Zlatna lopta 2013

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

Ko osvaja zlatnu loptu?

1. Ribery
37
26%
2. Ronaldo
74
51%
3. Messi
16
11%
4. Ibrahimović
7
5%
5. Neko peti
10
7%

Ukupno glasova: 144

Cauchy23
Kontakt:

Re: Zlatna lopta 2013

Post Postao/la Cauchy23 » 12 jan 2014, 14:18

effe_sa je napisao/la: Ti ili namjerno nisi kako treba čitao moj post ili ne želiš da shvatiš neke stvari. Doduše samo si se dodao u red takvih forumaša. :) Ja sam ti gore naveo stvari koje baš osporavaju ovu tezu koju si ti iznijeo. Trebalo je samo malo logiku uključit. To "puno" se ne može ama baš nikakvim dokazima potkrijepit. Upravo na to "puno jači" je moj gornji post odgovor. To da li ih dijele nijanse, to je druga stvar.
Pročitao sam tvoj post,ali nigdje u njemu nisam našao nešto što osporava da je Ronaldo individualno jači igrač od Riberija. Ti si samo pisao o tome da Bajern nije puno jači od Reala kada se gledaju igrači na pozicijama. Ja sam napisao da su Ronaldo i Mesi jedan nivo,a ostali,tako i Riberi,ispod. Nisam rekao da je Riberi loš igrač,ali nije taj nivo. Pogledaj golove i asistencije u ovoj godini i sve će ti biti jasno.
effe_sa je napisao/la:A ovdje se govori o tome ko je više zaslužio da je osvoji u jednoj godini. Sada opšte ne ulazim u ukupni kvalitet igrača. U jednoj godini jedan igrač pruži više, u narednoj možda manje. A za zlatnu loptu treba biti relevantna ta godina u kojoj se nagrada dodjeljuje.

A ako ćemo opšte o ukupnom kvalitetu, onda mi je tu Messi najjači, s tim da je on imao slabiju godinu od Riberyja i Ronalda.
I u ovoj godini je Ronaldo pokazao da je bolji od Riberija na individualnom planu,a da ne govorimo o proteklim godinama gdje su i Mesi i Ronaldo pokazali da su ipak klasa iznad svih drugih igrača.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 12 jan 2014, 15:04

Ja sam napisao sljedeće (samo podsjećanja radi):
effe_sa je napisao/la:Po rezonovanju pojedinaca ispadne da je Ronaldo vanzemaljac, nedostižni nivo za druge fudbalere, ali je igrao u individualno 2 puta slabijoj ekipi od Bayerna i zato nije osvojio s ekipom niti jednu titulu.
A Ribery je samo eto onako dobar fudbaler, koji posjeduje određene kvalitete, od prilike je kao prva zvijezda svog tima (Bayerna), ali on ne zaslužuje zlatnu loptu, pošto njegova ekipa jeste osvojila sve trofeje ali je ta ekipa 2 puta individualno jača od Ronaldove ekipe (Real).
Tako se ovdje rezonuje i prema tome ispadne da je Riberyju bilo lako osvojit trofeje jer je igrao u individualno puno jačoj ekipi. A s druge strane ispadne da je Ronaldo super individualno jak, ali je jadnik igrao u totalno slaboj ekipi pa nije mogao doći do timskih trofeja... :)
Znači ovdje u svom postu postavljam ključno pitanje (indirektno ga postavljam - uskoro ću morat i crtat :) ) kako je jedan igrač toliko stepenica iznad drugog igrača (u ovom slučaju konkurenta za Zlatnu loptu), a obojica igraju u dvije ekipe od prilike podjednakog kvaliteta. A jedan je čarobnjak, car, kralj i svi mu trebaju brisat cipele, iako nije osvojio niti jedan trofej, dok je drugi puno slabiji a s tom drugom ekipom (istog ranga po individualnom kvalitetu) je osvojio sve. Znači odmah tu nešto smrdi. Odmah sama ispliva činjenica, da tu nešt nije uredu, da taj čarobnjak nije bio najveći u trenucima kada je trebao biti najveći. Ne zaboravimo da Real ni kup nije osvojio.
Znači iznijeo sam jednu tezu koja jasno osporava neke stvari. Ona ne osporava veliki kvalitet Ronalda, svi ljudi na ovoj planeti znaju da su i Ronaldo i Ribery veliki igrači (bar oni koji imalo prate fudbal), ali će samo oni nerazumni, oni koji gaje antipatiju prema jednom od te dvojice reći da je razlika između njih ogromna.
Cauchy23 je napisao/la: Ronaldo je individualno puno jači od Riberija,a ranije se na izborima za Zlatnu loptu pokazalo da trofeji nisu presudni u tome ko će je dobiti pa je samim time Riberi autsajder u odnosu na Ronalda.
A evo znači opet tvog posta, ustvari njegov dio i taj je uslijedio nakon onog mog gore citiranog.
Ovdje samo vidimo iznošenje mišljenja i subjektivnog doživljaja, koji opšte ne objašnjava onu gore moju tezu. Znači ti nešt ponavljaš, nakon što je nešto osporeno. A kod tebe su prema ovom subjektivni doživljaji bitniji od argumenata.

E sad zamisli samo, neko predavanje, neki seminar i ti nakon one gore moje teze, izađeš s ovom svojom rečenicom. A pretpostavimo da hoćeš tu svoju tvrdnju da dokažeš pred ljudima koji nemaju pojma ni za Ronalda ni za Riberyja. Šta misliš da li bi povjerovali tvojoj tvrdnji i da li zaista misliš da te razumni ljudi ne bi pitali: Kako je taj Ronaldo toliko bolji, ako s toliko jakom ekipom nije osvojio niti jedan trofej? :D Dovoljno bi to bilo da te pitaju.
Možda bi i mogao ljude ubijediti da je Ronaldo bolji od Riberyja, ali da možeš argumentovano odbraniti tezu da je Ronaldo više klasa iznad Riberyja, to je itekako upitno. A ja ću ti reći da je i nemoguće. Onda ti mišljenje i može proći samo kod istomišljenika... ;)

A ako se neko toliko dotiče statistike, onda moram spomenut da je vjerovatno onda Sammer zahvaljujući statistici postao najbolji igrač Evrope 1996. godine.... :lol:
Isto tako je vjerovatno Oliver Kahn osvojio drugo mjesto na dodjeli zlatne lopte 2002. godine, isto zahvaljujući statistici, a čovjek golman.... :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Korinov
Kontakt:

Post Postao/la Korinov » 12 jan 2014, 15:10

@Cauchy Ronaldo i Messi na istom nivou ? Messi ne pravi suigrace boljima vec je samo Zidan to radio >? :oops:
Dosta ..
“I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball.”

Cauchy23
Kontakt:

Post Postao/la Cauchy23 » 12 jan 2014, 15:24

effe_sa je napisao/la:Znači ovdje u svom postu postavljam ključno pitanje (indirektno ga postavljam - uskoro ću morat i crtat :) ) kako je jedan igrač toliko stepenica iznad drugog igrača (u ovom slučaju konkurenta za Zlatnu loptu), a obojica igraju u dvije ekipe od prilike podjednakog kvaliteta. A jedan je čarobnjak, car, kralj i svi mu trebaju brisat cipele, iako nije osvojio niti jedan trofej, dok je drugi puno slabiji a s tom drugom ekipom (istog ranga po individualnom kvalitetu) je osvojio sve. Znači odmah tu nešto smrdi. Odmah sama ispliva činjenica, da tu nešt nije uredu, da taj čarobnjak nije bio najveći u trenucima kada je trebao biti najveći. Ne zaboravimo da Real ni kup nije osvojio.
Znači iznijeo sam jednu tezu koja jasno osporava neke stvari. Ona ne osporava veliki kvalitet Ronalda, svi ljudi na ovoj planeti znaju da su i Ronaldo i Ribery veliki igrači (bar oni koji imalo prate fudbal), ali će samo oni nerazumni, oni koji gaje antipatiju prema jednom od te dvojice reći da je razlika između njih ogromna.
Cauchy23 je napisao/la: Ronaldo je individualno puno jači od Riberija,a ranije se na izborima za Zlatnu loptu pokazalo da trofeji nisu presudni u tome ko će je dobiti pa je samim time Riberi autsajder u odnosu na Ronalda.
A evo znači opet tvog posta, ustvari njegov dio i taj je uslijedio nakon onog mog gore citiranog.
Ovdje samo vidimo iznošenje mišljenja i subjektivnog doživljaja, koji opšte ne objašnjava onu gore moju tezu. Znači ti nešt ponavljaš, nakon što je nešto osporeno. A kod tebe su prema ovom subjektivni doživljaji bitniji od argumenata.

E sad zamisli samo, neko predavanje, neki seminar i ti nakon one gore moje teze, izađeš s ovom svojom rečenicom. A pretpostavimo da hoćeš tu svoju tvrdnju da dokažeš pred ljudima koji nemaju pojma ni za Ronalda ni za Riberyja. Šta misliš da li bi povjerovali tvojoj tvrdnji i da li zaista misliš da te razumni ljudi ne bi pitali: Kako je taj Ronaldo toliko bolji, ako s toliko jakom ekipom nije osvojio niti jedan trofej? :D Dovoljno bi to bilo da te pitaju.
Možda bi i mogao ljude ubijediti da je Ronaldo bolji od Riberyja, ali da možeš argumentovano odbraniti tezu da je Ronaldo više klasa iznad Riberyja, to je itekako upitno. A ja ću ti reći da je i nemoguće. Onda ti mišljenje i može proći samo kod istomišljenika... ;)

A ako se neko toliko dotiče statistike, onda moram spomenut da je vjerovatno onda Sammer zahvaljujući statistici postao najbolji igrač Evrope 1996. godine.... :lol:
Isto tako je vjerovatno Oliver Kahn osvojio drugo mjesto na dodjeli zlatne lopte 2002. godine, isto zahvaljujući statistici, a čovjek golman.... :D
Ako neko postigne 66 golova i ima 15 asisencija,a neko 22 gola i skupi 18 asistencija,za koga ćeš reći da je indivudalno jači? Ako neko igra na top nivou 5 godina,a neko odigra jednu seonu na sličnom nivou,hoćeš li reći da su igrači iste klase? Može li se Kosta porediti sa Ibrahimovićem? Kosta je dobar igrač,dobra forma,ali Ibrahimović je za njega klasa. Ribery je super igrač,jedan od najboljih na svijetu na svojoj poziciji,ali Ronaldo je klasa iznad. Ove nagrade nisu realne,jer se često kriteriji obrću,jedne godine su indivudalni uspjesi ispred timskog,a druge obrnuto,ali nevezano za ovu nagradu,Ronaldo je klasa iznad Riberija nevezano za to na čijoj su strani tvoje ili moje simpatije.

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 12 jan 2014, 15:27

@effe_sa , ja ne znam sta ti pokusavas dokazati? Da je Ronaldo bolji od Riberyja al' da nije klasa iznad ? :?
Ne znam jel ti to smatras Ronalda krivim sto Real nije uzeo trofej? Ne znam jesi pratio Real al' se lako moglo zakljuciti da je Bayern bio po formi, uigranosti a po meni i individualnom kvalitetu daleko ispred Reala. Dakle, Ronaldo je jedini bio u odlicnoj formi , neki su igrali toplo-hladno a neki su bili ocajni. S druge strane , RIbery je pored sebe imao vjerovatno najbolju generaciju Bayerna u historiji , svi igraci u vrhunskoj formi i naravno da ce Riberyju biti lakse osvojiti trofeje nego Ronaldu.Mislim , ja nikad na osnovu toga ne bi određivao neciji kvalitet.
Znam da statistika mozda i nije toliko bitna al' kad je ovolika razlika 69-15 i 22-18 onda je jasno ko je individualno jaci. Yebiga , ne uporedjujemo stopera i krilo nego krilo i krilo.

Cauchy23
Kontakt:

Post Postao/la Cauchy23 » 12 jan 2014, 15:34

Korinov je napisao/la:@Cauchy Ronaldo i Messi na istom nivou ? Messi ne pravi suigrace boljima vec je samo Zidan to radio >? :oops:
Dosta ..
Napisao sam: " On je svoje igrače činio boljim na terenu,od njih je izvlačio maksimum,a to,čini mi se,niti jedan od ove trojice nema u sebi."
Messi i Ronaldo su na istom nivou,šta ti je tu čudno. Mesi igra u Barsi koja je u jednom periodu osvojila mnogo toga,sa reprezentacijom ništa nije postigao. Ronaldo je osvajao sa Man U. i Realom,a sa Portugalom je napravio mnogo bolje rezultate nego Mesi sa Argentinom. Po meni isti nivo,i nepravedno je jednog izdvajati,a drugog omalovažavati.
Ako si pratio Francusku reprezentaciju sa i bez Zidana,znaš zašto kažem da je Zidan imao to nešto što ova trojica nemaju. '98 i 2000 su sa Zidanom osvojili SP i Euro,a onda '02 ispali na SP u grupnoj fazi jer Zidan nije igrao zbog povrede. ( Mislim da je igrao tek 3. utakmicu,ali nedovoljno oporravljen). Onda imaš SP 2006. kada je vodio Francusku do finala,koju niko nije stavljao u uži krug favorita već su o njoj pričali kao o reprezentaciji čije je vrijeme prošlo.

eusebio2
Kontakt:

Post Postao/la eusebio2 » 12 jan 2014, 17:03

Da Ronaldo igra obranu kao Ribery, sigurno ne bi imao toliko golova više.

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 12 jan 2014, 18:09

Cauchy23 je napisao/la:Napisao sam: " On je svoje igrače činio boljim na terenu,od njih je izvlačio maksimum,a to,čini mi se,niti jedan od ove trojice nema u sebi."
Joj sto si ti izgleda neki dosta mlad momak :D da ne kazem zelen...
Pa Ribery ti je sve svoje individualne vjestine dao kolektivu. Taj covjek uopste ne stavlja sebe u prvi plan nego kolektiv.. Pa pitaj Maria Gomeza ili Mandzukica da li ih je Ribery cinio boljima na terenu :lol:
O Boze sta sve neces procitati :lol:
Cauchy23 je napisao/la:Ako neko postigne 66 golova i ima 15 asisencija,a neko 22 gola i skupi 18 asistencija,za koga ćeš reći da je indivudalno jači?
Ronaldo je napadc broj 1 u Madridu, Ribery to nije u Bayernu. Poredis dva potpuno razlicita igraca i kao jedino mjerilo navodis golove i asistencije, a to ne ide. Ako to bude mjerilo onda je i Mandzukic bolji igrac od Riberya, i Lewandowski i Muller svojevremeno i da ne nabrajam ko sve ne.
Statisticki Ribery je bio drugi najbolji igrac u prosloj sezoni.

Cauchy23
Kontakt:

Post Postao/la Cauchy23 » 12 jan 2014, 18:51

Bilall je napisao/la: Joj sto si ti izgleda neki dosta mlad momak :D da ne kazem zelen...
Pa Ribery ti je sve svoje individualne vjestine dao kolektivu. Taj covjek uopste ne stavlja sebe u prvi plan nego kolektiv.. Pa pitaj Maria Gomeza ili Mandzukica da li ih je Ribery cinio boljima na terenu :lol:
O Boze sta sve neces procitati :lol:
I Zidan ih je davao kolektivu,ali izvlačio je iz ekipe ono najbolje. Ako si pratio Francusku reprezentaciju onda znaš o čemu pričam. Francuska s Zidanom i bez njega su dva različita tima. Francuska sa Riberijem i bez njega,ne znam,nisam ih pratio kao Zidanovu generaciju,ali nije to tako osjetna razlika. Argentina sa Mesijem i bez njega? Da li je to tolika razlika? Bajern sa Riberijem i bez njega? Kako to izgleda? Više pratiš Bajern pa znaš bolje od mene,reci mi.

Bilall je napisao/la: Ronaldo je napadc broj 1 u Madridu, Ribery to nije u Bayernu. Poredis dva potpuno razlicita igraca i kao jedino mjerilo navodis golove i asistencije, a to ne ide. Ako to bude mjerilo onda je i Mandzukic bolji igrac od Riberya, i Lewandowski i Muller svojevremeno i da ne nabrajam ko sve ne.
Statisticki Ribery je bio drugi najbolji igrac u prosloj sezoni.
Ronaldo nije klasični napadač već krilni napadač,ali jeste igrač broj 1 u Madridu. Bio bi glavni igrač i u Bajernu. Zašto? Zato što je klasa više iznad ostalih igrača. Kako to da pored svih tih igrača u Madridu,koji nisu individualno slabiji od igrača Bajerna,on bude glavni igrač? Zašto njega ne podrede timskoj igri,zašto ga ne žrtvuju za uspjehe tima? Riberi jeste dobar igrač,tačnije među top 10 je,ali ova dvojica se izdvajaju. Oni jesu vanzemaljci,pokazuju to iz godine u godinu.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 12 jan 2014, 18:53

geoxx je napisao/la:@effe_sa , ja ne znam sta ti pokusavas dokazati? Da je Ronaldo bolji od Riberyja al' da nije klasa iznad ? :?
Ne znam jel ti to smatras Ronalda krivim sto Real nije uzeo trofej? Ne znam jesi pratio Real al' se lako moglo zakljuciti da je Bayern bio po formi, uigranosti a po meni i individualnom kvalitetu daleko ispred Reala. Dakle, Ronaldo je jedini bio u odlicnoj formi , neki su igrali toplo-hladno a neki su bili ocajni. S druge strane , RIbery je pored sebe imao vjerovatno najbolju generaciju Bayerna u historiji , svi igraci u vrhunskoj formi i naravno da ce Riberyju biti lakse osvojiti trofeje nego Ronaldu.Mislim , ja nikad na osnovu toga ne bi određivao neciji kvalitet.
Znam da statistika mozda i nije toliko bitna al' kad je ovolika razlika 69-15 i 22-18 onda je jasno ko je individualno jaci. Yebiga , ne uporedjujemo stopera i krilo nego krilo i krilo.
Ako gledam neki duži razmak, sveukupno gledajući, po meni je Messi broj 1, a iza dolaze igrači poput Ronalda, Riberyja, Inieste. Čak jedno vrijeme se moglo reći da je Iniesta bio odmah iza Messija , a ispred ove druge dvojice. Messi baš dugo vremena igra i spektakularno, igra na visokom nivou, a isto tako Barca s Messije i bez Messija nije jedno te isto.

Isto tako nije Real isto bez Ronalda, a ni Bayern bez Riberyja. Ja sam i prije na temi Bayerna govorio o značaju pojedinih igrača poput Mullera, koji možda nikad neće u ovim izborima biti u užem krugu ali je jedan od strašno korisnih igrača bez kojeg Bayern ne bi bio ovo što jeste.
Ali činjenica je da su i pored sjajne forme svih prvotimaca, određene utakmice pokazale da za Bayern Ribery može napraviti tu razliku. I to baš u tako sjajnom periodu za Bayern, kada je ekipa na vrhuncu, u pojedinim utakmicama se osjetio izostanak Riberyja (druga utakmica protiv Arsenala), a u pojedinim jako bitnim utakmicama Ribery je napravio razliku (dva vrlo bitna poteza protiv BVB-a u finalu, učešće i značajan doprinos kod oba gola). Nekada možeš zabiti 50 golova, napraviti stotine sjajnih akcija, ali da ipak neki golovi i akcije budu bitnije od svega toga.

Prije zadnjeg duela Bayerna i Reala ja sam prvi dao prednost Ronaldu u tim usporedbama. Ali gledajući ovu cijelu godinu ne mogu mu dati i to i kada mirno sjednem pa razmotrim i faktore koji govore za jednog i faktore koji govore za drugog igrača. Znači ovdje prije svega naglašavam ovu godinu, jer ona je relevantna....
Namjerno sam napravio uvod i malo proširio priču, da se vidi da ovdje ne ocjenjujem nešto subjektivno, nego pokušavam stvari sagledati realno.

Ključno u svemu je: Ne smatram ja, a niti drugi koji ističu da je Ribery zaslužio zlatnu loptu, da je istu zaslužio jer je osvojio sve te trofeje, nego je zaslužio jer je imao značajan udio (veliki udio) u osvajanju istih.

Sada bi mi mogli govoriti o kvaliteti jednog ili drugog igrača (sveukupno gledajući), ali ja jednostavno smatram i uvjeren sam u to, da je Ribery imao veći učinak, više je postigao sa svojim timom i imao u tome zasluge i zato je najbolji u ovoj godini. Statistički se ova dvojica igrača ne mogu porediti, jer Ribery je i nazad radio sjajan posao.

A pošto si postavio pitanje šta konkretno želim dokazat (djelimično sam već odgovorio), onda ću ti samo reći da je za mene totalna nebuloza govorit da je Ronaldo za par klasa bolji od Riberyja. A kada ljudi kažu Ronaldo je bolji, onda to i mogu shvatit ima i tu argumenata, isto kao što ima argumenata koji govore u prilog Riberyja. A u ovoj godini više argumenata ide u prilog Riberyja. I mnogi kao prvo previše uzdižu Ronalda i kada se gleda neka sveukupna slika, a pogotov griješe kada govore o ovoj nagradi. Tada ljudi gledaju duži period, a stvar je jasna ocjenjuje se ova godina i to je nagrada za najboljeg igrača godine. S tim da će izgleda ispasti tako da se više i ne zna šta se ovom odlikovanjem nagrađuje..... :)

Isto tako na ovo tvoje da li smatram Ronalda odgovornim što Real nije osvojio titule, moram reči da smatram određenim dijelom, jer najbolji igrač i nosi najveću odgovornost i mora se ocjenjivati i po ukupnom uspjehu svog tima i udjelu u tom uspjehu. A činjenica je da se Ronaldo nije baš naigrao ni u jednom duelu polufinala LP protiv Borussije, a od najvećeg očekuješ da bude najveći u najvećim utakmicama.
Ribery je baš prije znao biti kritikovan da potone u najvećim utakmicama (a znao je odigrati brojne dobre utakmice), a u prethodnoj sezoni je i u najvećim utakmicama bio najveći i pokazao izuzetno visok nivo, zato sada ne treba srozavat njegov učinak.

Po ovom kako vi neki pravite ove ogromne razlike između dvojice igrača, ispadne da su oni koji su izabrali Riberyja za najboljeg igrača Evrope budale. Jel to onda ta nagrada namještena Riberyju? Onda isto sad ako dobije Ronaldo nagradu, isto možemo reći da je i ta namještena. :D A s obzirom na neke obrate i produžavanje glasanja te naglo ulizivanje Blatera Roni, moglo bi se prije naslutiti da je baš ova dobro našteljena. Naime , prije mjesec , mjesec i po je Ribery bio veliki favorit za ovu nagradu. Baš zanimljivo da Ronalda dvije utakmice protiv Švedske (zamisli velesile Švedske, fudbalskog giganta :D ) te golovi iz kontri i to partije u baražu (zamisli baražu :D ) uzdigoše do favorita za osvajanje najprestižnije individualne nagrade za fudbalere... :)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 12 jan 2014, 19:13

Koga boli briga da li su nijanse u pitanju il' klasa ? Ronaldo je bolji igrac kako unazad 6-7 godina tako i prosle godine. Yebote citav svijet vidi Ronalda kao ponajboljeg igraca svijeta i vrse usporedbe sa Messijem samo Bavarci traze argumente kako je Ribery bolji. Jedina nada su mu bili trofeji jer nije na individualnom nivou Ronalda sigurno..
To oko nagrade za najboljeg igraca Evrope niko ne osporava. Sasvim zasluzena nagrada jer se uglavnom nagrada daje igracu koji osvoji neki trofej UEFA-e (UCL, EURO). Iniesta je osvojio isti pa je u glasanju za Zlatnu loptu ostao popisan sa 8-9% glasova... :roll:

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 12 jan 2014, 19:23

@kaunas zlatnu loptu je zaslužio ribery. moja gadljivost prema buyernu i ovom kompleksašu francku je ovdje dobro poznata, ali lik je fakat zaslužio nagradu.

ako se broje samo golovi, onda je 2012. velika nepravda učinjena mariju gomezu pošto je lik utrpao 50-ak golova, bio najbolji strijelac bl, sa 12 golova ostvario 2. najveći domet u povijesti lp, te bio prvi strijelac eura. pritom je njegov klub bio uspješniji od ovosezonskog reala, a elf je bio polufinalist eura.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 12 jan 2014, 19:33

Cauchy23 je napisao/la:Bajern sa Riberijem i bez njega? Kako to izgleda? Više pratiš Bajern pa znaš bolje od mene,reci mi. .
Puno bolji Bayern :!:
Bayern sa Riberyem = puno bolji Bayern.
Pogledaj samo koliko je Bayern izgubio utakmica prosle sezone kada je on bio u sastavu, ali nije problem objasnit cu ti detaljnije ako je neophodno.
Cauchy23 je napisao/la:Ronaldo nije klasični napadač već krilni napadač
Sada pokazujes da ne znas. :idea:
Ronaldo je napadac broj 1, kako krilni tako i klasicni. Ti uzmi malo i pogledaj kretanje Ronalda kada igra Real Madrid. Igrac koji zivi od dugih lopti u prazan prostor. Uvijek u samom spicu navalnog reda. Skoro uvijek na granici ofsajda.
Ne znam da li si ti ucestvovao u izboru tima godine na UEFA portalu. Ribery stavljen kao vezni a Ronaldo kao napadac. Zar mislis da je to slucajno :?: http://en.toty.uefa.com/forwards.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Pogledaj malo i golove Ronalda i pogledaj samo koliko puta se nalazi i ispred Benzeme " onclick="window.open(this.href);return false;
Cauchy23 je napisao/la:Bio bi glavni igrač i u Bajernu. Zašto? Zato što je klasa više iznad ostalih igrača.
Da li bi bio u Bayernu glavni igrac ne znam, ali bi se morao podrediti ekipi bas kao i Ribery. Vjerujem da Ronaldo nebi ni zaigrao u takvoj ekipi, a niti bi takva ekipa pokazala interes za njim sigurno. Bayern je kolektiv i Bayern pobjedjuje snagom kolektiva.
I da. Ronaldo nije za klasu bolji od Riberya.
Cauchy23 je napisao/la:Kako to da pored svih tih igrača u Madridu,koji nisu individualno slabiji od igrača Bajerna,on bude glavni igrač?
:lol: E ovo je dobro... Igraci Real Madrida su prema svim procjenama bili individualno jaci od igraca Bayerna neposredno pred dvomec ta dva tima. Sa ovim se vjerujem obojica slazemo. Zasto je onda Real Madrid nadigran u tom dvomecu od strane Bayerna :?: :lol:

Jako jednostavno je povezati te stvari.. al neces ti to ;)

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 12 jan 2014, 19:36

effe fino našamarao ovog kukavca. :kava:

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 12 jan 2014, 19:39

Blaszczykowski je napisao/la:@kaunas zlatnu loptu je zaslužio ribery. moja gadljivost prema buyernu i ovom kompleksašu francku je ovdje dobro poznata, ali lik je fakat zaslužio nagradu.

ako se broje samo golovi, onda je 2012. velika nepravda učinjena mariju gomezu pošto je lik utrpao 50-ak golova, bio najbolji strijelac bl, sa 12 golova ostvario 2. najveći domet u povijesti lp, te bio prvi strijelac eura. pritom je njegov klub bio uspješniji od ovosezonskog reala, a elf je bio polufinalist eura.
Nadam se da se salis oko Gomeza jer tesko je povjerovati da neko moze biti ovako glup... :roll:

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 12 jan 2014, 19:50

@geoxx treba biti jako glup pa ne skužit poantu mog posta. ;)

Cauchy23
Kontakt:

Post Postao/la Cauchy23 » 12 jan 2014, 20:32

Bilall je napisao/la:Puno bolji Bayern :!:
Bayern sa Riberyem = puno bolji Bayern.
Pogledaj samo koliko je Bayern izgubio utakmica prosle sezone kada je on bio u sastavu, ali nije problem objasnit cu ti detaljnije ako je neophodno.
Bajern je prošle godine izgubio 3 utakmice, a odigrao ih je 54. Izgubio je protiv Bajera,protiv Bate i protiv Arsenala. Ribery je odigrao 43 utakmice. Igrao je kada su izgubili od Bate,a nije igrao protiv Leverkuzena i Arsenala. Da je bitan za igru Bajerna,logično je,da su to dvije različite ekipe,mislim da nisu,ali ti bolje znaš.
Bilall je napisao/la: Sada pokazujes da ne znas. :idea:
Ronaldo je napadac broj 1, kako krilni tako i klasicni. Ti uzmi malo i pogledaj kretanje Ronalda kada igra Real Madrid. Igrac koji zivi od dugih lopti u prazan prostor. Uvijek u samom spicu navalnog reda. Skoro uvijek na granici ofsajda.
Ne znam da li si ti ucestvovao u izboru tima godine na UEFA portalu. Ribery stavljen kao vezni a Ronaldo kao napadac. Zar mislis da je to slucajno :?: http://en.toty.uefa.com/forwards.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Pogledaj malo i golove Ronalda i pogledaj samo koliko puta se nalazi i ispred Benzeme " onclick="window.open(this.href);return false;
Šta ne znam? Ronaldo nije klasični napadač,već je krilni napadač. Riberi je krilo. Nisu iste pozicije,ali i jedan i drugi su ofanzivni igrači.
Bilall je napisao/la: Da li bi bio u Bayernu glavni igrac ne znam, ali bi se morao podrediti ekipi bas kao i Ribery. Vjerujem da Ronaldo nebi ni zaigrao u takvoj ekipi, a niti bi takva ekipa pokazala interes za njim sigurno. Bayern je kolektiv i Bayern pobjedjuje snagom kolektiva.
I da. Ronaldo nije za klasu bolji od Riberya.
Ja mislim da su Ronaldo i Mesi klasa iznas,ti ne misliš. Ok. Ronaldo i Mesi su u vrhu zadnjih 6 ili 7 godina,većinom se raspravlja ko je od njih dvojice bolji,a oni na terenu postavljaju rekorde. Zbog svega toga ja mislim da su oni iznad ostalih. Ipak,ne mogu ja tebe ubijediti,niti ti mene,tako da nećemo više o tome.
Bilall je napisao/la: :lol: E ovo je dobro... Igraci Real Madrida su prema svim procjenama bili individualno jaci od igraca Bayerna neposredno pred dvomec ta dva tima. Sa ovim se vjerujem obojica slazemo. Zasto je onda Real Madrid nadigran u tom dvomecu od strane Bayerna :?: :lol:
Jako jednostavno je povezati te stvari.. al neces ti to ;)
Nadigran? Bayern je prošao na penale,ali istina je da je Real bio favorit. Vjerujem da si i ti bio iznenađen što je Bajern prošao. Da li je Bajern nadigran u finalu od Celzija? Nije. Šta treba povezati,a ja neću? :)

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 12 jan 2014, 22:16

da se više ne bi rasprasvljali i pisali kilometarske postove - Messi ce opet uzeti nagradu 8-) ovaj put unaprijed, jer ce opravdati istu naredne godine :P

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 12 jan 2014, 22:31

pa messi u biti i je najbolji, ali u ovoj godini nagradu je zaslužio francuz.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 12 jan 2014, 23:11

geoxx je napisao/la:Koga boli briga da li su nijanse u pitanju il' klasa ? Ronaldo je bolji igrac kako unazad 6-7 godina tako i prosle godine. Yebote citav svijet vidi Ronalda kao ponajboljeg igraca svijeta i vrse usporedbe sa Messijem samo Bavarci traze argumente kako je Ribery bolji. Jedina nada su mu bili trofeji jer nije na individualnom nivou Ronalda sigurno..
Jeste, sad koga briga da li su nijanse ili klase, kada je nestalo argumenata. :D
Ronaldo je zaslužio nagradu jer je slomio moćnu Švedsku u baražu...... :lol:
Ja sam prije već u postovima postavio pitanja i određene teze, a ni ti, niti ovaj tvoj istomišljenik što je aktivan po ovom pitanju niste dali konkretan odgovor. Tako da se tu više i nema šta pričat....
Ali što je najinteresantnije, čim jedna grupa na ovom forumu zastupa neko mišljenje odmah tako cijeli svijet misli. A ja samo tu vidim neka mišljenja zasnovana po nekim mahalama. Bar tako argumenti pokazuju. ;) A ispade cijeli svijet ste obišli pa proveli stručne analize.... ;)
A ovo oko trofeja je fino objašnjeno, ali džaba.... :D Ja sam lud što se opšte raspravljam. Ali sve sam objasnio, već prije, pametnom dosta.
Ali ipak volim vidjet kako se koprcate sa svojim tezama.... :D Ako se to može nazvat tezama.... :D
geoxx je napisao/la:To oko nagrade za najboljeg igraca Evrope niko ne osporava. Sasvim zasluzena nagrada jer se uglavnom nagrada daje igracu koji osvoji neki trofej UEFA-e (UCL, EURO). Iniesta je osvojio isti pa je u glasanju za Zlatnu loptu ostao popisan sa 8-9% glasova... :roll:
U suštini ispade, onaj koji osvoji ovu prvu, ne smije osvojit ovu drugu.... :D Znači samo potvrda onog što sam rekao prije, da bi se vrlo lako mogla desiti politička odluka....
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []