BH klubovi u Evropi 2012/13
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog
- NedozvoljenaPozicija
- Kontakt:
Re: BH klubovi u Evropi 2012/13
Ja nešto kontam, ma možda ovo sve i nije neka sramota, možda je ovo naša realnost. Realno, kad neki Francuz, Englez, Belgijanac, Austrijanac ili Ukrajinac vidi da je neki naš klub izgubio od nekog lijevog kluba ili da je primio pet komada, možda to on smatra sasvim normalnim. Evo Slaven Belupo dobio Portadowna iz Sj. Irske 6:0, možda oni tamo u Sj. Irskoj misle da je to sramota, a nama je to sasvim normalno. Možda bismo trebali bilo kakav prolaz u narednu rundu smatrati uspjehom, a bilo kakav prolaz protiv neke jače ekipe smatrati senzacijom i biti ponosni. Barem dok ne poduzmemo nešto da nam liga dobije na kvalitetu.
- badblueboylivno
- Kontakt:
Oni u Sjevernoj Irskoj su bili u deliriju kad su izbacili Škendiju, a Slaven su predstavili kao veliki klub. 
Ne znam, stvarno, dok se liga ne smanji i dok entiteti i nacije ne prestanu gledati svoj interes - nevezan za klubove, ekšuli - nema napretka.

Ne znam, stvarno, dok se liga ne smanji i dok entiteti i nacije ne prestanu gledati svoj interes - nevezan za klubove, ekšuli - nema napretka.
Hayley <3
NedozvoljenaPozicija je napisao/la:Ja nešto kontam, ma možda ovo sve i nije neka sramota, možda je ovo naša realnost. Realno, kad neki Francuz, Englez, Belgijanac, Austrijanac ili Ukrajinac vidi da je neki naš klub izgubio od nekog lijevog kluba ili da je primio pet komada, možda to on smatra sasvim normalnim. Evo Slaven Belupo dobio Portadowna iz Sj. Irske 6:0, možda oni tamo u Sj. Irskoj misle da je to sramota, a nama je to sasvim normalno. Možda bismo trebali bilo kakav prolaz u narednu rundu smatrati uspjehom, a bilo kakav prolaz protiv neke jače ekipe smatrati senzacijom i biti ponosni. Barem dok ne poduzmemo nešto da nam liga dobije na kvalitetu.
tako nekako

s druge strane i veliki klubovi kiksaju, evo twente protiv finskog intera 1:1

p.s. valjda ce neko od ova 3 preostala predstavnika proci dalje

p.p.s. sad kad sam vidio kako je metalurg razmontirao celika, drago mi sto borac nije prosao dalje

★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
To jest tako nekako. Al opet kad uzmes da ti momci zive od tog fudbala i da za nase uslove imaju solidna primanja, a da nisu u stanju trcati 90 min. i razmjeniti par pasova. Pa majka mu stara 10-15 godina se time bavis i nisi u stanju obaviti posao za koji si placen i da kazem obucen onda ga hebi.NedozvoljenaPozicija je napisao/la:Ja nešto kontam, ma možda ovo sve i nije neka sramota, možda je ovo naša realnost. Realno, kad neki Francuz, Englez, Belgijanac, Austrijanac ili Ukrajinac vidi da je neki naš klub izgubio od nekog lijevog kluba ili da je primio pet komada, možda to on smatra sasvim normalnim. Evo Slaven Belupo dobio Portadowna iz Sj. Irske 6:0, možda oni tamo u Sj. Irskoj misle da je to sramota, a nama je to sasvim normalno. Možda bismo trebali bilo kakav prolaz u narednu rundu smatrati uspjehom, a bilo kakav prolaz protiv neke jače ekipe smatrati senzacijom i biti ponosni. Barem dok ne poduzmemo nešto da nam liga dobije na kvalitetu.
Neznam al treba to nekako dovest u red ako ne uradis svoj dio posla nema plate, na kraju krajeva sut karta.
Pa probaj ti na poslu konstantno ne raditi i ne ispunjavati normu proce ti par puta al ces kasnije dobiti u ruke radnu knjizicu. Banalno poredjenje al tako je ovi nasi igraci su prihvatili fudbal kao zanimanje i treba da odrade svoj dio posla.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"
- Jack777Pott
- Kontakt:
Pokusavao sam ne bit toliko kritican, izuzev Borca prema kojem treba sipat kritike jer ih zasluzuju najvise, al sad udaram po svima i moram rec nesto. Zeljo je izdominirao ligu, jednostavno ju prekucao, najavili su veliki pohod, ovo-ono, kurcenje da zele Maribora radije neko tamo neki Ekranas i dobiju tog Maribora i 4 laka komada. A i ostali klubovi prosti uzas. Donio sam zakljucak da Zeljo nije dominirao jer je toliko jak, vec zato sto nam je Liga vjerojatno najbjednija u zadnje vrijeme. Zeljo nije primjenio silu, vec su ostali pokazali slabost, a Zelju je samo malo krenulo. Uzasni smo, a i to je malo rec. Smanjivanje broja klubova, potraznja jakih sponzora, puno veca ulaganja u omladince - prijeko potrebno za spas BH nogometa. Ako u uzvratima sve tri predstavnika dozive poraze ovo ce bit i po koeficijentima najgora sezona od tamo 2002./2003. Ovaj Komitet za normalizaciju nije donio nista normalno, nogomet je postao jos gori.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!
Dobro je i proslo ove godine... Bolje da svi odmah ispadnu nego da se blamiramo kasnije ili da se stvara neka euforija nakon jedne dobre utakmice u evropi.
Borac ispao na vrijeme, izbjegao blamazu kao Niksicani protiv Metalurga... Necu ni da pomisljam kako bi Zeljo zavrsio protiv imalo jaceg protivnika od janeza. Al eto, Bar su Borac i Zeljo ustedili na putnim troskovima. Sarajevo odlicno, ja sam mislio da ce popiti 5 komada, al super su odigrali.. Ipak ja mislim da ce ih uzeti Levski i na Kosevu.. Siroki bi mogao i proci iako su odigrali samo 1:1 na svom, al bgm bolje da i oni ispadnu sad nego da gube po 5:0 od jacih protivnika.
St Patricks, Celik Niksic ... eto ko nas izbacuje
Ajd opet Levski je ipak neko ime naspram ovih, pa i Maribor iako je slovenski klupski fudbal do koje godine bio losije rangiran i od naseg. Jos koju godinu moguci protivnici, i to kao nosioci ce nam biti Makedonci ili Albanci
Borac ispao na vrijeme, izbjegao blamazu kao Niksicani protiv Metalurga... Necu ni da pomisljam kako bi Zeljo zavrsio protiv imalo jaceg protivnika od janeza. Al eto, Bar su Borac i Zeljo ustedili na putnim troskovima. Sarajevo odlicno, ja sam mislio da ce popiti 5 komada, al super su odigrali.. Ipak ja mislim da ce ih uzeti Levski i na Kosevu.. Siroki bi mogao i proci iako su odigrali samo 1:1 na svom, al bgm bolje da i oni ispadnu sad nego da gube po 5:0 od jacih protivnika.
St Patricks, Celik Niksic ... eto ko nas izbacuje
Ajd opet Levski je ipak neko ime naspram ovih, pa i Maribor iako je slovenski klupski fudbal do koje godine bio losije rangiran i od naseg. Jos koju godinu moguci protivnici, i to kao nosioci ce nam biti Makedonci ili Albanci
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Sarajevu niko nista ne moze i ne smije prigovoriti. Nemate nikakvih argumenata za to 

NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
Liga nam je na nivou amaterizma.Nadao sam se da ce Zeljo napraviti neki zapazen rezultat,a on cetiri komada popije od Maribora.
Široki razocaranje totalno.Boze sacuvaj kakva crna pojacanja,onaj Sandro Bloudek je samo da vodu nosi,a ne da igra cijelu utakmicu.Jedan St.Patrick izdominira u gostima Široki,a IBV ih pobjedi sa 1:0.Naša liga je mnogo slabija ocito od Islandske,Irske itd.Pogledajte kako Finci napreduju,svaki klub im je ostvario jako dobre rezultate.Jedan Inter Turku je igrao 1:1 kod Twentea.To je dokaz da svi napreduju,a nazalost samo mi iz godine u godinu tonemo dublje.
Jedino Sarajevo moze dobiti za svoj nastup sve pohvale.Trenutak nepaznje ih je kostao "nule",a nista bolji Levski nije bio od njih.Treba naglasiti da su Bugari mnogo bolji od Maribora i Patricka i zato svaka cast Bordo momcima.
Široki razocaranje totalno.Boze sacuvaj kakva crna pojacanja,onaj Sandro Bloudek je samo da vodu nosi,a ne da igra cijelu utakmicu.Jedan St.Patrick izdominira u gostima Široki,a IBV ih pobjedi sa 1:0.Naša liga je mnogo slabija ocito od Islandske,Irske itd.Pogledajte kako Finci napreduju,svaki klub im je ostvario jako dobre rezultate.Jedan Inter Turku je igrao 1:1 kod Twentea.To je dokaz da svi napreduju,a nazalost samo mi iz godine u godinu tonemo dublje.
Jedino Sarajevo moze dobiti za svoj nastup sve pohvale.Trenutak nepaznje ih je kostao "nule",a nista bolji Levski nije bio od njih.Treba naglasiti da su Bugari mnogo bolji od Maribora i Patricka i zato svaka cast Bordo momcima.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
ja nešto kontam da vjerujemo u prolaz toliko koliko nam kladionice daju šanse . obično se prema njihovim koeficijentima ravnamo i nadamoNedozvoljenaPozicija je napisao/la:Ja nešto kontam, ma možda ovo sve i nije neka sramota, možda je ovo naša realnost. Realno, kad neki Francuz, Englez, Belgijanac, Austrijanac ili Ukrajinac vidi da je neki naš klub izgubio od nekog lijevog kluba ili da je primio pet komada, možda to on smatra sasvim normalnim. Evo Slaven Belupo dobio Portadowna iz Sj. Irske 6:0, možda oni tamo u Sj. Irskoj misle da je to sramota, a nama je to sasvim normalno. Možda bismo trebali bilo kakav prolaz u narednu rundu smatrati uspjehom, a bilo kakav prolaz protiv neke jače ekipe smatrati senzacijom i biti ponosni. Barem dok ne poduzmemo nešto da nam liga dobije na kvalitetu.
Penal za maribor sudija svira na čuđenje svih, a istu situaciju za sarajevo danas sudija nevidi na tekmi sa levskim. Te dvije situacije su mogle okrenuti utakmice u drugom smjeru.
Pa čekaj malo, Basel 6-0, Sparta 5-0 i Besiktas 5-0, to je taj obraz o kojem pričaš?skyisthelimit je napisao/la:Sarajevo i samo Sarajevo moze osvjetlati obraz BH fudbala.. ostali se samo brukaju

Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Desi se, ali i kao takvi smo najbolji nas klub u evropi.Henderson je napisao/la:Pa čekaj malo, Basel 6-0, Sparta 5-0 i Besiktas 5-0, to je taj obraz o kojem pričaš?skyisthelimit je napisao/la:Sarajevo i samo Sarajevo moze osvjetlati obraz BH fudbala.. ostali se samo brukaju
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
- skyisthelimit
svi napreduju samo mi nazadujemo. Ocekujem i da nas uskoro i velesile Lux, Liht prestignu po koeficijentu i budi nosioci protiv nas. Nijedan ekipa nije dostojno predstavila ovu drzavu, tu je vazda konstantno brukanje od velesila janeza, iraca i drugoligasa crnogoraca koji su veceras popusili 7 komada..
Sta reci za ekipu koja je fol najjaca poslije rata u BiH a koja za pola sata primi 4 komada od janeza.
Sta reci za Siroki koji je fol najorganizovaniji klub u BiH a kuci spasava obraz od velesile st patric
Sramota na sta smo spali. Prije 10 godina bi bez problema prosli ove irce, janeze i nepostojece crnogorce a danas se blamiramo protiv njih.
Fudbal je pao q za usi i nema napretka dok se ne rasformira i ne napravi liga sa max 10 klubova..
Sta reci za ekipu koja je fol najjaca poslije rata u BiH a koja za pola sata primi 4 komada od janeza.
Sta reci za Siroki koji je fol najorganizovaniji klub u BiH a kuci spasava obraz od velesile st patric
Sramota na sta smo spali. Prije 10 godina bi bez problema prosli ove irce, janeze i nepostojece crnogorce a danas se blamiramo protiv njih.
Fudbal je pao q za usi i nema napretka dok se ne rasformira i ne napravi liga sa max 10 klubova..
15.10 - 15.06 ...
Pa samo Sarajevo i Borac igraju prvo pretkolo, tu uzmete koji frtalj boda i ostvarite jednu ili dvije pobjede u Europi kojima se kasnije hvalite da imate više pobjeda i utakmica u Europi. 
Neću da raspravljam ko je lošiji i ko je više golova primio. Jednostavno vijela liga nam je krampa.

Neću da raspravljam ko je lošiji i ko je više golova primio. Jednostavno vijela liga nam je krampa.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
- Barca u srcu
- Kontakt:
Da rezimiramo dosadašnji učinak:
Borac - ljudi su bar donijeli bod našoj državi, jest da se prolaz očekivao, ali desilo se to što se desilo, dobio ih je predstavnik Crne Gore, koji je igrao drugu ligu prošle godine...
Sarajevo - uvalili im Maltežani 6 golova, očekivale se 2 lagane pobjede, a dobili smo pobjedu i remi. Nisam gledao ovo s Levskim, ali pošto vi kažete da su se ljudi baš zalagali na terenu, svaka im čast na tome.
Željo - stara priča.... mogu dobit Izraelce, Slovence, nema koga ne mogu. Prekucaju ligu, nafuraju (nafuramo) se da mogu nešto uradit, proći Maribor i ljudi ih fino spuste, kao i svake godine.
Široki - dobio Irce, očekuje se prolaz, ipak oni imaju iskustvo igranja u Evropi, tako da se nadamo da mogu proći. Iako su sad remizirali, ostaje nada da mogu iznenaditi u revanšu.
Sve u svemu:
Moramo se pomiriti sa činjenicom da mi nećemo nikada napraviti neki iskorak, ako se ovako nastavi. Prolaze nas klubovi iz Crne Gore, Irske, klubovi s Malte nam uvaljuju po 4 gola na utakmici.
Treba biti realan i reći da će fino Željo popit još koji gol ovdje, Sarajevo će isto izgubiti, samo je pitanje kojim rezultatom (već se stvorila euforija da ih možemo proći - znači piši propalo, ima da ih potope), a i Široki dabogda da prođe, ipak je i put dug, i gostovanje je, tako da čisto sumnjam u prolaz.
Dakle, svi će klubovi ispast, samo je pitanje kojim rezultatom, ko će biti osramoćen, a ko će se dostojanstveno oprostiti.
I na kraju, dosadašnji ovogodišnji koeficijent: 0.750, posljednji koeficijent niži od ovog je bio 2002, i je bio 0.333
Borac - ljudi su bar donijeli bod našoj državi, jest da se prolaz očekivao, ali desilo se to što se desilo, dobio ih je predstavnik Crne Gore, koji je igrao drugu ligu prošle godine...
Sarajevo - uvalili im Maltežani 6 golova, očekivale se 2 lagane pobjede, a dobili smo pobjedu i remi. Nisam gledao ovo s Levskim, ali pošto vi kažete da su se ljudi baš zalagali na terenu, svaka im čast na tome.
Željo - stara priča.... mogu dobit Izraelce, Slovence, nema koga ne mogu. Prekucaju ligu, nafuraju (nafuramo) se da mogu nešto uradit, proći Maribor i ljudi ih fino spuste, kao i svake godine.
Široki - dobio Irce, očekuje se prolaz, ipak oni imaju iskustvo igranja u Evropi, tako da se nadamo da mogu proći. Iako su sad remizirali, ostaje nada da mogu iznenaditi u revanšu.
Sve u svemu:
Moramo se pomiriti sa činjenicom da mi nećemo nikada napraviti neki iskorak, ako se ovako nastavi. Prolaze nas klubovi iz Crne Gore, Irske, klubovi s Malte nam uvaljuju po 4 gola na utakmici.
Treba biti realan i reći da će fino Željo popit još koji gol ovdje, Sarajevo će isto izgubiti, samo je pitanje kojim rezultatom (već se stvorila euforija da ih možemo proći - znači piši propalo, ima da ih potope), a i Široki dabogda da prođe, ipak je i put dug, i gostovanje je, tako da čisto sumnjam u prolaz.
Dakle, svi će klubovi ispast, samo je pitanje kojim rezultatom, ko će biti osramoćen, a ko će se dostojanstveno oprostiti.
I na kraju, dosadašnji ovogodišnji koeficijent: 0.750, posljednji koeficijent niži od ovog je bio 2002, i je bio 0.333
- skyisthelimit
Sarajevo je dva puta bilo na pragu grupne faze Uefa Cupa..nk Zeljeznicar to nije.. Zadnji put ste kao bili na pragu protiv cuvenog Newcastle ali naravno miljama daleko, poslije toga pauza od 7-8 godina. Dok ste vi hladili muda Sarajevo spasavalo obraz grada. Istina znao je i popusiti ali vise obradovati. No, ne vrijedi prica dok neko konacno se ne plasira u grupnu fazu Evropa lige ( liga sampiona je nedostizna ). Zato cemo se nacekati i do 50 godina, jer liga je takvaHenderson je napisao/la:Pa samo Sarajevo i Borac igraju prvo pretkolo, tu uzmete koji frtalj boda i ostvarite jednu ili dvije pobjede u Europi kojima se kasnije hvalite da imate više pobjeda i utakmica u Europi.
15.10 - 15.06 ...
Kao sto rekoh prije par dana - najgora liga na svijetu !
- NukeR_G1970
- Kontakt:
Uglavnom su sve lige iz EX-YU zaostale jedno 20-30 godina za Evropom osim 2-3 kluba i svi ocekuju neki rezultat na osnovu istorije tog kluba ali je realnost totalno suprotna. Jednostavno fudbal u ovim drzavama se igra za kriminalce koji vladaju njime, koji uzimaju pare na transferima igraca i slicno. Ali takvo stanje je i u drzavama i to ce se promeniti juce.
Moje je misljenje da bi retko koji klub osim ta 2-3 mogao da igra cak u trecoj ligi Engleske. Jbg, tako je.
Moje je misljenje da bi retko koji klub osim ta 2-3 mogao da igra cak u trecoj ligi Engleske. Jbg, tako je.
Sramota je da igrači u BIH mogu zivjeti samo od nogometa.Ligu smanjiti na 10 klubova i uvesti da pola ekipe ne smije biti starije od 23-24 godine i ograniciti strance na jednoga.Jedino tako mozemo napredovati.Ovo je teski amaterizam,kad su 4 ajmo reci najbolja kluba ovakva zamislimo kakvi su ostali!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.