BiH tenis
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: BiH tenis
Stvar koja mene sada najviše kopka je ta što ne smijem ni da pomislim koliki on ustvari potencijal ima, ako se uzme u obzir da je ovoliko napredovao za 2 godine, kakav će tek biti za još 2 ili za 3-4-5. Ako bude posvećen i ako ga povrede zaobidju, može biti samo bolji...strašno.
Idemo po polufinale danas!!!
Galion je napisao/la: Leonardo Mayer, nije on bio broj 1 u svijetu nego je njega pobijedio 44-godišnji bivši broj 1 kojeg je Šetkić pobijedio godinu ranije, kada je taj imao 43. Mayera sam spomenuo samo zato jer se Virtu smije Šetkiću zbog tog što mu je stari uzeo set pa ja spominjem da ima i gorih a poznatijih od Šetkića hehe.
Inače radi se o Thomasu Musteru. Bio je broj 1 početkom '96., osvojio Roland Garros '95. Povukao se '99. ali se pokušao vratiti 2010. sa 43 godine nakon 11 godina pauze
I na Challengeru u Rijeci 2010. je dobio pozivnicu a Šetkić se probio kroz kvalifikacije i zapao protiv njega i pobijedio 6-4, 2-6, 6-3
Virtu4l je napisao/la:Dino, kolega je objasnio, moj post se odnosio na Mustera bivšeg broja jedan kojeg je Šetkić pobijedio, a Galion se nadovezao da je Muster sa 44 godine pobijedio Mayera. Mayer je već tada bio respektabilan igrač, kasnije došao do 21. mjesta na ATP listi.
ok, hvala
I ja sam se to vise puta zapitao, jer je nerealno koliko je popravio neke udarce. Nekad u pocetku njegovog probijanja, kada je s vremena na vrijeme pokazivao da itekako zna igrati tenis, ja sam mislio da je klasicni sljakas i da nikad nece biti u stanju pruzati nesto narocito kvalitetne partije na betonu i ovim brzim podlogama. Uvijek sam se nekako oslanjao na njegovu konstituciju i to mi je bio argument za sve, ali evo danas nakon par godina, stvarno nije normalno koliko je unaprijedio svoju igru. Da li je uopste realno ocekivati da u narednom periodu poradi na jacini svojih udaraca (FH prvenstveno) i da s vremena na vrijeme potegne iz sve snage, gdje bi loptica isla mnogo brze i mnogo ravnije. To bi mu sigurno pomoglo da ranije zavrsava neke poene i da na ionako raznovrsnu igru bude jos raznovrsniji. Tu je vjerovatno ta konstitucija glavna prepreka, jer je malo teze ocekivati da igrac njegove visine i relativno krhke muskulature (prvenstveno mislim na misice podlaktice i nadlaktice) udara pretjerano jace nego sto to on danas radi, ali se iskreno vise ni tome ne bih iznenadio. Isto tako, ako hoce da bude na nivou i da odrzi konstantu, najbitnije je da se psihicki dovede u red, tj. da se, i kad udje u neku raspravu sa sudijom, vrlo brzo dozove i maksimalno posveti svojoj igri (kao jucer), jer je ona neuporedivo kvalitetnija kada je smiren i fokusiran na svaki poen. Bez obzira na posljednja tri meca kada se i nije puno raspravljao, ja jos uvijek nisam siguran da je on to raspravljanje sa sudijama odbacio od sebe.shminka je napisao/la:Stvar koja mene sada najviše kopka je ta što ne smijem ni da pomislim koliki on ustvari potencijal ima, ako se uzme u obzir da je ovoliko napredovao za 2 godine, kakav će tek biti za još 2 ili za 3-4-5. Ako bude posvećen i ako ga povrede zaobidju, može biti samo bolji...strašno.
Idemo razbiti Holandjanina danas!
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Damirova bh paralela je već sad vrhunski udarac.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Prenosi l` SK? I ako prenosi, ima l` neko link? 
Prenosi.Martinez8 je napisao/la:Prenosi l` SK? I ako prenosi, ima l` neko link?
http://www.balkansport.info/showthread. ... t-18-HTML5
samo se moraš registrovat
Oni idioti na mtfu su najjači, oni ga idalje smatraju `challenger prašinarom` a Damir to nije već 2 godine. Koliki mozak moraš biti da nakon egal mečeva na tvrdoj podlozi protiv Dimitrova, Delpa, Wawrinke, Goffina, Kohlšrajbera, Troickog, Tomića x2, Nadala, Thiema, Karlovića, Troickog, Edmunda, Kachanova, Almagra tvrdiš da čovjek ne zna igrati na podlogama mimo šljake? A oco challenger je još gore, s obzirom da je broj mečeva odigranih na challengerima ove godine - 0!!!
Jasno je da uvijek postoji mogućnost, pa i danas, da ga neko zgazi na tvrdoj podlozi, ali mnogo su češći ovi egal mečevi od kojekakvih gaženja.
Jasno je da uvijek postoji mogućnost, pa i danas, da ga neko zgazi na tvrdoj podlozi, ali mnogo su češći ovi egal mečevi od kojekakvih gaženja.
Zadnja izmjena: shminka, dana/u 02 mar 2017, 12:00, ukupno mijenjano 2 puta.
daka1010 je napisao/la:Prenosi.Martinez8 je napisao/la:Prenosi l` SK? I ako prenosi, ima l` neko link?
http://www.balkansport.info/showthread. ... t-18-HTML5
samo se moraš registrovat
Hvala!
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Napredak Damira od prošle godine je veliki. Prošle godine jednom ili nijednom udari bh iz trka, sve ide slice a sad ih često udara i to kvalitetno. Što znači još bolje se kreće, retern je odličan, fh u odnosu na prošlu baš vidno napredovao. Ima tu i jačine, dubine, nije to više onako slabi fh koji je više pomgao protivniku nego Damiru a da bh i ne govorimo, to je vrhunski udarac.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Pa ti ces to bolje znati, ali on sada polako ulazi po meni u najbolje godine. Igra doista za oko vrlo lijep tenis i svidjaju mi se njegove varijacije u igri. Nije jednodimenzionalan igrac, a evo mnogi mi koji smo sumnjali zbog nedostatka snage u njegovu igru na hardu smo poklopljeni 2 godine kasnije, jer kako stvari stoje Damir se trenutno cini podjednako dobar na hardu kao i na zemlji... Servis je znacajno popravio, mislim nece to nikada biti neka pljacka od servisa, ali nije to vise ni WTA level. O ostalim udarcima su mnogi vec iznad rekli. Mozda nas sve nosi euforija trenutno, ali on kada bi mogao igrati konstatno na ovom nivou, sigurno da bi mogao vrlo lako biti Top 15 igrac. To je neko moje misljenje...shminka je napisao/la:Stvar koja mene sada najviše kopka je ta što ne smijem ni da pomislim koliki on ustvari potencijal ima, ako se uzme u obzir da je ovoliko napredovao za 2 godine, kakav će tek biti za još 2 ili za 3-4-5. Ako bude posvećen i ako ga povrede zaobidju, može biti samo bolji...strašno.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
- newton_heath_lyr
- Kontakt:
- JohnCleese
- Kontakt:
Idemo Damire, samo mirno i stalozeno. Ima čeledz

Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Drug gem, odmah ostecen...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
kakav sada poen za prednost.
Dobro je nije se nanervirao, na oćitu grešku linijskog
-
SlobodaTuzla1919
- Kontakt:
Kako igra za sad? Ne mogu nikako da nadjem link za gledanje... Ako ima ko kakav da radi nek cibne...
samo naprijed, samo naprijed, samo hrabro bori se, naša pjesma nek' te nosi, sve do nove pobjede!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.