnost je po meni jedan od glavnih favorita za ulazak u veci rang a i oni ne bi imali nista protiv.
5.Metalege- dobra ekipa koja nema cilj ulaska u veci rang
6. Bratstvo= Bratstvo takodjer sa ogromnim ambicijama za ulazak u veci rang ali ako se na polusezoni ne pojacaju sa par dobrih igraca i ako ne kupe neke utakmice od ulaska nema nista.
7.Gosk = Ekipa iz Gabele koja finansijski kao vecina Hercegovackih ekipa dobro stoji.Ove sezone ulaze sa najvecim ciljem a to je ulazak u veci rang takmicenja. Finansijski, infrastrukturalno i igracki njihove ambicije su realne. Malo su podbacili na pocetku ali i dalje vaze kao jednog od znacajnih favorita za ulazak u veci rang.
8. Rudar Kakanj =Rudari imaju poprlilicno dobru ekipu.Rudari ce ove sezone biti u vrhu ovog takmicenja ali njihove ambicije nisu ulazak u veci rang i to se nece dogoditi ove sezone.

Prema vlastitoj analizi ispade da su po mom misljenju: Buducnost i Gosk glavni favoriti .... Vidjecemo :D

gz234
Kontakt:

Post Postao/la gz234 » 02 nov 2014, 15:29

Vracamo se pobjedamaa!

Turbosi
Kontakt:

Post Postao/la Turbosi » 02 nov 2014, 19:14

čestike na danšnjoj pobjedi,zasluženo ste slavili.Sretno u nastavku prvensta :thumbup:
Poruka za Igman i za Beštije da mogu samo k.u.r.a.c da nam popuše...

gz234
Kontakt:

Post Postao/la gz234 » 02 nov 2014, 22:00

Turbosi je napisao/la:čestike na danšnjoj pobjedi,zasluženo ste slavili.Sretno u nastavku prvensta :thumbup:
Hvala,kakva je utakmica bila,jel bilo nasih navijaca?

Turbosi
Kontakt:

Post Postao/la Turbosi » 02 nov 2014, 23:46

gz234 je napisao/la:
Turbosi je napisao/la:čestike na danšnjoj pobjedi,zasluženo ste slavili.Sretno u nastavku prvensta :thumbup:
Hvala,kakva je utakmica bila,jel bilo nasih navijaca?
nije bilo vasi navijača,a sto se tice utakmice na vrijeme ste dali golove i pametnom igrom čuvali rezultat do kraja,pohvalio bi vam golmana koji je sve visoke lopte bez problema kupio,onda Jogunčića koji je bio ne prelazan u odbrani i broj 13 desno krilo,nad kojim je napravljen penal i imate jednog seljačića u ekipi br. 9 :D
Poruka za Igman i za Beštije da mogu samo k.u.r.a.c da nam popuše...

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 16 nov 2014, 19:42

Bravo Gorazde, jesenja titula! :clap: :clap: :clap:
Valjda vam sada dolaze obecane pare :njanjanja:
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

gorazdak
Kontakt:

Post Postao/la gorazdak » 19 nov 2014, 01:27

Nije me bilo neko vrijeme na forumu i taman rekoh sebi odo da vidim da li se iko udostojio da ostavi cestitku nama forumasima koji smo se trudili da prenesemo neke informacije iz prve ruke na ovom forumu.

Svaka cast vuce moj tebi a ovi ostali sto su od starta govorili da je Gorazde slucajno na prvom mjestu izgleda da im je maca pojela jezik .

Forza Vukovi i Forza RazdeGo

DrinaGZ

Post Postao/la DrinaGZ » 18 jan 2015, 16:01

Nažalost,po onom što vidim i pratim dešavanja u klubu i oko kluba,samo će ostati u analima upisano da je FK Goražde bilo jesenji prvak 1 lige FBiH. Ipak ovaj igrački i organizacijski kadar nema ni približnih kvaliteta za domete kao što je Premier liga BiH. Koliki interes vlada u javnosti,dovoljno govori i podatak da je ovdje zadnja objava bila 19.11.2014.
Mislim da će na kraju sezone FK Goražde zauzeti 6 mjesto. Naravno da bih želio da Goražde ima premierligaša,ali to su samo pusti snovi.

gorazdak
Kontakt:

Post Postao/la gorazdak » 19 jan 2015, 13:32

Pa ja sam vec odavno rekao : Ako grad ne bude stao iz kluba od premijer ligaske price nema nista.
Grad nije stao iza kluba i ono sto ce uslijediti u proljetnom djelu sezone jesu prodaje utamica i na taj nacin povrat jednog djela ulozenih sredstava. Jedino da se situacija promjeni i da u budjetu kantona klub dobije garancije za ulazak u veci rang takmicenja. Budjet za 2015 godinu jos nije usvojen tako da ce se tacno znati u narednim danima o ambicijama kluba. Po mom misljenju 99,9 % slijede prodaje utakmica.

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 19 jan 2015, 15:43

Može li mi neko reći od vas što malo bolje pratite, kakav je u polusezoni bio Nemanja Gigović ? Koliko je igrao, kako je igrao i to ?

fehohodzic
Kontakt:

Post Postao/la fehohodzic » 19 jan 2015, 19:35

neznam šta bi vi rekli goraždu pa pokazali su najviše u ovom dijelu prvenstva uz rudar i radnički a samo su ušli u 1 ligu federacije za razliku od drugih

DrinaGZ

Post Postao/la DrinaGZ » 19 jan 2015, 23:27

Volio bih da FK Goražde uđe u Premijer ligu. Pitanje je ko će uložiti najmanje 1,5-2 miliona KM za prvu sezonu.Potrebno je uložiti u rekonstrukciju stadiona, te dovesti 10 novih igrača koji bi uz 5-6 igrača iz sadašnje prve postave( i oni su uglavnom sa strane) činili kostur ekipe. Uz to još treba finansirati juniore i kadete koji bi takođe igrali Premijer ligu.
Klub sada vodi i finansira jedan bogat i dobar čovjek koji je u organizaciji kluba oko sebe okupio svoje rođake koji vrijedno rade, ali ti isti do jucer ni na TV nisu pratili nogomet a kamo li da su nekada dolazili na utakmice ili se bavili sportom. Iskreno rečeno,ne bih Senadu preporučio da sam ulaže u visoke ciljeve ovog kluba.

gorazdak
Kontakt:

Post Postao/la gorazdak » 20 jan 2015, 10:43

Pappy je napisao/la:Može li mi neko reći od vas što malo bolje pratite, kakav je u polusezoni bio Nemanja Gigović ? Koliko je igrao, kako je igrao i to ?

Nije bio u prvom planu...

gorazdak
Kontakt:

Post Postao/la gorazdak » 20 jan 2015, 10:48

DrinaGZ je napisao/la:Volio bih da FK Goražde uđe u Premijer ligu. Pitanje je ko će uložiti najmanje 1,5-2 miliona KM za prvu sezonu.Potrebno je uložiti u rekonstrukciju stadiona, te dovesti 10 novih igrača koji bi uz 5-6 igrača iz sadašnje prve postave( i oni su uglavnom sa strane) činili kostur ekipe. Uz to još treba finansirati juniore i kadete koji bi takođe igrali Premijer ligu.
Klub sada vodi i finansira jedan bogat i dobar čovjek koji je u organizaciji kluba oko sebe okupio svoje rođake koji vrijedno rade, ali ti isti do jucer ni na TV nisu pratili nogomet a kamo li da su nekada dolazili na utakmice ili se bavili sportom. Iskreno rečeno,ne bih Senadu preporučio da sam ulaže u visoke ciljeve ovog kluba.

Svi bi voljeli da GZ udje u premijer ligu. Ali zemo to je u ovom momentu nemoguce. Evo ti info: da bi se borili za opstanak klub mora imati lovu u iznosu od minimalno :700 hiljada km kazem minimalno da bi se sezona mogla iznijeti i to na skrge.
Iz budjeta se izdvaja nidje veze love. Senad nece izdvojiti svoj novac jer FK Gorazde nije privatni klub vec je i dalje pod ingerencijom grada i kantona.
Sto se tice stadiona tu ne trebaju velika ulaganja( infrastruktura je najmanji problem)

PS: Svoju nesposobnost i zelju za jednim premijer ligasem vodeci ljudi, kako politicki tako i sportski pokazali su kada je jedan milioner Gracic trebao da napravi fuziju sa klubom. Svi oni koji imalo bolje poznaju situaciju znaju ko je krivac..... LP

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: prisonbreak i 13 gostiju.