UFC

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Tko je prema vašem mišljenju GOAT:

Khabib
98
63%
Jon Jones
41
26%
GSP
13
8%
neko drugi (navest tko)
4
3%

Ukupno glasova: 156

Donnie Darko
Kontakt:

Re: UFC

Post Postao/la Donnie Darko » 12 jul 2020, 08:01

Mislim, poštovanje Usmanu, daleko je najbolju u ww danas, vjerovatno ga niko ne može pobijediti. Može Colby eventualno jednom od možda tri četri borbe. Bio sam uzbuđen zbog Burnsa i njegovog jiujitsua, ali realnost je da ga Usman ne bi ni rušio, nit bi dao Burnsu da ga sruši, samo bi išao u klinč i udarao bi ga u tijelo i po stopalima 90% vremena svih 5 rundi.

Edwards je već izgubio nema nekog razloga da idući put bude drugačije. Ostali? Eventualno Thompson, on je jak antihrvač, ali opet, išao bi klinč. Ostali tek nemaju šanse.
Fuerza je napisao/la:
12 jul 2020, 07:58
A realno, ko je očekivao drugačiju taktiku Usmana, pružio je dobar meč protiv Colbija prošli put, na nogama, ići na šaketanje sa Masvidalom i nije baš pametno, a zna da je fizički dominantniji i uostalom bolji hrvač, tako da meč bez rizika odradio i tjt.
Ostaje mi žal što je Max "izgubio" a sad je i pitanje kad će dobiti šansu za titulu, jer sumnjam da će mu dati treći meč sa Volkanovskim posle 2 poraza, tu idu naredni izazivači. Ali mlad je i ima vremena da se okiti ponovo.
Ma nije do očekivanja drugačije taktike, svi su očekivali, ali opet je dosadno do boga jbg.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 12 jul 2020, 08:02

Sta ba eventualno jedna od 4? :D

Pa da mu kurvin sin sudija nije ukrao prošli put borbu vjerovatno bi dobio na poene. :)

U pravu je lik to je ono što sam i najavljivao, mada ne dajem sebi nikakav kredit jer se znalo.

Fazon je što sam mislio da ce ga lik silovati kao Colby u hotelskoj sobi, a gledali smo udaranje nožnih. :sick:
Zadnja izmjena: 90minut, dana/u 12 jul 2020, 08:03, ukupno mijenjano 1 put.

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 12 jul 2020, 08:02

Ocekivan ishod realno. Ni ja nisam fan Usmana ali tesko da njega u ovom trenutku iko moze dobiti.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 12 jul 2020, 08:04

Donnie Darko je napisao/la:
12 jul 2020, 08:01
Mislim, poštovanje Usmanu, daleko je najbolju u ww danas, vjerovatno ga niko ne može pobijediti. Može Colby eventualno jednom od možda tri četri borbe. Bio sam uzbuđen zbog Burnsa i njegovog jiujitsua, ali realnost je da ga Usman ne bi ni rušio, nit bi dao Burnsu da ga sruši, samo bi išao u klinč i udarao bi ga u tijelo i po stopalima 90% vremena svih 5 rundi.

Edwards je već izgubio nema nekog razloga da idući put bude drugačije. Ostali? Eventualno Thompson, on je jak antihrvač, ali opet, išao bi klinč. Ostali tek nemaju šanse.
Fuerza je napisao/la:
12 jul 2020, 07:58
A realno, ko je očekivao drugačiju taktiku Usmana, pružio je dobar meč protiv Colbija prošli put, na nogama, ići na šaketanje sa Masvidalom i nije baš pametno, a zna da je fizički dominantniji i uostalom bolji hrvač, tako da meč bez rizika odradio i tjt.
Ostaje mi žal što je Max "izgubio" a sad je i pitanje kad će dobiti šansu za titulu, jer sumnjam da će mu dati treći meč sa Volkanovskim posle 2 poraza, tu idu naredni izazivači. Ali mlad je i ima vremena da se okiti ponovo.
Ma nije do očekivanja drugačije taktike, svi su očekivali, ali opet je dosadno do boga jbg.
Burns bi po meni imao sansu.
Moze on pulat guard kad se krene u klin ili nesto slicno pa ici na jiu jitsu a i odlican je u stojci.
Edwards je pumpao rekord sa nekim smijesnim imenima tehnicki odlican borac ali slicno bi borba isla kao ovome veceras.
Thompson je dva puta gubio od Woodleya mada je jednom bilo diskutabilno opet mislim da bi isti ishod gledali.

Fuerza
Kontakt:

Post Postao/la Fuerza » 12 jul 2020, 08:06

Dosadno jeste, ali opet nek se nađe neko da ga pobjedi, ista priča kao i sa Khabibom. Mada realno radije bih gledao Khabiba kako ruši i kontroliše na podu nego ovaj klinč Usmana koji stvarno smori.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 12 jul 2020, 08:07

90minut je napisao/la:
12 jul 2020, 08:02

Pa da mu kurvin sin sudija nije ukrao prošli put borbu vjerovatno bi dobio na poene. :)
Bilo je 39-37, 38-38 i 37-39 pred zadnju rundu. Da sudija nije prekinuo bila bi čisto 10-8 za Usmana u zadnjoj, i majority decision 49-45, 48-46, 47-47. Ne vidim način na koji bi Colby pobijedio da sudija nije prekinuo kad je prekinuo.

Bila je izjednačena borba, ali Usman je imao malo bolji kardio, i malo jače i preciznije udarce. Uvijek bi bilo blizu između njih, ali mislim da Usman uzima sigurno 3 od 4 borbe.
Fuerza je napisao/la:
12 jul 2020, 08:06
Dosadno jeste, ali opet nek se nađe neko da ga pobjedi, ista priča kao i sa Khabibom. Mada realno radije bih gledao Khabiba kako ruši i kontroliše na podu nego ovaj klinč Usmana koji stvarno smori.
Slična priča, ali ne ista. Khabib je mnogo agresivniji i aktivniji, uvijek traži finiš i ide na ground and pound, kad se otvori prostor traži submission. Usman sve to radi daleeeko manje, osim ako se konstantni udarci u tijelo kad su borci zagrljeni broji kao ground and pound.

Khabib je u usporedbi sa Usmanom zapravo atraktivan borac :mrgreen:
Zadnja izmjena: Donnie Darko, dana/u 12 jul 2020, 08:09, ukupno mijenjano 1 put.

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 12 jul 2020, 08:08

90minut je napisao/la:
12 jul 2020, 08:00
Dzoni je napisao/la:
12 jul 2020, 07:57
Ma daj bjezi koji **** smor.
I fakat se ne sjecam kad sam zadnji put vidio da neko gazi po stopalima drugog borca.
Taj potez mi je bas dno i ukino bi to,preglupo je.
Al ovom je ova titula sve u zivotu tako ga ja dozivljavam.
Ako treba popusit nekom popusit ce.

Ma samo ga Colby moze dobit.

Ajd nek je i Masvidal vidio gdje mu je granica bio je i on poceo srat u zadnje vrijeme po medijima.
Fazon je taj što sam ja licno mislio da ce se desiti je neki sretni KO Masvidala ili totalno silovanje Usmana da ce ga bukvalno šamarati dok ovaj ništa ne može uraditi.

Međutim dobili smo to da je Horhe postao straašno dobar u defanzivi i da udaranje nožnih.

Cijeli event jedna velika razocaravajuca ka.rina, zašto sam ja mislio da ce se boriti na plaži co i main event ne znam ni sam.
Sve u svemu kar.ina.
😄
A bilo bi bolje da je bilo na plazi nema sta.
Ovako je izgledalo malo amaterski al dobro prvi je event.
Borbe su bile ok.
Osim main eventa,obviously.😄
Ma i ja sam se nadao nekom Askren scenariju,vise nadao nego sto sam mislio da ce da se desi.
Fazon je sto je ovaj smarac previse jak,mislim na sirovu snagu i cim se ukenja i udje u neku kracu razmjenu...
Zagrli.
I ajd se cupaj onda od njeg.

Fuerza
Kontakt:

Post Postao/la Fuerza » 12 jul 2020, 08:09

Ne mislim da je sudija pokrao Colbija u tom meču, da nije zaustavio meč u tom momentu zaustavio bi par sekundi kasnije, imao ga je Usman tu nema priče.

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 12 jul 2020, 08:10

12 jul 2020, 08:07
90minut je napisao/la:
12 jul 2020, 08:02

Bilo je 39-37, 38-38 i 37-39 pred zadnju rundu. Da sudija nije prekinuo bila bi čisto 10-8 za Usmana u zadnjoj, i majority decision 49-45, 48-46, 47-47. Ne vidim način na koji bi Colby pobijedio da sudija nije prekinuo kad je prekinuo.

Bila je izjednačena borba, ali Usman je imao malo bolji kardio, i malo jače i preciznije udarce. Uvijek bi bilo blizu između njih, ali mislim da Usman uzima sigurno 3 od 4 borbe.
Ne vjerujem da je cardio bio u pitanju tu su jednaki Colby je tu isto strasan.
Mislim da je Usman jednostavno jace udarao.
Vidjelo se to kad oboica upute direkt koliko vise bude uzdrman Colby.
Malo defanzivu da Colby popravi u stojci i mislim da ga uzima.
Samo iko da ga uzme nije vise bitno ko je borac samo da se ovo vise ne gleda.
Eh sad Rose ide na Coronu.
Ako je Joanna onoliko problema zadala Kineskinji mislim da Rose ima sansu da to dobije.
Yan ide na Sterlinga i to ce biti strasan mec.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 12 jul 2020, 08:12

Fuerza je napisao/la:
Ja sam pricao protiv Khabiba ovdje dosta puta pa se loše shvatalo šta sam zelio reci koliko god da objasniš.

MMA je MMA i Usman i Khabib bi izgubili od skoro cijelog rostera UFC-a da moraju biti na nogama.

Eh sad kad uporediš Khabiba s ovim pa to su dva svijeta razlicita, nema protivnika koji nije promjenio izraz lica na pocetku druge kad je u pitanju Khabib..

A ovaj?

Smiju mu se na udarce u facu u sred zadnjih 30 sekundi smiješno i porediti.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 12 jul 2020, 08:14

A obojica su kardio mašine, ali je Usman ubio njegovo tijelo nogama, i Colby je primjetno umorniji i zadihaniji bio od Usmana na kraju. Usman ima vjerovatno najbolji kardio ikad u UFC-u, jer lik nikad u zadnjoj nije umoran, bilo ovakva borba bio rat na nogama svih 5 rundi.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 12 jul 2020, 08:16

12 jul 2020, 08:14
A obojica su kardio mašine, ali je Usman ubio njegovo tijelo nogama, i Colby je primjetno umorniji i zadihaniji bio od Usmana na kraju. Usman ima vjerovatno najbolji kardio ikad u UFC-u, jer lik nikad u zadnjoj nije umoran, bilo ovakva borba bio rat na nogama svih 5 rundi.
:thumbup:

Al' brate mozes li tvrditi da bi se desilo 3 od 4 puta isto u vezi Usman vs Colby?

Recimo ko bi bio raspoloženiji ko je bolje spavao ciji udarci su bili konkretniji?

Sam si rekao zadnje 3 minute su odlucile protivnika ko zna šta bi bilo..

A Usman nije završio Colbya vjerujem da se i ti slazes s ovim ono je kriminal bio bukvalno sudija pljuvao Trumpa po društvenim mrežama u prošlosti jedva cekao da ono uradi.

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 12 jul 2020, 08:17

90minut je napisao/la:
12 jul 2020, 08:12
Fuerza je napisao/la:
Ja sam pricao protiv Khabiba ovdje dosta puta pa se loše shvatalo šta sam zelio reci koliko god da objasniš.

MMA je MMA i Usman i Khabib bi izgubili od skoro cijelog rostera UFC-a da moraju biti na nogama.

Eh sad kad uporediš Khabiba s ovim pa to su dva svijeta razlicita, nema protivnika koji nije promjenio izraz lica na pocetku druge kad je u pitanju Khabib..

A ovaj?

Smiju mu se na udarce u facu u sred zadnjih 30 sekundi smiješno i porediti.
Khabib radi puno vise od Usmana pa sta je Conoru radio ono je za zatvora bilo onaj ground and pound.
Plus khabib ima i daleko bolju stojku oborio conora par ljudi je isto zavrsio na nogama odnosno poslao na pod pa zavrsio ima pravi onaj hrvacki overhand right.
Porediti Khabiba i ovo je nebo i zemlja. Plus Khabib koristi klinch samo da te obori da bi te tamburao. Ovaj bi se trljao 5 rundi.
Kad gledam Khabiba pomislim ne bih smio ovog lika sresti u mracnoj ulicici da me siluje dok kad gledas Usmana razmisljas da bi te noga bolila sedmicu.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 12 jul 2020, 08:21

90minut je napisao/la:
12 jul 2020, 08:16

Al' brate mozes li tvrditi da bi se desilo 3 od 4 puta isto u vezi Usman vs Colby?

Recimo ko bi bio raspoloženiji ko je bolje spavao ciji udarci su bili konkretniji?

A Usman nije završio Colbya vjerujem da se i ti slazes s ovim ono je kriminal bio bukvalno sudija pljuvao Trumpa po društvenim mrežama u prošlosti jedva cekao da ono uradi.
Mislim navijao sam za Colbya, ali sam mišljenja da je izvukao max iz svojih sposobnosti tu noć, i da nije opet bilo dovoljno. To je moje mišljenje možda nisam u pravu. Volio bih revanš jer je ta borba bila fantastična.

Mada, sad Usman trenira sa Whitmanom, a Colby je "otjeran" it ATT-a, što me malo brine pred revanš, jer će Usman vjerovatno biti bolji u stojci.

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 12 jul 2020, 08:27

12 jul 2020, 08:21
90minut je napisao/la:

Mislim navijao sam za Colbya, ali sam mišljenja da je izvukao max iz svojih sposobnosti tu noć, i da nije opet bilo dovoljno. To je moje mišljenje možda nisam u pravu. Volio bih revanš jer je ta borba bila fantastična.

Mada, sad Usman trenira sa Whitmanom, a Colby je "otjeran" it ATT-a, što me malo brine pred revanš, jer će Usman vjerovatno biti bolji u stojci.

Whittman je genije ali dzaba ovome je urodjen ovaj stil borbe tu se najbolje osjeca. S kim je Colby uopste sada? Rralno i ranije je trebao biti otjeran zaratio sa cijelim gymom.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 12 jul 2020, 08:27

12 jul 2020, 08:21
90minut je napisao/la:

Isto se može reci za Usmana zar ne maksimum maksimuma je izvukao tu noc, da otjeraše Colbya.

Bio onaj sastanak receno da niko nikoga ne spominje i on opet spomenuo i tu je bio kraj. :D

Sto se stojke tice mislim da je to to što se tice i jednog i drugog izgrađeni borci nema se tu više šta raditi bar po meni i ono što sam do sada vidio mnogo puta.

Možda se i ne posvete mnogo vec nama samo na oko lafo kao rade na sebi ne mozes me uvjeriti da je Shaq provodio sate i sate vjezbajuci slobodna i da je opet bio loš.

Deandre Jordan je pravi primjer rada.

Fuerza
Kontakt:

Post Postao/la Fuerza » 12 jul 2020, 08:30

wadethegreat je napisao/la:
12 jul 2020, 08:17

Khabib radi puno vise od Usmana pa sta je Conoru radio ono je za zatvora bilo onaj ground and pound.
Plus khabib ima i daleko bolju stojku oborio conora par ljudi je isto zavrsio na nogama odnosno poslao na pod pa zavrsio ima pravi onaj hrvacki overhand right.
Porediti Khabiba i ovo je nebo i zemlja. Plus Khabib koristi klinch samo da te obori da bi te tamburao. Ovaj bi se trljao 5 rundi.
Kad gledam Khabiba pomislim ne bih smio ovog lika sresti u mracnoj ulicici da me siluje dok kad gledas Usmana razmisljas da bi te noga bolila sedmicu.
Dobro realno sad Usman se sa Colbijem borio pet rundi u stand up-u. Tako da ono, njegov stand up je bolji u odnosu na Khabibov, koga bi u svojoj diviziji Khabib pobjedio kad bi se borio samo u stand up-u? Ne pričam sad o atraktivnosti, nesumnjivo je da je Khabib atraktivniji i uostalom aktivniji od ovakvog Usmana i njegovog klinča. Ali govorimo realno, imao je Colbija hrvača obojica su se odlučili za stand up borbu, sad je imao Masvidala udarača, nije lud da rizikuje, sad druga je stvar što mu je taktika u ovom meču mrcvarenje i dosadna borba. Ali je raznovrsniji od Khabiba.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 12 jul 2020, 08:33

Fuerza je napisao/la:
12 jul 2020, 08:30

Dobro realno sad Usman se sa Colbijem borio pet rundi u stand up-u. Tako da ono, njegov stand up je bolji u odnosu na Khabibov, koga bi u svojoj diviziji Khabib pobjedio kad bi se borio samo u stand up-u? Ne pričam sad o atraktivnosti, nesumnjivo je da je Khabib atraktivniji i uostalom aktivniji od ovakvog Usmana i njegovog klinča. Ali govorimo realno, imao je Colbija hrvača obojica su se odlučili za stand up borbu, sad je imao Masvidala udarača, nije lud da rizikuje, sad druga je stvar što mu je taktika u ovom meču mrcvarenje i dosadna borba. Ali je raznovrsniji od Khabiba.
Nije raznovrsniji vec su Colby i Usman dva ista borca moze se cak reci da je Colby za nijansu bolji hrvac što se tice stojke isti.

To je razlog Usmanove razmjene jer se bukvalno " bojao " Kolbijevog hrvanja.

Fazon je što Khabib u svojoj diviziji nema nikoga ko bi mu parirao u hrvanju.

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 12 jul 2020, 08:34

Fuerza je napisao/la:
12 jul 2020, 08:30

Dobro to je jedna borba i njehov jedini zavrsetak u stojci i to sa likom koji je isto tako primarno hrvac koji je postao volume striker. Mozda Trevor od njega nesto napravi vidjet cemo da je mrcina jeste mislim da moze udarati jako al evo i danas se vidjelo koliko ostrije i bolje je masvidal izgledao u stojci dok se khabib drzao sa jednim conorom u stojci cak ga oborio. Drugaciji su borci totalno to mi je nekako i poenta ne treba ih porediti.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 12 jul 2020, 08:35

Ma obojica su se bojali hrvanja, ali rekao bih da je Colby bolji od Usmana u stojci, samo mu je Usman loš matchup jer ima kardio kao i on ili bolji i udara dosta jače. Malo je smiješno reći da je bolji jer je izgubio u stojci, ali ono, overall, stilovi čine borbe.

Colby je uzimao borce kalibra Lawlera dominacijom u stojci. Colby je izvrstan volume puncher, kao Holloway inače što radi, ali problemi nastaju kad naiđu na nekoga sa jačim kardiom i snagom.

Ko je bolji hrvač ne znamo, ali Usman je bolji u klinču i vjerovatno jači.
Zadnja izmjena: Donnie Darko, dana/u 12 jul 2020, 08:36, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.