Bosna i Hercegovina - Grčka
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog
-
- Kontakt:
Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
Sta ste se vi nafurali,kakva ofanziva, qurci-palci? Ni Grcima ne lezi 0-0 tako da se ni oni ne mogu bas ukopat u odbranu. Sta vam je?! Bice to igra zivaca i onaj ko bude hladnije glave ce bit bolji,a i ne mora bit boljeg.
Na njihovoj strani je iskustvo,ali je na nasoj pritisak s tribina (i na Grke i na sudiju) i prisustvo Pjanica (aBd).
Znaju Grci odlicno da s 0-0 nista nemaju u svojim rukama.
Samo markirat dobro Samarasa,Ninisa i, eventualno, Karagounisa i oni su mrtvi. Ali to je vec Susiceva stvar.
Na njihovoj strani je iskustvo,ali je na nasoj pritisak s tribina (i na Grke i na sudiju) i prisustvo Pjanica (aBd).
Znaju Grci odlicno da s 0-0 nista nemaju u svojim rukama.
Samo markirat dobro Samarasa,Ninisa i, eventualno, Karagounisa i oni su mrtvi. Ali to je vec Susiceva stvar.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić
-
- Kontakt:
Hajde ne budali i ti i taj nerazuro na koga se pozias, cuj OKRIVLJUJEM - NAPADAM Vranjesa ???? Ja nikada ne napadam igrace koji igraju za BIH, cak ni Stojana Vranjesa, a kamoli ovoga sto je prosao i mlade selekcije. Jednostavno govorim istinu a to je da je prvo poluvrijeme bio totalno, ali bas totalno los i da sam strepio svake sekunde kada Grci napadnu na njega...plus sto im je i sam dao cistu loptu za stopostotnu sansu. Nikakav faul nije bio, jednostavno se nije dobro postavio i ispo je...U drugom nije imao takvih gresaka iako se vidjelo da ga jos drze one iz prvgo pa je panicno izbacivao lopte a cini mi se i jedan nepotreban faul napravio u zoni suta. Vranjes je solidan igrac za nase prilike, ali u OVOJ utakmici na poziciju stopera bi ga stavio samo u slucaju krajnje nuzde jer jedna greska na ovakvoj utakmici moze biti kobna za cijele kvalifikacije. Medjutim kao sto sam i rekao, Susic ce ga vjerovatno staviti, a posto se njegova pika onda cemo vidjeti kako ce to biti. Misimovic je jos uvijek fudbaler koji moze ovo prelomiti, ako je iole spreman ja bi ga stavio bar jedno poluvrijeme, Pjanic moze odigrati kao ovo na zadnjoj utakmici Rome, mislim da ce iz pozadine puno vise koristiti, nego odmah iza Dzeke i Ibisevica. Ako Salihovic bude spreman njega na beka a Lulicu malo naprijed. Mislim da grcka odbrana mora pokleknuti bar 2 puta pred Pjanicem, Misimovicem. Lulicem (Stevanovicem), Dzekom i Ibisevicem. Predvidjam 2:1.viKK je napisao/la:Kao što kolega @neroazzuro objasni , previše okrivljuješ Vranješa , a razloge je on i napisao u svom postu.BlazKraljevic je napisao/la:Sta je sad, zar vam Zukanovic ne valja????? Koliko ste bili zacaklaisali oko njega mislio sam da ce momak sam drzati odbranu. Sad najednom spor,troma bio je maltene ko Franko Barezi i Silva u jednom. Sta je uopste sa Pandzom? Vranjes bi mogao igrati ali samo beka, nikako na stopera...Sta se vratio protiv Grka u drugom? Zato sto nije imao neke kardinalne greske? Pa vi kao da smatrate normalnim da stoper tako grijesi kao on u prvom tako sto assistira protivniku za stopostotnu sansu, da padne u mlakom duelu i ostavi igraca 1 na 1 sa golmanom? U drugom je imao nekoliko panicno ispucanih lopti i to je to. Protiv Litvanije je odigrao salodno, ali Litvanije nije mjerilo za Grcku. Koga umjesto njega? Teska odluka, Pape ce vjerovatno staviti njega, a ja ne bih pa makar morao staviti i Zukanovica ili pozvati Jahica, ne treba odmah zaboraviti da je on fino znao odigrati te ga zbog jedne utakmice totalno eliminirati.Daklem mislim da ce pape izvesti ovakav sastav: Begovic, Mujdza Vranjes Spahic Lulic, Zahirovic, Medunjanin, Pjanic Misimovic, Dzeko i Ibisivic. A ja bi ovako: Begovic, Mujdza, Spahic Pandza (Zukanovic, Jahic) Lulic, Zahirovic Pjanic, Misimovic, Stevanovic , Dzeko Ibisevic.
Stevanovic bi se striktno drzao desne linije, Lulic bi se ubacivao po lijevom...Mujdza ne bi kao obicno suvise isao naprijed vec bi se pomjerao prema sredini odbrane kada Luluc ode naprijed pa bi u tom memenut igrali 3-5-2. Kakav god bio od Zahirovica boljeg na zadnjem veznom nema, Besic je nepoznanica i nebi trebao na tako vaznoj utakmicu u vatru. Ako rezultat ne valja ond Medunjanina umjesto Zahirovica. Ukoliko se igra sa jednim napadacem (sto je bolje nego Ibisevica na krilo) onda i Stevanovica i Lulica na krila a pozadi izrotirati nesto sa Vranjesom i Mujdzom na bekovima.
Inače taj sastav koji si ti napisao da bi pape izveo je glupost , čuj da Misketa stavi , a i tvoj nije ništa bolji , Jahić je bio jako loš i protiv Irske i Meksika na stoperu ... Dok se Vranješ čak i ispravio intervencijama kada su drugi igrači kisali (Litvanija, Slovenija)... Miske nit može nit će igrati na tako važnoj utakmici , on je bio jedan od najslabijih karika u našoj ekipi u prvoj utakmici , Vedo je morao obavljati Misketov posao u defanzivi , nije stvarao dovoljno dobre šanse , što je pokazalo zapravo koliko nama Pjanić znači kao playmaker...
Ja čak mislim da bi na lijevom krilu i Višća bio bolji od Medunjanina , pošto će po svim prilikama Lulić morati na lijevog beka... Jedini problem je što Višća zna nekad odigrat sjajno , a onda skroz loše (kao u U21 kvalifikacijama)... Sa Višćom i Stevom na krilima bi zaista povećali brzinu u ekipi , jer inače što se tiče brzine naših igrača , imamo prave dizelašeJedino što me brine je njihova snaga , pogotovo Steva , jer zaista fizički dueli mu nisu jača strana.
-
- Kontakt:
Strucnjak,ti nista pametno da nam kazes. Vidim da i ti vidis sta ne bi trebalo,al de nam reci sta bi,po tebi,trebalo. Imas jos Sunjica i Zukanovica. Pandza je upitan. Salihovic i vise nego upitan.
I nauci se civilizovanoj komunikaciji,ne dobija mi se ban zbog cobana.
I nauci se civilizovanoj komunikaciji,ne dobija mi se ban zbog cobana.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić
Sumnjam u Seju i Borisa do tekme...Koliko je ispao iz forme Sejo,pauzira mjesec vec i vise haman..
Boris ce imati puni mjesec za treninge i ulazak u formu.Salihovic je veliki profesionalac kao i radnik,tim igracima ne treba puno da budu fit makar za jedno poluvrijeme.Samo da u oporavku ne ispadnu komplikacije.
Sto se tice Vranjesa nije bas za M.U ali momka gotive i saigraci a i ovaj je vrlo brzo psihicki dosao sebi nakon katastrofalnog prvog poluvremena u Grckoj.Jednostavno ima svoju britkost,ispadanja su desila zbog ostavljanja na milost i nemilost trenera Muslina u Krasnodaru,jer defanzivci trebaju imati tekme u nogama zbog tajminga.Vranjesu je to falilo.
Sto se tice Vranjesa nije bas za M.U ali momka gotive i saigraci a i ovaj je vrlo brzo psihicki dosao sebi nakon katastrofalnog prvog poluvremena u Grckoj.Jednostavno ima svoju britkost,ispadanja su desila zbog ostavljanja na milost i nemilost trenera Muslina u Krasnodaru,jer defanzivci trebaju imati tekme u nogama zbog tajminga.Vranjesu je to falilo.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
ko ce sudit mec?
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
Jos nije određeno.Rule_hz je napisao/la:ko ce sudit mec?
Ma zapasce nas Englez glavu dajemRule_hz je napisao/la:ko ce sudit mec?

Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
gringobih je napisao/la:Ma zapasce nas Englez glavu dajemRule_hz je napisao/la:ko ce sudit mec?
bolje i on i bilo ko drugi poput rumuna, kiprana, rusa i italijana...najbolje bi bilo svabo spanac englez
Zadnja izmjena: Rule_hz, dana/u 23 feb 2013, 15:27, ukupno mijenjano 1 put.
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
Samo nemojte Rusa.Englez celo nam odsudio pravo dobru tekmu.Samo sto jos kahvu nije zovnuo kad se isprica sa Dzekom.Rikardo je napisao/la:Jos nije određeno.Rule_hz je napisao/la:ko ce sudit mec?

Zadnja izmjena: harishp, dana/u 23 feb 2013, 15:29, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
Ko god samo da nas ne levate, kao sto su nas u proslosti milion puta ostetili.
- TrifonIvanov
- Kontakt:
3 stopera uopće ne znači ofenzivniju formaciju, čak može biti i obrnuto - imaš jednog stopera više nego u 442, jer bekovi u 442 ionako idu naprijedFliX je napisao/la:Sta vi mislite posto Grci igraju zatvoreno, nekako totalno defanzivno, da mi pokusamo sa 3 odbrambena igrat. Znam i meni to malo ne prilici, ali nekako ih iznenadit. Stavit u vezni red 5 igraca.. Npr. Zahirovic, Medunjanin, Pjanic, Misimovic, Salihovic.. ili bilo koju petoricu po vasem izboru. Znaci izdominirat ih na sredini terena pa taman igrali na "gol vise"...
Sta vi mislite o tome ?
ne mogu ni lulić ni mujdža igrati otraga u 352/343, samo si znači dodao stopera
3 otraga se igra protiv "uskih" formacija, s jednim bočnim, a ne defenzivnih
jedino kad bi zahirović igrao otraga...
Zaboravi si za "koridu"...harishp je napisao/la:Samo nemojte Rusa.Englez celo nam odsudio pravo dobru tekmu.Samo sto jos kahvu nije zovnuo kad se isprica sa Dzekom.Rikardo je napisao/la:Jos nije određeno.Rule_hz je napisao/la:ko ce sudit mec?

Moja zelja je Svabo...
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
dobićemo mi opet Škota sudiju , ne brinite se ...
eno neki dan sudio Milan - Barcelona

-
- Kontakt:
Kad vec spominjete sudije,sinoc gledam na youtube-u onu utakmicu sa Bjelorusima i vidjeh da nam je sudio Atkinson,i to vrlo dobro,predobro. Dva crvena dao Bjelorusima. A taj isti Atkinson nas unistio kartonima u prvom barazu u Portugalu. Pa sad kad neko spomenu Skota kontam kako nas je Skot uhak'o u Parizu pa bi bilo fino da nam se i oni revansiraju sad protiv Grka 
...joj teorija

...joj teorija

Gledam baš ovog Kolašinca u Šalkeu, dečko je stvarno dobar na lijevom beku....fizički,trkački može se reći da je pravo moćan,duel igra mu je baš jača strana,kretanjem me podsjeća na Salihovića....redovno trči u napad i stiže opet da pokrije svoju stranu u odbrani....trebao bi to biti baš veliki dobitak za repku....ako izganja papire mislim da bi već mogao činiti bekovski par sa Mujdžom (istina i Mujdža igra lijevog beka)...
----------------dzeko-------------------ibisevic------------------------
-------------------------------misimovic---------------------------------------
lulic-------------------------medunjanin----------------pjanic-----------------
kolasinac (salihovic)----pandza(vranjes)---spahic--------mujdza-------
----------------------------------begovic-------------------------------------
ukoliko kolasinac dobje nas pasos... odma ga u prvih 11
-------------------------------misimovic---------------------------------------
lulic-------------------------medunjanin----------------pjanic-----------------
kolasinac (salihovic)----pandza(vranjes)---spahic--------mujdza-------
----------------------------------begovic-------------------------------------
ukoliko kolasinac dobje nas pasos... odma ga u prvih 11

-
- Kontakt:
Da ponovim po milioniti put: Vranjes je solidan igrac za nase prilike, ali bi mu posle one utakmice u Atinu bilo preveliko breme da ide opet oci u ocu sa Samarasom i ostalim Grcima i to u trenutcima kada ne bi bilo sanse za popravku nakon slabe inervencije. Koliko god bio stabilan, u podsvjesti se ne moze zaboraviti Atina...Zato, ZA OVU UTAKMICU, nikako Vranjesa na stopera ne bih stavio pa makar morao posegnuti za Zukanovicem ili Sunjicem, ako Pandza nije spreman. Bek je u redu mogao bi igrati desnog, a Mujdza lijevo,radi to cesto u u Frajburgu. Ipak vjerujemd da ce ga Pape stavit pa daj Boze da se ispostavi da je ovo moje bilo samo paranoicno razmisljanje.harishp je napisao/la:Boris ce imati puni mjesec za treninge i ulazak u formu.Salihovic je veliki profesionalac kao i radnik,tim igracima ne treba puno da budu fit makar za jedno poluvrijeme.Samo da u oporavku ne ispadnu komplikacije.
Koga za sudiju?
Najlosija solucija: Kipar, zatim Rusija.
Najbolja solucija: Turska, zatim Hrvatska.
Najlosija solucija: Kipar, zatim Rusija.
Najbolja solucija: Turska, zatim Hrvatska.
Još da možemo birati 

Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 1 gost.