pisac je napisao/la:Sto se nisi registrovao nakon 4 gola u 7 utakmica da nam kazes sve ovo??
Kazes nisu krivi drugi igraci..Pa jel Dzekin posao i da igra u veznom redu i u napadu? Sta su radili veceras Nasri,Fernandinjo,Yaya? Jesu li mozda dali koji upotrebljiv pas Dzeki? Ili Augeru?  Edin je napadac koji "zivi" od lopti veznjaka,takav je bio u Wolfsburgu..
Dzeko treba igrati i u odmbrani,i u vezi i zabijati golove,i praviti faulove..Jos da stane sa Hartom na liniju i to je to.. 

Jos jednom pitam, je li ovo tema MC ili Edin Dzeko?
Radi cega komentarises igru drugih igraca?
E sad. Dzeku pratim od Wolsburga. U tom periodu sam naivno tvrdio da je medju pet napadaca u Evropi.
I zaista sam vjerovao u to.
Ovo sto je Dzeko odigrao u Cityu je preolose sta se ocekuje od dosta skupo placenog napadaca u "vrhunskoj ekipi".
Ibra je u Milanu igrao sa panjevima, pa je sam nosio ekipu. Niko mu nije trebao servirati loptu na dlanu.
Navodim ti samo jedan primjer. Ako neko posjeduje kvalitet, kvalitet ce doci do izrazaja.
Dzeko sve sto je odigrao u Cityu mozemo nazvati prosjecni, ili cak losim. Po nekima (mislim na strance, koje zaboli briga i za Dzeko i za Teveza) jako lose. Cast pojedinim bljeskovima.  Vecina golova koje je zabio bili su plod toga da dobije serviranu loptu od Aguera i slicno. On kao napadc apsulutno ne radi nista sto bi danasnji napadaci trebali raditi. Mislis li da bi Bayer mijenjao sad Mandzukica (koji je bio smijsan igrac ranije) za Dzeku, plus da im MC da jos 20 miliona eura. Ne bi, jer Bayernova igra sa lijenim Edinom ne bi bila niti blizu one kakva je danas. Presing igraju svi. Pocinje od napadaca. Presing je bit danasnjeg fudbala. Ako jedan igrac iskace iz tog sistema, osali djaba trce. A tu sveru je Bayern doveo do savrsenstva.
Dzeko ima srecu sto ima dug ugovor, uzet ce jos dosta para a to je u sustini za njega i najbitnije. Ovakvog Dzeku bi MOZDA uzeli samo MIlan i Inter od jacih ekipa, ali samo pod uslovom da mu plata ne bude veca od 2, 3 miliona eura. 
Edin definitivno nije igrac za vrhunske ekipe.[/quote]
Jel tema Dzeko ili Ibrahimovic,Milan,Mandzukic,Bayer,sistem igre Bayerna? Vidis,pricas jedno a ustvari radis drugo..Nedas da se Dzeko poredi sa nekim drugim igracem City-a jer zaboga ovo je njegova tema,a ona ti uradis isto da bi ga popljuvao najzesce moguce..I slag na kraju..Nije igrac za vrhunske ekipe.. 

Sto ga onda dovede Mancini a ostavi Pelegrini?  
Nijednog trenutka nisam rekao da je Dzeko veceras odigrao dobro,naprotiv..Nije se vidio..Ali razlog tome je losa igra cijele ekipe od koje Edin zavisi..Jel to tesko shavatiti?..Nije Dzeko brz,prodoran kao neki napadaci da moze sam povuci loptu i zabiti gol medju 4 odbrambena igraca..Nikad to nije bio..Niti ce biti..Zato trener koji ga ima u ekipi mora naci nacin da ga iskoristi..Ili nek ga proda..Ha ja..