Safet Sušić - Pape

Omerbavarac
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Omerbavarac » 10 sep 2014, 01:06

slika
Takozvana ku.ac formacija. :crazy:

Safete, sagni nam se svima, nesposobnjakovicu jedan.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 10 sep 2014, 01:08

mada treba malo spustiti i ove igrace na zemlju..koji je to trenutno nas najbolji tim i koja postavka...kako god da se postavimo sa 4 pozadi puhalo bi na sve strane jer nemamo dovoljno kvaliteta..isto tako i vezni red kako god iskombinujem u glavi opet mi nije to to za ekipu koja je medju 20 na svijetu...imali smo mi malo ludu srecu i grupu iz koje bi bilo bruka da nismo otisli..u bilo kojoj drugoj grupi da smo bili sa onom igrom sa kraja kvalifikacija ne bi mi vidjeli SP..

Begovic
Mujdza-Bicakcic-Zukanovic-Kolasinac
Hajrovic-Besic-Pjanic-Lulic
Dzeko-Ibisevic

ili Begovic; Mujdza, Bicakcic,Zukanovic, Kolasinac; Medunjanin, Besic, Pjanic, Hajrovic(Salihovic/Lulic); Dzeko-Ibisevic...na papiru 2 najbolje postavke ali opet mi to nikako ne ulijeva povjerenje
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

ren_hz
Kontakt:

Post Postao/la ren_hz » 10 sep 2014, 01:11

ultrasstyle_tz je napisao/la: Begovic
Mujdza-Bicakcic-Zukanovic-Kolasinac
Hajrovic-Besic-Pjanic-Lulic
Dzeko-Ibisevic
To je nasa najjaca ekipa.

Ili

...................Begovic....................
Mujdza...Bicakcic...Zukanovic...Kolasinac..
........Medunjanin..Besic................
Hajrovic.......Pjanic................Lulic...
.............Vedo/Dzeko......................

Dok je SEO povrijedjen, treba ga mijenjati Salihovic - jer u suprotnom dobijamo Lulica na beku koji ne zna, i plus Tina svena u prvih 11

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 10 sep 2014, 01:13

Hajrović je beskoristan kao desno krilo

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 10 sep 2014, 01:15

Od svih igraca ja sam najvise razocaran u pjanica .... pricaju se price o najboljem veznjku evrope, psg i barci, a fraer nikad nista. Haj et nek mu nije pozicija bila dobra vecetas, ali lik konstatno kad treba da povuce nista ne uradi i samo se uklkopi u sivilo koje trenutno vlada....a ovdje neki govore ne moze mu modric ni kopacke cistit :thumbdown:
=\_1921_/=

Unknown3
Kontakt:

Post Postao/la Unknown3 » 10 sep 2014, 01:16

Ne ide ovo moj brale više, uvijek sam bio rezervisan i pokusavao ga nekako 'opravdat i razumjet' , ali... :cry:

[youtube][/youtube]

... ne troši reči suvišne .... idi negdje drugde,skloni se od repkeeee...
.... poštedi me patetikee ,lošee glume molim teee ...
... ODLAZI , ne vracaj se vise !! ...
... sve na svoje milo moje,sve na svoje doslo je ....
stigle su te laži tvoje ... nase vreme proslo je ...
Zadnja izmjena: Unknown3, dana/u 10 sep 2014, 01:16, ukupno mijenjano 1 put.
Manchester United - 67 titles
Liverpool - 67 titles

ren_hz
Kontakt:

Post Postao/la ren_hz » 10 sep 2014, 01:16

Chinaglia je napisao/la:Hajrović je beskoristan kao desno krilo
Jest ako gledas centarsuteve zato sto mu idu na desnu nogu.
Ali ima opcija ulaska i sut lijevom nogom, ima drugih aspekata igre gdje se moze iskorsiti ubacaj beka ili slicno.
Meni jedan od najboljih do Nigerije, kada su nas unistili formacijske vratolomije.

Kako god, najgori je ovaj romb sto imamo i bratic u prvih 11. On je pravo beskorisan.

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 10 sep 2014, 01:17

Posto sam ja uvijek korak ispred desavanja(nije da se hvalim)i posto predlazem korake na vrijeme da se preduprijede i sprijece ovakve blamaze, a ne da placemo i bavimo se posljedicanma kad je vec kasno, predlazem slijedece:
1.Safetu uruciti otkaz odmah(mala cijena je isplatiti ga kolika je propustiti Euro)
2.Novi selektor vratiti u reprezentaciju Spahica i Misimovica(oni su rekli da su uvijek na raspolaganju)
3.Novi selektor odmah da raskrsne i prekrizi menadzerske igrace i da igraju najbolji igraci

Ako se ovo dvoje ne desi u roku od odmah nas ceka totalni debakl,propustanje evropskog prvenstva ,raspad sistema,odlazak igraca iz reprezentacije i milion drugih stvari od koji se necemo oporaviti godinama.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 10 sep 2014, 01:17

Nakon ovog poraza, sumnjam da će ga Iran i dalje željeti kao selektora, :think:

ZaZelju
Kontakt:

Post Postao/la ZaZelju » 10 sep 2014, 01:17

Da su igrali Medunjanin, Mujdza i Salihovic umjesto Susica, Vrsajevica i Prcica mi bismo imali 3:0 na poluvremenu. Igraci iz Bundes i Primera lige sjede na klupi, a dva igraca Hajduka koji je na diobi treceg i cetvrtog mjesta u Hrvatskoj u pocetnih 11.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 10 sep 2014, 01:18

Rusilac je napisao/la:Posto sam ja uvijek korak ispred desavanja(nije da se hvalim)i posto predlazem korake na vrijeme da se preduprijede i sprijece ovakve blamaze, a ne da placemo i bavimo se posljedicanma kad je vec kasno, predlazem slijedece:
1.Safetu uruciti otkaz odmah(mala cijena je isplatiti ga kolika je propustiti Euro)
2.Novi selektor vratiti u reprezentaciju Spahica i Misimovica(oni su rekli da su uvijek na raspolaganju)
3.Novi selektor odmah da raskrsne i prekrizi menadzerske igrace i da igraju najbolji igraci

Ako se ovo dvoje ne desi u roku od odmah nas ceka totalni debakl,propustanje evropskog prvenstva ,raspad sistema,odlazak igraca iz reprezentacije i milion drugih stvari od koji se necemo oporaviti godinama.
Ovo je počelo već nakon SP-a, samo to sada dobiva finu konturu... :(

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 10 sep 2014, 01:19

Amarkony je napisao/la:
wobly92 je napisao/la:
VAHA: "Šest mjeseci sam analizirao igru Južne Koreje."
Ma drazi mi je bolan iskreni Safet, nego taj premazani mangup. Al tebe mi je zao, sto vjerujes u te lozione. :)

Druže, ja sam Safeta podržav'o, al ljudski je griješit i priznat grešku. Isto tako ukazat na grešku treba.
Glupo mi je poredit Mourinha s ovim čovjekom, al situacija zahtjeva. Taj čovjek u kup utakmicama protiv niželigaša analizira protivnika do te srži da zna kakvu su ishranu imali ti protivnički igrači. Čovjek analizira utakmice, analizira jače strane i kako ih zaustaviti, i analizira slabe strane i kako ih iskoristiti, i na iste ukazuje svojim igračima. Sa igračima postaje blizak i ulazi im u psihu i koristi maksimum iz njihovih mogućnosti, i motiviše ih sve jednog po jednog. Znači pored svih taktičkih i tehničkih zamisli moraš bit i psiholog. Čovjek za svaki poraz krivi sebe i uvijek pažnju na sebe privlači, kako bi igrači ostali rasterećeni. To je Mourinho.
Šta je Safet? Sušta suprotnost, u svakom pogledu, nažalost što je negativna stvar za nas. Mrsko mu pogledat jednu utakmicu, jer tobože to je Kipar, nabićemo ih 5:0, nema se tu šta pričat i taktizirat. Ta nezainteresovanost je odlika neznanja, i to polako isplivava na površinu.
Nebitno jel ovo Vaha rekao, upotrijebi maštu i shvati poentu izreke.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

RobertoBaggio
Kontakt:

Post Postao/la RobertoBaggio » 10 sep 2014, 01:20

ultrasstyle_tz je napisao/la:
RobertoBaggio je napisao/la:
ultrasstyle_tz je napisao/la: ova situacija se moze izbjeci jedino prelaskom na 3 pozadi...Bicakcic-Zukanovic-Kolasinac...ispred njih lijevo da dere Lulic al da ima nekog ko mu stiti ledja, desno isto tako Mujdza...osigurac Besic u veznom, Pjanic da iznosi loptu i Medunjanin na "desetki"(nije mu najdraza pozicija al nema niko bolji jbg, Hajrovic se vcrs nije snasao) i dva spica gore
Ma moglo se to i večeras izbjeći, da smo bili iole oprezniji, da smo, ako ništa, bar pokušali da se zaštitimo od njihovih kontri, za šta se jedino pričalo da su potencijalno opasni. Jednostavno, da imaš bekove koji se po potrebi uključuju u napad, a ne bekove od kojih se podrazumijeva da uvijek budu gore, a dole kad se stignu vratiti.
al ti bekovi su nam osnov igre i "taktike"...kod nas se vec godinama igra svodi na to da nabijes sto vise igraca u sredinu ko veceras, nekih fantazista, "polukrila" i da se otvara prostor za te bekove da prodju po strani i centriraju...sva filozofija nase igre je da se lopta dovuce nekako na stranu i odatle nabaci na Dzeku i Vedu..ako imas ekipu sa visokim stoperima i opasnom kontrom mi smo naje.ali...sjetim se samo Slovacke kad je puhalo isto ovako na sve strane i samo nas sreca( i njihova smotanost pred golom) spasila da ne dozivimo katastrofa i oprostimo od mundijala...Nigerija isto sra.nje i onda se covjek zapita gledal ovaj lik tekme, razmislja li on o njima kad se svaki put iste greske ponavljaju...

zato kazem, iako uopce nisam fan 3-5-2 formacije, da bi za nas bila u ovom momentu najbolje rjesenje dok se nesto ne skonta jer kad vec igramo sa tim visokim bekovima ovako bi bar neko osiguranje imali + stoperi su nam kriminalni bez Spahe koja god dva upario
Pape večeras nije uradio ustvari ništa novo. On forsira moderni napadački nogomet, rekao bi Ibraković. :lol: Igramo često ludo ofanzivno, bez obzira da li je s jednim ili sa dva napadača. To je dobro kad trpaš. Večeras da smo dali drugi gol odmah brzo poslije prvog, što se moglo vrlo lako desiti, naklofali bismo i ove, kao što smo mnoge naklofali sa Papetom. Dobro izgleda kad prolazi, igramo lijepo, dajemo puno golova, napadamo maltene sa svim igračima.

Odlične utakmice si spomenuo. Protiv Nigerije to nije prošlo, nije prošlo ni večeras. Protiv Slovačke je bilo isto, ali smo imali sreće, pa je jedva nekako prošlo. Pape bi konačno trebao skontati i neku drugu varijantu, kad je očito da nas ne ide na taj način. Večeras nismo imali nikakav "plan B". Kad je bilo svima jasno da ne može onako kako smo htjeli, onda smo pokušali na silu to uraditi, i izgubili.

Odbrana nam je, pogotovo sad bez Spahića, krhka kao maslačak. :D Trojica štopera nije loša ideja. Onda bi bekovi mogli glumiti krila bez ovoliko brisanog prostora iza leđa. Ima tu još varijanti kako bi se dalo to popraviti. Pape se pod hitno mora okaniti priče da nama svako može dati gol, a mi možemo dati još više, i poraditi malo i na odbrani.
FK Željezničar 1921

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 10 sep 2014, 01:21

**** te život šta sam dočeko da navijam protiv zemlje za koju bi život dao, samo da ode rak rana našeg fudbala.
Šta nam rade ovi korumpirani uhljebi, izgleda da smo mi dobro naograjisali, prije će se situacija promjenit u Africi nego kod nas :(

I raja džaba vam je krojit formacije, ovaj mag bi i Njemačku sjebo tako da od toga nema ništa

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 10 sep 2014, 01:22

Evo sad gledam ovu pres konferenciju.

Koje du.bre od covjeka neko mora biti da samo krivicu baca na igrace. :puke: :puke: :puke:

3-4 puta je izjavio da nezna sta je se desilo nego samo da su igraci podbacili. Podbacili, a 'seljak-tor' postavio taktiku kao Jose Mourinho al yebiga igraci su mu podbacili. Jeste odvratan seljak. Fuj.

crvenocrni
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrni » 10 sep 2014, 01:22

ZaZelju je napisao/la:Da su igrali Medunjanin, Mujdza i Salihovic umjesto Susica, Vrsajevica i Prcica mi bismo imali 3:0 na poluvremenu. Igraci iz Bundes i Primera lige sjede na klupi, a dva igraca Hajduka koji je na diobi treceg i cetvrtog mjesta u Hrvatskoj u pocetnih 11.
Jednostavno je mislio da sa ovako slabim protivnikom iskoristi priliku i da nakon pobjede ispadne to kako su Tino i Avdija donjeli prevagu izmedju ostalog. Na njegovu zalost ispalo je gore nego u najgorim snovima. Avdija je i pored asistencije uspio biti medju najgorim igracima :urnebes: zajedno sa necakom :crazy: . Bas me interesuje sta i kako dalje :kafa:

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 10 sep 2014, 01:24

''Naravno da sam odgovoran, ja sam birao sastav i da je igrao bolji sastav možda bi i ostvarili bolji rezultat''.

Covjek je preuzeo dio odgovornosti. Za ove koji pricaju kako je sve svalio na igrace.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 10 sep 2014, 01:25

ren_hz je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:Hajrović je beskoristan kao desno krilo
Jest ako gledas centarsuteve zato sto mu idu na desnu nogu.
Ali ima opcija ulaska i sut lijevom nogom, ima drugih aspekata igre gdje se moze iskorsiti ubacaj beka ili slicno.
Meni jedan od najboljih do Nigerije, kada su nas unistili formacijske vratolomije.

Kako god, najgori je ovaj romb sto imamo i bratic u prvih 11. On je pravo beskorisan.
Hajrović u svakom klubu u kom je igrao je igrao desno krilo, tako da mi nije jasno šta ovaj priča, što se tiče reprezentacije svi igrači su nam beskorisni sve dok je ovaj lik na klupi.

warenge
Kontakt:

Post Postao/la warenge » 10 sep 2014, 01:26

Amarkony je napisao/la:Porazi su sastavni dio sporta. Covjek koji te odvede na SP ne zasluzuje ove uvrede i naravno da ce da nas vodi i dalje i odvede i na EP. I bas zbog ove kolicine primitivizma koju vidim ovdje, volim sto Safet postoji.

P.S. Ermin Bicakcic nema ni brzinu ni skok ni nista. Eto vam ga, a Vranjesa ostavite na klupi jer nema kluba. Eto vam Bica - kriv za oba gola!
Sanjin Prcic je vec pouzdano krampa od igraca. Plakali ste za njim, a usra nam i igru i utakmicu.

I sad pljujte samo po Susicu licemjeri.

Lulic, Ibisevic, Besic, Vrsajevic i Sunjic - prolazna ocjena.
Eto Susic nezasluzuje kritike "cova koji te odveo na SP"!?
Zasluzuju(kritike) igraci koji su svojom voljom dostigli ono,o cemu sanjaju cijeli zivot!?
Bica te je odveo na S.P!!!!!!! :guz:

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 10 sep 2014, 01:28

Citam malo komentare sa pocetka teme i naletih na jedan post, iz marta 2011 godine koji je tad popljuvan vjerovatno od vecine istih ovih koji sad pljuju i hebu od-do selektoru; Ovo bih ja nazvao "biti ispred svog vremena";
Pape je napravio veliku, rekao bih životnu grešku kad se prihvatio selektorskog posla. Srozao je maximalno (do temelja) kredibilitet i status legende koji je zaradio isključivo kao igrač a mora se priznati da je bio čarobnjak sa loptom, bez obzira što se ne mogu porediti uloge igrača i selektora! Mogao je gladiti "damu" u Parizu, ponekad svratiti da vidi šta ima kod nas i to bi za njega bilo po onoj: "i vuk sit i ovce na broju" ,ili "djesi pape legendo, šta mai" ali ne morao je doći da *aebe i sebe i nas! Sebe boga mi puno više jer mi i nismo bili navikli na neke uspjehe, osim sa ćirom kada smo kao nacija disali svi kao jedan! Naš narod ne prašta, to je poznata stvar a pape je dočekao a tek će dočekati da mu cijeli stadion (čitaj bilino polje) *ebe familiju i iz sveg srca uzvikuje pape ****! Safete nisi se trebao kockati sa slavom koju si uživao, trebao si kopačke ostaviti na klinu a ne ih mjenjati markiranim cipelama kad na njih ruku na srce nisi nikad ni navikao!
Rođen si kao seljak, neka si šta ima veze! Pa si stekao slavu neviđenu, ali ne, to ti nije bilo dovoljno, morao si se vratiti da sve *aebeš i da dokažeš da od korijena nisi odmakao ni pedalj! Od ovaca si krenuo, njima ćeš se na kraju i vratiti!

Toliko o Safetu Sušiću igračkoj legendi zvanoj "pape", a danas još poznatijem u narodu kao, *ARINA od selektora!

Molio bih da moj post ne citiraju "razni Šabani" jer im je lingvistika i dijalog na nivou 9-ogodišnjaka! Na iste se neću obazirati jer sastavi tipa: Šta je pape radio na raspustu me ni najmanje ne interesuju!
Pozdrav!
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.