UFC

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Tko je prema vašem mišljenju GOAT:

Khabib
98
63%
Jon Jones
41
26%
GSP
13
8%
neko drugi (navest tko)
4
3%

Ukupno glasova: 156

Fuerza
Kontakt:

Re: UFC

Post Postao/la Fuerza » 12 jul 2020, 08:36

@90minut Tačno slažem se, samo govorim o nivou stand up-a. Gdje je realno Khabib lošiji od Usmana. Taj overhand protiv Conora je proizašao iz Conorovog straha od Khabibovog rušenja, a ne nekog umijeća Khabiba u stand up-u.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 12 jul 2020, 08:38

Naravno, jedan Michael Johnson ga je zakacio bio i toliko se sasrao Khabib da je odma na rušenje išao epilog znamo.

A nije u bukvalnoj stojci Donnie Colby uzeo Lawlera hrvanje je tu bila glavna stvar i mrcvarenje, samo što je to atraktivnije radio od ovog 20 puta.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 12 jul 2020, 08:41

Fuerza je napisao/la:
12 jul 2020, 08:36
Tačno slažem se, samo govorim o nivou stand up-a. Gdje je realno Khabib lošiji od Usmana. Taj overhand protiv Conora je proizašao iz Conorovog straha od Khabibovog rušenja, a ne nekog umijeća Khabiba u stand up-u.
Slažem se. Mislim ako ništa Usman je dokazaniji u stojci. Khabibova stoja na najvišem nivou se svodi na to što protivnici spuštaju ruke i jedu direkte kao Iaquinta. I overhand protiv Conora.

Khabib je bolji hrvač, i generalno bolji borac, ali mislim da je pretjerano reći da je bolji od Usmana u stojci. Jedan overhand protiv Conora nije teži od čitave borbe Usmana protiv Colbya, koji nije elita, ali je dobar borac u stojci.
90minut je napisao/la:
12 jul 2020, 08:38
Naravno, jedan Michael Johnson ga je zakacio bio i toliko se sasrao Khabib da je odma na rušenje išao epilog znamo.

A nije u bukvalnoj stojci Donnie Colby uzeo Lawlera hrvanje je tu bila glavna stvar i mrcvarenje, samo što je to atraktivnije radio od ovog 20 puta.
Pa bilo je i hrvanje, ali dobar dio borbe je bio i u stojci, srušio je rekord što se udaraca tiče, uputio je tipa 600 udaraca prema Lawleru. Colby ima kardio i hrvanje koji ga čini opasnim u stojci. Ne u smislu nokauta, ali će uputit 500 udaraca bez da se zadiše.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 12 jul 2020, 08:43

Donnie Darko je napisao/la:
12 jul 2020, 08:41
Fuerza je napisao/la:
Tačno slažem se, samo govorim o nivou stand up-a. Gdje je realno Khabib lošiji od Usmana. Taj overhand protiv Conora je proizašao iz Conorovog straha od Khabibovog rušenja, a ne nekog umijeća Khabiba u stand up-u.
Slažem se. Mislim ako ništa Usman je dokazaniji u stojci. Khabibova stoja na najvišem nivou se svodi na to što protivnici spuštaju ruke i jedu direkte kao Iaquinta. I overhand protiv Conora.

Khabib je bolji hrvač, i generalno bolji borac, ali mislim da je pretjerano reći da je bolji od Usmana u stojci. Jedan overhand protiv Conora nije teži od čitave borbe Usmana protiv Colbya, koji nije elita, ali je dobar borac u stojci.
90minut je napisao/la:
12 jul 2020, 08:38

Pa bilo je i hrvanje, ali dobar dio borbe je bio i u stojci, srušio je rekord što se udaraca tiče, uputio je tipa 600 udaraca prema Lawleru. Colby ima kardio i hrvanje koji ga čini opasnim u stojci. Ne u smislu nokauta, ali će uputit 500 udaraca bez da se zadiše.
Da, al' je uvijek prvo mrcvario pa tek onda odvajanje i udaranje znaš dobro kako to ide nemam ti šta pricati realno..

U kasnijim rundama se vec opustio i poceo baš da baca bez bilo kakvog respekta, al' je tad Lawler vec bio polumrtav s kardiom.

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 12 jul 2020, 08:45

Fuerza je napisao/la:
@90minut Tačno slažem se, samo govorim o nivou stand up-a. Gdje je realno Khabib lošiji od Usmana. Taj overhand protiv Conora je proizašao iz Conorovog straha od Khabibovog rušenja, a ne nekog umijeća Khabiba u stand up-u.
Pa to je snaga Khabiba sto se svi toliko boje tog rusenja da otvara druge stvari. Khabib je stajao citavu rundu sa Conorom da dokaze da moze i to. Danas smo vidjelo koliko je Usman stajao sa Masvidalom po nekin 20 30 sekundi max. Hocu da kazem da khabib i sa nekim jakim udaracima bi se mogao solidno nositi ako recimo ne moze da ih obori dok ne mislim isto za Usmana. Ne kazem da je Khabib nesto daleko bolji ili neki udarac ali mislim da je i defanzivno a nekada i ofanzivno bolji u stojci. Recimo da je Usman odradio jednu ili samo dvije runde veceras kao sto je protiv Colbya mislim da bi bio uspavan. Colbyu je dosta stvari prolazilo tu noc samo je problem sto ima pillow hands. I veceras je Masvidalu i malo vremena sto si stajali proslo dosta stvari. Da je nekako spojiti Masvidala i Colbya hahaa.
Vjerovatno ce popraviti dosta stojku sa trevorom ako iko moze to odraditi onda je to on.

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 12 jul 2020, 08:53

@90 minut. U to vrijeme je Johnson bio jako opasan na nogama. Pa gaethjea je natjerao na chicken dance i jos bruku drugih boraca svakom se moze desiti da ga neko zakaci.
Kakva je sada situacija hocel Burns ici na Usmana ili ce prvo na Colbya ili kaki to ce biti interesantno. Iskreno meni je Burns all round strasan borac.

Fuerza
Kontakt:

Post Postao/la Fuerza » 12 jul 2020, 09:00

wadethegreat je napisao/la:
12 jul 2020, 08:45
Fuerza je napisao/la:
Pa to je snaga Khabiba sto se svi toliko boje tog rusenja da otvara druge stvari. Khabib je stajao citavu rundu sa Conorom da dokaze da moze i to. Danas smo vidjelo koliko je Usman stajao sa Masvidalom po nekin 20 30 sekundi max. Hocu da kazem da khabib i sa nekim jakim udaracima bi se mogao solidno nositi ako recimo ne moze da ih obori dok ne mislim isto za Usmana. Ne kazem da je Khabib nesto daleko bolji ili neki udarac ali mislim da je i defanzivno a nekada i ofanzivno bolji u stojci. Recimo da je Usman odradio jednu ili samo dvije runde veceras kao sto je protiv Colbya mislim da bi bio uspavan. Colbyu je dosta stvari prolazilo tu noc samo je problem sto ima pillow hands. I veceras je Masvidalu i malo vremena sto si stajali proslo dosta stvari. Da je nekako spojiti Masvidala i Colbya hahaa.
Vjerovatno ce popraviti dosta stojku sa trevorom ako iko moze to odraditi onda je to on.
U ovom dijelu se ne bih složio, razlog- Khabib je dao Conoru treću rundu u stojci kad ga je već istrošio, a svi znamo kako loš kardio ima Conor. Sad i Masvidala je izmorio Usman ali ni približno kao Khabib Conora. Čak je po meni takav Conor i uzeo tu rundu, bila je gusta. Ključno je ovdje što si rekao da bi se Khabib mogao nositi sa dobrim udaračima ako ih ne može oboriti. Mislim da ne može, osim ako ih ranije ne izmrcvari, nije on toliko loš gore, a razlog za to je što su svi oprezni zbog rušenja, ali sama stojka mu nije jača strana. Hoću da kažem da je Usman dokazaniji s te strane. Ali tema kao tema, nije nešto toliko bitna.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 12 jul 2020, 09:03

wadethegreat je napisao/la:
12 jul 2020, 08:53
@90 minut. U to vrijeme je Johnson bio jako opasan na nogama. Pa gaethjea je natjerao na chicken dance i jos bruku drugih boraca svakom se moze desiti da ga neko zakaci.
Kakva je sada situacija hocel Burns ici na Usmana ili ce prvo na Colbya ili kaki to ce biti interesantno. Iskreno meni je Burns all round strasan borac.
Ma to sam napisao jer se zna koliko je loš koliko je dobar u mrcvarenju ljudi toliko je loš u stojci, zamisli njega protiv Conora, Gejčija, Fergusona par rundi bez rušenja ili bi bio izobličen ili u snu.

Al' ponavljam MMA je MMA.

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 12 jul 2020, 09:11

Gaethje Khabib bi moglo biti prezanimljivo. Ne znam ko drugi u diviziji ima vece sanse da ostane na nogama.

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 12 jul 2020, 11:06

Colby jedini moze dobiti Usmana. Narocito ako poboljsa klinc. Usman unistava protivnike u klincu.
Smor je. Antipatican. Ali lik pobjedjuje

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 12 jul 2020, 11:31

Usman ne samo da je dosadan kao borac već nema nikakve ličnosti. Masvidalu će dobro doći ovaj poraz da se malo spusti na zemlju, dobio je i pare.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 12 jul 2020, 12:36

Khabib je toliko dominantan u par najbitnijih segmenata MMA sporta da mu stojka uopće nije ni potrebna, na nekom zavidnom nivou. Dovoljno mu je da se može odbranit, eventualno završit izmrcvarenog protivnika i to bi bilo to. Na ovom nivou gledas kako maksimizirat ucinkovitost, a ne raznovrsnost i atraktivnost. LBJ nije nikad bio ni blizu najboljim suterima lige, pa je top3 igrac svih vremena, po misljenju velike većine.

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 12 jul 2020, 16:08

Volkan i Aldo jedino iznenadjenje. Kamarudeen humbles Masvidal :kafa:

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 12 jul 2020, 16:12

Humbles moju karinu jedino što je humblovo su nožni prsti.

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 12 jul 2020, 16:17

slika

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 12 jul 2020, 16:43

Još uvijek sam zainteresovan za Irac - Masvidal, ne znam kakvu bi takmičarku vrijednost imala ta borba ali bi sigurno bila atraktivna.

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 13 jul 2020, 00:16

"Everyone has a plan until they get stomped on the foot"
-Kamaru Footsman

:lol:

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 18 jul 2020, 16:47

Jedan od lošijih šampiona.

31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 19 jul 2020, 00:28

Adesanya vs Costa dogovoreno za septembar. Što vjerovatno znači da je Khabib otpao za septembar, tj da će se borit kasnije. Ne vjerujem da će staviti dvije tako velike borbe na jedan event.

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 21 jul 2020, 11:37

:bow:

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.