BH klubovi u Evropi 24/25
Re: BH klubovi u Evropi 24/25
Tehnički, ne donosi 33 mjesto timu EL, već 32. Ali zbog suspenzije Rusije, dolazi do pomjeranja. Kad rat stane, vraćaju se i ruski klubovi.
Trenutni zaostatak za mjesto koje donosi tim u EL je 1.8 a kad bi se u ovom trenutku obrisao koeficijent iz sezone 20/21, onda bi zaostatak bio 2.9. Tako da će trebati godine i godine da se to ostvari. Moraju se svi timovi uključiti, izvući što je moguće više, pobjeđivati kada su nosioci. Samo par situacija da je bilo drugačije, tipa
Velež izbacio Inter i Hamrun
Sarajevo Torpeda i Milsamija
Borac B36 i Linfield
Široki Vlazniju
Koliko bi to bodova bilo više.
Trenutni zaostatak za mjesto koje donosi tim u EL je 1.8 a kad bi se u ovom trenutku obrisao koeficijent iz sezone 20/21, onda bi zaostatak bio 2.9. Tako da će trebati godine i godine da se to ostvari. Moraju se svi timovi uključiti, izvući što je moguće više, pobjeđivati kada su nosioci. Samo par situacija da je bilo drugačije, tipa
Velež izbacio Inter i Hamrun
Sarajevo Torpeda i Milsamija
Borac B36 i Linfield
Široki Vlazniju
Koliko bi to bodova bilo više.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Ovdje samo Borac Banja Luka!!!
- QUARTERBACK
- Kontakt:
Dobro, i pozicije 35. do 38. sto je izgledno da cemo izboriti, ce donijeti to da pobjednik kupa igra od drugog pretkola konferencije.. korak po korak, pa ne mozemo odma preskociti 3 drzave koje ce imati isto bar jednog predstavnika u grupi ko i mi..
33. mjesto mozemo biti samo ako Borac dobije 4 od 8 u grupi konferencije
33. mjesto mozemo biti samo ako Borac dobije 4 od 8 u grupi konferencije

6 se igra u LK, 8 u LE.
-
- Kontakt:
je li to znači da će Borac prezimiti u Evropi ako uđe u EL?
zar i ti sine Ivane!?
Ne, svih 8 se igra u ovoj polusezoni.
- QUARTERBACK
- Kontakt:
sad vidim da je jedino u konferenciji sistem drugaciji 6x6, bolje bi bilo da je ko u LS i EL gdje bi igrali 8 tekmi al eto.. i ovako se moze desiti da budu u 24. tima ako bi imali 6-7 bodova mislim da ce to biti dovoljno da budes od 20. do 24. mjesta otprilike
Borac bi u konferencijskoj ligi nakupio bodova. Hajd još ne znamo ekipe i ne znamo šta će biti, ali evo neki primjer rasporeda koji je ni lagani ni težak:
Evropa liga: Rangers (H), Real Sociedad (A), Molde (H), Dinamo Kijev (A), Olimpijakos (H), Fenerbahce (A), Malmo (H), Twente (A).
Konferencijska liga: Betis (A), Dinamo Minsk (H), Rijeka (A), TNS (H), Pyunik (A), Cluj (H).
Ja sam ubijeđen da bi Borac u ovoj konferencijskoj ligi barem kući izvukao solidne bodove, a ponešto i u gostima. Nije mi pretežak scenarij da ligi donesu recimo još cijelih 1.500 na rezultate. S druge strane, u EL mogu zakačiti bod-dva maksimalno. Pa čak evo možemo uporediti najbolju opciju u EL i najgoru u KL.
Najbolja u EL: Rangers, Ajax, Ludogorets, Viktorija Plzen, LASK, Maccabi Tel Aviv, Malmo, APOEL.
Najgora u KL: Chelsea, Lens, Viktorija Guimares, Cercle Brugge, Mlada Boleslav, Elfsborg.
Čak i ovako, mislim da bi u KL bolje prošli (a ne može biti ovako).
Evropa liga: Rangers (H), Real Sociedad (A), Molde (H), Dinamo Kijev (A), Olimpijakos (H), Fenerbahce (A), Malmo (H), Twente (A).
Konferencijska liga: Betis (A), Dinamo Minsk (H), Rijeka (A), TNS (H), Pyunik (A), Cluj (H).
Ja sam ubijeđen da bi Borac u ovoj konferencijskoj ligi barem kući izvukao solidne bodove, a ponešto i u gostima. Nije mi pretežak scenarij da ligi donesu recimo još cijelih 1.500 na rezultate. S druge strane, u EL mogu zakačiti bod-dva maksimalno. Pa čak evo možemo uporediti najbolju opciju u EL i najgoru u KL.
Najbolja u EL: Rangers, Ajax, Ludogorets, Viktorija Plzen, LASK, Maccabi Tel Aviv, Malmo, APOEL.
Najgora u KL: Chelsea, Lens, Viktorija Guimares, Cercle Brugge, Mlada Boleslav, Elfsborg.
Čak i ovako, mislim da bi u KL bolje prošli (a ne može biti ovako).
Banjalučani svaka čast za ovo večeras
Stvarno zasada možemo biti prezadovoljni evropskim ljetom naših klubova (sem Veleža), a strašna stvar bi bila kada bi se dokopali 33. pozicije, još više euro mečeva za naše ekipe gdje bi faktički prvak lige i Kupa imali zagarantovan PO konferecije
Što se mene lično tiče može i ovako
HŠK Zrinjski prvi bh. klub u ECL
FK Borac prvi bh. klub u EL
FK Sarajevo prvi bh. klub u CL

Stvarno zasada možemo biti prezadovoljni evropskim ljetom naših klubova (sem Veleža), a strašna stvar bi bila kada bi se dokopali 33. pozicije, još više euro mečeva za naše ekipe gdje bi faktički prvak lige i Kupa imali zagarantovan PO konferecije

Što se mene lično tiče može i ovako
HŠK Zrinjski prvi bh. klub u ECL
FK Borac prvi bh. klub u EL
FK Sarajevo prvi bh. klub u CL

- bagniadiluca
- Kontakt:
Buraz bio x puta, nikad belaj, al ga nisam ni trazio, brt u BL ljudi ladno hodaju u dresu BIH, cak cuvam i za Mortema dreS Tatara :)Pod lipom najbolji cevap još na mojim Čairama....Aj Racbo...moji Banjalucanji ne zamjerite ljubav je vecerasLewy21 je napisao/la: ↑22 avg 2024, 23:17Pod lipom? Čuo sam da su bolji, ćevapi kao ćevapi su tu bolji navodno (nisam probao), a lokacija i ambijent kod Muje (rijeka Vrbas, Kastel) i to je kao neki ritual kada dođeš u Banja Luku, zato me tu i odveo prijatelj kada sam bio.
Naravno, javi se i ti ako te vamo put nanese i ne slušaj one 'svoje' tamo, neće te niko dirat ovdje.![]()

LETS GO FIGHTER
Don't dream dreams
Ferenc je apsolutni favorit i u drugoj utakmici.
Lahko se je bilo povuci,parkirati autobus i braniti kao Zepa. Kad bude trebalo napasti ,bice druga prica.
2-3 razlike za Ferenc lagano.
No,u svakom slucaju i dosadasnje igre Borca zasluzuju pohvalu i respekt,kao i plasman u Konferenciju.

Lahko se je bilo povuci,parkirati autobus i braniti kao Zepa. Kad bude trebalo napasti ,bice druga prica.
2-3 razlike za Ferenc lagano.

No,u svakom slucaju i dosadasnje igre Borca zasluzuju pohvalu i respekt,kao i plasman u Konferenciju.
Kod Mahe jesu najbolji, ima jos Stari Recept travničke , tik uz stadion( al tu me zaboli stomak , mozda od masnoce u lepinji i cevapu
), po ukusu nije losa ni Banjalučanka.. 

- Shategabri
- Kontakt:
Odlične igre Borca, bolji rezultat nego Zrinjski prošle sezone, svaka čast.
Što se tiče revanša bit će teže jer se i Borac mora malo otvoriti što olakšava posao i njima. Eventualno ići na penale i 0-0 ali i to je rizik.
Što se tiče koeficijent polahko. Da je dogurati do pozicije 38 recimo valjali bi, a svake naredne sezone napredovati po poziciju dvije. A I nemože Borac sam mora još nego gurati.
Što se tiče revanša bit će teže jer se i Borac mora malo otvoriti što olakšava posao i njima. Eventualno ići na penale i 0-0 ali i to je rizik.
Što se tiče koeficijent polahko. Da je dogurati do pozicije 38 recimo valjali bi, a svake naredne sezone napredovati po poziciju dvije. A I nemože Borac sam mora još nego gurati.
- bagniadiluca
- Kontakt:
Borac parkirao autobus? Borac je n kraju trebao pobjediti, a ta levatska priča 2-3 razlike je standard za kompleksaše kao tiAntikloc je napisao/la: ↑23 avg 2024, 06:19Don't dream dreams![]()
2-3 razlike za Ferenc lagano.![]()

LETS GO FIGHTER
- Shategabri
- Kontakt:
Nemoj zezati, defanzivno ste se postavili i čekali kontru. Na kraju je i dočekali, al onaj crni sebičan.bagniadiluca je napisao/la: ↑23 avg 2024, 11:15Borac parkirao autobus? Borac je n kraju trebao pobjediti, a ta levatska priča 2-3 razlike je standard za kompleksaše kao tiAntikloc je napisao/la: ↑23 avg 2024, 06:19Don't dream dreams![]()
No,u svakom slucaju i dosadasnje igre Borca zasluzuju pohvalu i respekt,kao i plasman u Konferenciju.![]()
Posjed lopte, udarci, golman branio ko mačka.
Ako ćeš po tome gledati, Ferenc je trebao pobjediti.
Kao i nas Aktobe, s tim da smo mi tu svoju šansu realizovali, a vi niste.
U revanšu će biti teže jer su oni očito kvalitetnija ekipa, domaći teren i koliko god htio, ne možeš se jednako defanzivno postaviti.
Vjerujem da će to Žiža pokušati, jer njemu najbolje leži defanzivni stil igre.
Koševo Zapad
- bagniadiluca
- Kontakt:
Igrali smo defanzivno ali da smo parkirali autobus nismo...U BL cemo ih napasti isto kao i PAOK, pa ko pukovnik ko pokojnik!Shategabri je napisao/la: ↑23 avg 2024, 11:30Nemoj zezati, defanzivno ste se postavili i čekali kontru. Na kraju je i dočekali, al onaj crni sebičan.bagniadiluca je napisao/la: ↑23 avg 2024, 11:15Borac parkirao autobus? Borac je n kraju trebao pobjediti, a ta levatska priča 2-3 razlike je standard za kompleksaše kao tiAntikloc je napisao/la: ↑23 avg 2024, 06:19Don't dream dreams![]()
No,u svakom slucaju i dosadasnje igre Borca zasluzuju pohvalu i respekt,kao i plasman u Konferenciju.![]()
Posjed lopte, udarci, golman branio ko mačka.
Ako ćeš po tome gledati, Ferenc je trebao pobjediti.
Kao i nas Aktobe, s tim da smo mi tu svoju šansu realizovali, a vi niste.
U revanšu će biti teže jer su oni očito kvalitetnija ekipa, domaći teren i koliko god htio, ne možeš se jednako defanzivno postaviti.
Vjerujem da će to Žiža pokušati, jer njemu najbolje leži defanzivni stil igre.
LETS GO FIGHTER
Borac s nulom napusti Madjarsku
Svaka cast ako u udju u Europa ligu, ipak tome se niko ni najmanje ni nadao i to ce biti senzacija
Sta drugo reci igraci igraju, a ne lesinari
Nadam se sad postenom prvestvu u ligi i da svi igraju i dobiju ono sto zasluze
Dobro je za ligu nakon konferenijske moguce cak i u Europa ligi da bude nekoo
Znaci sljedece godine sva tri fronta se napadaju, jer nasa liga moze samo rasti i ne moze biti gora nego sto je bila
Jos kad bi nam ubacili i tu Europa ligu da imam kvalifikacije za sva tri takmicenja, to bi bilo veoma dobro
Svaka cast ako u udju u Europa ligu, ipak tome se niko ni najmanje ni nadao i to ce biti senzacija
Sta drugo reci igraci igraju, a ne lesinari
Nadam se sad postenom prvestvu u ligi i da svi igraju i dobiju ono sto zasluze
Dobro je za ligu nakon konferenijske moguce cak i u Europa ligi da bude nekoo
Znaci sljedece godine sva tri fronta se napadaju, jer nasa liga moze samo rasti i ne moze biti gora nego sto je bila
Jos kad bi nam ubacili i tu Europa ligu da imam kvalifikacije za sva tri takmicenja, to bi bilo veoma dobro

Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.