RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
Ma ni ja ne vjerujem da je oficijelna.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
[youtube][/youtube]
Ako jest onda je to žalosno.zizu1991 je napisao/la:Ma ni ja ne vjerujem da je oficijelna.
Ne mogu da vjerujem da piše da je bilo 2000 gledalaca u Vrapčićima? Pa HZ je bilo 1000, a domaćih je bilo brat bratu 1500-1700 gledalaca tako da je bilo blizu 2500-2700 gledalaca, a možda i bliže 3000.
Pa proitv Kona u srijedu je bilo preko 5500 gledalaca, bliže 6000.
- SipakUlicar1922
- Kontakt:
Cini ti se druze Aleme. Glavna tribina ima kapacitet od 2 780 sjedista (prebrojao sam jedno 10 puta i opet neznam tacno) + - 10 sjedista. Protiv madjara nije bila popunjena, znaci maksimala 2500 gledaoca. Na RA tribini nije bilo vise od 1 000 navijaca. Tribina nad svlacionicama prima oko 330 (i nju sam prebrojao isto puta koliko i glavnu tribinu) gledaoca i bila je poprilicno popunjena. Znaci oko 3 800 - 4 000 djavola. Nadodaj na to jos 300 grla teladi na gostujucoj tribini i dobijes cifru od oko 4 100 - 4 400 gledaoca.AlemC85 je napisao/la:Ne mogu da vjerujem da piše da je bilo 2000 gledalaca u Vrapčićima? Pa HZ je bilo 1000, a domaćih je bilo brat bratu 1500-1700 gledalaca tako da je bilo blizu 2500-2700 gledalaca, a možda i bliže 3000.
Prkosni i Ponosni od 1922
Bilo je oko 5 milja protiv škutora. Niko ne racuna stepenice i onaj dio iznad tribina gdje svaku tekmu bude krcato. Protiv njih je ono gore bilo ko šibica. Vecina ide gore jer je pregled najbolji
From father to son
Tako je. Ima na YouTubeu izvještaj utakmice a ima i dosta slika na službenoj stranici pa ako hoćeš pogledaj malo detaljnije i prebroj. 2000 je realna procjena.SipakUlicar1922 je napisao/la:Cini ti se druze Aleme. Glavna tribina ima kapacitet od 2 780 sjedista (prebrojao sam jedno 10 puta i opet neznam tacno) + - 10 sjedista. Protiv madjara nije bila popunjena, znaci maksimala 2500 gledaoca. Na RA tribini nije bilo vise od 1 000 navijaca. Tribina nad svlacionicama prima oko 330 (i nju sam prebrojao isto puta koliko i glavnu tribinu) gledaoca i bila je poprilicno popunjena. Znaci oko 3 800 - 4 000 djavola. Nadodaj na to jos 300 grla teladi na gostujucoj tribini i dobijes cifru od oko 4 100 - 4 400 gledaoca.AlemC85 je napisao/la:Ne mogu da vjerujem da piše da je bilo 2000 gledalaca u Vrapčićima? Pa HZ je bilo 1000, a domaćih je bilo brat bratu 1500-1700 gledalaca tako da je bilo blizu 2500-2700 gledalaca, a možda i bliže 3000.
RA je bilo oko 200. Na onoj "VIP" tribini je bilo možda 150-200 ljudi. HZ je također bilo oko 200 na gostujućoj tribini.
Na jedan sektor na centralnoj tribini stane oko 450 ljudi,znači računaj da je toliko bilo u onom djelu predviđenom za navijače Sarajeva. Ostatak centralne je malo teže procijenit jer je bio raštrkan ali ne vjerujem da je bilo više od 700-750 ljudi.
Znači 200 + 200 + 200 + 450 + 750 = 1800
Tako je,gore je bilo puno ali je isto tako i sa strana bilo barem toliko slobodnih mjesta. Recimo da je onda centralna bila puna,znači 2800 mjesta. Bilo je možda 250 ljudi na VIP tribini,250 Ultrasa i možda 800 RA.Cernica je napisao/la:Bilo je oko 5 milja protiv škutora. Niko ne racuna stepenice i onaj dio iznad tribina gdje svaku tekmu bude krcato. Protiv njih je ono gore bilo ko šibica. Vecina ide gore jer je pregled najbolji
Sve kad se zbroji to je 4100. Ali vjeruj mi,i to je nategnuto.
Nekih 4000 je realno,na 5 milja se nikako ne može navući.
Sve je stvar percepcije. Stadion je bio vrlo dobro ispunjen,ali se s tim i zaboravi činjenica da je stadion malen.
Nije isto imat npr. 4000 u Vrapčićima i 4000 na Koševu. Isti je broj gledatelja a jedan stadion izgleda pun a drugi sablasno prazan.
Zna li neko koji je službeni podatak o broju ljudi na utakmici protiv Zrinjskog ?
Znači ono što savez objavi,ne nekakvi portali.
Ne treba ti savez. Oficijalna kluba se gleda jer oni imaju najbolji podatak na osnovu karata
http://www.fkvelez.ba/index.php?option= ... Itemid=628" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.fkvelez.ba/index.php?option= ... Itemid=628" onclick="window.open(this.href);return false;
From father to son
Klubovi često navlače podatke u svoju korist. Tako napišu da je bilo 5000 umjesto 4000, ili 10000 umjesto 8000 ili 20 milja umjesto 17.Cernica je napisao/la:Ne treba ti savez. Oficijalna kluba se gleda jer oni imaju najbolji podatak na osnovu karata
To jednostavno tako funkcionira. Bio sam na utakmici,pregledao sam slike i video nekoliko puta i odgovorno tvrdim da nema šanse da je bilo 5000.
Bilo ih je oko 4000,koja stoja više ili manje.
U svakom slučaju stadion je bio odlično ispunjen i trebalo bi da bude toliko ljudi svaku utakmicu. Nažalost to nije tako.
Slazem se sa @virtuoz ,4 milje protiv kona i 2 milje protiv pitara.
Samo nemogu da vjerujem da spominjete neke cifre za nultrase 250,300
Dosli u 2 busa i 1 mini bus,da ih natezes kolko hoces plafon 150
Samo nemogu da vjerujem da spominjete neke cifre za nultrase 250,300
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..
Kapacitet stadiona Vrapčići je oko 7.000 i to nije uopšte loše, jer abd kada se sve tribine završe, ukupno će moći primati oko 10.000 što je i krajnji cilj kluba.
Krajnji cilj bi trebao biti igrati na stadionu u gradu pošto su Vrapčići ipak predaleko od Mostara,pogotovo s obzirom na gradski prijevoz.AlemC85 je napisao/la:Kapacitet stadiona Vrapčići je oko 7.000 i to nije uopšte loše, jer abd kada se sve tribine završe, ukupno će moći primati oko 10.000 što je i krajnji cilj kluba.
Nažalost pitanje je da li će se,i kad će se to realizirati,tako da bi za stadion u Vrapčićima najbolje bilo postaviti reflektore i natkriti onu centralnu tribinu,što i moramo napraviti.
Za europske utakmice (ako se nekad izbore) mogu se koristiti samo tribine sa sjedećim mjestima,znači trebale bi se postaviti stolice i na onu RA tribinu.
Za novu tribinu još nema potrebe,možda jednog dana ako se poveća posjeta.
Drug totalno je nebitno koliki je kapacitet stadiona u Vrapcicima,ja mislim da kad se nakrca do bola nemoze vise od 6 milja stati,ali kao sto i rekoh,nama to u ovom trenutku nije bitno,jer nas nema.Bitnije od kapaciteta je da ga dodatno uredimo,tj da ispunimo minimum uslova za licencu.Volio bih vidjet i travnjak sredjen,sa svim propratnim stvarima,drenaza,navodnjavanje i sl.Imamo realan problem neatraktivne lokacije stadiona sa izuzetno losim prilazom istom,bez gradskog prevoza i jos nekih stvari koje uticu na posjetu,tako da mislim u ovom trenutku nema potrebe za sirenjem stadiona nego iskljucivo za popravljanje uslova na istom.AlemC85 je napisao/la:Kapacitet stadiona Vrapčići je oko 7.000 i to nije uopšte loše, jer abd kada se sve tribine završe, ukupno će moći primati oko 10.000 što je i krajnji cilj kluba.
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..
- NeverGiveUp
- Kontakt:
rodjenisa je napisao/la:Slazem se sa @virtuoz ,4 milje protiv kona i 2 milje protiv pitara.
Samo nemogu da vjerujem da spominjete neke cifre za nultrase 250,300![]()
Potpis.
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .
Vozdra RAja!
Ko se jos sjeca kad se pjesma na videu dole pjevala kod nas na stadionu, kad su Rodjeni igrali u Evropskim takmicenjima?
" onclick="window.open(this.href);return false;
Pastrmka? BMV? Rodjak? RodjeniSA?
Igracemo opet u Evro takmicenjima, samo polako.
Kad to bude, ja se skidam gol, sprejam cijelo tijelo crvenom bojom, mazem se maslinovim uljem da me teze uhvate i utrcajem na teren da se gonjam sa redarima.
Volim vas sve majke mi moje.
Forza Velez!
Ko se jos sjeca kad se pjesma na videu dole pjevala kod nas na stadionu, kad su Rodjeni igrali u Evropskim takmicenjima?
Pastrmka? BMV? Rodjak? RodjeniSA?
Igracemo opet u Evro takmicenjima, samo polako.
Kad to bude, ja se skidam gol, sprejam cijelo tijelo crvenom bojom, mazem se maslinovim uljem da me teze uhvate i utrcajem na teren da se gonjam sa redarima.
Volim vas sve majke mi moje.
Forza Velez!
Koji yebeni kralj.Tosre je napisao/la:Kad to bude, ja se skidam gol, sprejam cijelo tijelo crvenom bojom, mazem se maslinovim uljem da me teze uhvate i utrcajem na teren da se gonjam sa redarima.
yebem ti savez...
Kaznili nas sa 7000 KM, što znači sve pare od KUP-a i protiv Sarajeva idu njima.

Kaznili nas sa 7000 KM, što znači sve pare od KUP-a i protiv Sarajeva idu njima.
- NeverGiveUp
- Kontakt:
Pa nije do saveza nego do "nas", odnosno retardiranih pojedinaca. 
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
....
Zadnja izmjena: AlemC85, dana/u 23 mar 2015, 21:21, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.