Takozvana ku.ac formacija.

Safete, sagni nam se svima, nesposobnjakovicu jedan.
To je nasa najjaca ekipa.ultrasstyle_tz je napisao/la: Begovic
Mujdza-Bicakcic-Zukanovic-Kolasinac
Hajrovic-Besic-Pjanic-Lulic
Dzeko-Ibisevic
Jest ako gledas centarsuteve zato sto mu idu na desnu nogu.Chinaglia je napisao/la:Hajrović je beskoristan kao desno krilo
Ovo je počelo već nakon SP-a, samo to sada dobiva finu konturu...Rusilac je napisao/la:Posto sam ja uvijek korak ispred desavanja(nije da se hvalim)i posto predlazem korake na vrijeme da se preduprijede i sprijece ovakve blamaze, a ne da placemo i bavimo se posljedicanma kad je vec kasno, predlazem slijedece:
1.Safetu uruciti otkaz odmah(mala cijena je isplatiti ga kolika je propustiti Euro)
2.Novi selektor vratiti u reprezentaciju Spahica i Misimovica(oni su rekli da su uvijek na raspolaganju)
3.Novi selektor odmah da raskrsne i prekrizi menadzerske igrace i da igraju najbolji igraci
Ako se ovo dvoje ne desi u roku od odmah nas ceka totalni debakl,propustanje evropskog prvenstva ,raspad sistema,odlazak igraca iz reprezentacije i milion drugih stvari od koji se necemo oporaviti godinama.
Amarkony je napisao/la:Ma drazi mi je bolan iskreni Safet, nego taj premazani mangup. Al tebe mi je zao, sto vjerujes u te lozione.wobly92 je napisao/la:VAHA: "Šest mjeseci sam analizirao igru Južne Koreje."
Pape večeras nije uradio ustvari ništa novo. On forsira moderni napadački nogomet, rekao bi Ibraković.ultrasstyle_tz je napisao/la:al ti bekovi su nam osnov igre i "taktike"...kod nas se vec godinama igra svodi na to da nabijes sto vise igraca u sredinu ko veceras, nekih fantazista, "polukrila" i da se otvara prostor za te bekove da prodju po strani i centriraju...sva filozofija nase igre je da se lopta dovuce nekako na stranu i odatle nabaci na Dzeku i Vedu..ako imas ekipu sa visokim stoperima i opasnom kontrom mi smo naje.ali...sjetim se samo Slovacke kad je puhalo isto ovako na sve strane i samo nas sreca( i njihova smotanost pred golom) spasila da ne dozivimo katastrofa i oprostimo od mundijala...Nigerija isto sra.nje i onda se covjek zapita gledal ovaj lik tekme, razmislja li on o njima kad se svaki put iste greske ponavljaju...RobertoBaggio je napisao/la:Ma moglo se to i večeras izbjeći, da smo bili iole oprezniji, da smo, ako ništa, bar pokušali da se zaštitimo od njihovih kontri, za šta se jedino pričalo da su potencijalno opasni. Jednostavno, da imaš bekove koji se po potrebi uključuju u napad, a ne bekove od kojih se podrazumijeva da uvijek budu gore, a dole kad se stignu vratiti.ultrasstyle_tz je napisao/la: ova situacija se moze izbjeci jedino prelaskom na 3 pozadi...Bicakcic-Zukanovic-Kolasinac...ispred njih lijevo da dere Lulic al da ima nekog ko mu stiti ledja, desno isto tako Mujdza...osigurac Besic u veznom, Pjanic da iznosi loptu i Medunjanin na "desetki"(nije mu najdraza pozicija al nema niko bolji jbg, Hajrovic se vcrs nije snasao) i dva spica gore
zato kazem, iako uopce nisam fan 3-5-2 formacije, da bi za nas bila u ovom momentu najbolje rjesenje dok se nesto ne skonta jer kad vec igramo sa tim visokim bekovima ovako bi bar neko osiguranje imali + stoperi su nam kriminalni bez Spahe koja god dva upario
Jednostavno je mislio da sa ovako slabim protivnikom iskoristi priliku i da nakon pobjede ispadne to kako su Tino i Avdija donjeli prevagu izmedju ostalog. Na njegovu zalost ispalo je gore nego u najgorim snovima. Avdija je i pored asistencije uspio biti medju najgorim igracimaZaZelju je napisao/la:Da su igrali Medunjanin, Mujdza i Salihovic umjesto Susica, Vrsajevica i Prcica mi bismo imali 3:0 na poluvremenu. Igraci iz Bundes i Primera lige sjede na klupi, a dva igraca Hajduka koji je na diobi treceg i cetvrtog mjesta u Hrvatskoj u pocetnih 11.
Hajrović u svakom klubu u kom je igrao je igrao desno krilo, tako da mi nije jasno šta ovaj priča, što se tiče reprezentacije svi igrači su nam beskorisni sve dok je ovaj lik na klupi.ren_hz je napisao/la:Jest ako gledas centarsuteve zato sto mu idu na desnu nogu.Chinaglia je napisao/la:Hajrović je beskoristan kao desno krilo
Ali ima opcija ulaska i sut lijevom nogom, ima drugih aspekata igre gdje se moze iskorsiti ubacaj beka ili slicno.
Meni jedan od najboljih do Nigerije, kada su nas unistili formacijske vratolomije.
Kako god, najgori je ovaj romb sto imamo i bratic u prvih 11. On je pravo beskorisan.
Eto Susic nezasluzuje kritike "cova koji te odveo na SP"!?Amarkony je napisao/la:Porazi su sastavni dio sporta. Covjek koji te odvede na SP ne zasluzuje ove uvrede i naravno da ce da nas vodi i dalje i odvede i na EP. I bas zbog ove kolicine primitivizma koju vidim ovdje, volim sto Safet postoji.
P.S. Ermin Bicakcic nema ni brzinu ni skok ni nista. Eto vam ga, a Vranjesa ostavite na klupi jer nema kluba. Eto vam Bica - kriv za oba gola!
Sanjin Prcic je vec pouzdano krampa od igraca. Plakali ste za njim, a usra nam i igru i utakmicu.
I sad pljujte samo po Susicu licemjeri.
Lulic, Ibisevic, Besic, Vrsajevic i Sunjic - prolazna ocjena.
Pape je napravio veliku, rekao bih životnu grešku kad se prihvatio selektorskog posla. Srozao je maximalno (do temelja) kredibilitet i status legende koji je zaradio isključivo kao igrač a mora se priznati da je bio čarobnjak sa loptom, bez obzira što se ne mogu porediti uloge igrača i selektora! Mogao je gladiti "damu" u Parizu, ponekad svratiti da vidi šta ima kod nas i to bi za njega bilo po onoj: "i vuk sit i ovce na broju" ,ili "djesi pape legendo, šta mai" ali ne morao je doći da *aebe i sebe i nas! Sebe boga mi puno više jer mi i nismo bili navikli na neke uspjehe, osim sa ćirom kada smo kao nacija disali svi kao jedan! Naš narod ne prašta, to je poznata stvar a pape je dočekao a tek će dočekati da mu cijeli stadion (čitaj bilino polje) *ebe familiju i iz sveg srca uzvikuje pape ****! Safete nisi se trebao kockati sa slavom koju si uživao, trebao si kopačke ostaviti na klinu a ne ih mjenjati markiranim cipelama kad na njih ruku na srce nisi nikad ni navikao!
Rođen si kao seljak, neka si šta ima veze! Pa si stekao slavu neviđenu, ali ne, to ti nije bilo dovoljno, morao si se vratiti da sve *aebeš i da dokažeš da od korijena nisi odmakao ni pedalj! Od ovaca si krenuo, njima ćeš se na kraju i vratiti!
Toliko o Safetu Sušiću igračkoj legendi zvanoj "pape", a danas još poznatijem u narodu kao, *ARINA od selektora!
Molio bih da moj post ne citiraju "razni Šabani" jer im je lingvistika i dijalog na nivou 9-ogodišnjaka! Na iste se neću obazirati jer sastavi tipa: Šta je pape radio na raspustu me ni najmanje ne interesuju!
Pozdrav!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.