FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers
- brzitesanj
- Kontakt:
Re: FC Bayern München
Nisam uspio da gledam otvaranje drugog djela sezone protiv jako respektabilnog protivnika. Ali je bitno da smo počeli proljetni dio sezone sa pobjedom protiv ne tako lakog protivnika. Situacija sa Mandžukićem neće na dobro izać, jer on je balkan boy sa pravim našim balkanskim egom koji ne zna polako i moja je prognoza da Mario M neće još dugo boraviti u Munhenu, možda promjeni sredinu već sada. 
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.
25.05.2013g.
- Stefan Effenberg
- Kontakt:
Oplakah na ovo majstore.....Astren je napisao/la:Pa ima i toga, al' sta ce covjek kad je dvije godine trpao u serijama kome je stigao, samopouzdanje bilo na vrhuncu, pa sto da to ne iskoristi pa utrpa i van terena
Potpuno se slažem.....geronimo je napisao/la:Šaćiri mi ponovo pokazao da će se od njegovog brašna teško tijesto sastaviti.
Kad dobije loptu uvijek, ali doslovno uvijek se zaustavi i odigra prvom do sebe.... Tako ne možeš opstati u ovakvoj ekipi... Nikad da preuzme odgovornost i krene jedan na jedan.... Pardon, krenuo je u 78. minuti kad je vidio da ide van i prošao jednog igrača.. to je to od njega danas bilo...
Isto me brine da nema igru na malom prostoru... odnosno, preciznije, nedostatak one "fine" tehnike da mu se lopta lijepi za nogu... nekako mi to fali kod njega... ili nema slobode u igri jer mu je tako rekao trener?? nekako sumnjam u to...
Što se tiče tekme mogu reći da sam zadovoljan pobjedom naravno i normalnom taktikom za razliku od eksperimentiranja u nedavnoj, malo je reći blamaži...
No, ispada da sam dežurni kritičar ali šta ću kad moram... Lahm ili nije u formi ili definitivno ne može na zadnjem veznom ma koliko god to izgledalo "dobro".
Kroos i Thiago premalo trče, u fazi obrane pogotovo. Kroosu ne zamjeram jer znam da nema toliko u plućima ali Thiagu kralju se baš i ne trči u obranu... Frajer si za to vrijeme rađe odmori na centru i čeka kad će suigrači presjeći loptu.. I onda naravno da šprinta u napad prvom prilikom... Ne, ne, neće to tako ići protiv još jačih ekipa.. A Lahm to ne može sam pokriti kao npr. Luiz Gustavo ili Javi Martinez.
Da je Gladbach bio malo prisebniji uvalili bi nam barem 2 komada... No ipak smo imali sreće.... I često puta u ranijim fazama svoje karijere osporavanog Neuera...
Neuer je poseban golman. Nema se tu šta reći. Konačno je došla i za to potvrda. Možemo biti sretni što ga imamo na golu. Kakve majstorske obrane i čitanje udaraca.
Muller????? Fascinantan danas. Kakva mekoća u nogi, kakva sigurnost sa loptom, kakav skok. Upravo te tri stavke su ga danas krasile. Baš ono što očekujem od njega uvijek, osim asistencija i golova.
Boateng rezolutan a Dantiša malo prespor na otvorenom prostoru... Godine ga stigle.. Ili Pepov konstantan presing pa kad ispadnu napadači i vezni obrana je na vjetrometini...
I tako... Dalo bi se još svašta navesti.. Pozitivno i negativno... No unatoč tome.. Činjenica jeste da pobjeđujemo... A realno po svemu sudeći prostor za napredak je OGROMAN.
-
Bundesliga
- Kontakt:
Ovo je kljucno, Guardiola ne zeli da uvidi problem nejakog veznog reda u fazi defanziveStefan Effenberg je napisao/la:No, ispada da sam dežurni kritičar ali šta ću kad moram... Lahm ili nije u formi ili definitivno ne može na zadnjem veznom ma koliko god to izgledalo "dobro".
Kroos i Thiago premalo trče, u fazi obrane pogotovo. Kroosu ne zamjeram jer znam da nema toliko u plućima ali Thiagu kralju se baš i ne trči u obranu... Frajer si za to vrijeme rađe odmori na centru i čeka kad će suigrači presjeći loptu.. I onda naravno da šprinta u napad prvom prilikom... Ne, ne, neće to tako ići protiv još jačih ekipa.. A Lahm to ne može sam pokriti kao npr. Luiz Gustavo ili Javi Martinez.
Jedva cekam da se vrati Bastian, ali nema sanse da igra u paru s Martinezom nazalost
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Rutinska pobjeda na nezgodnom gostovanju. Ovdje je čak možda i postojala opasnost da ostanemo bez kojeg boda, ali kada ekipa odigra na nivou, onda malo ko nam može parirat.
S Mandžom imam osjećaj da se vodi prljava igra. On se Pepu baš i ne sviđa, ne dopada i sad ovaj pokušava nekako da ga istisne iz tima. Uprava je bila spremna da produži ugovor, samo odlazak Mandže bi za mnoge bio bezbolan. Ne radi se o Nijemcu, nije to ni Muller, ni Kroos, ni Schweini, to je Mandžukić, tako da niko ne bi dizao veliku pompu.
A u suštini je on dao mnogo za klub i bilo bi dobro da ostane. A i ako pravi frku, meni je to razumljivo. U svakoj radnoj sredini, pa tako i u jednom fudbalskom klubu, ako si odradio posao dobro i imao zasluge u uspjehu, a onda ti stave pred nos drugog napadača i dižu ga u nebesa, naravno da ti to zasmeta. On naravno osjeti odmah da je borba neravnopravna, a npr kod Pepa ne osjeti tu podršku kao kod Juppa. Ovo je i jedini dio koji zamjeram Pepu, jer generalno što se ostalog posla tiče kojeg obavlja u Bayernu, samo se mogu izreči riječi hvale.
A Muller je fenomen. To samo mogu ponovit. Kao prvo opet sjajan scorer, asistencija i pogodak. Ta hladnoća i sigurnost kod izvođenja penala isto je impresivna. Čovjek prati golmana i lagano ga sačeka i plasira loptu u suprotnu stranu. Ono što je velika prednost Thomasa je ta njegova neopterećenost. To je ono pravilo u životu, ako si neopterećen i pozitivan možeš skoro sve, možeš puno toga uspjeti. Taj segment je bitniji od talenta. A Muller je 100 % pozitivac i skroz samouvjeren. Marljiv, uporan, a opet i ležeran, neopterećen. Čovjek djetinjastog, bebastog lica a pravi killer na terenu....
I što je najbitnije on je uvijek najveći u najvećim utakmicama. Jedan od igrača od kojeg uspjeh ovog kluba mnogo zavisi i bez kojeg se Bayern ne može zamisliti.
Za Šaćira se slažem uglavnom, treba ta neka iskrica da on prelomi. Kada se samo sjetim nekih utakmica, u kojima mu sve pođe za nogom, pa napravi fenomenalne prolaze, driblinge, pa zabije dobre pogotke (treba se sjetit onog gola u predzadnjem kolu prvog dijela bundesligaške sezone, protiv HSV-a, lijepo plasirana lopta u bliži ugao golmana), ali zato u nekim utakmicama nekako potone i bude samo solidan. Njegov talenat je ogroman, ali možda njemu npr baš ono fali što Muller ima i o čemu sam pisao gore.
S Mandžom imam osjećaj da se vodi prljava igra. On se Pepu baš i ne sviđa, ne dopada i sad ovaj pokušava nekako da ga istisne iz tima. Uprava je bila spremna da produži ugovor, samo odlazak Mandže bi za mnoge bio bezbolan. Ne radi se o Nijemcu, nije to ni Muller, ni Kroos, ni Schweini, to je Mandžukić, tako da niko ne bi dizao veliku pompu.
A u suštini je on dao mnogo za klub i bilo bi dobro da ostane. A i ako pravi frku, meni je to razumljivo. U svakoj radnoj sredini, pa tako i u jednom fudbalskom klubu, ako si odradio posao dobro i imao zasluge u uspjehu, a onda ti stave pred nos drugog napadača i dižu ga u nebesa, naravno da ti to zasmeta. On naravno osjeti odmah da je borba neravnopravna, a npr kod Pepa ne osjeti tu podršku kao kod Juppa. Ovo je i jedini dio koji zamjeram Pepu, jer generalno što se ostalog posla tiče kojeg obavlja u Bayernu, samo se mogu izreči riječi hvale.
A Muller je fenomen. To samo mogu ponovit. Kao prvo opet sjajan scorer, asistencija i pogodak. Ta hladnoća i sigurnost kod izvođenja penala isto je impresivna. Čovjek prati golmana i lagano ga sačeka i plasira loptu u suprotnu stranu. Ono što je velika prednost Thomasa je ta njegova neopterećenost. To je ono pravilo u životu, ako si neopterećen i pozitivan možeš skoro sve, možeš puno toga uspjeti. Taj segment je bitniji od talenta. A Muller je 100 % pozitivac i skroz samouvjeren. Marljiv, uporan, a opet i ležeran, neopterećen. Čovjek djetinjastog, bebastog lica a pravi killer na terenu....
Za Šaćira se slažem uglavnom, treba ta neka iskrica da on prelomi. Kada se samo sjetim nekih utakmica, u kojima mu sve pođe za nogom, pa napravi fenomenalne prolaze, driblinge, pa zabije dobre pogotke (treba se sjetit onog gola u predzadnjem kolu prvog dijela bundesligaške sezone, protiv HSV-a, lijepo plasirana lopta u bliži ugao golmana), ali zato u nekim utakmicama nekako potone i bude samo solidan. Njegov talenat je ogroman, ali možda njemu npr baš ono fali što Muller ima i o čemu sam pisao gore.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Rutinski odradjena utakmica od strane Bayern-a i sto se tice Bundeslige jedino interesantno pitanje koje je ostalo je to hoce li neka od 16 preostalih ekipa do kraja sezone uspijeti Bayern-u nanijeti poraz ili ce im poci za rukom ono sto nikom dosad nije u Bundesligi.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
- el-fighter
- Kontakt:
Mislio sam da ce se nakon ovih priprema barem nesto promijeniti u nasoj igri, ali nije. Nastavili smo isto onako lagano pobjedjivati protivnike kao i u proslom dijelu sezone. Ne znam samo da li sada igramo malo rasterecenije ili danas na terenu nije bio najjaci sastav, pa se malo dalo oduska. Pasovi danas nisu bili tako precizni i pravovremeni kao do sada, ali vjerujem da ce se to u nastavku sezone popraviti. Gotze ponovo pokazao kvalitet i da je bio prisebniji mogao je postici jos 2-3 gola. Cuo sam nesto komentatora kako govori za Mandzu kao slabo radi na treningu i zbog toga je izostavljen iz kadra, ali vjerujem da je opet napravio neku pizdariju
A sto se tice ovoga gore vezanog za navijacke rekvizite i prihode od istih, mogu reci da je ovo poprilicno tacno. Bio sam nedavno u Bayernovom fan shopu u Munchenu i nisam mogao vjerovati sta ljudi sve prodaju, naravno sa obiljezjima kluba. Na kraju sam se zadovoljio samo sa kacketom
A sto se tice ovoga gore vezanog za navijacke rekvizite i prihode od istih, mogu reci da je ovo poprilicno tacno. Bio sam nedavno u Bayernovom fan shopu u Munchenu i nisam mogao vjerovati sta ljudi sve prodaju, naravno sa obiljezjima kluba. Na kraju sam se zadovoljio samo sa kacketom
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Vrijeme je da se robovi poklone novom, starom kralju Njemačke. Sa ovakvom igrom i širinom fudbal definitivno postaje igra u kojoj na teren izađe 22 igrača, protivnička ekipa se naguzi i dobije po turu.
Mandžukić je sam sebe otpisao, znao sam da će se kad tad vratiti bezobrazluku iz Dinama, samo što ovaj put nema Mamića da mu čuva leđa. NA ljeto je bivši, prošlo vrijeme u BAyernu. Samo budala ne nauči na greškama.
Mandžukić je sam sebe otpisao, znao sam da će se kad tad vratiti bezobrazluku iz Dinama, samo što ovaj put nema Mamića da mu čuva leđa. NA ljeto je bivši, prošlo vrijeme u BAyernu. Samo budala ne nauči na greškama.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Iako se po medijima provlaci prica kako je Mandzukic odstranjen iz tima zbog nediscipline i kako ce napustiti Bayern...TO NIJE TACNO!
Krajem mjeseca Novembra, Guardiola je izjavio sljedece:
'Kad saznam tko je cinker, izbacit ću ga iz momčadi!'
Nakon istrage od skoro 2 mjeseca, uprava Bayerna je saznala o kome je rijec, te lijepo upakovano za medije ''Zbog nediscipline'' će nogu dati upravo onako kako je sam Guardiola pomenuo!!!
Cinker je Mandzukic!!!
Krajem mjeseca Novembra, Guardiola je izjavio sljedece:
'Kad saznam tko je cinker, izbacit ću ga iz momčadi!'
Nakon istrage od skoro 2 mjeseca, uprava Bayerna je saznala o kome je rijec, te lijepo upakovano za medije ''Zbog nediscipline'' će nogu dati upravo onako kako je sam Guardiola pomenuo!!!
Cinker je Mandzukic!!!
- Blaszczykowski
- Kontakt:
fascinantno je kako su neki ovdje jedva dočekali popljuvati i osuditi mandžukića, iako se ne zna što je uistinu razlog njegova odstranjivanja. pogotovo je fascinantno takvo postupanje unatoč svim njegovim zaslugama u klupskim uspjesima.
što se tiče krtice, ne znam tko je, al zna se tko je veliki miljenik medija.
što se tiče krtice, ne znam tko je, al zna se tko je veliki miljenik medija.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!
BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa
Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa
BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa
Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa
- BavaracZenica
- Kontakt:
Kazu, kad ti sve dobro ide i blista, ti stavi kamencic u cipelu ili patike, nek te zulja..
Tako i sa Bayernom, kidamo-lomimo, borimo se, uvijek tu se moze nac prostora za napredak ili kakvu kritiku, al realno sve ide bajno.
Ali ipak mora se desit nesto tipa Mandzukic odstranjen, ovaj ne igra dobro, ovaj se zali i slicno, toga ce uvijek biti. Ja ne bi volio da Mandzara ode, bar do kraja ove sezone nam treba, jer realno u nekim utakmicama gdje se lomim rezultat ili gdje treba Mandzina prgavost da se iskaze kao sad protiv Arsenala sto ce trebat, mislim da nam ne treba da Goetze igra laznu devetku, vec treba spic Mandzo, imamo Pizzara, odlicna tehnika ali vjerujem da nije bas za 90' minuta besprijekorne borbe.
Vidjecemo sta ce biti od svega toga, ali realno ne zelimo da Mandzara ode...
ostalo sve za 10 hheehe
Tako i sa Bayernom, kidamo-lomimo, borimo se, uvijek tu se moze nac prostora za napredak ili kakvu kritiku, al realno sve ide bajno.
Ali ipak mora se desit nesto tipa Mandzukic odstranjen, ovaj ne igra dobro, ovaj se zali i slicno, toga ce uvijek biti. Ja ne bi volio da Mandzara ode, bar do kraja ove sezone nam treba, jer realno u nekim utakmicama gdje se lomim rezultat ili gdje treba Mandzina prgavost da se iskaze kao sad protiv Arsenala sto ce trebat, mislim da nam ne treba da Goetze igra laznu devetku, vec treba spic Mandzo, imamo Pizzara, odlicna tehnika ali vjerujem da nije bas za 90' minuta besprijekorne borbe.
Vidjecemo sta ce biti od svega toga, ali realno ne zelimo da Mandzara ode...
ostalo sve za 10 hheehe
FC Bayern !!!!!
effe_sa je napisao/la:A Muller je fenomen. To samo mogu ponovit. Kao prvo opet sjajan scorer, asistencija i pogodak. Ta hladnoća i sigurnost kod izvođenja penala isto je impresivna. Čovjek prati golmana i lagano ga sačeka i plasira loptu u suprotnu stranu. Ono što je velika prednost Thomasa je ta njegova neopterećenost. To je ono pravilo u životu, ako si neopterećen i pozitivan možeš skoro sve, možeš puno toga uspjeti. Taj segment je bitniji od talenta. A Muller je 100 % pozitivac i skroz samouvjeren. Marljiv, uporan, a opet i ležeran, neopterećen. Čovjek djetinjastog, bebastog lica a pravi killer na terenu....I što je najbitnije on je uvijek najveći u najvećim utakmicama. Jedan od igrača od kojeg uspjeh ovog kluba mnogo zavisi i bez kojeg se Bayern ne može zamisliti.

Zanimljiv sistem Pepa.
Igra s trojicom nazad.
---
-------------------------------------------------------

Alaba i Rafinha nisu isti tip bekova kod Pepuna.
Alaba je vise veznjak zbog igre prema naprijed, jos kad na to dodas kako loptu uzima, savrsen igrac i za pressing. Rijetko svoju stranu praznu ostavlja, a opet je vise kao back-up krilo neko, uvijek je tu da utrci iz drugog plana.
Sredina puna igraca, a zbog kretnje uvijek razrijedjena i dobro postavljena za kombinatoriku.
---

Jedino je Lahm pravi zadnji vezni, neka vrsta osiguraca koji je tu da pokupi loptu i proslijedi je dalje.
Mnogi ce reci da najbolji igrac svih vremena na svojoj poziciji cesto ostane neiskoristen u sredini, ali i ovdje on svoj posao maestralno odradjuje.
Kroos je igrao nesto slicno kao Bastian, s obzirom da mu brzina nije jaca strana, a tehnika i pas jeste, ovo je savrseno za njega. Smiruje igru i daje osjecaj sigurnosti.
Sad je ispred blok kreativnijih igraca, zaduzeni za stvaranje gol prilika.
------
------
Svi po Pepovom kroju, s tim da je sinoc samo Shaćir zakazao, cesto lutao na utakmici, ali nije ono pozitivno lutanje kao kod Mullera.

@effea sam citirao, sve je objasnio.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.
Nadam se da će Pep vratiti Lahma na svoju poziciju gdje je najjači,kad se sjetim prošle sezone gdje je naprosto harao
po desnoj strani.
Brojka od 19 asistencija dovoljno govori.
Od kako nema kapitena na desnoj strani izgubili smo ubojitost po istoj,nema onih ubačaja nakon kojih smo lomili protivnike,bekovi su radili ogroman posao.
po desnoj strani.
Brojka od 19 asistencija dovoljno govori.
Od kako nema kapitena na desnoj strani izgubili smo ubojitost po istoj,nema onih ubačaja nakon kojih smo lomili protivnike,bekovi su radili ogroman posao.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Saurman druze, zar je samo prosle harao.Saurman je napisao/la:Nadam se da će Pep vratiti Lahma na svoju poziciju gdje je najjači,kad se sjetim prošle sezone gdje je naprosto harao
po desnoj strani.
Brojka od 19 asistencija dovoljno govori.![]()
Slazem se da je trademark Bayerna famozna krila i WC bekovi njima iza ledja.
Sjetite se samo sta su Alaba i Ribery radili u Madridu, a kod Lahma i Arjena se ne moze samo jedna utakmica izdvojiti.
Bavarska ubojitost po stranama je nezaustavljiva.
Medjutim, drugi trener, druga filozofija... Ja mislim kad budu Schweinie i Javi u formi, da za Lahma nece vise biti mjesta u sredini.
Tako da ce Rafinha letiti iz prve postave. Koliko smo hafifni s povredama, da Bogda da ikako ove sezone onaj proslogodisnji bedem sredine terena zaigra.
P.S. Zaboravi napisati, odbrana nam cesto šuplja bude. Da Neuer nije najbolji golman na svijetu, ne bi bilo to onako rutinski. Stative se sinoc tresle.
Ako u Evropi naletimo na ekipu koja se dobro brani i fokusira samo na kontre, moglo bi se uz dozu nesrece, lahko ispasti.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.
Ovaj Bajern itekako ima slabosti koje ce bolje ekipe u LP znati iskoristiti.
Nojera je krenulo iako se sa njim nikad ne zna.
Stoperi su dobri ali nista vise od toga.
Lam i Alaba su fantasticni. Steta sto Lam igra u vezi, mada je svugdje dobar.
Havi Martinez treba igrati zadnjeg veznog. Odlican je igrac.
Vezni red je sa Svajnom beton. Bez Svajna ima tu prostora za druge ekipe. Kros ima neke odlicne karakteristike, ali i mane. Trkacki je slab, u defanzivi ne zatvara bas najbolje. Skeptican sam kada je u pitanju Tiago, bas kao i Saciri. Nisam siguran da ce Tiago opravdati velika ocekivanja. Takticki je prilicno los. Talenat je neosporan, ali je pitanje ima li glavu da bude veliki igrac. Kada igraju Kros i Tiago, protivnik itekako moze ugroziti Bajin vezni red.
Riberi i Roben su odlicni. Miler je odlican, kao i Gece.
Mandzukic je ljudska slina, a i nije neki igrac. Nadam se da ludom Mojesu nece pasti na pamet da dovede njega ili Sacirija
Iako Levandovski ima svoje mane, za klasu je bolji igrac od Mandzukica.
Vezni red je sa Svajnom beton. Bez Svajna ima tu prostora za druge ekipe. Kros ima neke odlicne karakteristike, ali i mane. Trkacki je slab, u defanzivi ne zatvara bas najbolje. Skeptican sam kada je u pitanju Tiago, bas kao i Saciri. Nisam siguran da ce Tiago opravdati velika ocekivanja. Takticki je prilicno los. Talenat je neosporan, ali je pitanje ima li glavu da bude veliki igrac. Kada igraju Kros i Tiago, protivnik itekako moze ugroziti Bajin vezni red.
Mandzukic je ljudska slina, a i nije neki igrac. Nadam se da ludom Mojesu nece pasti na pamet da dovede njega ili Sacirija
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
- gerdmuller
- Kontakt:
" onclick="window.open(this.href);return false;
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge
- Karl-Heinz Rummenigge
- JetSet_Hantraga
- Kontakt:
Ne vidjeh da si naveo nešto previše mana.Valencia je napisao/la:Ovaj Bajern itekako ima slabosti koje ce bolje ekipe u LP znati iskoristiti.
Otprilike, igrači koje ne cijeniš puno su ipak drugi izbor.
Šaćiri nije ni blizu prve postave, Thiago takođe mislim da neće biti prvi izbor. Jedino Kroos, koji je dobar igrač, ali se slažem da ima neke povelike nedostatke.
Znao je izgubiti loptu kada je to najmanje bilo potrebno, stoga ga ni sam pretjerano ne gotivim.
Stoperi jako dobri, skoro pa idealni za ovakav Bayern. Pogotovo kada se uzme u obzir da trenutno u svijetu i nema nekih top klasa na toj poziciji kakvih je bilo do prije 6-7 godina.
Boa i Dante odlično dopunjavaju. Dante je, za stopera, tehnički odličan.
Boateng je životinja, brz i jak.
Bayern teško može naći bolje.
Mandža je jako dobar, uz vrlo izražene kvalitete i dobro sakrivene mane.
Trkački, skakački i fizički skoro da ne može bolje. Mana mu je, naravno, tehnika. Ipak, to ne dolazi toliko do izražaja jer previše dobrog on odradi na onaj svoj način.
Ako se prepao Lewe i počeo praviti probleme, pravo će me razočarati. Od njega se tome najmanje mogu nadati.
Ipak, raduje dolazak poljskog Batistute.
On je kombinacija obojice i vrlo vjerovatno idealan napadač za Bayern.
Neuer je neupitna klasa, neprocjenjiv igrač.
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.
- schweinsteiger
- Kontakt:
Valencia je napisao/la:Ovaj Bajern itekako ima slabosti koje ce bolje ekipe u LP znati iskoristiti.
Mandzukic je ljudska slina, a i nije neki igrac. Nadam se da ludom Mojesu nece pasti na pamet da dovede njega ili Sacirija![]()
Hvala na poprilicno dobrim komplimentima
Svakome se gafovi desavaju,ali za ovakvog golmana reci da se s njim nikad "ne zna"Nojera je krenulo iako se sa njim nikad ne zna.
Bayern sigurno nece uci u utakmicu Lige Prvaka,a da glavnu rijec u vezi vode Kroos i Thiago,ove sezone sigurno nece,tako da nemoj da se sikiras
Bring 'em onOvaj Bajern itekako ima slabosti koje ce bolje ekipe u LP znati iskoristiti.
#miasanmia
Čuj Neuera krenulo a čovjek trenutno najbolji golman na planeti.Nekad je bolje prešutiti neke stvari nego izvaliti glupost.Da je rekao za De Geau shvatio bi al' ovako ko grom iz vedra neba.

+1JetSet_Hantraga je napisao/la: Ipak, raduje dolazak poljskog Batistute.On će ponuditi ono što ne mogu Mandža i Gotze kad igra u napadu.
On je kombinacija obojice i vrlo vjerovatno idealan napadač za Bayern.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Bajern je sastavio jednu od najboljih ekipa i istoriji i logicno da nema puno nedostataka. Svajn je mozda kljucni igrac i njegovo odsustvo povecava sanse velikim protivnicima. Ovdje mislim na Barsu, Real, Junajted, Celzi, Siti, Arsenal, Dortmund... Posebno mislim na Barsu i Real. Ako su prosle sezone totalno podbacili ne mora znaciti da ce i ove. Dakle, odsustvo ili rovitost Svajna je prilika za ostale. Odbrana nije tako sigurna ako protivnik stinse.
Istureni napadaci nisu indivudualno posebno opasni, ali su dobro ukomponovani u tim. Od napadaca se ne ocekuje da individualnim akcijama rjesavaju utakmice, tako da se to ne moze navoditi kao neka mana.
Nojer je uprkos svemu sklon kardinalnim greskama. Mislim da ima problem odrzati fokusiranost u svakoj utakmici. Odlican je golman, moze zakljucati gol i usrati u stilu Lemana.
Tacno JetSet, Bajernu odgovara sto Dante zna igrati lopte. U buducnosti ce se to sve vise traziti od odbrambenih igraca. Ipak, kada protivnik pritisne, vidi se da nisu cvrsti. Problem je sto protivnik ne stisne cesto pa se stvori privid da su odlicni. Al slazem se, ni konkurenti nemaju nista bolju odbranu.
Volio bih da se sastanu Barsa i Bajern, cisto da vidimo sta bi se ovaj put desilo. Barsa je u prosloj godini bila u ocajnoj formi. Jedva su prosli Milan i PSG. U ovoj sezoni su malo bolji i sigurno mogu uzvratiti. I Real je opasan. Ne treba zanemariti ni engleske klubove. Vec protiv Arsenala moze biti zanimljivo.
Istureni napadaci nisu indivudualno posebno opasni, ali su dobro ukomponovani u tim. Od napadaca se ne ocekuje da individualnim akcijama rjesavaju utakmice, tako da se to ne moze navoditi kao neka mana.
Nojer je uprkos svemu sklon kardinalnim greskama. Mislim da ima problem odrzati fokusiranost u svakoj utakmici. Odlican je golman, moze zakljucati gol i usrati u stilu Lemana.
Tacno JetSet, Bajernu odgovara sto Dante zna igrati lopte. U buducnosti ce se to sve vise traziti od odbrambenih igraca. Ipak, kada protivnik pritisne, vidi se da nisu cvrsti. Problem je sto protivnik ne stisne cesto pa se stvori privid da su odlicni. Al slazem se, ni konkurenti nemaju nista bolju odbranu.
Volio bih da se sastanu Barsa i Bajern, cisto da vidimo sta bi se ovaj put desilo. Barsa je u prosloj godini bila u ocajnoj formi. Jedva su prosli Milan i PSG. U ovoj sezoni su malo bolji i sigurno mogu uzvratiti. I Real je opasan. Ne treba zanemariti ni engleske klubove. Vec protiv Arsenala moze biti zanimljivo.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
Lewandowski dominira Augsburga, jede ih k'o malu djecu 
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.