Safet Sušić - Pape

crvenocrni
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la crvenocrni » 10 sep 2014, 01:28

Ja jednostavno ne mogu da vjerujem da nakon svega ovoga jos uvijek postoje oni koji podrzavaju ovog tokmaka ali onda opet skontam da je ovo ipak Bosna i da je to 'normalno'.

Mudrinjo
Kontakt:

Post Postao/la Mudrinjo » 10 sep 2014, 01:29

ficobahtic je napisao/la:Citam malo komentare sa pocetka teme i naletih na jedan post, iz marta 2011 godine koji je tad popljuvan vjerovatno od vecine istih ovih koji sad pljuju i hebu od-do selektoru; Ovo bih ja nazvao "biti ispred svog vremena";
Pape je napravio veliku, rekao bih životnu grešku kad se prihvatio selektorskog posla. Srozao je maximalno (do temelja) kredibilitet i status legende koji je zaradio isključivo kao igrač a mora se priznati da je bio čarobnjak sa loptom, bez obzira što se ne mogu porediti uloge igrača i selektora! Mogao je gladiti "damu" u Parizu, ponekad svratiti da vidi šta ima kod nas i to bi za njega bilo po onoj: "i vuk sit i ovce na broju" ,ili "djesi pape legendo, šta mai" ali ne morao je doći da *aebe i sebe i nas! Sebe boga mi puno više jer mi i nismo bili navikli na neke uspjehe, osim sa ćirom kada smo kao nacija disali svi kao jedan! Naš narod ne prašta, to je poznata stvar a pape je dočekao a tek će dočekati da mu cijeli stadion (čitaj bilino polje) *ebe familiju i iz sveg srca uzvikuje pape ****! Safete nisi se trebao kockati sa slavom koju si uživao, trebao si kopačke ostaviti na klinu a ne ih mjenjati markiranim cipelama kad na njih ruku na srce nisi nikad ni navikao!
Rođen si kao seljak, neka si šta ima veze! Pa si stekao slavu neviđenu, ali ne, to ti nije bilo dovoljno, morao si se vratiti da sve *aebeš i da dokažeš da od korijena nisi odmakao ni pedalj! Od ovaca si krenuo, njima ćeš se na kraju i vratiti!

Toliko o Safetu Sušiću igračkoj legendi zvanoj "pape", a danas još poznatijem u narodu kao, *ARINA od selektora!

Molio bih da moj post ne citiraju "razni Šabani" jer im je lingvistika i dijalog na nivou 9-ogodišnjaka! Na iste se neću obazirati jer sastavi tipa: Šta je pape radio na raspustu me ni najmanje ne interesuju!
Pozdrav!
Kljucaj temu :clap:

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 10 sep 2014, 01:32

sta mislite kolike su sanse da kad ne pobjedimo iducu protiv velsa i dozivimo debakl protiv belgije sa par golova razlike hoce li konacno ponuditi ostavku?
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 10 sep 2014, 01:33

DeeWa je napisao/la:sta mislite kolike su sanse da kad ne pobjedimo iducu protiv velsa i dozivimo debakl protiv belgije sa par golova razlike hoce li konacno ponuditi ostavku?
neće, zato što ga tokmaci iz saveza podržavaju, a ovaj savez je gori od fantastične trojke, koje više nema, toliko.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 10 sep 2014, 01:34

Poraz od Velsa - otkaz, a kvalifikacije jos ne bi bile izgubljene... Ne bi valjalo kad bi ga dobio nekad slijedece godine, jer bi to znacilo da nema Eura za nas, a to niko nece
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

AhmetNY
Kontakt:

Post Postao/la AhmetNY » 10 sep 2014, 01:36

DeeWa je napisao/la:sta mislite kolike su sanse da kad ne pobjedimo iducu protiv velsa i dozivimo debakl protiv belgije sa par golova razlike hoce li konacno ponuditi ostavku?
:nene: :kafa:

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 10 sep 2014, 01:36

AlanSmith14 je napisao/la:Ne ide ovo moj brale više, uvijek sam bio rezervisan i pokusavao ga nekako 'opravdat i razumjet' , ali... :cry:

[youtube][/youtube]

... ne troši reči suvišne .... idi negdje drugde,skloni se od repkeeee...
.... poštedi me patetikee ,lošee glume molim teee ...
... ODLAZI , ne vracaj se vise !! ...
... sve na svoje milo moje,sve na svoje doslo je ....
stigle su te laži tvoje ... nase vreme proslo je ...
a sta je s onom pricom od danas da svi mi pojma nemamo i da je ovo bila nasa najjaca postava ?

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 10 sep 2014, 01:36

U jednom momentu govori sa smo ih podcijenili a u drugom ne. U jednom momentu govori da su moji igrači večeras podbacili a nešto kasnije da nikog ne treba kritikovat' jer to, jel, u ovom momentu ne donosi ništa dobro. Ne mogu da vjerujem da ovakve kontradiktornosti dolaze od jednog reprezentativnog selektora, od jednog šezdesetgodišnjaka, od jednog insana na kraju krajeva.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 10 sep 2014, 01:38

Sto je najgore nikad necemo imat bolju generaciju kao sto smo imali, mislim da nakon papeta da dodje i anceloti, kad vec budemo 60. na ranking listu zbog papeta i kad budemo bez dzeke i ibisevica, necemo vidjeti eura sve dok se ne prosiri sa 24 na 36.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

RealnoGledano
Kontakt:

Post Postao/la RealnoGledano » 10 sep 2014, 01:40

ljudi moji mene je po prvi put u zivotu bilo stid gledat reprezentaciju svoje zemlje
zemlje za koju je moj otac zivot dao i na koju sam ponosan do neba
veceras me je bilo stid gledat kakav odnos prema drzavi i dresu ima nas selektor i pojedini igraci
pa ovo je sramota dodje mi da zaplacem ko malo dijete od neke muke
pa vidis im ba po licima da ih zaboli za sve , Safet se smije na pressu
rijetko ko igra srcem, uglavnom se odrađuje posao

pa bolan Safete.... pa u Kipru morali okrenut drzavu naopako da nadju 11 polu-profesionalaca
da sastave ekipu i dodju na izlet u Zenicu da prime petaka i kuci, i ljudi vas nadigraju, jel te stid ?
kakve su ti ovo formacije bolan ? kakva je ono igra ?
pa ja igrajuci igrice imam vise znanja od tebe koji si bio profesionalac
ti koji si imao priliku uciti od najboljih (Ivice Osima)

de bolan navrati ovdje na ovu temu mozda i naucis sta
ima ovdje stvarno pametni momaka,pokupi koju formaciju, postavu ekipe,nacin igre...bilo sta

ne blamiraj nas vise bola, pa svijet nam se smije... Haloooo ba Kipar, **** KIPAR
ocigledno je da nisi nikakav trener, de bar budi covjek i daj otkaz !

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 10 sep 2014, 01:42

Kakve su sanse sad za EURO 2016!Dobijemo Belgiju,**** I Britance budemo prvi u grupi bez problema.Sajo je teska prevara od trenera I treba da ode sto prije.

Adnan89
Kontakt:

Post Postao/la Adnan89 » 10 sep 2014, 01:45

Lik hoce da Susic Pjanic i Prcic igraju"10ku" a guse jedan drugog na toj poziciji kad igras sviju od jednom. Lulic nema pojma na krilu i Vrsajevic, ostavljaju toliko prostora u odbrani. Nije ni cudo da je Kipar postavio Bunker kad svi zure u napad.

Prcic, Tino to sve polako treba da ulaze u utakmice a ne od jednom nisu jos zreli za ovo.
....Manchester United fan since 1993....

The truth is hard to swallow, it will leave you starved tomorrow - Talib Kwali

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 10 sep 2014, 01:45

crvenocrni je napisao/la:
ZaZelju je napisao/la:Da su igrali Medunjanin, Mujdza i Salihovic umjesto Susica, Vrsajevica i Prcica mi bismo imali 3:0 na poluvremenu. Igraci iz Bundes i Primera lige sjede na klupi, a dva igraca Hajduka koji je na diobi treceg i cetvrtog mjesta u Hrvatskoj u pocetnih 11.
Jednostavno je mislio da sa ovako slabim protivnikom iskoristi priliku i da nakon pobjede ispadne to kako su Tino i Avdija donjeli prevagu izmedju ostalog. Na njegovu zalost ispalo je gore nego u najgorim snovima. Avdija je i pored asistencije uspio biti medju najgorim igracima :urnebes: zajedno sa necakom :crazy: . Bas me interesuje sta i kako dalje :kafa:
to je to
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 10 sep 2014, 01:46

ja ne znam sta bi napisao :crazy: osim da sam tuzan i volim te BIH :bih:

ZaZelju
Kontakt:

Post Postao/la ZaZelju » 10 sep 2014, 01:47

ZaZelju je napisao/la:Da su igrali Medunjanin, Mujdza i Salihovic umjesto Susica, Vrsajevica i Prcica mi bismo imali 3:0 na poluvremenu. Igraci iz Bundes i Primera lige sjede na klupi, a dva igraca Hajduka koji je na diobi treceg i cetvrtog mjesta u Hrvatskoj u pocetnih 11.
Jednostavno je mislio da sa ovako slabim protivnikom iskoristi priliku i da nakon pobjede ispadne to kako su Tino i Avdija donjeli prevagu izmedju ostalog. Na njegovu zalost ispalo je gore nego u najgorim snovima. Avdija je i pored asistencije uspio biti medju najgorim igracima :urnebes: zajedno sa necakom :crazy: . Bas me interesuje sta i kako dalje :kafa:
Slazem se u potpunosti. Isto je to uradio i protiv Nigerije nadajuci se da ce Susic biti taj koji ce napraviti prevagu. Zbog toga je i poceo sastav sa tri vezna, a Susic mu je bio ta cetvrta opcija. Ta dvojica nisu igrali protiv Lihtejstajna, cuvao ih za Kipar. Vrsajevic je najveci krivac za prvi njihov gol. Drugi gol smo primili iz kontre zato sto smo igrali previse ofazivno. Igrati bez bekova i krila je suludo. Lulicu bi lakse bilo da je igrao Salihovic. Prcica nije smio ubacivati u pocetnih 11 ovako rano, mogao je uci s klupe. Da ne govorim da je Zukanovic morao biti pozvan, ako nista onda zbog povrede Kolasinca.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 10 sep 2014, 01:49

LJudi govore eto Misimovic gusi Pjanica sad ga nema ko ga sad gusi pa guši ga TSSušić kad je oko Pjanića i Sušić i Prcić kakva je to logika imaš dva napadača i još 3 ofanzivna veznjaka koji ne znaju šta će s loptom

Unknown3
Kontakt:

Post Postao/la Unknown3 » 10 sep 2014, 01:51

jasmin10 je napisao/la:
AlanSmith14 je napisao/la:Ne ide ovo moj brale više, uvijek sam bio rezervisan i pokusavao ga nekako 'opravdat i razumjet' , ali... :cry:

[youtube][/youtube]

... ne troši reči suvišne .... idi negdje drugde,skloni se od repkeeee...
.... poštedi me patetikee ,lošee glume molim teee ...
... ODLAZI , ne vracaj se vise !! ...
... sve na svoje milo moje,sve na svoje doslo je ....
stigle su te laži tvoje ... nase vreme proslo je ...
a sta je s onom pricom od danas da svi mi pojma nemamo i da je ovo bila nasa najjaca postava ?
Jeste ono bila nasa najjaca i najspremnija ekipa u ovom trenutku. To što je utakmica taktički katastrofalno odrađena i što mnogi pojedinci nisu imali svoju noć je druga priča.
Manchester United - 67 titles
Liverpool - 67 titles

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 10 sep 2014, 01:52

100% si upravu. Uradio je bas ono sto je svakom prilikom tvrdio da nije, "podcjenio Kipar", ubacio ove slabije HNL igrace umjesto nasih dakazanih igraca koji nam 3-4 godine donose pobjede protiv ovih "slabijih" ekipa.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 10 sep 2014, 01:55

@crvenocrni - bravo! 100 posto si upravu. Plus ona prica kako je nezadovoljan nakon Lihta gdje je izveo pravu ekipu i gdje smo rutinski pobjedili... E, majko moja :facepalm:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

ZaZelju
Kontakt:

Post Postao/la ZaZelju » 10 sep 2014, 01:57

Sa Medunjaninom umjesto Susica u startnih 11 to bi mnogo bolje izgledalo, s tim da ne igra Prcic. Umjesto Prcica Salihovic na poziciji beka jer tada je Lulicu mnogo lakse igrati. Mujdza je definitivno bolja opcija od Vrsajevica kao starter. Kad povedes sa nekoliko golova razlike onda mozes ubaciti Prcica, eventualno Vrsajevica ili Susica. Ukoliko igramo sa dva spica, Dzeko bi trebao da bude igrac koji ce igrati lazno desno krilo jer se Ibisevic na toj poziciji ne snalazi najbolje. Siguran sam da bismo ih razbili u privih 45 do 60 minuta sa ovim izmjenjenim sastavom.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: mercurial i 1 gost.