Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
8
15%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
18
33%
4) St.Pauli
11
20%
5) Mainz
8
15%
6) Augsburg
8
15%
7) Union Berlin
2
4%

Ukupno glasova: 55

Hare_BvB
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Hare_BvB » 05 avg 2010, 00:38

geronimo je napisao/la:Velika potražnja za novim Özilom. Ilkay Gündogan, mladi veznjak Nürnberga je na meti Hoffenheima, HSV, Bayera...
Hoffe je već ponudila "Clubu" 7 miliona, dok menadžer kluba iz Frankena neće da čuje dok neko ne ponudi 10 mil.
Još jedan turski đetić iz Gelzenkirhena, vjerovatno se s Mešom, uz ganjanje lopte, igro i ''ta-ta'' :mrgreen: ....Ja sam prije 20-tak dana čit'o da će u ''Aspirindžije'' 100%, ali čim se javio ''Bill'' Hopp, uprava ''Der Cluba'' se malo pohasila pa je digla ''malo'' cjenovnu živu na cenera :shock: :shock: ....Aj, jest mali i FCB-u dao gol, veliki je talenat, ali ova cijena od cenera je malo previše, ipak u nogama ima tek 20-tak partija u Bundesci, i mislim da bi bio prevelik rizik toliko iskihati, ja bi ga ipak još malo stavio na ''REC'', barem još ovu polusezonu pa onda odlučio da li je Ilkay toliko vrijedan :)
Der Mann für die entscheidenden Tore.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 05 avg 2010, 08:56

Hare_BvB je napisao/la:
geronimo je napisao/la:Velika potražnja za novim Özilom. Ilkay Gündogan, mladi veznjak Nürnberga je na meti Hoffenheima, HSV, Bayera...
Hoffe je već ponudila "Clubu" 7 miliona, dok menadžer kluba iz Frankena neće da čuje dok neko ne ponudi 10 mil.
Još jedan turski đetić iz Gelzenkirhena, vjerovatno se s Mešom, uz ganjanje lopte, igro i ''ta-ta'' :mrgreen: ....Ja sam prije 20-tak dana čit'o da će u ''Aspirindžije'' 100%, ali čim se javio ''Bill'' Hopp, uprava ''Der Cluba'' se malo pohasila pa je digla ''malo'' cjenovnu živu na cenera :shock: :shock: ....Aj, jest mali i FCB-u dao gol, veliki je talenat, ali ova cijena od cenera je malo previše, ipak u nogama ima tek 20-tak partija u Bundesci, i mislim da bi bio prevelik rizik toliko iskihati, ja bi ga ipak još malo stavio na ''REC'', barem još ovu polusezonu pa onda odlučio da li je Ilkay toliko vrijedan :)
igrao je u drugoj bunde ligi drugu polusezonu prosle godine...pa je igrao prosle godine vise standardan nego sto nije...evo reci cu opet ako igraci tipa mandzukica i lovrena kostaju po 8-9 miliona a jake tekme u zivotu odigrali nisu onda i ilkay moze za 10 bez vecih problema...zalosno je koliko se bundesliga potcjenjuje a njemacka repka se naprosto izivljavala nad 'najjacima' tokom ljeta

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 05 avg 2010, 11:16

gruezi je napisao/la:
Hare_BvB je napisao/la:
igrao je u drugoj bunde ligi drugu polusezonu prosle godine...pa je igrao prosle godine vise standardan nego sto nije...evo reci cu opet ako igraci tipa mandzukica i lovrena kostaju po 8-9 miliona a jake tekme u zivotu odigrali nisu onda i ilkay moze za 10 bez vecih problema...zalosno je koliko se bundesliga potcjenjuje a njemacka repka se naprosto izivljavala nad 'najjacima' tokom ljeta
U potpunosti se slažem u vezi podcjenjenosti Bundeske, a i ako uzmemo kao referentnu virjednost transfere Mandžukića, Lovrena ili Berga, onda je Gundoganova vrijednost sigurno 10-15 mil €.....Ali ja sam to gledao iz ugla transfera između samih bundesligaša, a najviše se sam fokusirao na transfere koje radi BVB u zadnjih 5-6 godina, jer u pomenutom razdoblju nikad nije izdvojeno više od 5 mil € za dovođenje igrača, a moramo priznati da je dovedeno par zaista kvalitetnih igrača, pa mi je stoga malo čudno da je neko voljan iskihati toliko za Gundogana...
Ma čim se ovolika hajka digla u vezi njega, i čim ga pola Bundeske želi u svojim redovima, onda je sigurno vrijedan tih para, pa ako je neko od menadžera siguran da njegov kvalitet već sada vrijedi 10 mil € ne vidim razloga da ga ne dovede u svoj tim...
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Dabar
Kontakt:

Post Postao/la Dabar » 05 avg 2010, 13:12

CeMa je napisao/la:
Klare je napisao/la:Evo pratim rezultate ovih prijateljskih utakmica:
Palermo-Bochum 2:2
Dortmund-Manchester city 3:1
Hamburger-Chelsea 2:1 i još znam za nekoliko vrlo dobrih rezultata, ali se ne mogu sjetiti
Ovo mora da nešto znači u korist Bundeslige
01.08.
E.Frankfurt-Chelsea 2:1
B. M`Gladbach-Liverpool 1:0

31.07.
Bochum-Getafe 4:2
K`lautern-Auxerre 3:1

30.07.
St.Pauli-R.Santander 3:0
mogli ste onda i dodati Napoli Wolfsburg 2-1

ĆeMa
Kontakt:

Post Postao/la ĆeMa » 05 avg 2010, 19:29

@Dabar jeli wolfsburg napravio dobar rezultat :roll:
Djevojka koja mijenja puno momaka je kur*a, a momak koji mijenja puno djevojaka je frajer. Mnogi se pitaju: zašto? Evo zašto: ključ koji otvara svaku bravu je dobar ključ, a brava koju otvara svaki ključ nije dobra brava

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 05 avg 2010, 19:32

CeMa je napisao/la:@Dabar jeli wolfsburg napravio dobar rezultat :roll:
Hehe, bitno je da je on uočio loš rezultat. :lol:
Vom Jäger zum Gejagten

Klare

Post Postao/la Klare » 05 avg 2010, 20:02

Palermo-Eintracht Frankfurt 1:2
Evo ovo im je samo jedan od dobrih rezultata u nizu u ovim prijateljskim utakmicama. Eintracht je sigurno jedan kvalitetan i stabilan Bundesligaš. Prošle sezone su bili vrlo dobri, a ove mislim da bi mogli biti jedno od prijatnijih iznenađenja i izboriti neko od mjesta koje vodi u Evropu.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 05 avg 2010, 20:07

pa dobro kad bi imali bajramovica onog u staroj formi bilo bi im puno lakse...ali realno imaju tim za sredinu tabele...

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 06 avg 2010, 12:41

Bundesliga protiv Serie A, nastavak borbe za treću poziciju ili četvrtog predstavnika u Ligi prvaka može početi. :)
Werder Bremen - Sampdoria. Veoma interesantan susret, gdje vjerovatno ni jedna strana nije zadovoljna sa žrijebom.
Prvi susret se igra u Bremenu.
Vom Jäger zum Gejagten

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 06 avg 2010, 12:44

geronimo je napisao/la:Bundesliga protiv Serie A, nastavak borbe za treću poziciju ili četvrtog predstavnika u Ligi prvaka može početi. :)
Werder Bremen - Sampdoria. Veoma interesantan susret, gdje vjerovatno ni jedna strana nije zadovoljna sa žrijebom.
Haman cu i ja jednom "navijati" za Werder,al' ne znam kako ce amer to podnijeti :P
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 06 avg 2010, 12:47

bistrikboy je napisao/la:
geronimo je napisao/la:Bundesliga protiv Serie A, nastavak borbe za treću poziciju ili četvrtog predstavnika u Ligi prvaka može početi. :)
Haman cu i ja jednom "navijati" za Werder,al' ne znam kako ce amer to podnijeti :P
Poznavajući njega, i on će garant. :) Razumijem njegovu mržnju nasuprot Werderana ali tvoju?? :?
Vom Jäger zum Gejagten

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 06 avg 2010, 12:51

geronimo je napisao/la:
Poznavajući njega, i on će garant. :) Razumijem njegovu mržnju nasuprot Werderana ali tvoju?? :?
Ma ne radi se o mrznji ali mi nikad nesto nisu legli,ne znam sto,valjda im dresovi ruzni.Lijepo ih je gledati,igraju atraktivno ali meni ima i drazih ekipa iz BL.Doduse ovaj put cu biti na njihovoj strani,ovo je vec malo finale kada je 4.-to mjesto za LP u pitanju.

Sretno Schaffu i Pizzi
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 06 avg 2010, 13:02

bistrikboy je napisao/la: Ma ne radi se o mrznji ali mi nikad nesto nisu legli,ne znam sto,valjda im dresovi ruzni.Lijepo ih je gledati,igraju atraktivno ali meni ima i drazih ekipa iz BL.Doduse ovaj put cu biti na njihovoj strani,ovo je vec malo finale kada je 4.-to mjesto za LP u pitanju.

Sretno Schaffu i Pizzi
To je sigurno, ove sezone su baš bljak. Još malo pa bi ušili one stare Bochumove (papagajske) za vrijeme Wosz-ovog igranja u tom klubu. :D
Ja sam oduševljen načinom njihovog igranja i prezentovanja BL na međunarodnoj sceni.
Čeka se dolazak Brazilca u njihove redove (Wesley ili tako nešto) dok mladi Arnautović već pravi pizdarije. Kakve, ne znam. Ali čitam da ga Schaaf nešto kažnjava i Fringsovu izjavu da je vrlo arogantan.
Haman baš liči na Ibrahimsona. :P
Vom Jäger zum Gejagten

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 06 avg 2010, 13:09

geronimo je napisao/la:
bistrikboy je napisao/la: Ma ne radi se o mrznji ali mi nikad nesto nisu legli,ne znam sto,valjda im dresovi ruzni.Lijepo ih je gledati,igraju atraktivno ali meni ima i drazih ekipa iz BL.Doduse ovaj put cu biti na njihovoj strani,ovo je vec malo finale kada je 4.-to mjesto za LP u pitanju.

Sretno Schaffu i Pizzi
To je sigurno, ove sezone su baš bljak. Još malo pa bi ušili one stare Bochumove (papagajske) za vrijeme Wosz-ovog igranja u tom klubu. :D
Ja sam oduševljen načinom njihovog igranja i prezentovanja BL na međunarodnoj sceni.
Čeka se dolazak Brazilca u njihove redove (Wesley ili tako nešto) dok mladi Arnautović već pravi pizdarije. Kakve, ne znam. Ali čitam da ga Schaaf nešto kažnjava i Fringsovu izjavu da je vrlo arogantan.
Haman baš liči na Ibrahimsona. :P
Sjeti se samo Bayerna iz 1996 i njhovih dresova :mrgreen:

http://www.stickerfreak.de/Grafiken/Tri ... 96-a-2.jpg

Ma svakako da odlicno predtsavljaju BL,pored Bayerna su najkonstantniji u zavrsnicama euro takmicenja.Schaff je meni strasno drag tip,nesto se sve nadam da ce naslijediti Low-a za 2-4 godine.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 06 avg 2010, 13:11

I Marcel Witeczeka u njemu. :mrgreen:
slika
Vom Jäger zum Gejagten

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 06 avg 2010, 13:28

geronimo je napisao/la:I Marcel Witeczeka u njemu. :mrgreen:
slika
Ja ga se skroz slabo sjecam dok je bio u FCB ali iz Gladbacha ga se jako dobro sjecam.Znam da je nekom zabio golcinu dok je igrao u FCB,mozda Lauternu nisam siguran ali golcina prava.Jel ono Marcel fulio penal u finalu protiv Jugoslavije?

Cak 12 bundesligasa zbog prevelikog interesa obustavilo prodaju godisnjih karata!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 06 avg 2010, 17:43

geronimo je napisao/la:I Marcel Witeczeka u njemu. :mrgreen:
slika
Ja ga se skroz slabo sjecam dok je bio u FCB ali iz Gladbacha ga se jako dobro sjecam.Znam da je nekom zabio golcinu dok je igrao u FCB,mozda Lauternu nisam siguran ali golcina prava.Jel ono Marcel fulio penal u finalu protiv Jugoslavije?
Ako misliš na čileansku generaciju '87, ja mislim da jeste. Nije nikad napravio durchbruch, prosječan igrač.

Pred susret sa Dancima Löw pozvao samo 8 igrača koji su bili učesnici SP, novajlije u timu Elfa su Sascha Riether (WOB) I Marco Reus (BMG).
Vom Jäger zum Gejagten

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 06 avg 2010, 17:49

Cak 12 bundesligasa zbog prevelikog interesa obustavilo prodaju godisnjih karata!
:o :o :o
Ovo mi se svidja. Preveliki interes. To je nesto sto je tesko zamisliti u drugim ligama. 8-) 8-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 06 avg 2010, 18:15

@Geronimo i Bistrikboy
Znao sam da ste iskusni(ne, ne mislim u tom kontekstu :mrgreen: ), ali nisam znao da ste fanatici do te mjere kada je bundeska u pitanju.

Helem, nadam se da će ekipa koja igra najljepši fudbal u Njemačkoj u posljednjih nekoliko sezona, očitati lekciju Sampdoriji i tako se plasirati u grupnu fazu CL.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 06 avg 2010, 19:25

Vidim da se dosta pisalo dok sam bio odsutan. Naravno da cu navijati za "Smetljare" kada je Evropa u pitanju, no ukoliko Njemacka zeli preteci konacno Italiju, moraju i druge ekipe osim Bayerna, HSV-a i Werder-a poceti igrati na Evropskoj sceni.
Jos bih se zahvalio Loewu na potezu sto je postedio igrace s SP-a, "napora" zvanog Danska.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.