Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo

SamoZeljo
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la SamoZeljo » 21 dec 2011, 11:50

Nije, u Ajaxu mu je najveca kazna bila 7 utakmica. :mrgreen: To ono kad je ujeo igraca PSVa.
" onclick="window.open(this.href);return false;
Kazu da se to nikad ranije nije vidjelo na holandskim stadionima. Prvi put da neko ujede protivnickog igraca. :mrgreen:
Kaznjen je kasnije, sudija tokom utakmice mu nije dao ni zuti a vidio je sve, nemoguce da nije. :shock:

P.S. Svejedno, on meni i dalje ostaje jedan od najdrazih igraca. :)

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 21 dec 2011, 11:55

Pa mislim da je i sudiji trebalo par dana da dođe sebi. :) :mrgreen:

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 21 dec 2011, 11:58

OTNYS_YNWA je napisao/la:Pa mislim da je i sudiji trebalo par dana da dođe sebi. :) :mrgreen:
Kako nije. :lol: :lol:
Svakako je bilo u sudijskoj nadoknadi. Dobro pa je covjek znao svirati kraj poslije soka. :mrgreen:

Han!$;Lfc
Kontakt:

Post Postao/la Han!$;Lfc » 21 dec 2011, 14:10

Edin TM87 je napisao/la:Prenosil' nas SK sutra?
SK prenosi Arsenal-Villa, SK5 prenosi Wigan-Liverpool. ;)
YOU'LL NEVER WALK ALONE

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 21 dec 2011, 14:15

King Kenny je napisao/la:Mario Balotelli's tweet .... " The FA are willing to ban someone based on one persons claim, with no video evidence? In that case, the whole ManU squad racially abused me" .. :lol: :lol: :lol: :lol:
Jos da Baltoelli ima twitter...
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 21 dec 2011, 14:35

Zasto ne? Ja sam ga gledao kako odgovara na pitanja navijaca, preko twittera.

I da, to sto je Evru uvrijedilo je smijesno. Nazvati crnca crncom ne mora biti nikakav rasizam, pogotovo ne ovako zestoko kazniti covjeka koji je i sam priznao sta je rekao. Da je bilo neke zle namjere, mogao je presutiti.

Ja ovo ne kontam nikako. Bijeli bijele mogu zvati bijelima, nije uvreda. Crni bijele mogu zvati bijelima, nije uvreda. Crni crne mogu zvati crnima, nije uvreda. Ali kad bijeli nazove crnog crnim, to je rasizam.
Kao da mi ( i Suarez) imamo neke veze sa onim sto se desavalo prije stotinu i vise godina, kad su crnce diskriminirali zbog boje.

Siguran sam da Suarez nije rasista a isto tako sam siguran da je Evra s*upak, crni ili bijeli, sasvim svejedno, on je paksu i to zesci.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 21 dec 2011, 14:52

Da, al' razlika je reći nekome Afro-American i Nigger. ;)
Isto kada bi za nekog Roma rekao da je gurbet. Nazvati nekoga niggerom je znak nepoštovanja. Tja, pa šta misliš što se to cenzuriše na MTV-u ili nekim drugim muzičkim programima, čak i u slučajevima kada, recimo Dre to govori Snoop Doggu. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 21 dec 2011, 14:54

SamoZeljo je napisao/la:Zasto ne? Ja sam ga gledao kako odgovara na pitanja navijaca, preko twittera.
Jest preko twittera Citya. On nema twitter, ako ima, slobodno daj link.

el_ninho_torres
Kontakt:

Post Postao/la el_ninho_torres » 21 dec 2011, 14:54

Shanks je napisao/la:
King Kenny je napisao/la: Mozda je kazna prestroga ali ja nemam nista protiv ako ce se prema svima postupati isto
Vraga ce se sa svima postupati isto.Terry je izvrijedjao Antona Ferdinanda, kamere su sve to zabiljezile, a FA samo satro pokrenula neku istragu.On ce dobiti protekciju jer je Englez, a ostali nek se puse.
Kad postoji ti dokazi i kad su kamere zabiljezile hajd majketi postavi,pa mora negdje snimak biti daj dokaz?
Pusti se ti Terry-a! ;)
Jedan je Joye Barton!
Paul Gascoigne,suvremeni simbol autodestrukcije na bazi alkohola i teških droga.
Mark Bosnich„Droga mi je oduzela sve“

C'MON CHELSEA!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 21 dec 2011, 15:01

Sa Terryem prvo mora policija zavrsit, pa ce tek onda FA svoje rec. Sad ne znam moze li ga FA kaznit ako ga policija oslobodi...

el_ninho_torres
Kontakt:

Post Postao/la el_ninho_torres » 21 dec 2011, 15:08

Cartman je napisao/la:Sa Terryem prvo mora policija zavrsit, pa ce tek onda FA svoje rec. Sad ne znam moze li ga FA kaznit ako ga policija oslobodi...
Ja mislim da ne moze,mada nisam 100% siguran.
Jedan je Joye Barton!
Paul Gascoigne,suvremeni simbol autodestrukcije na bazi alkohola i teških droga.
Mark Bosnich„Droga mi je oduzela sve“

C'MON CHELSEA!

ZOI84
Kontakt:

Post Postao/la ZOI84 » 21 dec 2011, 15:17

SamoZeljo je napisao/la:Zasto ne? Ja sam ga gledao kako odgovara na pitanja navijaca, preko twittera.

I da, to sto je Evru uvrijedilo je smijesno. Nazvati crnca crncom ne mora biti nikakav rasizam, pogotovo ne ovako zestoko kazniti covjeka koji je i sam priznao sta je rekao. Da je bilo neke zle namjere, mogao je presutiti.

Ja ovo ne kontam nikako. Bijeli bijele mogu zvati bijelima, nije uvreda. Crni bijele mogu zvati bijelima, nije uvreda. Crni crne mogu zvati crnima, nije uvreda. Ali kad bijeli nazove crnog crnim, to je rasizam.
Kao da mi ( i Suarez) imamo neke veze sa onim sto se desavalo prije stotinu i vise godina, kad su crnce diskriminirali zbog boje.

Siguran sam da Suarez nije rasista a isto tako sam siguran da je Evra s*upak, crni ili bijeli, sasvim svejedno, on je paksu i to zesci.
Postojalo je milion drugih nacina da ga uvrijedi, a ne da spominje boju njegove kože kad se zna šta smo mi bijeli sve uradili crncima u prošlosti, upravo zbog te sramotne bijele historije nije smio to reci

Rizah
Kontakt:

Post Postao/la Rizah » 21 dec 2011, 15:31

ZOI84 je napisao/la:

Postojalo je milion drugih nacina da ga uvrijedi, a ne da spominje boju njegove kože kad se zna šta smo mi bijeli sve uradili crncima u prošlosti, upravo zbog te sramotne bijele historije nije smio to reci
Zamolio bih te da govoriš u jednini, jer ti i ja ili bilo ko na temi Liverpool nemamo ništa zajedničko.

"I liked the goal of the Negrito (Omar Esparza), I think it's a sign that Chivas youth, we are ready to respond in big games such as playoffs," said "Chicharito" to his team's website that time. Ovo je Čičarito izjavio 2007. godine.

Willem Hill kladionica je oborila kvotu da će Suarez datu tri gola noćas, na 25 km :D Uložiš 1 funtu dobiješ 25.
Zadnja izmjena: Rizah, dana/u 21 dec 2011, 15:36, ukupno mijenjano 1 put.
There got to be something for Liverpool big number nine ...

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 21 dec 2011, 15:35

Znas li ti sta znaci rijec kontekst? Chicharito je to rekao da pohvali nekog suigraca i to je rekao u Meksiku gdje je to prihvatljivo izgleda. Suarez je to rekao Evri u svadji i da bi ga uvrijedio. I to je uradio u Evropi gdje negrito, negro, nigger i tako dalje, nije nimalo prihvatljivo. Get over it.

PS: Terry charged with racial abuse: http://politics.co.uk/news/2011/12/21/j ... ally-abuse" onclick="window.open(this.href);return false;
Mora na sud...

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 21 dec 2011, 15:45

Monolog je napisao/la:Da, al' razlika je reći nekome Afro-American i Nigger. ;)
Isto kada bi za nekog Roma rekao da je gurbet. Nazvati nekoga niggerom je znak nepoštovanja. Tja, pa šta misliš što se to cenzuriše na MTV-u ili nekim drugim muzičkim programima, čak i u slučajevima kada, recimo Dre to govori Snoop Doggu. :mrgreen:
Ma sve ja to kontam ali ne kontam zasto se to jos uvijek tako gleda poslije toliko godina.
Ako vec teze ka nekoj ravnopravnosti, onda trebaju sve to smatrati normalnim. Ako on mene moze nazvati bijelim, mogu i ja njega crnim a da to nema nikakve veze sa rasizmom.
Gledati sta je bilo prije stotinama godina je malo previse. Ako cemo tako, radili su i drugi ruzne stvari u ime svojih nacija, vjera itd..... Kad bi na sve to gledali, onda bi se sve moralo zabraniti. I prekrstiti se, i prouciti nesto, i dici tri prsta.... Sve to moze biti (a i ne mora) neka provokacija i podrzavanje masovnog ubijanja ljudi samo zato sto po necemu nisu isti kao mi/oni.

Negrito svakako i nije bas isto kao i Nigger a pogotovo ne kao nekog Roma nazvati gurbetom. Zato je Suarez i priznao da je to rekao, covjek siguran da to nije rasizam, inace bi presutio.
Negrito je spanska/portugalska rijec za malog crnca (na nasem crncic). Po mom misljenju je to blaza varijanta. Mozda bi se moglo porediti sa "Cigo" ili slicno. :D
Ne poricem da je Suarez htio provocirati i da ne treba spominjati boju koze, znam da je sklon svemu ali mislim da su preuvelicali sve to. Bez ikakvih dokaza.

Ja tu ne vidim neku veliku uvredu, i mi koristimo rijec "crnac" ili "crncic" ili cak "crncuga" pa to vrlo cesto nema bas nikakve veze sa rasizmom.

Sad mnogi pretjeruju, eto, uvrijedio ga zestoko? Nidje veze.
Znam da tome nema mjesta u fudbalu ali osam utakmica je previse. pogotovo zato sto niko nije cuo ni vidio. Mislim da se Evra pretjerano uvrijedio. Negrito meni zvuci simpaticno a nisam rasista, ni blizu toga!

ZOI84
Kontakt:

Post Postao/la ZOI84 » 21 dec 2011, 15:51

Rizah je napisao/la:
ZOI84 je napisao/la:

Zamolio bih te da govoriš u jednini, jer ti i ja ili bilo ko na temi Liverpool nemamo ništa zajedničko.

"I liked the goal of the Negrito (Omar Esparza), I think it's a sign that Chivas youth, we are ready to respond in big games such as playoffs," said "Chicharito" to his team's website that time. Ovo je Čičarito izjavio 2007. godine.

Willem Hill kladionica je oborila kvotu da će Suarez datu tri gola noćas, na 25 km :D Uložiš 1 funtu dobiješ 25.
Imamo rasu, predpostavljam da si bjelac

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 21 dec 2011, 16:05

Monolog je napisao/la:Da, al' razlika je reći nekome Afro-American i Nigger. ;)
Ali Evra to nije....
a vi što tvrdite da nekog nazvati nigger nije rasizam varate se, da mu je rekao black pa ajde ali nigger je riječ kojim su robovlasnici i rasisti sa gađenjem oslovljavali crnce kao da su niža bića, niža rasa.........
e sad mene zanima jesu li englezi rasisti pošto su ovako brzo osudili jednog Južno-amerikanca, a terija nikako da kazne...plus ovo navodno niko nije čuo...a zar nije rasizam nekog nazvati JUžnoamerikanče, pogoto ako se zna da Zapadnjaci, naročito ameri i englezi hispance smatraju drugom rasom, ne bijelom poput njih............i ovu riječ često koriste kao način omalovažavanja......
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 21 dec 2011, 16:11

@ZOI84 samo da te ispravim:
BOSANCI, SRBIJANCI I SVE DRŽAVE U SVI NARODI OVIH PROSTORA CRNCIMA NISU NIŠTA URADILI I TAČKA.... :oops:
kako mi možemo biti kriv zbog zločina imperijalista čije smo žrtve i sami bili
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 21 dec 2011, 16:39

Fazon je što ja nigdje nisam vidio da je Ferdinand optužio Terrya.
Sa druge strane, Evra je odmah nakon utakmice digao halabuku. :mrgreen:
Sada ne znam je li Terry rekao "blind" ili "black" :roll: No u svakom slučaju pročitah da, ukoliko
se dokaže da je kriv, njemu prijeti 16 utakmica suspenzije. :shock:

Večeras recimo teška utakmica za Liverpool, svi predviđaju neki potop Wigana ali mislim kako nemamo
razloga da ih podcjenjujemo. Vjerovatno isti sastav kao protiv Aston Ville. ;)

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 21 dec 2011, 16:41

OTNYS_YNWA je napisao/la:Fazon je što ja nigdje nisam vidio da je Ferdinand optužio Terrya.
Sa druge strane, Evra je odmah nakon utakmice digao halabuku. :mrgreen:
Ferguson je to prvi spomenuo u javnosti, ne Evra.

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.