Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,insider
Re: Premijer liga BiH - opcenito
slavija je 4-ta, 4 sarajevska kluba na 4 prva mjesta
u Širokom ne igra nikakav Zoletićbekicamir je napisao/la:Nakon 15 kola premijer ligi prvak je NK Zeljeznicar dok ga Sarajevo prati na tablici,po svemu sudeci novi stari prvak ce biti Zeljeznicar jer Sarajevo ima tezi raspored na proljece a i situacija u klub im nije nesto bajna pogotovo jer ce glavni igrci kao sto su Sesar i Husejinovic napustiti klub a ovog drugog ce tesko biti zamjeniti i pronaci na bh trzistu!
Sarajevski "velikani" za bh uslove su se izdvojili i bjeze konkurenciji podosta bodova iako se smatralo da ce Borac i Siroki ciniti tu konkurenciju ova dva kluba su zakazala ,Borac zbog financijske krize i dugovanja prema igracima iako imaju mozda jedan od najboljih sastava prazan zeludac ipak ne igra i igraci poput Avdukica,Trivunovica,Krunica i Zizovica sigurno da su mogli vise uciniti za svoj klub,ostaje takodjer zapamcena i sramota u kupu protiv Capljine!
Drugo razocarenje jeste NK Siroki Brijeg koji je ipak dolaskom Muse poceo napokon pomladivati momcad sa Zoleticem,Markovicem,Barisicem i jos nekim mladjim igracima no ako tako nastave sigurno je da ce i na proljece biti vecih oscilacija tako da pozicja oko 5,6 mjesta ne treba nikoga iznenaditi jer nije lako pomladiti momcad preko noci!
Iznenadjenja su Slavija i Zrinjski jer nitko nije ocekivao od ova dva kluba neki visoki plasman ,na trecem mjestu su sa Olimpicom koji je napokon poceo da igra kvalitetno !
Na kraju sezone vjerovatno tablica ovakva:
NK Zeljeznica
FK Sarajevo
FK Olimpic
HSK Zrinjski
FK Borac
NK Siroki
FK Slavija
FK Leotar
FK Rudar
NK Celik
NK Zvijezda
FK Velez
NK Travnik
FK Radnik
NK Gosk
FK Gradina
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
I pazi ti razočarenja i iznenađenja a svi u bod od 3 do 7 mjesta cccc
- Armageddon2012
- Kontakt:
nemojte se zaletat sa prognozama prije prelaznog roka,priprema...
ne znam za druge klubove.ali evo recimo u borcu će biti održana skupština,izabrano potpuno novo rukovodstvo,biće velikih promjena i u stručnom štabu,i u igračkom kadru...trenutno rukovodstvo je u ostavci,tim je prilično loš pogotovo prema naprijed,tako da je pravo čudo da nam evropa bježi samo dva boda.....samim tim ne trebam ni govoriti da borac vrlo lako može biti deseti na kraju ako ostane ovakav javašluk,ali još lakše može biti treći,ako dođe dobra nova uprava,3-4 baš ciljana pojačanja i ako se prođu dobre pripreme....dva boda nisu ništa ako si jak,ali su kao planina ako si ovakav kao sad....zato,prognoze pred početak prvenstva,a ne sad
ne znam za druge klubove.ali evo recimo u borcu će biti održana skupština,izabrano potpuno novo rukovodstvo,biće velikih promjena i u stručnom štabu,i u igračkom kadru...trenutno rukovodstvo je u ostavci,tim je prilično loš pogotovo prema naprijed,tako da je pravo čudo da nam evropa bježi samo dva boda.....samim tim ne trebam ni govoriti da borac vrlo lako može biti deseti na kraju ako ostane ovakav javašluk,ali još lakše može biti treći,ako dođe dobra nova uprava,3-4 baš ciljana pojačanja i ako se prođu dobre pripreme....dva boda nisu ništa ako si jak,ali su kao planina ako si ovakav kao sad....zato,prognoze pred početak prvenstva,a ne sad
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...
Mislim da si u pravu u većini posta. Po meni Borac ima dobru ekipu, ali očito je da odnosi unutar kluba nisu na visokom nivou. Nema kluba u PL BiH, koji u svojim redovima ne bi poželio Avdukića, Grahovca, Krunića, pa i malog Kunića, ali ..... ima ono ali što djevojci sreću kvari.Armageddon2012 je napisao/la:nemojte se zaletat sa prognozama prije prelaznog roka,priprema...
Ne znam da li je još u klubu, mislim da se zove Šipovac i on je po meni jedan obični papak, koji nanosi štetu klubu. Osim njega, problem su navijači Borca, koji se furaju na šovinizam i svojim divljanjem (ne mogu naći pristojniji termin) su nanijeli klubu ogromnu štetu. Borac nikada nije bio ono što je danas ili se pokušava prikazati na taj način. Moram iskoristiti jednu floskulu-Borac je bio klub svijetle tradicije. Nažalost, to danas nije tako. Molio bih te da me pogrešno ne shvatiš, jer pamtim dugo i znam kakav je klub bio Borac.
To što se dešava Borcu, pokušalo se i još pokušava napraviti sa mojim komšijama na Koševu. Da budem precizan, politika želi da neke klubove nazor podvede pod "nacionalni interes". To je teško i tu je greška.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
- ASD
- Kontakt:
Gledao sam nekoliko utakmica Borca ove sezoen i zakljucio sam da su Krunic i Avdukic jedini dobri igraci u tom klubu,ostalo je prosjek ukljucujuci i Grahovca.avlami97 je napisao/la:Mislim da si u pravu u većini posta. Po meni Borac ima dobru ekipu, ali očito je da odnosi unutar kluba nisu na visokom nivou. Nema kluba u PL BiH, koji u svojim redovima ne bi poželio Avdukića, Grahovca, Krunića, pa i malog Kunića, ali ..... ima ono ali što djevojci sreću kvari.Armageddon2012 je napisao/la:nemojte se zaletat sa prognozama prije prelaznog roka,priprema...
Ne znam da li je još u klubu, mislim da se zove Šipovac i on je po meni jedan obični papak, koji nanosi štetu klubu. Osim njega, problem su navijači Borca, koji se furaju na šovinizam i svojim divljanjem (ne mogu naći pristojniji termin) su nanijeli klubu ogromnu štetu. Borac nikada nije bio ono što je danas ili se pokušava prikazati na taj način. Moram iskoristiti jednu floskulu-Borac je bio klub svijetle tradicije. Nažalost, to danas nije tako. Molio bih te da me pogrešno ne shvatiš, jer pamtim dugo i znam kakav je klub bio Borac.
To što se dešava Borcu, pokušalo se i još pokušava napraviti sa mojim komšijama na Koševu. Da budem precizan, politika želi da neke klubove nazor podvede pod "nacionalni interes". To je teško i tu je greška.
- ASD
- Kontakt:
Sto se tice posjete,izgleda da i nije tako losa.
U Srbiji ima samo jedan klub koji ima posjetu vecu od Zelje i Sarajeva,a to je Zvezda,a u Hrvatskoj samo Hajduk.
Znaci da nije sve tako jadno kod nas kao sto se nama cini.
U Srbiji ima samo jedan klub koji ima posjetu vecu od Zelje i Sarajeva,a to je Zvezda,a u Hrvatskoj samo Hajduk.
- Ultras1921
- Kontakt:
Uz Zvezdu tu je i Radnicki nis. Dobri su Zeljo i Sarajevo sto se posjete tice...ASD je napisao/la:Sto se tice posjete,izgleda da i nije tako losa.
Stojimo predano, nikom te ne damo! 1921
Forza Inter!
Forza Inter!
- Armageddon2012
- Kontakt:
za igrački kadar se slažem,ali to za navijače ne mogu podržati...nije to samo specijalitet leešinara,sve navijačke grupe u bih su takve..pa i u ex-yu,pogledaj onu torcidu,delije,bbb..sve su u tom nacionalnom fazonu,"da se ne zaboravi","heroj,ovaj,onaj"....ma znaš ti to i sam...navedi mi samo jednu grupu koja nije "nacionalno osvještena",pa ću se onda složiti s tobomavlami97 je napisao/la:Mislim da si u pravu u većini posta. Po meni Borac ima dobru ekipu, ali očito je da odnosi unutar kluba nisu na visokom nivou. Nema kluba u PL BiH, koji u svojim redovima ne bi poželio Avdukića, Grahovca, Krunića, pa i malog Kunića, ali ..... ima ono ali što djevojci sreću kvari.Armageddon2012 je napisao/la:nemojte se zaletat sa prognozama prije prelaznog roka,priprema...
uostalom,bijelo dugme je davno pjevalo o tom,još u vrijeme sfrj "kako biti heroj u ova šugava vremena",haha...u nedostatku prave prilike za pokazivanje patriotizma,u rovu ili na nekoj planini,tribina dođe kao idealno mjesto gdje ta djeca (na svim stranama) mogu pokazati "da su tu ako zatreba",i više se pritom treba ljutiti na ove stare političke mrcine koje truju narod nekim besmislicama o ukidanjima entiteta ili referendumima za nezavisnost,od kojih nema ništa,nego na ovu djecu po tribinama...
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...
Sve OK. Poenta mi je u zadnjem pasusu.Armageddon2012 je napisao/la:za igrački kadar se slažem,ali to za navijače ne mogu podržati...nije to samo specijalitet leešinara,sve navijačke grupe u bih su takve..pa i u ex-yu,pogledaj onu torcidu,delije,bbb..sve su u tom nacionalnom fazonu,"da se ne zaboravi","heroj,ovaj,onaj"....ma znaš ti to i sam...navedi mi samo jednu grupu koja nije "nacionalno osvještena",pa ću se onda složiti s tobomavlami97 je napisao/la:Mislim da si u pravu u većini posta. Po meni Borac ima dobru ekipu, ali očito je da odnosi unutar kluba nisu na visokom nivou. Nema kluba u PL BiH, koji u svojim redovima ne bi poželio Avdukića, Grahovca, Krunića, pa i malog Kunića, ali ..... ima ono ali što djevojci sreću kvari.Armageddon2012 je napisao/la:nemojte se zaletat sa prognozama prije prelaznog roka,priprema...
To što se dešava Borcu, pokušalo se i još pokušava napraviti sa mojim komšijama na Koševu. Da budem precizan, politika želi da neke klubove nazor podvede pod "nacionalni interes". To je teško i tu je greška.![]()
uostalom,bijelo dugme je davno pjevalo o tom,još u vrijeme sfrj "kako biti heroj u ova šugava vremena",haha...u nedostatku prave prilike za pokazivanje patriotizma,u rovu ili na nekoj planini,tribina dođe kao idealno mjesto gdje ta djeca (na svim stranama) mogu pokazati "da su tu ako zatreba",i više se pritom treba ljutiti na ove stare političke mrcine koje truju narod nekim besmislicama o ukidanjima entiteta ili referendumima za nezavisnost,od kojih nema ništa,nego na ovu djecu po tribinama...
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
Radomel Falkao na pitanje oda li zamišlja sebe u dresu većeg kluba, sa Ronaldom kao saigračem, odgovorio je da mašta samo o završetku karijere u Milionariosu iz Bogote.
"To je klub za koji navijam, a za koji nikada nisam igrao", objasnio je "El Tigre".
Rdaomel objasnio, da fudbal nije samo blještavilo bernabeua i novaca šeika već da ima nešto i u tradiciji, lokalpatriotizmu
"To je klub za koji navijam, a za koji nikada nisam igrao", objasnio je "El Tigre".
Rdaomel objasnio, da fudbal nije samo blještavilo bernabeua i novaca šeika već da ima nešto i u tradiciji, lokalpatriotizmu
to nema veze s lokalpatriotizmom klub iz bogote sa falcaom,isto da zivis u orasju a navijas za leotar jel to lokalpatriotizam?FCS je napisao/la:Radomel Falkao na pitanje oda li zamišlja sebe u dresu većeg kluba, sa Ronaldom kao saigračem, odgovorio je da mašta samo o završetku karijere u Milionariosu iz Bogote.
Ima veze sa papcima koji se lože na real i barcu a nisu prešli granicu svog kantona nikada u životu. Čovjek ima milione a navija za klub koji je volio od djetinjstva, klub za koji mnogi nisu čuli.
kontam sta hoces da kazes,slazem se s tobom ali si lokalpatriotizam pomenuo ali ovo je suportno od lokalpatriotizma,prmijer ti je:navijaci velike cetvroke nekada iz svih krajeva ex-yu,ili ako ti se vise svijda hz maglaj,srebrenik itdFCS je napisao/la:Ima veze sa papcima koji se lože na real i barcu a nisu prešli granicu svog kantona nikada u životu. Čovjek ima milione a navija za klub koji je volio od djetinjstva, klub za koji mnogi nisu čuli.
Do mene, pogrešno sam upotrjebio riječ loklaptriotizam.
Ovo je stvarno sramota..Pa Gradina koja ima samo tri boda i neigra na domaćem terenu ima 11posjetu lige..mirzard je napisao/la:gdje je ovdje ZVIJEZDA?hamzaTM87 je napisao/la:Nisam znao gdje da postavim , pa evo ovdje. Prosjecna posjeta u jesenjem dijelu prvenstva :
Sarajevo 4700
Zeljeznicar 4000
Čelik 3200
Zrinjski 1900
Borac 1100
Travnik 1000
Rudar Prijedor 900
Radnik 850
Gošk 750
Leotar 650
Gradina 650
Slavija 600
Olimpic 600
Velež 550
Široki Brijeg 350
OFK Gradina Srebrenik
- badblueboylivno
- Kontakt:
Odi i zalijepi ovo na temu Dinama (frajer se sprda s pričom da mi je kao navijaču Dinama važnije vidjeti normalan Dinamo od Reala ili Parisa kao gosta MaksimiraFCS je napisao/la:Radomel Falkao na pitanje oda li zamišlja sebe u dresu većeg kluba, sa Ronaldom kao saigračem, odgovorio je da mašta samo o završetku karijere u Milionariosu iz Bogote.
Hayley <3
-
neroazzurni
- Kontakt:
sta sad, ganjamo se po temamabadblueboylivno je napisao/la:Odi i zalijepi ovo na temu Dinama (frajer se sprda s pričom da mi je kao navijaču Dinama važnije vidjeti normalan Dinamo od Reala ili Parisa kao gosta MaksimiraFCS je napisao/la:Radomel Falkao na pitanje oda li zamišlja sebe u dresu većeg kluba, sa Ronaldom kao saigračem, odgovorio je da mašta samo o završetku karijere u Milionariosu iz Bogote.
Rdaomel objasnio, da fudbal nije samo blještavilo bernabeua i novaca šeika već da ima nešto i u tradiciji, lokalpatriotizmu). Molim te. Hvala.
ovo boldano je sustina sve price, sve zavisi kako ko gleda na to sta je NORMALAN klub, evo recimo za mene je normalan onaj klub koji nema dugovanja, koji posluje pozitivno, koji prodaje igrace(iz svoje skole) velikim klubovima i za velike pare, onaj koji igra LP i koji mi omoguci da u svom zivotu dozivim da gledam Real ili PSG na svome stadionu...
iako ovo nije uopste tema ove emisije, morao sam ti odgovorit, sorry za off
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"
Od kada se igra zajednička liga na prostoru cijele države, Sarajevo je uspjelo preteći Široki po broju osvojenih bodova i sada se nalazi na drugom mjestu.
- jovanmaksimovic
- Kontakt:
na vjecnoj tabeli, smo sad smo 7 bodova iza sarajeva... to bi se dalo rijesiti veoma brzo da i tu budemo prvi...avlami97 je napisao/la:Od kada se igra zajednička liga na prostoru cijele države, Sarajevo je uspjelo preteći Široki po broju osvojenih bodova i sada se nalazi na drugom mjestu.
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL
FOR PAUL
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.