FK Sloboda: Galerija

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

sloboda72
Kontakt:

Re: FK Sloboda: Galerija

Post Postao/la sloboda72 » 09 sep 2016, 13:40

FK SLOBODA - FK MLADOST Tuzla, 11.09.2016. BHT1 16:30
..............................Sudija Valjić Ognjen Banja Luka
................................. A-1 Ibrišimbegović Senad Travnik
................................. A-2 Macić Amer Mostar
................................ 4 Šehović Admir Sarajevo

..................................5 Živković Ilija Orašje
................................. 6 Obradović Darko Stolac

Na Tušanj 11. 09.2016, nakon što je u finalu Kupa BiH 11. 05. 2016., ISKLJUČIO KAPITENA ZAJKA ZEBU ,dolazi Ademir Šehović kao 4. sudija.
U prošlom kolu svirao je i penal protiv nas za Krupu.
...............................................................................................................................................................................................................................

- Valjić,Ibrišimbegović,Šehović,Živković,Obradović ??????? Kao da je u pitanju utakmica protiv sarajavskih ili "škutorskih" klubova.

- Ne sluti na dobro.Oni će i suditi za "sar.-škut. koaliciju",t.j. gledati da nas povale. -

- Ne bi trebale "Fukare" trošit snagu na "Mejdan" i košarku.

- Treba se "naoštriti" za Tušanj u nedelju. Uostalom ,dolazak na Tušanj najavljuju i navijači iz sela Doboja,("Crvena legija").
- Komesar Duspara sa policijom i sekuritom vrši ozbiljne pripreme za utakmicu.

- SLOBODA AKO IZGUBI DVA ILI TRI BODA,ODE U DONJI DOM (7 - 12 mjesto).

- Vjerujem da će i "sjever" i "zapad" biti na nivou.
Ja volim FK Tuzla City

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 09 sep 2016, 22:34

Deriiii @Sloboda72, pisaj po delegatima :) Samo tako nastavi, neće oni nikad bit' na tvom nivou legendo!

Sent from my D6503 using Tapatalk
075

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 10 sep 2016, 07:52

DANAS ,10. SEPTEMBRA 2016. PREDSJEDNIKU FK SLOBODA AZMIRU HUSIĆU ISTIČE : "KAZNA ZABRANE JEDNOGODIŠNJEG VRŠENJA SVIH FUNKCIJA U NOGOMETU ".

11.09.2015 u 14:06 "U SARAJEVU SE KUHA ČORBA": AZMIR HUSIĆ SUSPENDOVAN NA GODINU DANA!..................................................................................................................................................................... Predsjednik Slobode i Sloge žestoko kažnjen Odlukom Disciplinske komisije Nogometnog saveza Federacije BiH, Azmir Husić, kao predsjednik FK "Sloga" Simin Han, kažnjen je zabranom jednogodišnjeg vršenja svih funkcija u nogometu, računajući od 10. septembra 2015. godine. Prema šturom saopćenju obrazloženja, Husić je bio predmet disciplinskog postupka zbog navodnih prijetnji organima saveza. Podsjećamo, Izvršni odbor Saveza, 3. jula 2015. godine, donio odluku kojom se "Slogi" Simin Han onemogućuje plasman u 1. Ligu Federacije BiH, iako je takmičarsku sezonu završila na prvoj poziciji 2. Lige Federacije BiH - grupa Sjever. "U Sarajevu se kuha čorba. Ne znam ni sam šta da vam kažem. Poslali su jasnu poruku, ali neću odustati. Nisam odustao ni kada sam kao dijete uzeo pušku i borio se protiv agresora na našu zemlju, pa tako neću ni sada. Izgleda da mnogima ne odgovaraju ljudi koji žele dobro bh. sportu i svim silama se trude da nam to i pokažu. Vidjet ćemo, uložit ćemo žalbu, iako nisam optimističan jer kadija te tuži, kadija ti sudi", izjavio je Husić za sportsport.ba. Izvor: Kameleon
Ja volim FK Tuzla City

NjonjoVam
Kontakt:

Post Postao/la NjonjoVam » 10 sep 2016, 08:53

:tokralju: :tokralju: :tokralju: Sloboda 72 :tokralju: :tokralju: :tokralju:
samo deri kraljuuuuuuuuuuu
DRŽAVA TUZLA!!

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 10 sep 2016, 09:41

sloboda72 je napisao/la:DANAS ,10. SEPTEMBRA 2016. PREDSJEDNIKU FK SLOBODA AZMIRU HUSIĆU ISTIČE : "KAZNA ZABRANE JEDNOGODIŠNJEG VRŠENJA SVIH FUNKCIJA U NOGOMETU ".

11.09.2015 u 14:06 "U SARAJEVU SE KUHA ČORBA": AZMIR HUSIĆ SUSPENDOVAN NA GODINU DANA!..................................................................................................................................................................... Predsjednik Slobode i Sloge žestoko kažnjen Odlukom Disciplinske komisije Nogometnog saveza Federacije BiH, Azmir Husić, kao predsjednik FK "Sloga" Simin Han, kažnjen je zabranom jednogodišnjeg vršenja svih funkcija u nogometu, računajući od 10. septembra 2015. godine. Prema šturom saopćenju obrazloženja, Husić je bio predmet disciplinskog postupka zbog navodnih prijetnji organima saveza. Podsjećamo, Izvršni odbor Saveza, 3. jula 2015. godine, donio odluku kojom se "Slogi" Simin Han onemogućuje plasman u 1. Ligu Federacije BiH, iako je takmičarsku sezonu završila na prvoj poziciji 2. Lige Federacije BiH - grupa Sjever. "U Sarajevu se kuha čorba. Ne znam ni sam šta da vam kažem. Poslali su jasnu poruku, ali neću odustati. Nisam odustao ni kada sam kao dijete uzeo pušku i borio se protiv agresora na našu zemlju, pa tako neću ni sada. Izgleda da mnogima ne odgovaraju ljudi koji žele dobro bh. sportu i svim silama se trude da nam to i pokažu. Vidjet ćemo, uložit ćemo žalbu, iako nisam optimističan jer kadija te tuži, kadija ti sudi", izjavio je Husić za sportsport.ba. Izvor: Kameleon
Za mustuluka si :D
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 11 sep 2016, 19:23

Remi u Tuzli Mladost i nakon Tušnja ne zna za poraz Piše: M. Šljivak 11. 09. 2016,

SEZONA 2016/17, 8. kolo FK SLOBODA - FK MLADOST (DK) 1:1 (0:1) , igrano 11. 9. 2016.

Stadion Tušanj. Gledalaca 1500.
Teren travnat i povoljan za igru. Sudija O.Valjić B.Luka.
Žuti kartoni: Krpić, Mehmedagić (Sloboda); Gačan, Laštro (Mladost DK)
Strijelci: 0:1 Al.Šišić (26), 1:1 Krpić (63).

SLOBODA: Pirić, Kostić, Karić, Efendić, Zeba(Džidić), Subić, Mehmedagić, Ordagić, Zec(Krpić), Veselinović, Merzić(Grahovac).(Musemić)

MLADOST: Lalić, Galić, Gačan, Bošković(Maksimović), Sušić, Šišić, Kuzmanović, Aladin Šišić(Laštro), Brkić, Ramović, Isaković.(Rahimić)

Fudbaleri Mladosti i dalje su bez poraza u prvenstvu BiH. Danas su u 8. kolu gostovali kod Slobode u Tuzli, a meč je završen bez pobjednika 1:1. Domaći su bolje ušli u meč i na otvaranju utakmica su imali nekoliko solidnih pokušaja. U dva navrata je golu Lalića prijetio Zec, jednom Merzić, ali do pogotka domaći fudbaleri nisu mogli. Zato jeste Mladost. Igrala se 26. minuta meča kada je Aladin Šišić prekrasnim udarcem matirao Kenana Pirića za vodstvo gostiju iz Doboj Kaknja od 1:0. Pokušao je tuzlanski tim do kraja poluvremena doći do izjednačenja, ali u tome nisu uspjeli, pa je gostujući sastav na odmor otišao vodstvom od 1:0. Nastavak meča je donio mnogo bolju igru Tuzlaka. Počelo je sve prilikom Kostića, koji s pet metara ne pogađa mrežu Mladosti, ali u 63. minuti Sloboda je izjednačila, a strijelac je Sulejman Krpić. Pokušali su potom Tuzlaci da dođu do trijumfa. Krpić je imao još jednu odličnu šansu, ali je Laštro spasio s gol-linije. Gosti su čekali šanse iz kontri, prijetili su dobro u nekoliko navrata, ali do gola nisu mogli. Do kraja je ostalo 1:1, pa je Mladost i dalje bez poraza u prvenstvu nakon osam kola.

................................................................................................................................................................................................................................

Husref Musemić podnio ostavku Musemić: Zbog uvreda s tribina napuštam klub Piše: J. Duvnjaković 11. 09. 2016.,

Husref Musemić podnio je ostavku na mjestu trenera Slobode. Sloboda je danas remizirala s Mladost iz Doboja kod Kaknja rezultatom 1:1, a Husref Musemić se nakon utakmice obratio novinarima. "Bili smo pod imperativom pobjede. Odigrali smo loše prvo poluvrijeme, primili smo gol i na kraju se nismo uspjeli vratiti". "Ja vas puno pozdravljam, ovo je moja posljednja utakmica u Slobodi", rekao je Musemić, te je dodao: "Ja imam 55 godina i ne želim da slušam takve uvrede nakon jedne izgubljene utakmice", zaključio je bivši trener Slobode. Na kraju se Musemić svima zahvalio na saradnji i zaželio sretan Bajram.

Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_fudbal/musemic- ... lub/206418
..........................................................................................................................................................

..........................................................................................................................................................
Tabela nakon 8. kola

1. ZRINJSKI.......... 8 6 1 1 19
2. MLADOST......... 8 3 5 0 14
3. SLOBODA......... 8 4 2 2 14
4. SARAJEVO........ 8 3 4 1 13
5. RADNIK........... 8 3 3 2 12
6. ŠIROKI B.......... 8 3 3 2 12

.......................................................................................................................................................
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 28 apr 2018, 16:12, ukupno mijenjano 5 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 11 sep 2016, 21:28

NAJAVA OSTAVKE PREDSJEDNIKA HUSIĆA.

Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 12 sep 2016, 13:52, ukupno mijenjano 2 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 12 sep 2016, 13:01

................................................................................................................................................................................................................................
Skupština FK Sloboda 14.02. 2014.
Azmir Husić predsjednik UO FK "Sloboda" Tuzla 14.2.2013

..............................................................................................................................................................................................................

Skupština FK Sloboda 02. 06. 2014. NAKON POVRATKA U PREMIJER LIGU B I H.

Azmir Husić: „Da nemamo dug od skoro osam miliona, Sloboda bi igrala Ligu prvaka"

..........................................................................................................................................................................................................................

Azmir Husić najavio mogućnost odlaska sa mjesta predsjednika UO FK Sloboda 17.10.2014.

......................................................................................................................................................................................................................

Skupština FK Sloboda 09.01 2015. , PRVI DIO.

Azmir Husić bez dlake na jeziku o sudbini FK „Sloboda“09.01.2015

Skupština FK Sloboda 16. 01. 2015 ,DRUGI DIO.

Azmir Husić - Skupština FK Sloboda 16. 01. 2015

.............................................................................................................................................................................................................................

Jasmin Imamović o sastanku sa Husićem i FK Slobodi 15.01. 2015

.....................................................................................................................................................................................................................

Izlaganje gradonačelnika Jasmina Imamovića na Skupštini FK Sloboda 16. 01.2015.

...................................................................................................................................................................................................................

Skupština FK Sloboda 01.06 2015.PRVI DIO,Smijenjen Muharemagić. Zlatan Begić VD Predsjednika

AZMIR HUSIĆ TRAŽI SMJENU PREDSJENIKA SKUPŠTINE MUHAREMAGIĆA.

Skupština FK Sloboda 09. 06. 2015.DRUGI DIO.Kemal Kurević novi predsjednik Skupštine FK Sloboda.

Azmir Husić o dugovanjima FK Sloboda

...............................................................................................................................................................................................................................

Azmir Husić, predsjednik FK Sloboda iz SAD-a: Zašto sam dao ostavku? - Sport plus - 24.11.2015.

..................................................................................................................................................................................................................

FUKARE DALE PODRŠKU PREDSJEDNIKU HUSIĆU 25. 11. 2015.

5 DO 12
29.NOVEMBAR 2015. SLOBODAŠI NA" STAJANJU" DALI PODRŠKU PREDSJEDNIKU HUSIĆU.

Jasmin Imamović o rješavanju problematike u i oko FK "Sloboda" 29.11.2015.

...................................................................................................................................................................................................................

Azmir Husić: “Ne damo Slobodu nikome, idemo otvoreno na prvo mjesto” 01. 12. 2015

Husić i naredne sezone najavio plasman u Evropu 09. 06 2016.

.............................................................................................................................................................................................................................

NAJAVA OSTAVKE PREDSJEDNIKA HUSIĆA.11. 09. 2016.

..................................................................................................................................................................................................................

.................................................................................................................................................................................................................................
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 14 sep 2016, 13:17, ukupno mijenjano 32 puta.
Ja volim FK Tuzla City

joksimovic
Kontakt:

Post Postao/la joksimovic » 12 sep 2016, 13:56

Bajram serif mubarek olsun moj dobri ,naaajjbbolji Sloboda 72

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 12 sep 2016, 13:57

joksimovic je napisao/la:Bajram serif mubarek olsun moj dobri ,naaajjbbolji Sloboda 72
joksime legendo, a nama neces cestitat jel
pa nismo dusmani jebt mis klasuras

joksimovic
Kontakt:

Post Postao/la joksimovic » 12 sep 2016, 14:01

Chinaglia je napisao/la:
joksimovic je napisao/la:Bajram serif mubarek olsun moj dobri ,naaajjbbolji Sloboda 72
joksime legendo, a nama neces cestitat jel
pa nismo dusmani jebt mis klasuras
Okreni drugi list foruma,i nije na odmet maaallooo sabura drugi put.

P.S.Sloboda 72 je moj idol

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 13 sep 2016, 14:40

Azmir Husić: Moja ostavka je završena priča
@Vedran Jahić

slika

Nakon što je ostavku podnio Husref Musemić, odlazak iz kluba sa Tušnja najavio je i Azmir Husić. Iako su mnogi mislili kako je Husićeva reakcija u afektu, te da će se predomisliti kao nekoliko puta do sada, čini se da će sada ipak zatvoriti vrata i otići daleko od Tušnja.

“Još uvijek čekam da se čujem sa predsjednikom Skupštine, Kemalom Kurevićem. Što se tiče mog odlaska, to je za mene završena priča. Danas ću otići i na trening kako bih se oprostio od igrača”, izjavio je Azmir Husić.

Danas su se pojavile informacije da bi Kemal Alispahić mogao preuzeti Slobodu, ali o tome Azmir Husić ne zna ništa.

“Nisam ga kontaktirao. Ne znam za to, ni ja, ni ljudi u Slobodi bliski meni, i niko od njih nije obavljao bilo kakve razgovore. Možda ga je kontaktirao predsjednik Skupštine kluba. Ako je tako, onda bi mi bilo drago da je neko već sada počeo da misli na Slobodu”, rekao nam je Husić.

Ekipa Slobode danas će se početi spremati za predstojeći prvenstveni susret sa Metallegheom, a trening će voditi dosadašnji pomoćnici Husrefa Musemića, Amir Spahić i Nedim Omerović.

Izvor: ****
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 13 sep 2016, 14:47

PREDSJEDNIČE HUSIĆU ,TI BJEŽIŠ A NE DAJEŠ OSTAVKU

Ostavka se podnosi Skupštini FK Sloboda a ne Predsjedniku Skupštine.Skupština FK Sloboda te i izabrala u februaru 2013 .
Neka se sazove Skupština i podnesi već jednom izvještaj , posebno finansijski. Prihodi - rashodi, juli 2014-juli 2016.
Tako je red i po Statutu.Ovako, svrstaćeš se u red sa tvojim prethodnicima koji su pobjegli bez ikakvog izvještaja.
Naravno, kasnije ćemo saznati koliko i tebi dugujemo.
I što je apsurd, iako si bio najbolji poratni predsjednik FK Sloboda , ti ćeš biti njen "mrtvozornik".Ti ćeš joj "zabiti zadnji ekser u njen mrtvački sanduk".
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 14 sep 2016, 17:17, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 13 sep 2016, 16:51

Nek uzme! Azmire raskuj nas, ugasi te aparate na kojima si nas držao!

Btw.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 13 sep 2016, 11:40, ukupno mijenjano 28 puta.
:clap:
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 13 sep 2016, 18:06

Kako dalje? Alarmantno na Tušnju: Otkazan trening Piše: E. Škorić 13. 09. 2016., 16:32

Planirani trening nogometaša Slobode za srijedu na Tušnju ipak neće biti održan. Slobodu je u nedjelju nakon meča protiv Mladosti (1:1) napustio trener Husref Musemić, a i predsjednik kluba Azmir Husić odlučio je da se povuče iz klub. Crveno-crne privremeno vodi Amir Spahić, Musemićev dosadašnji pomoćnik. On je ipak odlučio da otkaže današnji trening Slobode. Igrači su došli na stadion, no Spahić im je rekao da nema treninga. Sutra ujutro u 10 sati trebao bi se održati sastanak predsjednika Skupštine Kemala Kurovića i Azmira Husića, koji je ranije obavijestio da neće biti na čelu kluba. Kako god, nije ovo baš dobar period za sve navijače Slobode. Nema sumnje da je s Husićem Sloboda imala nešto što je godinama čekala, a sada je pitanje kako će klub dalje funkcionisati.

slika

.......................................................................................................................................................

Današnji trening nogometaša Slobode otkazan na zahtjev Azmira Husića
Autor: Desk - Sep 13, 201603

slika
Amir Spahić i Azmir Husić

Nakon ostavke trenera Husrefa Musemića u Slobodi je zavladala prava konfuzija.
Ostavku je najavio predsjednik kluba Azmir Husić, a današnji redovni trening igrača uopće nije održan.
Direktor Saša Vugdalić jučer je najavio da će treninzi biti nastavljeni prema uobičajenom planu. Danas su trening trebali voditi Musemićevi pomoćnici Amir Spahić, Nedim Omerović i Mirsad Dedić, ali su igrači dobili slobodno popodne, iako su se u uobičajeno vrijeme okupili na stadionu.
Navodno je trening otkazao predsjednik Azmir Husić, koji je tražio da se igračima i trenerima obrati predsjednik Skupštine Kemal Kurević i da im objasni kako će dalje funkcionirati Sloboda, kako će se obavljajti reprogram dugova što je uvjet za dobijanje licence za takmičenja.
Zbog ranije zakazanog predizbornog skupa SDP-a Kurević nije mogao danas doći na sastanak s igračima, ali je obećao da će ga održati, zajedno s Husićem, u srijedu ujutro.
Prema našim izvorima, Husić je svoj ostanak na čelu Slobode uslovio većom materijalnom pomoći Gradske uprave, koja je za ovu godinu predvidjela Slobodi finansijsku potporu od oko 500.000 maraka.
S obzirom da su lokalni izbori za nešto više od pola mjeseca, i ne zna se ko će biti gradonačelnik, a ko će sačinjavati Gradsko vijeće, trenutno niko u Tuzli ne može, niti smije preuzeti bilo kakve nove finansijske obaveze prema Slobodi.
Tuzlacima predstoji u subotu vrlo važna utakmica u Travniku protiv Metalleghea. Konfuzija koja vlada na Tušnju lako se može odraziti na igru ekipe, a u slučaju neuspjeha protiv Jajčana, teško je predvidjeti krajnje posljedice.
Tokom dana u Tuzli se špekuliralo ko može doći za trenera umjesto Musemića, spiminjala su se mnoga imena, ali za sada nema nagovještaja da je s bilo kim razgovarano o preuzimanju dužnosti trenera.
Što se predsjednika Husića tiče, ostane li pri odluci da napušta Slobodu, lako se može desiti da upravljanje klubom preuzme Odbor za hitnost sačinjen od članova Skupštine kluba. (tl)
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 20 feb 2017, 23:15, ukupno mijenjano 2 puta.
Ja volim FK Tuzla City

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 13 sep 2016, 18:12

De stavljaj to u spojler yebem ti crkveni orkestar :!:
Prsti me zaboljese trljajuci po tel. :crazy:
Uzmi sve Azmire ni za virsli im ne ostavljaj i onu opremu i dresove sve pokupi yebem im majku i politiku uticnice iscupaj smotaj kablove raskuj klub poravnaj teren da krompir zasadimo :!:
Ne ostavljaj dusmanima ni fening,i pare od evrope trazi na ime pozajmica prodaj na polusezoni koga mozes uzmi pare ne ostavljaj dusmanima ni pola feninga :!:
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 13 sep 2016, 19:57

slika
Berbići obožavaju košarku, pa se u dvorištu našao i koš

Pažnju izaziva kuća ili vila sa apartmanima, prosudite sami, Tuzlaka Aida Berbića, dugogodišnjeg pomoćnika načelnika Tuzle za komunalne poslove, a sada direktora JKP “Vodovod i kanalizacija”, predsjednika RSD “Sloboda” i Košarkaškog kluba OKK “Sloboda”.
tuzlalive.ba › Vijesti › Društvo Autor: Desk - Sep. 6, 2016

Oni koji vladaju Tuzlom imaju "PUNO PREČEG POSLA OD FK SLOBODA".
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 24 sep 2016, 12:31, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 14 sep 2016, 11:27

slika

-GOTOVO JE ODLAZIM
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 09 nov 2018, 17:43, ukupno mijenjano 7 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 14 sep 2016, 17:08

Nakon što je podnio ostavku Husić bez dlake na jeziku: Obećanja nisu ispunjenja Piše: A. Beganović 14.09. 2016, 16:31

Nakon tri i pol godine provedene na čelu Fudbalskog kluba Sloboda, Azmir Husić, je podnio ostavku. Njegov odlazak šokirao je sve navijače tuzlanskog kluba, a potresao je i bosanskohercegovačku sportsku javnost. Husić je na čelo Slobode stigao početkom 2013. godine kada je tuzlanski klub igrao u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine i kada su svi od njega bili digli ruke. Pritisnuta velikim dugovanjima Sloboda je bila na ivici ambisa, no tada 32-godišnji Husić obećao je navijačima i članovima Skupštine da će Slobodu vratiti na mjesto koje joj pripada. I nije Slagao, dvije godine kasnije Sloboda se borila za titulu i pehar u Kupu, no na veliku žalost navijača tuzlanskog kluba pehar nije osvojen. Međutim, izborena je Evropa, koju je Sloboda morala igrati u Zenici pošto Tušanj nije ispunjavao uslove za odigravanje evropskih utakmica. U tim momentima se činilo da je Sloboda konačno stala na svoje noge, no stvari u samom klubu su izgledale mnogo drugačije. Raznorazna obećanja koja je Husić imao od, kako sam kaže, Općine Tuzla nisu ispunjena i zbog toga je odlučio dići sidro na veliku žalost navijača Slobode ali i svih ljubitelja bosanskohercegovačkog fudbala koji su konačno dočekali da se Sloboda vrati u sami vrh Premijer lige. "Par puta sam razmišljao o odlasku, a nakon završetka prošle sezone htio sam reći zbogom. Međutim, odlučio sam ostati jer sam se nadao da će dogovori sa gradskim čelnicima biti ispoštovani. Međutim, prevario sam se. Nisam se umorio od fudbala i Slobode, jednostavno stvari ne mogu funkcionirati na način kako su do sada funkcionirale", za SportSport.ba je izjavio sada već bivši predsjednik Slobode koji je zatim otvoreno rekao zbog čega se odlučio na ostavku. "Početkom godine smo sa gradom napravili dogovor prema kojem je Tuzla na sebe preuzela isplaćivanje reprograma i prema kojem je Slobodi obećano 600.000 KM na godišnjem nivou. Za ostale troškove brinuo bih se ja zajedno sa ljudima iz Upravnog odbora. Početkom godine nam je isplaćeno 150.000 KM, te je na ime reprograma grad uplatio oko 260.000 KM. To su dvije rate za šesti i sedmi mjesec, dok se za osmi još ništa nije uplatilo. Kada sam podsjetio čelnike grada na naš dogovor rečeno mi je da će se rebalansom proračuna iznaći dogovorena sredstva za Slobodu, a do tada da je sve nekako završavam. No, od toga na kraju nije bilo ništa, jednostavno sam prevaren i zbog toga sam odlučio podnijeti ostavku", istakao je Husić. Husić je u Slobodu uložio oko tri miliona KM koje od kluba neće tražiti nazad sve dok je klub Udruženje građana. "To sam rekao već nekoliko puta. Sve dok je klub Udruženje građana neću tražiti ni marke, a ukoliko nekada dođe do preoblikovanja, odnosno klub postane dioničko društvo, pa dobije svog vlasnika normalno je da ću tražiti svoje novce. U ovih par dana sam sa svojim saradnicima pročešljao papire i u klub sam tačno uložio 2.970.000 KM. Postoje papiri koji potvrđuju moje navode, a predsjedniku Skupštine sam rekao da sa svojim ljudima prekontroliše sve papire kako bi se svi uvjerili u moje tvrdnje. Da ponovim, ne pada mi na pamet od kluba uzeti marku sve dok je Udruženje građana", istakao je Husić. "Pozdravit ću se sa igračima na današnjem treningu, zaželjeti im mnogo sreće, a u nedjelju ću Slobodu bodriti s tribina. Da li ću ostati u sportu ne znam, ali ću uz Slobodu biti uvijek, pa makar na tribinama kao obični navijač", zaključio je Husić.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 14 sep 2016, 17:24

PREDSJEDNIČE HUSIĆU ,TI BJEŽIŠ A NE DAJEŠ OSTAVKU

Ostavka se podnosi Skupštini FK Sloboda a ne Predsjedniku Skupštine.Skupština FK Sloboda te i izabrala u februaru 2013 .
Neka se sazove Skupština i podnesi već jednom izvještaj , posebno finansijski. Prihodi - rashodi, juli 2014-juli 2016.
Tako je red i po Statutu.Ovako, svrstaćeš se u red sa tvojim prethodnicima koji su pobjegli bez ikakvog izvještaja.
Naravno, kasnije ćemo saznati koliko i tebi dugujemo.
I što je apsurd, iako si bio najbolji poratni predsjednik FK Sloboda , ti ćeš biti njen "mrtvozornik".Ti ćeš joj "zabiti zadnji ekser u njen mrtvački sanduk".
Ja volim FK Tuzla City

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.