NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,Pasha,kad_kako

filip13

Re: Svaštara

Post Postao/la filip13 » 21 maj 2016, 15:25

LeSa je napisao/la:
filip13 je napisao/la:
Greivis je napisao/la:Za sve ove sto stalno govore da je prije sve bilo bolje, a da je danasnja kosarka sranje. Zasto onda, uopste, gledate danasnju "glupu, dosadnu, slabiju" kosarku koja je "negledljiva" ?
Klasicna prica ovih starijih da je sve prije bilo bolje. Kud ces dalje od toga da im je u Jugoslaviji odlicno bilo.

a imali 15 godina kad se juga raspala

Loše nam bilo pravo tad.

Je li možemo o košarci na sportskom forumu ?[/quote]

nekome mozda i jeste

bujrum

filip13

Post Postao/la filip13 » 21 maj 2016, 23:13

Kada čujemo ime Draymond Green, pomislimo mnogo stvari. Pomislimo možda na jednog od najboljih defenzivaca u ligi, jednog od boljih igrača šampionske ekipe Golden Statea, ali i na osobu koja zna davati vrlo direktne i nekada kontroverzne izjave. Draymond je dosta toga, ali jedno je sigurno – on je odličan košarkaš. Iako odličnih ima i u drugoj rundi NBA playoffa svake godine, to je rijetkost, a s 35. izborom 2012. Warriorsi su pogodili. Draymondu u glavi, a on to i sam priznaje, stoji ta činjenica da je biran u ranoj drugoj rundi, ali je to odlučio da iskoristi za motivaciju. Ipak, možda je malo pretjerao.

U njegovom intervju za Mercury News, Green je odbio listu od 34 imena birana ispred njega, te je odlučio da pokaže svoju memoriju i dokaže kako zna svakoga tko je biran ispred njega. Rekao je: „Prvi je bio Anthony Davis za New Orleans, pa je Kidd-Gilchrist otišao u Charlotte, onda je Washington uzeo Bradleya Beala. Četvrti je bio Dion Waiters za Cleveland,…osmi je bio Terrence Ross za Toronto,…šesnaesti Royce White za Houston,…“ Do kraja intervjua, Green je uspio da kaže broj izbora, tim i igrača izabranog ispred njega.

Četiri godine kasnije, i Green je All-Star i NBA šampion. On će nastaviti da mjesto na kojem je biran koristi kao motivaciju da bude još bolji NBA igrač – zašto i ne bi, kada mu je do sada ovako išlo.

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 23 maj 2016, 13:09

Westbrook>Curry?
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 23 maj 2016, 13:14

Sarmelino je napisao/la:Westbrook>Curry?
:thumbup:

u pola dana, u pola noći
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 23 maj 2016, 14:41

Year by year, this is a list of the players that lead the NBA in the most "advanced" statistical categories (PER, OWS, DWS, WS, WS/48, OBPM, DBPM, BPM, VORP) that measure production and impact.

The players in red did not win MVP that season.

2016 Curry (7)
2015 Curry (4)
2014 Durant (6)
2013 LeBron (7)
2012 LeBron (6)
2011 LeBron (7) (Derrick Rose won MVP (0))
2010 LeBron (7)
2009 LeBron (7)
2008 LeBron (4) (Kobe Bryant won MVP (0))
2007 Nowitzki (3)
2006 Nowitzki (4) (Steve Nash won MVP (0))
2005 Garnett (4) (Steve Nash won MVP (0))

2004 Garnett (5)
2003 McGrady (5) (Tim Duncan won MVP (1))
2002 Duncan (4)
2001 O'Neal (3) (Allen Iverson won MVP (0))
2000 O'Neal (7)
1999 Robinson (3) (Karl Malone won MVP (1)) <--- Lockout
1998 Malone (4)
1997 Jordan (4)
1996 Jordan/Robinson (4)
1995 Robinson (7) <--- No Jordan
1994 Robinson (7) (Hakeem Olajuwon won MVP (0)) <--- No Jordan
1993 Jordan (7) (Charles Barkley won MVP (0))
1992 Jordan (6)
1991 Jordan (6)
1990 Jordan (7) (Magic Johnson won MVP (0))
1989 Jordan (7) (Magic Johnson won MVP (0))
1988 Jordan (7)
1987 Jordan (4) (Magic Johnson won MVP (1))
1986 Bird (6)
1985 Bird (6)
Jordanu ukradene cetiri, a Lebronu dvije mvp titule.
Nash, Kobe, Rose... nisu nikad trebali biti mvp.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 23 maj 2016, 16:39

Greivis je napisao/la:
Jordanu ukradene cetiri, a Lebronu dvije mvp titule.
Nash, Kobe, Rose... nisu nikad trebali biti mvp.
gdje je _________ u 2015. umjesto stepha :?: :think:

LeSa
Kontakt:

Post Postao/la LeSa » 23 maj 2016, 16:40

Još kada bi malo naučili o stvarnom značenju "MVP".
- Ono malo što znam zahvaljujem svom neznanju -

PaskalHens
Kontakt:

Post Postao/la PaskalHens » 23 maj 2016, 16:41

Ove statistike su veliki ku.rac. Na to se mogu pozivati isključivo ovi što im igrači siluju statistiku ala lebron, kad dođe vrijeme da se konkretno poduzme (čitaj titula) tad statistika ne pije vode.
Viva la France, as they say in Rome.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 23 maj 2016, 16:45

PaskalHens je napisao/la:Ove statistike su veliki ku.rac. Na to se mogu pozivati isključivo ovi što im igrači siluju statistiku ala lebron, kad dođe vrijeme da se konkretno poduzme (čitaj titula) tad statistika ne pije vode.
Je li realno da toliko mrziš Jamesa :rol:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 23 maj 2016, 17:09

PaskalHens je napisao/la:Ove statistike su veliki ku.rac. Na to se mogu pozivati isključivo ovi što im igrači siluju statistiku ala lebron, kad dođe vrijeme da se konkretno poduzme (čitaj titula) tad statistika ne pije vode.
Pa pije ne bi mi vjerovao. U zadnjih 20ak godina najjači igrači u PO Jordan i Duncan statistički, čak mislim da potonji najviše diže svoje napredne statistike u PO u odnosu na RS. Npr. Malone doživljava najveći pad, a vjerujem da je i CP3 tu negdje. Ne da mi se provjeravati.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

PaskalHens
Kontakt:

Post Postao/la PaskalHens » 23 maj 2016, 17:30

Kawhi je napisao/la:
Pa pije ne bi mi vjerovao. U zadnjih 20ak godina najjači igrači u PO Jordan i Duncan statistički, čak mislim da potonji najviše diže svoje napredne statistike u PO u odnosu na RS. Npr. Malone doživljava najveći pad, a vjerujem da je i CP3 tu negdje. Ne da mi se provjeravati.
Samo što su Jordan i Duncan sproveli svoju statistiku u djelo. Malone i CP3 se ne ubrajaju u najveće svih vremena..

@lilard ne mrzim ga zaista, mrzim samo nipodoštovanje svega što uradi jedna sorta igrača, a lebron se uzdiže, iako je sad za sad najveći luzer. Iako znam da ovaj svjesno trola, al' eto ne mogu si pomoći.
Viva la France, as they say in Rome.

filip13

Post Postao/la filip13 » 23 maj 2016, 17:56

k. malone,a i m.malone jesu jedni od najboljih svih vremena

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 23 maj 2016, 19:33

PaskalHens je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:
Samo što su Jordan i Duncan sproveli svoju statistiku u djelo. Malone i CP3 se ne ubrajaju u najveće svih vremena..

@lilard ne mrzim ga zaista, mrzim samo nipodoštovanje svega što uradi jedna sorta igrača, a lebron se uzdiže, iako je sad za sad najveći luzer. Iako znam da ovaj svjesno trola, al' eto ne mogu si pomoći.
Pa to upravo i govore napredne statistike kad im uporediš RS i PO. Da se igra samo RS bili bi jedni od najboljih ikada.

LeBron ima 2 titule, 6 finala. Jeste luzer, ali nije choker ili nešto drugo. Njegovi brojevi u playoffu su jedni od najboljih ikada kao i nastupi njegovih ekipa.
filip13 je napisao/la:k. malone,a i m.malone jesu jedni od najboljih svih vremena
Mojsije jeste. Mailman je definicija chokera.

filip13

Post Postao/la filip13 » 23 maj 2016, 22:00

Kawhi je napisao/la:
PaskalHens je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:Ove statistike su veliki ku.rac. Na to se mogu pozivati isključivo ovi što im igrači siluju statistiku ala lebron, kad dođe vrijeme da se konkretno poduzme (čitaj titula) tad statistika ne pije vode.

Pa to upravo i govore napredne statistike kad im uporediš RS i PO. Da se igra samo RS bili bi jedni od najboljih ikada.

LeBron ima 2 titule, 6 finala. Jeste luzer, ali nije choker ili nešto drugo. Njegovi brojevi u playoffu su jedni od najboljih ikada kao i nastupi njegovih ekipa.
filip13 je napisao/la:k. malone,a i m.malone jesu jedni od najboljih svih vremena
Mojsije jeste. Mailman je definicija chokera.[/quote]

**** te izraze,cinjenica je da je k. malone drugi najbolji krilni centar svih vremena

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 23 maj 2016, 22:38

filip13 je napisao/la: **** te izraze,cinjenica je da je k. malone drugi najbolji krilni centar svih vremena
Dirk, KG i Chuck? Na PFu je najjača konkurencija za taj no. 2 i bezveze je reći da je činjenica da je Malone drugi najbolji. Meni je Dirk drugi, ali svakako i razumijem ljude kojima je to neko od ove trojice. Doduše, najmanje razumijem one kojima je Karl drugi PF ikad.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 23 maj 2016, 22:46

Dirk drugi PF ikad ? Nikako. Karl Malone drugi, KG treci, Dirk cetvrti, Barkley peti. Meni.

LeSa
Kontakt:

Post Postao/la LeSa » 23 maj 2016, 23:10

Ček je l' ovo ovaj stavio Dirka u Poštarov rang ?
Oh dear mother of God...
- Ono malo što znam zahvaljujem svom neznanju -

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 23 maj 2016, 23:31

LeSa je napisao/la:Ček je l' ovo ovaj stavio Dirka u Poštarov rang ?
Oh dear mother of God...
I onda kažeš kako fali poštovanja na ovom forumu. :thumbup:
Epidaurus je napisao/la:Dirk drugi PF ikad ? Nikako. Karl Malone drugi, KG treci, Dirk cetvrti, Barkley peti. Meni.
Dirk, Chuck, Karl, pa KG.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 23 maj 2016, 23:38

Kawhi je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:Dirk drugi PF ikad ? Nikako. Karl Malone drugi, KG treci, Dirk cetvrti, Barkley peti. Meni.
Dirk, Chuck, Karl, pa KG.
Kako da ubjedljivo najbolji all rounder i ubjedljivo najveca defanziva zvijer od ove cetvorice zavrsi tek 5. na listi ? Od Dirka je bolji igrac poprilicno, u odnosu na Chucka ima titulu. Mailman je iznad njih trojice, onakvu konstantnost izvedbe nije imao ni KAJ. Mislim sa 36 godina 25 i skoro 10 statistika i MVP nagrada :crazy:

JoseeMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseeMourinho » 23 maj 2016, 23:38

Kako ti sad druga strana terena ne igra haman nikakvu ulogu? To je koliko se sjećam i u kawai-kd i sranja o curryu bio vam glavni "fakt", a sad ako ćeš ostat tome dosljedan nikako ti Dirk ne može biti drugi ili idemo opet na kontriraj pa onda izmisljaj argumente u svoju "korist"?

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []