FC Bayern München

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

Neutral
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Neutral » 10 mar 2021, 22:47

dirkules je napisao/la:
10 mar 2021, 22:39
34 primljena gola u 24 utakmice u ligi nam govori šta imamo zar ne?
A francuz je vođa najbolje odbrane lige, 20 primljenih golova.
Prošle sezone 100:32, a isti igrači :hmmmmm:

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 10 mar 2021, 22:50

Ma ne zamarajte se previše statistikom. Ovaj ohrđo da valja, dok je drugi mlađi, u naponu snage.
Šta više poželjeti?
Vom Jäger zum Gejagten

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 10 mar 2021, 23:03

Neutral je napisao/la:
10 mar 2021, 22:47
dirkules je napisao/la:
10 mar 2021, 22:39
34 primljena gola u 24 utakmice u ligi nam govori šta imamo zar ne?
A francuz je vođa najbolje odbrane lige, 20 primljenih golova.
Prošle sezone 100:32, a isti igrači :hmmmmm:
Prošla sezona je prošlost, @geronimo je dobro objasnio stvar oko Boe, zar nam treba biti starter neko ko u septembru puni 33 godine? Dao je klubu mnogo i hvala mu na tome, ali sam mišljenja da treba okrenuti stranicu dalje.
Bayern ne pravi greške koje rade neki klubovi, odnosno na vrijeme rade proces podmlađivanja, a Upa za 42mil, koliko već je bilo pod must.
O Alabi je sve rečeno, platu nivoa Lewe, Neuera, Müllera ne zaslužuje i u tome je većina saglasna.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 10 mar 2021, 23:08

Nit je Boa top stoper trenutno niti je Alaba top stoper ili bek. Njihovo je proslo. Davies je ono sto je Alaba nekad bio. Alaba je imao i dobar centarsut. Sad nema ni brzinu, niti centarsut. A i iznosenje lopte mu ne ide najbolje u zadnje vrijeme. Boatenga ispratiti kako valja. Zasluzio je to jer je u proslosti znao odigrati odlicne utakmice. To se posebno odnosi na Juppov sistem. Alaba kad ode postat ce beznacajan.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 10 mar 2021, 23:27

Napisao sam da je Boateng prije povrede (2-3 sezone) bio vrhunski stoper. Nije sada ni upola dobar igrač kao što je bio.

Upamecano je mlad, neiskusan i dosta će griješiti. Trebaće mu par sezona da dostigne nivo na kojem je Jerome igrao.

Ovdje se redovno o Jeromeu i Daviu piše kao da su amateri, a ne igrači koji su godinama činili okosnicu timu koji je bio u samom vrhu evropskog i svjetskog fudbala.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 10 mar 2021, 23:39

Stani malo, jesil ti prizivao transfer Upamecana?
Šta je sad, nisi zadovoljan
Vom Jäger zum Gejagten

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 10 mar 2021, 23:41

geronimo je napisao/la:
10 mar 2021, 22:50
Ma ne zamarajte se previše statistikom. Ovaj ohrđo da valja, dok je drugi mlađi, u naponu snage.
Šta više poželjeti?
Geronimo, kakvı su ovo ispadi u prethodnim postovima? Ne priliči ti ovo. Ne moze Upamecano da menja i Alabu i Boatenga. Moze jednog. Da pokuša. :)
Boateng mora da ostane još godinu dana. Ako Flik ostane bez Alabe i Boe u istom roku, teško ćemo mi i njega zadržati. Nianzou je neupotrebljiv zasad. Dakle ostali bismo na Suleu i Upamecanu i Lukasu kojeg Hansi ne želi na štoperu. A možda ni na beku (a možda i uopšte) To je jasno. Pre će Kris Ričards da se ustali kao štoper kod nas. Jedino neki desni bek razbijač da se angažuje, pa da Pavard uleće i na štopera katkad.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 10 mar 2021, 23:56

Neutral je napisao/la:
10 mar 2021, 23:27
Napisao sam da je Boateng prije povrede (2-3 sezone) bio vrhunski stoper. Nije sada ni upola dobar igrač kao što je bio.

Upamecano je mlad, neiskusan i dosta će griješiti. Trebaće mu par sezona da dostigne nivo na kojem je Jerome igrao.

Ovdje se redovno o Jeromeu i Daviu piše kao da su amateri, a ne igrači koji su godinama činili okosnicu timu koji je bio u samom vrhu evropskog i svjetskog fudbala.
Boa je do onog trenutka kada ga je Messi obilježio (u očima većine koji nisu navijači našeg kluba) bio možda i top3 štoper svijeta, nakon toga je njegova karijera u padu, povrede, psiha i još drugih stvari je uticalo na to.
Kada spomeneš Bou u društvu prvo na šta ima na um padne je Messijevo lomljenje, a mala manjina, gotovo niko, nažalost, neće na prvu reći da je to svjetski prvak, dvostruki osvajač triplete u klupskom fudbalu, u biti ozbiljan kotač u svim tim pohodima, neizostavan dio.

Upa je svoj talenat pokazao protiv nas prošle sezone a i na završnom turniru LP, ponajbolji štoper Bundeslige u posljednje dvije sezone, vođa odbrane koja je prošle sezone imala drugu najbolju odbranu lige a ovu trenutno prva. Na to sve u oktobru puni 23 godine, bolje za nas nije moglo.

Rijetko ko prognozira da će flopati kod nas.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 10 mar 2021, 23:59

Hernandez ide na Alabino mjesto a Upamecano na Boatengovo. Imaju i Sule i Tanguy. A po potrebi i Pavard. Tako da nema problema sa stoperima. Richardsa treba ostaviti jos sezonu na posudbi u Hoffenheimu. Da se razvija. Nikako ne produzivati sa Boatengom ima 33 godine, vrijeme je da se raskrsti s njim i oslobodi njegova plata. Upamecano je dobar u iznosenju lopte, Davies takodjer na beku. Tako da nema problema s tim. Hernandez je bolji u odbrani od Alabe i eksplozivniji. Bit ce mu lakse kada ima Upamecana pored sebe.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 11 mar 2021, 00:03

farinelli123 je napisao/la:
10 mar 2021, 23:41
geronimo je napisao/la:
10 mar 2021, 22:50
Šta više poželjeti?
Geronimo, kakvı su ovo ispadi u prethodnim postovima? Ne priliči ti ovo. Ne moze Upamecano da menja i Alabu i Boatenga. Moze jednog. Da pokuša. :)
Boateng mora da ostane još godinu dana. Ako Flik ostane bez Alabe i Boe u istom roku, teško ćemo mi i njega zadržati. Nianzou je neupotrebljiv zasad. Dakle ostali bismo na Suleu i Upamecanu i Lukasu kojeg Hansi ne želi na štoperu. A možda ni na beku (a možda i uopšte) To je jasno. Pre će Kris Ričards da se ustali kao štoper kod nas. Jedino neki desni bek razbijač da se angažuje, pa da Pavard uleće i na štopera katkad.
Pa gde si zemljak, nema te ko vakcina u Federaciji :cool:
Biću kratak ;) Alabica sigurno gre, pričaju da će i Boa njegovim stopama.
Valjda novo pojačanje ima siguran startelf ( ili će biti hernandez) I ko bi trebao biti pored njega? Lijeva noga ( koja ga dosad navodno spriječavala) herno, jer je dejvis zacementirao sebi mjesto, koliko god neki vidjeli Francuza na lijevom boku.
Imaš truta sülea kao rezervu, tog mlađahnog što ga spominješ i na kraju pavarda, koji bi bio alternativa za dvije pozicije, mada bi bilo poželjno eksplozivno i tehnički potkovan desno bek.

Moraju malo belaca ostaviti, tu će sreću imati trut i kuštro pavard, višak je alaba što se već zna i naravno zadnja loža iliti prepona boli Boa....
Vom Jäger zum Gejagten

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 11 mar 2021, 08:13

Zar jos ima likova koji ajatolaha smatraju dobrim stoperom , odigra jednu solidnu i onda 3-4 gdje je odron, nabiti ga nogom je trebalo jos prije dvije sezone, a blackenbauer je prozvakana tema , bio je najbolji bek a sad je prosječan stoper , sto prije objavi gdje ide na kraju bolje za nas, moci ce se koliko toliko skoncentrisati na utakmicu a ne po običaju da pravi 2-3 greske po utakmici....
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 11 mar 2021, 16:42

Boa nikada u karijeri nije bio vrhunski štoper, ono sama krema.

Alabu čeka Thiagov scenario. Samo se nadam da će to bit' u oksidiranoj Barsi.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

DeColo19
Kontakt:

Post Postao/la DeColo19 » 11 mar 2021, 23:12

Centre forward je napisao/la:
11 mar 2021, 16:42
Boa nikada u karijeri nije bio vrhunski štoper, ono sama krema.

Alabu čeka Thiagov scenario. Samo se nadam da će to bit' u oksidiranoj Barsi.
Davno sam to govorio, nego ima sreću sto je odbrana jaka bila jos kad imas vrhunskog golmana iza ledja onda ti igraci izgledaju svjetska klasa.
Al definitivno se nema za cim zaliti kad boa i alaba odu, ko god dodje umjesto njih ne moze bit gori.. Pa nema ko nam nije gola dao, sreca vise se daje nego sto se prima al sad idu tekme gdje se svaka greska skupo placa nadam se da ce se to poslozit

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 12 mar 2021, 03:37

Da nije vrhunski stoper ne bi igrao godinama kod nas u prvom timu. Osim mnogih titula u Njemačkoj, uzeo je i dvije lige prvaka i svjetsko prvenstvo sa Elf-om.

Nije ovo era Lella, Ottla i sl. Predstavljate ga kao nekog amatera.

Jerome je odigrao za nas 351 put, tu je deset godina.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 12 mar 2021, 15:55

Da bi neko bio veliki igrač ne smije imati tolike turbelencije. Mora biti lider, povuć' kad je najteže, zagalamit i ohrabrit' tim kad treba, mora biti sportski primjer na terenu i van njega i co.

Mertesaker ima preko 100 nastupa za Elf, isto to SP pa nije svjetska klasa. Za nas su, istina u neka druga vremena, godinama nastupali Milito Van Buyten, Demichelis i ko sve ne pa nisu ni blizu neke klase.

Alaba je, za razliku od Boe bio sama krema fudbala. Možda je i sada, ali mu treba promjena sredine, pozicije ili nešto treće da bi to vratio na nekadašnji nivo. Za mene nemoguće jer je "prestar" za takvo nešto.

Ima li na vidiku kakvog veznjaka da se povezuje sa nama ?
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

hodza9
Kontakt:

Post Postao/la hodza9 » 12 mar 2021, 19:55

David Alaba is out of tomorrow's game with muscular problems. Jérôme Boateng is fit again after his knee injury, but could still be rested. Benjamin Pavard is expected to be back in the starting line-up [Bild]

E vala ako sad napravi kakvu glupu rotaciju i ne bude Hernandez od pocetka onda stvarno ke znam.
Mia San Mia

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 13 mar 2021, 00:54

Neutral je napisao/la:
12 mar 2021, 03:37
Da nije vrhunski stoper ne bi igrao godinama kod nas u prvom timu. Osim mnogih titula u Njemačkoj, uzeo je i dvije lige prvaka i svjetsko prvenstvo sa Elf-om.
Pa kada se na ovo doda i kada se sagleda kontekst da je Bayern te titule i Njemačka tu titulu osvojila zbog (između ostalog) Boatenga a ne tek onako sa Boatengom (eto onako bio sastav kadra tih timova), onda je jasno da je on pogotovo u tom periodu 2012. -2014. godine apsolutno bio svjetska klasa i jedan od najboljih stopera uopće. Posebno tu treba izdvojiti finale LP 2013. gdje je u džep spakovao Lewu, a treba uzeti u obzir da je igrao s Danteom, koji jeste bio solidan stoper i odličan timski igrač, ali ne svjetska klasa i uz to bio sklon nekim kiksevima, onda je to prejak argument u korist Boatengove klase. A kakav su stoperski par on i Hummels činili na SP 2014., gdje su pozada bili bedem i to je bilo fantastično. Boateng je imao brzinu, snagu i sjajan pas za otvaranje igre, a taj dubinski pas je često bio i pola gola. Nakon te 2014. je bilo oscilacija, ali ostao je on na dobrom nivou, padovi su uslijedili u neke posljednje 2-3 godine. Ali njegova se veličina pokazala u tome, što ga se faktički Bayern pred prošlu sezonu odrekao, a on onda na kraju sezone se toliko stabilizovao i možemo reći : Hvala Bogu što smo ga u finišu sezone imali.
Ovo gore navedeno je prejako, da bi se Boateng samo mjerio po tome što ga je Messi jednom u tom polufinalu LP slomio. Imaju hvala Bogu i klipovi, pa se može pogledati i sažetak Boatengovih duela s Messijem iz tog finala 2014. Ja se dobro sjećam koliko je tada Boateng dobro odigrao, između ostalog i protiv Messija, bila su to sjajna postavljanja i sjajno igranje odbrane. Malo tužno da pored toliko pozitivnih stvari kod Boatenga se pamti taj jedan negativni duel s Messijem. Tako se slično pamti i taj duel Van Buytena kada ga je Milito slomio, a daleko od toga da je Belgijanac bio baš tako loš, ali Boateng je svakako posebna klasa (pogotovo je to ranije bio). Zato i mene čudi to svrstavanje Boatenga od strane pojedinih (i to ozbiljnih forumaša :D ) u tako neku nisku kategoriju. Ne ide, nikako, realno ne ide, kada se sve sagleda. Onda bi po tom kriteriju i Robben bio loš igrač, jer je promašio penale 2011/12 protiv BVB-a u odlučujućem susretu u prvenstvu i protiv Chelsea u finalu LP.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 13 mar 2021, 08:48

Ako sam ja jedan od tih ozbiljnih effe, moram ti reći da se pogrešno razumijemo. Meni je bilo žao što nam direktno iz HSV nije došao, nego u City. Gotivio sam tu gazelu i nisam nezadovoljan što je igrač Bayerna, naprotiv. Ali, vrijeme rastanka je došlo, tačka, kraj.
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 13 mar 2021, 11:50

geronimo je napisao/la:
13 mar 2021, 08:48
Ako sam ja jedan od tih ozbiljnih effe, moram ti reći da se pogrešno razumijemo. Meni je bilo žao što nam direktno iz HSV nije došao, nego u City. Gotivio sam tu gazelu i nisam nezadovoljan što je igrač Bayerna, naprotiv. Ali, vrijeme rastanka je došlo, tačka, kraj.
Ma nisam na tebe mislio nego evo npr. Centro ga opra na ruke... :D
Slažem se s tobom vrijeme je za presjek i vjerovatno za dostojan oproštaj. Jedino, obzirom da ga Flick cijeni da ostane i da se složi s tim da će više uskakati iz drugog plana, s klupe i biti s iskustvom podrška našoj novoj mlađoj garnituri stopera. E sad da li bi na yo pristao, to je već teže. Ali mora se na vrijeme presjeći, jer i Ribery i Robben su ostali godinu duže nego što su trebali.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 13 mar 2021, 14:38

Neuer

Pavard
J. Boateng
Hernandez
Davies

Kimmich
Goretzka
Gnabry
T. Müller
Coman

Lewandowski

I klupa sad već bolje izgleda u odnosu na prije koju sedmicu:
Nübel (Tor), Sarr, Süle, Javi Martinez, Musiala, Roca, L. Sané, Tiago Dantas, Choupo-Moting
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.