Premijer liga BiH - aktuelno

joker90
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la joker90 » 16 avg 2021, 23:24

Duga je sezona, stigne se ovdje još 100 skandala i promjena desiti kao što smo i navikli. Ako se prvak bude odlučivao između Zrinjskog i Sloge, uvijek potpisujem da Zrinjski uzme umjesto ovih Sisojinih krezavih mongoloida.
Bahati, bahati Željkan!
1946

Antipolitika3
Kontakt:

Post Postao/la Antipolitika3 » 16 avg 2021, 23:29

Kakve titule i fritule tek 5 kola nepotpunih odigrano,lani navijaci Sarajeva oko Nove Godine ne sluteci ista gledali druge lige hoce biti nositelji,ove godine Velez sretno izbacio Aek i odmah ultra mega giga osvaja se titula za 100 godina pa im Radnik bez priprema ikakvih uze bod a maloumni navijaci otjeraju jedinog covjeka koji je zivio za Velez,lik doslovno kao u nas Sula visi na stadionu non stop.
Sve se u nas okrene u par dana,ovaj Sergej ako ovako nastavi sumnjam da ce dugo ostat u ovoj amaterskoj ligi vec ce put istoka uzeti dobru lovu
HSK ZRINJSKI MOSTAR
#osmadolazi
Nemanja Bilbija

kontrasviju
Kontakt:

Post Postao/la kontrasviju » 16 avg 2021, 23:40

Po prikazanom do sada, TC i Zrinjski za titulu, to je već jasno.

Ovo ostalo u pet deka.
1921

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 16 avg 2021, 23:55

Zrinjski i TC do sad najviše pokazali TC ima najbolji roster, Zrinjski najboljeg trenera. Sloboda jako dobra, borbena, razigrana. U Veležu ne štima nešto. Bez smislene akcije. Sarajevo sretno osvojilo bodove protiv 3 ekipe od kojih nisu nadigrali ni jednu ( + problemi sa registracijom, finansijama), ali dozvace se i oni. Borac prevelika očekivanja za poprilično sporu ekipu. Željo polako nadolazi, prva utakmica gdje su odigrali 90 minuta bez pada. Nadam se sve boljim igrama, i promociji barem 2 mlada igrača. Široki bez poraza, osim Zrinjskog niko ih nije nadigrao. Imaju Ikića možda top 3 igrača lige. Rudar bez dovoljno iskustva, dosta brzi, poštena ekipa. Posušje ekipa sa puno trke i posjeda (osim protiv TC), ali bez zavrsnice. Radnik je možda i najlošiji u PL, ali dozvaće se i oni, krstajić navodno se vraća. Leotar je nespreman upao u PL, osim borbenosti, slabo su pokazali nešto. Uglavnom biće zanimljivo. Ako se po jutru dan poznsje TC i Zrinjski su najbolji.

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 16 avg 2021, 23:58

Opasan njaZri baš. Žao mi je što ovo nisam ispratio.

Čestitke športski, ali titula se vraća na Koševo. :tralala:
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

macak_
Kontakt:

Post Postao/la macak_ » 17 avg 2021, 00:35

elvirbaljic je napisao/la:
16 avg 2021, 16:44
macak_ je napisao/la:
16 avg 2021, 12:54
Mostarwolf1981 je napisao/la:
16 avg 2021, 12:42
Šemsudin Hasić (Velež), Damir Kasum (Sarajevo), Nazif Hasanbegović (Željezničar), Elmir Šećerbegović (Sloboda) i Almir Husić (Tuzla City), su u prethodnom periodu pružali podršku jedni drugima, ali su i jasno govorili o svemu onom šta im smeta.

Kako to obično biva, organi saveza su jako inertni kada je potrebno rješavati goruće probleme u bh. fudbalu. Ali zato su vrlo ekspeditivni onog trenutka kada im neko sugeriše na nerad i nepravilnosti. Tada su najekspeditivniji. A da je zaista tako, pokazuje i podatak da je pokrenuta istraga protiv poemnute petorice čelnika bh. klubova.

Predsjednici pet klubova se terete za kršenje kodeksa izdatih od strane NFS BiH, kao i za javno kritikovanje rada organa saveza. Prema nekim informacijama, svi "okrivljeni" bi se mogli susresti sa suspenzijama, što će svakako izazvati nove potrese u funkcionisanju klubova, ali i polarizacije između saveza sa jedne strane, te klubova predstavnika inicijative sa druge strane.
Azmir Husic je potpredsjednik saveza i kaznice svog sina.
Prije nego nesto napises, provjeri informacije, bezveze hlupas. Almir nije sin od Azmira, niti Azmir ima takvu funkciju u savezu ( koju si naveo )
Provjeri ti da ne hlupas opet. Sin mu je od brata.
Konj je clan IO, a IO vodi savez. **** te on.
Pravda za flash-a!!!

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 17 avg 2021, 00:35

Ma kakvi mi i titula tebra, mi dok registrujemo igrace i trenera eto ti zimske pauze, gdje bi lako Zrinjski mogao otici sa +10 :rol:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 17 avg 2021, 00:36

Eno sad jakirovic dobar, prosle godine evrope nije mogao izboriti sa jacom ekipom.
Odma se prica o titulama, nakon dvije pobjede.

Nasi klubovi nemaju fizičku spremu da istrpe evropu, zato u ligi svi koji su igrali kvalifikacije imaju los start.
To su iskoristili Zrinjski i Tuzla...
Za mjesec svi ce se vratiti na svoje.
Zivi bili vidjeli.

Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la Hantraga » 17 avg 2021, 00:50

Čestitke Zrinjskom, ekipa koja kada je prvak, to bude smisleno i gdje već godinama znaju šta rade. Svakako puno ljepše da su na vrhu od ovih na silu prvaka. Kad ne može Sarajevo, neka bude Zrinjski, pa da se opet redamo :)

Inače, ponukan nekakvom pričom gdje su neki portali poredili Inter i Romu (usred Džekinog transfera), pa između ostalog brojem fanova na društvenim mrežama, uđoh da vidim kako stoje klubovi u našoj ligi i kako stoje u odnosu na ekipe iz regije, tačnije iz država nastalih raspadom bivše Jugoslavije.

Željezničar i Sarajevo su klubovi sa ubjedljivo najvećim brojem fanova na društvenim mrežama (praćeni su facebook i instragram), oko 190.000, odnosno nešto iznad 50.000. :) Željezničar je u obje kategorije vrlo blago iznad :) Eh sad, ostatak redoslijeda zavisi od društvene mreže. Prema Instagramu, Velež je treći sa 21.700 fanova, onda Borac sa 12.700 i Sloboda sa 10.000. U ovom segmentu loše stoji Zrinjski (8.700) koji inače baš ima zanimljiv pristup društvenim mrežama, kao i Čelik sa 7.700. Iznenađujuće dobro stoji Posušje (5.600). Poreda je prema Facebook statistici drugačiji. Sarajevo i Željo su daleko iznad ostalih, ali slijede Zrinjski sa 58.000 fanova, Sloboda sa 53.000, Velež sa 44.000, Borac sa 34.000, Široki sa 20.000, Čelik sa 16.000 itd. Eh da, Široki je užasan prema Instagramu :D Mene i Čelik razočarao, ali vjerovatno cjelokupna situacija i prilično nemaran odnos prema društvenim mrežama. Pa, ni Veležov broj nije naročit, trebalo bi da su dobro iznad ostatka, ne računajući Sarajevo i Želju :)

Eh sad, ako se sve ovo uporedi sa brojevima ekipa sa prostora bivše Jugoslavije, samo je velika četvorka iznad sarajevskih rivala. Na prvom mjestu je Crvena Zvezda, pa Dinamo, pa Partizan i Hajduk, koji isto stoji dosta razočaravajuće, jer sam ja mislio da će brojevi biti čak i dupli. Iza naša dva najveća kluba slijede Maribor i Rijeka. Tu je onda malo veći razmak, pa slijede Osijek i zanimljivo Shkendija :D Prema Facebook fanovima, jedino je još Vardar iznad Zrinjskog, Veleža i Slobode. Svi ostali su lošiji. Prema Instagramu, Velež stoji iznad svih ovih, a Vojvodina, Vardar i Radnički iz Niša su se isprepletali sa Borcem, Zrinjskim i Slobodom.

Priština i Novi Pazar stoje dobro na Facebooku, ali puno lošije na Instagramu, koji je možda i relevantniji, a crnogorski klubovi su na samom dnu. U kategoriji FB, ispred su čak i Radnik Bijeljina, Tuzla City ili Rabotnički. U kategoriji IG, to je na nivou Posušja. :D

19BordoBijeli46

Post Postao/la 19BordoBijeli46 » 17 avg 2021, 01:07

Hantraga je napisao/la:
17 avg 2021, 00:50
Čestitke Zrinjskom, ekipa koja kada je prvak, to bude smisleno i gdje već godinama znaju šta rade. Svakako puno ljepše da su na vrhu od ovih na silu prvaka. Kad ne može Sarajevo, neka bude Zrinjski, pa da se opet redamo :)

Inače, ponukan nekakvom pričom gdje su neki portali poredili Inter i Romu (usred Džekinog transfera), pa između ostalog brojem fanova na društvenim mrežama, uđoh da vidim kako stoje klubovi u našoj ligi i kako stoje u odnosu na ekipe iz regije, tačnije iz država nastalih raspadom bivše Jugoslavije.

Željezničar i Sarajevo su klubovi sa ubjedljivo najvećim brojem fanova na društvenim mrežama (praćeni su facebook i instragram), oko 190.000, odnosno nešto iznad 50.000. :) Željezničar je u obje kategorije vrlo blago iznad :) Eh sad, ostatak redoslijeda zavisi od društvene mreže. Prema Instagramu, Velež je treći sa 21.700 fanova, onda Borac sa 12.700 i Sloboda sa 10.000. U ovom segmentu loše stoji Zrinjski (8.700) koji inače baš ima zanimljiv pristup društvenim mrežama, kao i Čelik sa 7.700. Iznenađujuće dobro stoji Posušje (5.600). Poreda je prema Facebook statistici drugačiji. Sarajevo i Željo su daleko iznad ostalih, ali slijede Zrinjski sa 58.000 fanova, Sloboda sa 53.000, Velež sa 44.000, Borac sa 34.000, Široki sa 20.000, Čelik sa 16.000 itd. Eh da, Široki je užasan prema Instagramu :D Mene i Čelik razočarao, ali vjerovatno cjelokupna situacija i prilično nemaran odnos prema društvenim mrežama. Pa, ni Veležov broj nije naročit, trebalo bi da su dobro iznad ostatka, ne računajući Sarajevo i Želju :)

Eh sad, ako se sve ovo uporedi sa brojevima ekipa sa prostora bivše Jugoslavije, samo je velika četvorka iznad sarajevskih rivala. Na prvom mjestu je Crvena Zvezda, pa Dinamo, pa Partizan i Hajduk, koji isto stoji dosta razočaravajuće, jer sam ja mislio da će brojevi biti čak i dupli. Iza naša dva najveća kluba slijede Maribor i Rijeka. Tu je onda malo veći razmak, pa slijede Osijek i zanimljivo Shkendija :D Prema Facebook fanovima, jedino je još Vardar iznad Zrinjskog, Veleža i Slobode. Svi ostali su lošiji. Prema Instagramu, Velež stoji iznad svih ovih, a Vojvodina, Vardar i Radnički iz Niša su se isprepletali sa Borcem, Zrinjskim i Slobodom.

Priština i Novi Pazar stoje dobro na Facebooku, ali puno lošije na Instagramu, koji je možda i relevantniji, a crnogorski klubovi su na samom dnu. U kategoriji FB, ispred su čak i Radnik Bijeljina, Tuzla City ili Rabotnički. U kategoriji IG, to je na nivou Posušja. :D
Meni je iznenađujuće da Voša ima samo 21k na FB. Mislio Sam da su popularniji.
A sad neka djeca mala porede se stalno s' nama

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 17 avg 2021, 01:28

Antipolitika3 je napisao/la:
16 avg 2021, 23:29
Kakve titule i fritule tek 5 kola nepotpunih odigrano,lani navijaci Sarajeva oko Nove Godine ne sluteci ista gledali druge lige hoce biti nositelji,ove godine Velez sretno izbacio Aek i odmah ultra mega giga osvaja se titula za 100 godina pa im Radnik bez priprema ikakvih uze bod a maloumni navijaci otjeraju jedinog covjeka koji je zivio za Velez,lik doslovno kao u nas Sula visi na stadionu non stop.
Sve se u nas okrene u par dana,ovaj Sergej ako ovako nastavi sumnjam da ce dugo ostat u ovoj amaterskoj ligi vec ce put istoka uzeti dobru lovu
Dosta realan komentar. Vi ste stvarno dobri, lijepo je to sve Sergej uklopio
TC i vi ce te se prvenstveno ganjati, mi ćemo sigurno iz sjene pokusati da vas "preteknemo". Samo onaj Ivan Basic strasan igrac, sumnjam da ce on jos dugo kod vas ostati, kao i Sergej
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la Hantraga » 17 avg 2021, 01:53

19BordoBijeli46 je napisao/la:
17 avg 2021, 01:07
Meni je iznenađujuće da Voša ima samo 21k na FB. Mislio Sam da su popularniji.
I ja sam, ali je tamo očito sve u Partizanu i CZ. Naravno, ne mora ovo biti egzaktan pokazatelj, neko vodi ozbiljnije društvene mreže, neko manje pažnje posvećuje tome. Ili recimo Dinamo, koji ima internacionalaca godinama hejbet i koji onda ima i te međunarodne fanove na društvenim mrežama. Ali, mi sitna buranija se možemo porediti i mene je dosta iznenadilo koliko Sarajevo i Željo stoje bolje u odnosu na upravo takve ekipe :)

Štaviše, stanje nije uopšte loše ni u odnosu na širu regiju. Recimo, Sarajevo i Željo su na nivou CSKA Sofije, a Levski ili Ludogorets su drastično ispod. Kod Albanaca je najpopularniji Partizani, ali također dobro ispod. Kod Mađara jedino Ferencvaroš stoji značajno iznad, a kod Rumuna Steaua. Doduše, i Univeristatea je upravo na nivou Želje i Sarajeva.

Helem, puno to govori o tržištu ovdje i marketinškim mogućnostima makar ova dva kluba koje nisu iskorištene uopšte. Solidno je to tržište i moglo bi biti zanimljivo sponzorima na razne načine, ali su u upravama klubova nadprosječno nesposobni da to koriste. Također, solidan pokazatelj o ljubavi prema fudbalu ovdje, kakav god da je. Da ne spominjem koliko mizeran broj pratitelja u odnosu na ova naša dva kluba (a i neke druge) ima Sheriff, klubovi iz Bjelorusije, Slovan Bratislava i ostali Slovaci, Česi osim Slavije i Sparte i sl.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 17 avg 2021, 02:40

Vico ih izgleda malo zapustio preko ljeta, ali eto njih posle sa svojima igrama. Jedino ako mu Dodo nije zabranio bilo kakav rad u instituciji BiH :rol:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 17 avg 2021, 07:33

ElCartel11 je napisao/la:
17 avg 2021, 00:35
Ma kakvi mi i titula tebra, mi dok registrujemo igrace i trenera eto ti zimske pauze, gdje bi lako Zrinjski mogao otici sa +10 :rol:
:urnebes: :urnebes:

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 17 avg 2021, 07:34

A mi im fino govorili proljetos da je sve najmeštaljka, a oni jok mi najbolji ccccc

Zrinjskom i Tuzli kapa dole za ovo do sada

hlive
Kontakt:

Post Postao/la hlive » 17 avg 2021, 07:39

Hantraga je napisao/la:
17 avg 2021, 00:50

Što se tiče ŠB i instagrama nema ga ni godinu dana ja mislim. Sve je bilo bazirano na facebook i sluzbenu web stranicu. A onda se krenulo i sa instagramom
It's better when it's live

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 17 avg 2021, 07:47

ElCartel11 je napisao/la:
17 avg 2021, 02:40
Vico ih izgleda malo zapustio preko ljeta, ali eto njih posle sa svojima igrama. Jedino ako mu Dodo nije zabranio bilo kakav rad u instituciji BiH :rol:
Izgleda i oni bojkotuju zajedničku PL :mrgreen:

Koe zadnji :think:

Al im Zrinjski zakuca ekser :lolno:
Koševo Zapad

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 17 avg 2021, 07:48

90minut je napisao/la:
16 avg 2021, 21:22
avenija je napisao/la:
16 avg 2021, 21:20
svrakino1921 je napisao/la:
16 avg 2021, 21:16
Dobro smo mi i igrali u Mostaru protiv Zrinjskog
Pola foruma vam se zahvaljivalo treneru Zrinjskog sto je naredio igracima da povuku rucnu kod 3:0..Mogli su vas dobiti 8-9:0..

Nego Zrinjski i TC igraju atomski fudbal, nesto najbolje od kako je nase lige. Bilo bi svjetsko čudo da im se ko umijesa u borbu za titulu.
Zrinjski igra Tuzla nas ne bi dobila nikad da nije bio Kanuric na golu, vjerovatno bi i pobjedili.
Mislio je momak na Zelju

Sta se vi Pitari trpate
Svakom loncu poklopac

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 17 avg 2021, 07:48

Antipolitika3 je napisao/la:
16 avg 2021, 23:29
Velez sretno izbacio Aek
A vi Utrechta bez srece jelde sa pokusajima 43 -19

i 23- 5 u kornerima za Holandjane?

Velez je tri puta ravnopravnije dvije utakmice odigrao po svim segmentima igre.
Zadnja izmjena: mostar_mo, dana/u 17 avg 2021, 07:50, ukupno mijenjano 4 puta.
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 17 avg 2021, 07:48

macak_ je napisao/la:
17 avg 2021, 00:35
elvirbaljic je napisao/la:
16 avg 2021, 16:44
macak_ je napisao/la:
16 avg 2021, 12:54

Azmir Husic je potpredsjednik saveza i kaznice svog sina.
Prije nego nesto napises, provjeri informacije, bezveze hlupas. Almir nije sin od Azmira, niti Azmir ima takvu funkciju u savezu ( koju si naveo )
Provjeri ti da ne hlupas opet. Sin mu je od brata.
Konj je clan IO, a IO vodi savez. **** te on.
Mackice, mozel' se Stupcanica dobiti ? Ali vam nabija Azmir kompresiju, pucaju glave.
Tuzla City / Sloga Simin Han

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Combattente87, denimen99, Josip321, NazorUso i 28 gostiju.