Desavanja unutar reprezentacije

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

MrShadow
Kontakt:

Re: Navijaci i ( ne ) kultura !

Post Postao/la MrShadow » 17 okt 2012, 18:04

Ekonomista je napisao/la:
MrShadow je napisao/la:Sinoc sam se iznenadio kada sam ispred stadiona vidio 20-tak navijaca iz Litvanije. Kasnije su ti ljudi bili na zapadnoj tribini i cim daju aplauz ili neki znak podrske svojoj reprezentaciji nasi im odmah pjevaju : " Malo vas je, malo vas je P****** " !

Tako je isto bilo i protiv Francuske na Kosevu. Zasto uvijek moramo stvarati losu sliku o sebi, ti ljudi nam nisu nista lose uradili, a moraju nositi traume kuci sa sobom.

Ja sam na utakmici Man. Utd-Barcelona sjedio sam medju nekoliko hiljada Man. Utd navijaca i jedini dao aplauz kad je Barcelona postigla pogodak pa me niko nije ni pogledao, naprotiv jos su sa mnom neki njihovi navijaci komentarisali utakmicu, a sasvim slucajno sjedili do mene i prvi put ih vidio.

Isto tako je neki idiot cijelo vrijeme sjedio iza mene i svaki komentar mu se svodio na : " Ibisevicu mamu ti ... , Avdija dabogda nogu slomio, Vranjesu ebo ti mater ko te doveo, Dzeko klocino, isl ". Bukvalno sam 90 minuta slusao ovo i ja i cijeli dio tribine ukljucujuci i nekoliko djece po 7-10- tak godina koji su tu bili s roditeljima.
Prvi dio to za navijace,sta ima veze,interna zayebancija,ne kontaju oni nista. :D
Drugi dio za te sto psuju,vjerujem da je to neki seljak i neizivljena stoka pa pocinje sa ebavanjem majki mada i ja kad sam na utakmici nerviram se pa svasta kazem i onda skontam da to u normalnim okolnosima ne bi nikad rek'o.
Ne bih bas rekao da ne kontaju jer su svi okrenuti prema njima i svi upiru ruke u njih, jasno se vidi. Pa navijace Francuske su nasi i gadjali necim ja mislim.

TheVerminator
Kontakt:

Re: Desavanja unutar reprezentacije

Post Postao/la TheVerminator » 17 okt 2012, 18:07

Stvarno to za navijače vrijedi.

Protiv Latvije, sjedim iza tipa koji je, bez razloga šesto osamdeset dva puta **** majku nekom, a do njega sjedi 7-godišnje dijete. :roll:
Victoria Concordia Crescit

“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.

kontra
Kontakt:

Post Postao/la kontra » 17 okt 2012, 18:09

bas a nase navijace svuda docekuju sa cvijecem i toplom dobrodoslicom :mrgreen:

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 17 okt 2012, 18:15

Dobro, ima kod nas seljackog proleterijata na tribinama i previse. Ali, zasto uvijek sami sebe kritikujemo kada znamo veoma dobro kakvi su drugi? Ti, drugi, kojima smo mi isti isli u posjetu.. Mi imamo nekakve isfurane fazone ali nemam gnusnih ispada o kojima se pise po medijima. Za mene, najveci ispad nasih navijaca je utakmica protiv Hrvata na Kosevu. Ono tekbiranje je bilo nikakvo. Mada se isto tako sjecam povoda za to. Zato kazem, ne budimo gnusni, ostalo u nogometu prolazi :) .

Sto se tice te price oko navijaca Man Utd. Prvo, igrala se tekma protiv Brace. Drugo, ti si bio među simpatizerima Man Utd. Za prave navijace Man Utd je tekma protiv Swansea veci derbi nego ona sa Barcom. Ipak je za njih Premier vlazni san ..

MrShadow
Kontakt:

Post Postao/la MrShadow » 17 okt 2012, 21:16

samson je napisao/la:Dobro, ima kod nas seljackog proleterijata na tribinama i previse. Ali, zasto uvijek sami sebe kritikujemo kada znamo veoma dobro kakvi su drugi?
Sve ok, ali recimo da se igra protiv Srbije koji pale nasu zastavu, tu vratit 3 puta gore, ali sta su nam pobogu Litvanci uradili ili Francuzi, jos je njih bilo 15-tak, zao mi ih bilo.

maxuz baxuz
Kontakt:

Post Postao/la maxuz baxuz » 17 okt 2012, 21:23

Ama sto se mi moramo spustati na nivo tih nekih navijaca sto se ponasaju k'o stoka. Tako i pocinje nasilje. Oni nama urade nesta, mi njima vratimo tri puta vise, oni nama pet puta..... i ode sve u pm. Ako cemo navijati onda treba navijati ZA nasu reprezentaciju, a ne PROTIV druge!

Ekonomista
Kontakt:

Post Postao/la Ekonomista » 17 okt 2012, 22:18

[youtube][/youtube]

Pripreme za kopakabanu.slika
Bordo bijeli!

AlenHalilovic
Kontakt:

Post Postao/la AlenHalilovic » 11 dec 2012, 22:18

U nasoj repci su se nakupili dosta nadimaka. Kao nadimak nase repke "Zmajevi. A i reprezentativci kroz igro, karakter i ostalo dobili svoj nadimak. Ja dosad samo zna za:

Dijamant > Dzeko
Plavooki bombarder > Ibisevic
Mali princ > Pjanic
General > Emir Spahic
Ministar odbrane > Begovic
Miske > Misimovic

Dali ima jos nadimaka za koje ja neznam? :D

rock87
Kontakt:

Post Postao/la rock87 » 11 dec 2012, 22:28

AlenHalilovic je napisao/la:U nasoj repci su se nakupili dosta nadimaka. Kao nadimak nase repke "Zmajevi. A i reprezentativci kroz igro, karakter i ostalo dobili svoj nadimak. Ja dosad samo zna za:

Dijamant > Dzeko
Mali princ > Pjanic
General > Emir Spahic
Miske > Misimovic

General ti je Elvir Rahimic :D

Dushi_Rob
Kontakt:

Post Postao/la Dushi_Rob » 11 dec 2012, 22:47

AlenHalilovic je napisao/la:U nasoj repci su se nakupili dosta nadimaka. Kao nadimak nase repke "Zmajevi. A i reprezentativci kroz igro, karakter i ostalo dobili svoj nadimak. Ja dosad samo zna za:

Dijamant > Dzeko
Mali princ > Pjanic
General > Emir Spahic
Miske > Misimovic

Ima
Svraka> Mogu najvise popit
Kratke hlače,duga brada,kalašnjikov ambasada...

Be Casual ...

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 11 dec 2012, 23:15

Dijamant > Dzeko
Mali princ > Pjanic
General > Emir Spahic
Miske > Misimovic

Rivaldo - Stojan Vranjes.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 16 dec 2012, 19:25

Cartman je napisao/la: Rivaldo - Stojan Vranjes.
:lol:

risingforce
Kontakt:

Post Postao/la risingforce » 03 jan 2013, 20:41

...............................Dzeko – Ibisevic.............................

.....Lulic........................................................Stevanovic

............................Pjanic – Medunjanin..........................

Zukanovic............Spahic.........Bicakcic...................Mujdza

...............................Begovic....................................

Mislim da je ovo trenutno nasa najbolja moguca postava.

GOLMANI: Sto se golmana tice, tu nema nikakvih dilema, Begovic je zacementirao ovo mjesto do kraja svoje karijere, ne daj Boze samo nekih povreda. Avdukic je broj 2, sasvim dobar rezervni golman. Sehic je najavio odlazak iz Mersina, tako da se pozivu u reprezentaciju moze nadati samo ukoliko bude standardno branio za neki drugi klub.

DESNI BOK: Mensur Mujzda je pored Phillipa Lahma najbolji desni bek u prvom dijelu Bundeslige, momak koji svaki utakmicu pretrci vise od 10 km, u reprezentaciji nema konkurenciju. Avdija Vrsajevic je rezervna opcija.

LIJEVI BOK: Sejad Salihovic je dobio priliku u Hoffenheimu da igra u prvih 11 i nije nimalo impresionirao. Sasvim prosjecan fudbaler sa bombom u lijevoj nozi. Desnom skoro da i ne zna sutnuti loptu. Mislim da u reprezentaciji ne moze igrati vise u prvih 11, pogotovo ne na ovoj poziciji, mada je prespor i za poziciju koju igra u Hoffenheimu (zadnji vezni). Ervin Zukanovic se pokazao kao izuzetno pouzdan igrac, mislim da je transferom u Gent napravio pravu stvar i da ce selektor u njemu naci dugorocno rjesenje za lijevi bok, mislim da smo u Zukanovicu dobili novog Sasu Papca. Odlican igrac.

STOPERI Mislim da Spahic ima konacno dobre partnere na ovoj poziciji, mada je Vranjes igrao malo ili nikako u prvom dijelu Ruske lige za Krasnodar. Iako su nasi mediji provukli informaciju da je United zainteresovan, ispostavilo se da to nije ni blizu istine, jer je Vranjes sigurno napravio korak unazad u karijeri prelaskom u Alaniju koja je u 2.ruskoj ligi. Po meni, mnogo bolja opcija je najbolje ocjenjeni fudbaler 2.njemacke lige, Ermin Bicakcic, momak koji igra u velikoj formi sto dokazuje i zainteresovanost bundesligasa Hannovera i Mainza za njegove usluge. BIcakcic u januaru puni tek 23 godine i mislim da ima potencijal Hibica, Konjica ili Spahica, da na ovom mjestu u reprezentaciji ostane dugi period. Nadam se da je i Susic prepoznao njegov kvalitet te da ce dobiti poziv za prijateljsku protiv Slovenije. Pandza se jos uvijek oporavlja, a o igracima tipa Mravca ne treba vise ni razmisljati. Kolasinac i Sead Hajrovic ne smiju biti zaboravljeni, treba pomno pratiti njihov razvoj.

DESNO KRILO : Odlicne vijesti za reprezentaciju smo dobili iz Seville, Stevanovic je jedan od najperspektivnijih BH fudbalera. Dugo smo bili bez klasicnog desnog krila (jos od vremena Mirsada Beslije, mada je Miroslav 5 puta kvalitetniji fudbaler) i prelaskom Stevanovica u Sevillu je Susic "natjeran" na jos ofanzivniju postavku igre sa Stevom unutra. Po nuzdi k'o rezerva moze pomoci opet Vrsajevic. Ne znam kakva je situacija sa Izetom Hajrovicem, on je takodjer odlican fudbaler, sigurno da moze pomoci na krilnim pozicijama.

LIJEVO KRILO: Senad Lulic ne igra u nekoj formi, ali je potreban reprezentaciji bas na poziciji lijevog krila, gdje moze puno toga napraviti. Nadamo se da cemo kroz par godina na krilnim pozicijama moci vidjeti i "balkanskog Messija", Alena Halilovica..

ZADNJI VEZNI: Generalno, mislim da imamo velikih problema sa defanzivnim veznim igracima. Zahirovic, iako je odlicno odigrao dosadasnje kvalifikacije, u Spartaku nije standardan u prvih 11, tako da mislim da se na njega ne moze ozbiljno racunati dok ne promjeni klub, jer sigurno da za nacionalnu selekciju ne moze igrati rezerva Ruskog drugoligasa. Haris Medunjanin je postao jedan od glavnih igraca u Gazientepu, mada mislim da je on osuđen na klupu u reprezentaciji na duzi period, zato sto imamo previse ofanzivnih igraca, a Haris nije tipican zadnji vezni igrac, u Gazientepu igra ofanzivnog veznog. Tako da mislim da na toj poziciji zadnjeg veznog trebamo igraca tipa Zlatana Bajramovica ili Elvira Rahimica.. Sesar, Svraka, Vrancic i igraci tog kalibra nisu nikakvo rjesenje. Besic je standardan u Ferencvarosu ali uglavnom na poziciji stopera.

CENTRALNI VEZNI Mislim da je Zvjezdan Misimovic izgubio mjesto u prvih 11 u reprezentaciji, jednostavno za njega vise nema mjesta u ovoj postavci, a i transfer Zvjezdana u Kinu govori o silaznoj putanji karijere ovog majstora. Mali Princ, Pjanic je trenutno nas najbolji fudbaler, ocekujemo prelazak u Barcelonu ili neki drugi veliki klub. Spomenut cu jos Ibricica kao neku 3424. opciju..

NAPAD Nema nikakvih dilema. Ibisevic i Dzeko, imamo napadace koji su medju najefikasnijim u Evropi u ovom trenutku. Sto se tice rezervi, Muslimovic igra odlicno, ne znam da li ga je Susic defintivno otpisao.. Mislim da je odlican trenutak(prijateljska s slovenijom) da Susic isproba i mladog Milana Đurica, treba nam na klupi jedan takav napadac kada stvari podju po zlu..EDIT : Totalno sam zaboravio na Seferovica, jedan forumas me podsjetio, tako da s obzirom da Đuric slabo igra u Cremoseseu, Seferovic bi bio bolja opcija.

nihco

Post Postao/la nihco » 07 jan 2013, 14:21

Jedna samarcina protiv Slovenije bi nam dobro dosla. Bolje protiv Slovenaca nego protiv Grka. previse je neutemeljenog optimizma, odsustva kritike itd. to bi nas moglo skupo doci..
Sent from my Commodore 64

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 07 jan 2013, 15:42

nihco je napisao/la:Jedna samarcina protiv Slovenije bi nam dobro dosla. Bolje protiv Slovenaca nego protiv Grka. previse je neutemeljenog optimizma, odsustva kritike itd. to bi nas moglo skupo doci..
Naša euforija nas često puno košta.. I sami smo često dobijali šamare bez upozorenja.. Slučaj protiv Portugala je čist primjer.. Trebamo se sabrati nekad i skontat, OK , jaka smo reprezentacija i ako se taktički i fizički spremimo onda možemo odraditi dobar posao . Ali pobjede ne padaju same od sebe.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 07 jan 2013, 23:07

Rising force ja se nadam da se salis u vezi salihovica ... Lik je nas ubjedljivo najkompletniji I najkorisniji igrac bez kojeg smo najmanje 20 posto slabiji... Bio je najbolji protiv grcke I to ubjedljivo na totalno neprirodnoj poziciji koju bas ama bas nikad neigra u klubu...

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 08 jan 2013, 01:29

naravno da nije najkorisniji igrač, pogotovo nekoliko zadnjih utakmica. mora i on da podigne formu, itekako.

risingforce
Kontakt:

Post Postao/la risingforce » 08 jan 2013, 13:32

gruezi je napisao/la:Rising force ja se nadam da se salis u vezi salihovica ... Lik je nas ubjedljivo najkompletniji I najkorisniji igrac bez kojeg smo najmanje 20 posto slabiji... Bio je najbolji protiv grcke I to ubjedljivo na totalno neprirodnoj poziciji koju bas ama bas nikad neigra u klubu...
Salihovic najkompletniji i najkorisniji igrac? To je igrac koji nista korisno je donosi u ekipi, osim kada izvodi slobodan udarac.. Totalno spor igrac, protivnici ga davno procitali jer se uvijek namjesta na lijevu nogu, desnom ne zna dodati obicni kratki pas, limitiran na svaki moguci nacin, sto dokazuju i ocjene kriticara u Bundesligi cije analize se zasnivaju na stavu da Salihovic usporava igru i nije za prvih 11 Hoffenheima.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 08 jan 2013, 15:54

Ako si gledao hoffenheim a ocigledno nisi prvi dio sezone sejo je igrao na poluspicu a to nije njegova pozicija..tek kad je prebacen na prirodnu poziciju tj centralni vezni poceo je da dolazi do sebe... On je veliki borac,trkac,zivotinja koja stavlja glavu gdje mnogi nebi nogu...ima odlicnu dugu loptu finu pas igru centarsut je malo oslabio ali govorit da sejo usporava igru hoffe je isto da kazes da xabi usporava igru reala nigdje veze... Istina je da nije brz ali nije ni spor... Igraci na toj poziciji obicno nisu brzi(xabi xavi lempard)...on je jedini nas igrac koji moze podjednako dobro da igra u oba pravca ... U repci igra poziiciju koju u klubu ama bas nikad nije igrao I protiv grcke je bio nas ubjedljivo najbolji igrac...problem hoffe nije sejo nego odbrana koja je totalno neuigrana plus 50 posto golova su primili iz prekida... Bez tih golova bili bi u gornjem dijelu tabele...

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 09 jan 2013, 22:08

Selektor našeg državnog tima Safet Sušić još nije donio konačnu odluku koje će igrače pozvati za kontrolni meč sa Slovenijom (Kopar - 5. februar).

Misimović, Ibričić, Muslimović...

- Nema logike da izostavim nekoga ko je bio na spisku za zadnju utakmicu sa Alžirom. Međutim, još sam u dilemi šta da uradim sa Zvjezdanom Misimovićem, Senijadom Ibričićem ili naprimjer Ibrahimom Šehićem, kaže Sušić u intervjuu za novi broj "Sporta".

- Ne znam kakva je situacija sa njima... Vidjet ću, razmislit ću još malo.

Misimović će nastaviti karijeru u kineskom Guizhou, Ibričić u turskom Kasimpasi, a Šehić još nema klub...

- Vjerovatno za prijateljsku utakmicu u Kopru neću zvati Misimovića, jer ipak, dugo nije ni igrao. U zadnjih nekoliko mjeseci odigrao je samo reprezentativni duel sa Alžirom. Također, Guizhou počinju pripreme, tako da ne vjerujem da ću ga zvati. Treba doći iz Kine do Kopra...

A poslije, vidjet ću. Moram još malo da razmislim, jer davno sam rekao da igrači koji odu u Kinu, Japan ili Koreju imaju male šanse da dobiju poziv u reprezentaciju.

Sušić navodi da ne zna nijednog igrača koji igra u Kini i za neku od evropskih reprezentacija

- Istina, Misimović je nama važan igrač, ali isto tako, protiv Slovenije moram vidjeti i neka druga rješenja.

Na konstataciju da su kapiten naše reprezentacije Emir Spahić i Edin Džeko u nekoliko intervjua istakli da je Misimović neophodan našem državnom timu, Sušić dodaje:

- To me uopšte ne interesuje. Nisu igrači ti koji trebaju dati svoje mišljenje o tim stvarima. To je stvar selektora - on odlučuje koga će da pozove. Zamolio bih naše novinare da im ne postavljaju takva i slična pitanja, jer ako igrači počnu sastavljati ekipu onda selektor ne treba uopšte tu. Prema tome, stvar je selektora koga će da zove - i u kojem trenutku. Sve je uredu, ali je činjenica da Muslimovića nisam zvao od kada je otišao u Kinu. On nije bio standardni igrač kao Misimović, ali odlaskom u Guizhou dospio je u drugi plan.

Ponavljam, za Sloveniju vjerovatno neću zvati Misimovića, a poslije - za Grčku, vidjet ću.

Šehić izgubio povjerenje

Ako je suditi po posljednjem razgovoru sa selektorom, na spisku neće biti ni golman Šehić.

- Male su šanse da uputim poziv igračima koji nemaju klub ili ne igraju u ekipama srednjeg ranga. Vidio sam da Šehić u posljednje vrijeme nije branio u Mersinu... Bio je rezerva jednom starijem golmanu, kojeg dobro poznajem i koji je trebao biti njegova rezerva... Zbog toga postoji mogućnost da tu pronađem neko drugo rješenje, za kraj kaže Pape.
Preuzeto sa avaza.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, denza i 6 gostiju.