Aferim. Inace predlazem da se ova lista koju sam ja ovlas sastavio, stavi na prvu stranicu svih pdf-ova o fimu, kao podsjetnik na trenutke kad je kritika pocela go*na da jede, i nije mogla da se zasiti, al nikako.Monolog je napisao/la:Eno, editovah post da vidiš i ostale.Neandertalac je napisao/la:Jao, pa nisam ni vidio da si ti Taxi driver stavio
Film - najbolji režiseri
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- Neandertalac
- Kontakt:
Re: Film -posebna tema:top 10 najprecjenjenijih (npr Fight C
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
@Dzoni, imas pravo
Filmovi koje ću nabrojati su mi se uglavnom svidjeli, stvar je u tome da ipak nisu na tom nivou na kojem ih se predstavlja (to ih čini precijenjenima). To naglašavam kako ne bi došlo zabune jer ne želim da se moje kritike čitaju na način kao što ja čitam ove za, recimo, Big Lebowskog (
) ili @Greivisovo sramno (mene stid
) izlaganje u kojem kaže da su Tarantinovi filmovi "podjednako loši".
Iskupljenje u Shawshanku
(10 praznih mjesta)
(odličan film da se razumijemo, ali najbolji film ikad?
nije ni u top 5. za top 10 bih razmislio)
The Wolf of Wall street - gotivan film koji definitivno preporučujem, ali film se nazivao najboljim filmom godine, Scorseseovim najboljim filmom ikad ( ?!) itd. Mislim da sat vremena čiste yebačine i još sat vremena šmrkanja ipak ne zaslužuju takve titule.
Titanic - prvi put sam ga gledao kao klinac pa mi je bio cool ( Jake
). Drugi put sam ga gledao nedavno, zbog cure, i to su mi bila 3 najmučnija sata u životu. Yebeno mrzim romantične (čitaj patetične) filmove.
Interstellar - razumijem da je film tek izišao i da će hype vremenom opasti, ali masterpiece? Come on. I ne, nije da nisam shvatio film.
Gran Torino - bivši mamojebac, to može postati kad god želi, i sa 80 godina. Yeah right.
Argo - film je dobio yebenog Oscara za najbolji film
Taxi Driver - osim strašne glume De Nira, ništa zanimljivo nisam vidio u tom filmu. Smor.
Unforgiven - strašna glumačka postava nam je (za svoje standarde) dala spor, bezidejan, i na kraju krajeva - dosadan film.
Avengers - ocjena na IMDB
ni blizu TDK trilogije.
The Hurt Locker - slična reakcija kao za Argo.

Filmovi koje ću nabrojati su mi se uglavnom svidjeli, stvar je u tome da ipak nisu na tom nivou na kojem ih se predstavlja (to ih čini precijenjenima). To naglašavam kako ne bi došlo zabune jer ne želim da se moje kritike čitaju na način kao što ja čitam ove za, recimo, Big Lebowskog (

Iskupljenje u Shawshanku
(10 praznih mjesta)
(odličan film da se razumijemo, ali najbolji film ikad?

The Wolf of Wall street - gotivan film koji definitivno preporučujem, ali film se nazivao najboljim filmom godine, Scorseseovim najboljim filmom ikad ( ?!) itd. Mislim da sat vremena čiste yebačine i još sat vremena šmrkanja ipak ne zaslužuju takve titule.
Titanic - prvi put sam ga gledao kao klinac pa mi je bio cool ( Jake

Interstellar - razumijem da je film tek izišao i da će hype vremenom opasti, ali masterpiece? Come on. I ne, nije da nisam shvatio film.
Gran Torino - bivši mamojebac, to može postati kad god želi, i sa 80 godina. Yeah right.
Argo - film je dobio yebenog Oscara za najbolji film

Taxi Driver - osim strašne glume De Nira, ništa zanimljivo nisam vidio u tom filmu. Smor.
Unforgiven - strašna glumačka postava nam je (za svoje standarde) dala spor, bezidejan, i na kraju krajeva - dosadan film.
Avengers - ocjena na IMDB

The Hurt Locker - slična reakcija kao za Argo.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
1. Pulp Fiction
2. The Shawshank Redemption
3. Terminator (bilo koji, nije bitno)
4. Avatar
5. Sin City
6. The Big Lebowski
7. Kill Bill
8. The Matrix
9. Rocky
10. Titanic
Mogu filmovi bit odlicni nekome, ali ja popizdim od pretjeranog hvaljenja ovih gore navedenih. A prva 3 posebno...

2. The Shawshank Redemption
3. Terminator (bilo koji, nije bitno)

4. Avatar
5. Sin City
6. The Big Lebowski
7. Kill Bill
8. The Matrix
9. Rocky
10. Titanic
Mogu filmovi bit odlicni nekome, ali ja popizdim od pretjeranog hvaljenja ovih gore navedenih. A prva 3 posebno...

"Last time they count me out, what I do Game 6?"
- MartinScorsese
- Kontakt:
Ne znam sto neko ocekuje da mi pisemo ovdje svakakva smeca od filmova. Ima fino na imdb listo bottom 100 za takva sr*** . Fino je Donnie napisao da glasamo za filmove koji su zakovani u nebesa od strane kritike, a u kojima mi nismo uzivali u toj mjeri. Dakle ocekivano je da budu ovakvi naslovi, odnosno sve dobri filmovi. Tema je super zanimljiva, jako me zanima kako cemo ovo izglasat, samo nemojte zatrpavati vise, pustite raju nek se istrese 

Slažem se, mnogo zanimljivije nego za najbolji film. Čeka se @rio. 
Ja sam se recimo omišljao između Fight Cluba i Taxi Drivera, ali mi je dominator @Klare otklonio sve sumnje u pogrešan izbor.

Ja sam se recimo omišljao između Fight Cluba i Taxi Drivera, ali mi je dominator @Klare otklonio sve sumnje u pogrešan izbor.

Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
,
Zadnja izmjena: Pegi10, dana/u 14 jul 2015, 17:14, ukupno mijenjano 1 put.
Na temi Film i Kinematografija postoje samo Nerminovic i neznalice :kafa:
Dantes, Bog za kompjutere :kafa:
Quarterbeg, kloc za muziku :kafa:
Katastrofa šta se sve snima, previše se ljudima pustilo.
Dantes, Bog za kompjutere :kafa:
Quarterbeg, kloc za muziku :kafa:
Katastrofa šta se sve snima, previše se ljudima pustilo.
- Neandertalac
- Kontakt:
Pa onda pravite normalne liste, ne skrnavite remek djela, jer nemamo boljih.
BIRDMAN
Noa
300 - 2 dio
Teken - 2 dio
Ji Joe
nastavice se...
BIRDMAN
Noa
300 - 2 dio
Teken - 2 dio
Ji Joe
nastavice se...
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Niti jedan nije precijenjen (minus Birdman, ali to je tvoje mišljenje), uz dužno poštovanje.
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
- Neandertalac
- Kontakt:
Da svaki je precijenjen, i po budzetu, i po najavama, i po tome sto su velikoj vecini bili smece obicno. Birdman posebno. Cak je interesantno da niko nije stavio Birdmana, a Kum precijenjen. Iskupljenje. Terminator. Gump...messilla je napisao/la:Niti jedan nije precijenjen (minus Birdman, ali to je tvoje mišljenje), uz dužno poštovanje.
Boze sacuvaj...
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Precjenjeni Terminator 2 i Pulp Fiction. 

1974---1975---1976---2001---2013---2020
Redom je svaki popljuvan od strane većine kritičara ili publike. Rijetko ih ko smatra dobrim filmovima, a kamoli remek djelima. Ako je to precijenjeno, ja onda ne znam šta nije.
Naravno opet izuzimamo Birdman iz priče.

Naravno opet izuzimamo Birdman iz priče.
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
- tuzlak1987
- Kontakt:
Covjece Bozji znas li ti sta znaci precjenjeno?Neandertalac je napisao/la:Da svaki je precijenjen, i po budzetu, i po najavama, i po tome sto su velikoj vecini bili smece obicno. Birdman posebno. Cak je interesantno da niko nije stavio Birdmana, a Kum precijenjen. Iskupljenje. Terminator. Gump...messilla je napisao/la:Niti jedan nije precijenjen (minus Birdman, ali to je tvoje mišljenje), uz dužno poštovanje.
Boze sacuvaj...
To ti je kad godinama ljudi izdizu film i prave ga velikim. I kada film dobije ocjene kod kritika vise nego sto zasluzuje..Da ti sada nisi spomenuo Noah ne bi ga se niko niti sjetio
Za Noah su svi ustanovili da nije dobar film, dobio je lose kritike. Sto je tebi onda precjenjen? Kod kritika i kod gledatelja je prosao nikako, sta treba da mu damo najnizu ocjenu pa da budes zadovoljan.
Meni je Terminator precjenjen jer ga je svaka budala gledala, svakoj budali je dobar film. Vecinom je dobar ljudima koji se ne kontaju. Dobio je dobre ocjene, bio je veoma gledan ali je gluma nikakva..
Isto kao sto neki stavljaju Pearl Harbor, film je los. Niko nikad nije niti rekao da je dobar. Ili se stavlja Amelie, pola ljudi nikad nije ni culo za taj film..
Ja ne cijenim filmove kao sto je Terminator, u ovim vremenima se rade dosta strukturalniji i filmovi koji te tjeraju na razmisljanje, sa vrlodobrom glumom pa dobijaju lose kritike..
I primjetio sam da sam jedan od rijetkih koji ne lista IMDB i stavlja filmove jer ste svi tamo vidjeli Amelie, Gran Torino i te neke koji se spomenu jednom svake prestupne
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 27 jan 2015, 23:26, ukupno mijenjano 1 put.
- Scouser1892
- Kontakt:
Terminator 2 je najbolja sf akcija svih vremena.
Cuj ovom gore taken 2 precijenjen. Nauci sta znaci pojam precijenjen pasa prvo....
Cuj ovom gore taken 2 precijenjen. Nauci sta znaci pojam precijenjen pasa prvo....
Harry Potter fransiza ili sta je vec
Lord of the Rings trilogija
Guradians of the Galaxy
Titanic
Fight Club
Matrix
Fargo
Gone girl
Lord of the Rings trilogija
Guradians of the Galaxy
Titanic
Fight Club
Matrix
Fargo
Gone girl
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
- tuzlak1987
- Kontakt:
Da Terminator 2 zasluzuje ocjene kao sto su 8,5 od 10 ili 92% od 100% na sajtovima ispred nekih remek dijela. Film u kojem glumi covjek koji i ne prica Engleski.Scouser1892 je napisao/la:Terminator 2 je najbolja sf akcija svih vremena.

Da je pravljen od 2000-2014 kao Terminator 3 dobio bi ocjenu 6 od 10 ili 50% od 100%
- BluesForever
- Kontakt:
Ma kakav Terminator, bolji je Interstellar.Scouser1892 je napisao/la:Terminator 2 je najbolja sf akcija svih vremena.
Champions League Winners 2012
1954-55,2004-05,2005-06,2009-10,2014-15,2016-2017...
1954-55,2004-05,2005-06,2009-10,2014-15,2016-2017...
- MartinScorsese
- Kontakt:
Ovo nisu ni cijenjeni filmovi, a kamoli precjenjeni. Ljudima je opet izgleda konfuzan cilj ove teme koja je otisla u pm. Ne treba se ovjde vracati do rezultataNeandertalac je napisao/la:Pa onda pravite normalne liste, ne skrnavite remek djela, jer nemamo boljih.
Noa
300 - 2 dio
Teken - 2 dio
Ji Joe
nastavice se...

Nisam očekivao ovoliki porast zanimljivosti ove teme 

Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
svašta se ovdje pročitat može jbt

Ova poređenja Terminatora i Interstellara su malo je reći
Jedan sf akcija, drugi sf avantura.

Jedan sf akcija, drugi sf avantura.

2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.