Prošle sezone 100:32, a isti igrači

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers
Prošla sezona je prošlost, @geronimo je dobro objasnio stvar oko Boe, zar nam treba biti starter neko ko u septembru puni 33 godine? Dao je klubu mnogo i hvala mu na tome, ali sam mišljenja da treba okrenuti stranicu dalje.
Geronimo, kakvı su ovo ispadi u prethodnim postovima? Ne priliči ti ovo. Ne moze Upamecano da menja i Alabu i Boatenga. Moze jednog. Da pokuša.
Boa je do onog trenutka kada ga je Messi obilježio (u očima većine koji nisu navijači našeg kluba) bio možda i top3 štoper svijeta, nakon toga je njegova karijera u padu, povrede, psiha i još drugih stvari je uticalo na to.Neutral je napisao/la: ↑10 mar 2021, 23:27Napisao sam da je Boateng prije povrede (2-3 sezone) bio vrhunski stoper. Nije sada ni upola dobar igrač kao što je bio.
Upamecano je mlad, neiskusan i dosta će griješiti. Trebaće mu par sezona da dostigne nivo na kojem je Jerome igrao.
Ovdje se redovno o Jeromeu i Daviu piše kao da su amateri, a ne igrači koji su godinama činili okosnicu timu koji je bio u samom vrhu evropskog i svjetskog fudbala.
Pa gde si zemljak, nema te ko vakcina u Federacijifarinelli123 je napisao/la: ↑10 mar 2021, 23:41Geronimo, kakvı su ovo ispadi u prethodnim postovima? Ne priliči ti ovo. Ne moze Upamecano da menja i Alabu i Boatenga. Moze jednog. Da pokuša.![]()
Boateng mora da ostane još godinu dana. Ako Flik ostane bez Alabe i Boe u istom roku, teško ćemo mi i njega zadržati. Nianzou je neupotrebljiv zasad. Dakle ostali bismo na Suleu i Upamecanu i Lukasu kojeg Hansi ne želi na štoperu. A možda ni na beku (a možda i uopšte) To je jasno. Pre će Kris Ričards da se ustali kao štoper kod nas. Jedino neki desni bek razbijač da se angažuje, pa da Pavard uleće i na štopera katkad.
Davno sam to govorio, nego ima sreću sto je odbrana jaka bila jos kad imas vrhunskog golmana iza ledja onda ti igraci izgledaju svjetska klasa.Centre forward je napisao/la: ↑11 mar 2021, 16:42Boa nikada u karijeri nije bio vrhunski štoper, ono sama krema.
Alabu čeka Thiagov scenario. Samo se nadam da će to bit' u oksidiranoj Barsi.
Pa kada se na ovo doda i kada se sagleda kontekst da je Bayern te titule i Njemačka tu titulu osvojila zbog (između ostalog) Boatenga a ne tek onako sa Boatengom (eto onako bio sastav kadra tih timova), onda je jasno da je on pogotovo u tom periodu 2012. -2014. godine apsolutno bio svjetska klasa i jedan od najboljih stopera uopće. Posebno tu treba izdvojiti finale LP 2013. gdje je u džep spakovao Lewu, a treba uzeti u obzir da je igrao s Danteom, koji jeste bio solidan stoper i odličan timski igrač, ali ne svjetska klasa i uz to bio sklon nekim kiksevima, onda je to prejak argument u korist Boatengove klase. A kakav su stoperski par on i Hummels činili na SP 2014., gdje su pozada bili bedem i to je bilo fantastično. Boateng je imao brzinu, snagu i sjajan pas za otvaranje igre, a taj dubinski pas je često bio i pola gola. Nakon te 2014. je bilo oscilacija, ali ostao je on na dobrom nivou, padovi su uslijedili u neke posljednje 2-3 godine. Ali njegova se veličina pokazala u tome, što ga se faktički Bayern pred prošlu sezonu odrekao, a on onda na kraju sezone se toliko stabilizovao i možemo reći : Hvala Bogu što smo ga u finišu sezone imali.
Ma nisam na tebe mislio nego evo npr. Centro ga opra na ruke...geronimo je napisao/la: ↑13 mar 2021, 08:48Ako sam ja jedan od tih ozbiljnih effe, moram ti reći da se pogrešno razumijemo. Meni je bilo žao što nam direktno iz HSV nije došao, nego u City. Gotivio sam tu gazelu i nisam nezadovoljan što je igrač Bayerna, naprotiv. Ali, vrijeme rastanka je došlo, tačka, kraj.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.