Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

voltron30
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la voltron30 » 28 nov 2012, 15:05

Ja bih volio da pobijedi Bevanda. Samo da kmečavci više sjašu s nas. ;)

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 28 nov 2012, 15:19

Rosas7 je napisao/la:
Buu je napisao/la:Mozda nam Bevanda bude novi predsjednik saveza. Neka, neka tako i treba :) :)
:lol: :lol: :lol: ima li veceg lopova,ja mislim zalit cemo za dominkovicem :lol:
zasto je on lopov i od koga krade?
ako je direktor Širokog koji ima najbolju infrastrukturu, organizaciju,uvjete itd, gdje svatko igra nogomet, gdje nema sudačkih navlačenja, gdje se svaki domaći nosjeća ugodno i zahvaljuje uvijek na gostoprimstvu zašto ne bi mogoa voditi dobro i savez?
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 28 nov 2012, 15:20

Kevin je napisao/la:
Rosas7 je napisao/la:
Buu je napisao/la:Mozda nam Bevanda bude novi predsjednik saveza. Neka, neka tako i treba :) :)
:lol: :lol: :lol: ima li veceg lopova,ja mislim zalit cemo za dominkovicem :lol:
ako je direktor Širokog koji ima najbolju infrastrukturu, organizaciju,uvjete itd, gdje svatko igra nogomet, gdje nema sudačkih navlačenja, gdje se svaki domaći nosjeća ugodno i zahvaljuje uvijek na gostoprimstvu zašto ne bi mogoa voditi dobro i savez?
zar njega nisu uklonile fifa/uefa
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 28 nov 2012, 15:21

nick je napisao/la:
Kevin je napisao/la:
Rosas7 je napisao/la:Mozda nam Bevanda bude novi predsjednik saveza. Neka, neka tako i treba :) :)
zar njega nisu uklonile fifa/uefa
zasto bi ga uklonili?
Na pitanje zašto se kandidirao, Bevanda je odgovorio:
„Zato što se velika ikona našeg nogometa nije kandidirala, a to je Ivica Osim. On da je bio kandidat iz Sarajeva ne bi mi na pamet palo da se kandidiram i moja županija podržala bi ga za predsjednika Saveza“.

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 28 nov 2012, 15:50

bordo_Sarajevo je napisao/la:
ciza je napisao/la:..

ako ce radit kako kaze nek bude ,bilo ko ko ce radit u interesu klubova,sporta ...
buahahahh, nisi ozbiljan ? on raditi posteno ?

ja sam za to da sam Ivica Osim kaze ko da bude njegov nasljednik
ja kazem nek bude ko god ce radit da za dobro sporta,bio to bevanda,bambus,gemist nije mi bitno,
o covjeku ne znam nista soim da vodi siroki dugo vec,s obzirom kako siroki funkcionise ima veci plus od sve ijednog iz ostalih klubova pogotovo sarajeva

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 28 nov 2012, 15:51

bevanda,bambus,gemist
Škropec...
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 28 nov 2012, 16:21

Šef struke Ivan Katalinić je u posljednje vrijeme često govorio kako GOŠK nema igrače za elitni rang.

- Znam da je to mlada ekipa i da se treba pojačati, ali naš trener to previše potencira. Ne zasluzuje da ostane na klupi.

otkaz treneru :D :D :D

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 28 nov 2012, 17:50

England je napisao/la:Cuj Olimpic nema pojma organizovati utakmicu... I zasto mislis da jedna opcina (Bijeljina) od skoro 100000 nema dovoljan broj zastitara? Za Travnik, da su izgradili istu tribinu kao onu sa krovom nasuprot (a ne onu nakaradnu), izgledalo bi to sve mnogo ljepse, uz uslov da ih urede, a ne da se onako cigle vide. Za Leotar i Slavija, oba kluba imaju potencijal da razviju infrastrukturu, tj. imaju barem kakav-takav osnov, no oba kluba su medju najneatraktivnijim klubovima u nasoj drzavi kako na domacim tako i na gostovanjima (pogotovo Leotar u gostima, Slavija malo bolje kotira zbog svoje lokacije) sto pokazuje statistika gledanosti, pa kome onda graditi?

Zasto mislim, ne mislim, nego vidim u Bieljini da su zastitari-redari(oni iz prošlog stoljeća sto im klub da rakijicu pa oni reda prave-smijesno), Slavija nema sirinu po standardima, stadion sa minimalnom sirinom koji zadovoljava uvjete za BiH,ali ne i više a Trebinje je odron.Olimpic je moj dojam da mogu organizirati samo za 40-50 ljudi , ima jedno prodajno mjesto za karte, pa je protiv Željeznicara utakmica kasnila jer nisu svi usli na stadion, stadion na Otoci nije loš, al' za novi stadion je vrlo skromno, preskromno i činjenica je da ne može proći licenciranje po uefi.
Mišljenja sam da se treba presjeći i reći , od 2014/2015 bez rasvejete i uvjeta prema standardima uefe, koji uključuju , sve od licenciranih trenera za rad sa omladinskim pogon , do profesionalnih zaposlenika u klubu nema igrati lige, pa će onda biti i mogućnosti da se liga smanji, jednostavno dođeš do činjenice da ovi što ne zadovoljavaju, ne mogu igrati.Glupo je da komisija za natjecanje nekom dopušta da igra, ako ne zadovoljava.
Kada vec pridikujete ,doduse mozda i opravdano Travniku i ostalim samo da konstatujem nesto.
SARAJEVO JE JEDINI GLAVNI GRAD NA SVIJETU U KOJEM NI NA JEDNOM STADIONU REPREZENTACIJA NE MOZE IGRATI....
Nego prvo u svojoj avliji... ;)
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...

PL BiH -1
Kontakt:

Post Postao/la PL BiH -1 » 28 nov 2012, 18:32

Nije bitno ko ce biti novi predsjednik NS BIH. Ime je totalno nebitno nego je bitno kako ce se raditi. Ako ce Bevanda i ljudi oko njega teziti ka napredku kako domaceg nogometa tako i reprezentativnog ja bi ga sutra postavio na celnu poziciju. Uostalom neka nam Liga, i Repka budu organizovani kao Siroki ja cu biti prezadovoljan.

Evo dacu sebi za pravo da analiziram timove PL BiH i njihovu polusezonu pa krenut cemo odogzor prema dole.

1. Zeljeznicar - Poredeci sa proslom sezonom Zeljo je u ovoj polusezoni bio poprilicno neefikasan. Foruma toplo haldno. Ne iz utakmice u utakmicu nego u utakmicama se primjecivala razlika u dva poluvremena. Nekako na iskustvo Zeljo je zasjeo na prvu poziciju. Ponajvise iz razloga jer su ovi igaci dugo zajedno imaju povjerenja u trenera a i trener u njih. A kad se uzme u obzir da su u kup odigrali predobro onda je ovo za Zelju uspjesna polusezona.

2. Sarajevo - Fantasticna polusezona. Super otvaranje sezone. Neka prica ko sta hoce ali Jovicu sve zasluge. Malo su igraci posustali pred kraj i izgleda da je Jovic bio u pravu da neki vec razmisljaju o mogucim transferima. Ali sve u svemu za pohvaliti. Jedine kritike idu za blamazu u kupu. Izgleda da Jovic ima jednu boljku a to je kad god najavi dobar rezultat bas tad zakaze Sarajevo. I protiv Zete, i protiv Zrinjskog i protiv Radnika. Gdje god je bio uvjeren tu je pao, a gdje god je bio umjeren tu je dobio npr. derbi. Bit ce ovo zanimljiva pauza.

3. Olimpic - Iznenadjenje. Uzasno su igrali, prosipali bodove gdje nisu smijeli, dosta puta i pokradeni ali cini mi se nenamjerno. Ali su i uzimali bodove kad se nije ocekivalo. Znaci i pozitvno su i negativno iznenadjenje. Nekako se od njih ocekivalo prije pocetka da budu dobri pa su razocarali pa su onda opet pozitivno iznenadili.

4. Slavija - nema ekipu za Evropu i ne mislim da ce izboriti Evropu ali ima jednu od najboljih timskih igara. Ovo misljenje se opet bazira na 3 pogledane utakmice Slavije tako da mozda i nisam u pravu. Ali su najprijatnije iznenadjenje.

5. Zrinjski - Veoma zanimljiva i mlada ekipa. Ima tu finih igraca al ono bas finih. Ima tu igraca za prodati i to za fine pare. Zrinjski sam gledao za dvije utakmice vise od Slavije i iskreno bolji su tim od Slavije samo mi nekako trener Zrinjskog ne ulijeva povjerenje. Ispravite me ako grijesim ali dugo je trazio tim, puno mijenjao i izgleda da moze dobiti najjace onda kad to treba. Da li moze do Evrope moze, ali bice tijesno jer po mom misljenju to mijesto pokusavaju zauzeti Olimpic, Siroki, Sarajevo i Zrinjski.

6. Siroki Brijeg - po meni najvece razocaranje. Ali sto Amar kaze neki dan mogu se oni vratiti luda su oni ekipa. Igracki uz Zelju su definitivno najjaci. Samo su nekako mlitavo odigrali ovu polusezonu. Nekako kao da nemaju volje, ne grizu kad igraju protiv manjih ekipa. A vidjelo se protiv Zelje da itekako mogu odigrati kako treba.

7. Borac - uffff uz Zelju i Sarajevo prije rata pored Veleza najdrazi mi klub. Ne mogu da vjerujem da su uz onakav igracki kadar ovako slabo pozicionirani na tabeli. Ovo je ispod svih barem mojih ocekivanja. Ali znam da je razlog tome iskljucivo financijke prirode. Nekako daleko izgledaju od Evrope ali nisu jos odpisani. Samo su se u kupu obrukali bas kako niko nije ocekivao. Mnogo bi zanimljiviji kup a i samo izvlacenje za polufinale bilo daje Borac tu sa Zeljom, Sirokim i Zrinjskim. Mada se ne smije umanjiti to sto je Sloga postigla.

8. Leotar - solidna ekipa. Kao nekad Travnik. Tamo gdje im je mijesto u sredini tabele. Svega sam dvije utakmice pogledao tako da ne znam kakav im je igracki kadar. Ne bi bilo fer ih sad analizirati. Neka uradi neko ko ih je vise gledao.

9. Rudar - o njima ne mogu pricati. Apsolutno insta ne znam. Ali za sad se nalaze na sigurnom mijestu.

10. Celik - eh njih sam dovoljno gledao. I mislim da su najnesretniji tim u ligi. Sigurno su mogli biti medju prvih 5. Zasluzuju vise od ove pozicije i imaju dobroga trenera i bas kao Olimpic ako zele uspijeh moraju zadrzati trenera koji znas ta radi.

11. Radnik - Ima 3 super igraca i to se dalo primjetiti protiv Sarajeva. Uh kako su nabrijana ekipa kad hoce da igraju. Volio bih da ostanu u PL BiH jer su napatili najjace.

12. Velez - Ovaj tim kao da je uklet. Nikad da se otkoci. Nikad da zaigra. Sve nekako na taste. Sve sto se o njima moglo reci, prosle, i predprosle i prije 5 sezona isto se i sad moze reci.

13. Zvijezda - Uh kako slaba sezona. Ja sam licno puno, ama bas puno vise ocekivao. Pa cak da se vrte oko samoga vrha. Ali imam osjecaj da ce napraviti mnogima problema na proljece. Opstanak ne bi trebao biti upitan.

14. Travnik - neocekivano losa polusezona. Dosta slabo kod kuce igraju a na strani nikako. Ono po cemu je Travnik bio prepoznatljiv je prica da ni Manchester ne moze boda odnijeti iz Travnika to u ovoj polusezoni nije ni blizu.

15. GOSK - tamo gdje mu je mijesto. Ne zato sto je mali klub nego zato sto je previse neiskustan tim. Imaju solidnog trenera koji nema bas materijala. Tesko da ce ostati u PL bas kao i Gradina.

16. Gradina - imao sam osjecaj da ce ovako zavrsiti. Nisam ih gledao osim protiv Zelje. Nekad je Gradina filovala tuzlansku Slobodu igracima i ja sam znao na poligonu u Srebreniku gledati igraca boljih nego u PL BiH. Ali takvi nazalost ne igraju u Gradini. I vazda je tako i bilo u Srebreniku nikad talenti nisu imali mijesta, a zasto to neka vam odgovore ljudi iz toga kraja.

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 29 nov 2012, 00:08

detaljnom uporedjivanjem, 13 utakmica premijer lige bih od 1995. do danas imaju dva razlicita rezultata...

a) koji posjeduje sportsport.ba

b) koji posjeduju drugi

volio bi da rijesim ovu enigmu pa je svaka pomoc dobrodosla...

sezona 1996/1997, 26.kolo, Rudar Breza - Sarajevo, 2-2 je prema ss.ba, a 1-1 prema drugim stranicama
sezona 1997/1998, 6.kolo, Gradina - Celik, 3-1 je prema ss.ba, 2-1 prema drugim stranicama
sezona 1998/1999, 19.kolo, Lukavac - Sloboda, 0-3 je prema ss.ba, a 0-2 prema drugim stranicama
sezona 2000/2001, 8.kolo, Celik - Olimpik, 0-0 je prema ss.ba, a 2-2 prema drugim stranicama
sezona 2000/2001, 22.kolo, Velez - Zrinjski, 1-0 je prema ss.ba, a 2-0 prema drugim stranicama
sezona 2000/2001, 23.kolo, Krajina - Zrinjski, 0-3 je prema ss.ba, a 0-2 prema drugim stranicama
sezona 2000/2001, 42.kolo, Zeljeznicar - Celik, 1-1 je prema ss.ba, a 0-0 prema drugim stranicama
sezona 2001/2002, 20.kolo, Jedinstvo - Grude, 2-0 je prema ss.ba, a 3-0 prema drugim stranicama
sezona 2001/2002, 20.kolo, Celik - Orasje, 2-1 je prema ss.ba, a 2-0 prema drugim stranicama
sezona 2002/2003, 12.kolo, Zepce - Jedinstvo, 3-0 je prema ss.ba, a 4-0 prema drugim stranicama
sezona 2005/2006, 28.kolo, Orasje - Jedinstvo, 5-1 je prema ss.ba, a 4-1 prema drugim stranicama
sezona 2006/2007, 30.kolo, Celik - Modrica, 0-2 je prema ss.ba, a 0-1 prema drugim stranicama
sezona 2009/2010, 24.kolo, Modrica - Slavija, 1-0 je prema ss.ba, a 2-0 prema drugim stranicama

ako neko ima tacne podatke koji su rezultati bili na ovim utakmicama (novinski izvjestaj, itd....) onda neka potvrdi...
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 29 nov 2012, 00:49

Preporucujem ti da za neke od ovih utakmica za klubove koji trenutno vise nisu u PL (tipa Krajina, Jedinstvo i sl.) pitas na forumu Prve lige FBiH ili RS, posto neki mozda ne ulaze ovdje na forum Premijer Lige BiH.

Kuruz
Kontakt:

Post Postao/la Kuruz » 29 nov 2012, 10:09

U sljedećoj polusezoni Slavija će ići dole,Borac će ići gore na tabeli ,ispadaju Gošk i Gradina a nekih značajnih pomaka neće biti..

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 29 nov 2012, 11:59

jovanmaksimovic je napisao/la:detaljnom uporedjivanjem, 13 utakmica premijer lige bih od 1995. do danas imaju dva razlicita rezultata...

a) koji posjeduje sportsport.ba

b) koji posjeduju drugi

volio bi da rijesim ovu enigmu pa je svaka pomoc dobrodosla...

sezona 2002/2003, 12.kolo, Zepce - Jedinstvo, 3-0 je prema ss.ba, a 4-0 prema drugim stranicama

ako neko ima tacne podatke koji su rezultati bili na ovim utakmicama (novinski izvjestaj, itd....) onda neka potvrdi...
3-0 je bilo. Ako je tocno to ta sezona i uzvrat u Bihacu je zavrsio 3-0 za Jedinstvo. Pogledaj podatak kako je bio uzvrat, ako je i tamo bilo 3-0 onda je to to.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 29 nov 2012, 12:05

Ja se pitam kako je ova Gradina izborila PL BiH, imam osjecaj da su to momci sa termina da se okupe onako radi zabave i igraju.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 29 nov 2012, 12:10

Elegant je napisao/la:Ja se pitam kako je ova Gradina izborila PL BiH, imam osjecaj da su to momci sa termina da se okupe onako radi zabave i igraju.
Prva liga federacije zaostaje svjetlosnim godinama iza premijer lige. Ako je premijer liga ovako losa mos misliti kakva je federalna. Ja sam pogledao 5-6 utakmica i vjeruj nigdje futbala nisam vidjeo.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 29 nov 2012, 12:11

terabajt je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Ja se pitam kako je ova Gradina izborila PL BiH, imam osjecaj da su to momci sa termina da se okupe onako radi zabave i igraju.
Prva liga federacije zaostaje svjetlosnim godinama iza premijer lige. Ako je premijer liga ovako losa mos misliti kakva je federalna. Ja sam pogledao 5-6 utakmica i vjeruj nigdje futbala nisam vidjeo.
zamisli onda druge lige :lol: :lol:

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 29 nov 2012, 12:32

ni ja nisam siguran ali predpostavljam po sistemu da im u PL nikako neigraju igraci koji su izborili istu! to ti je taj sindrom ko evo usli smo sad u PL hajmo se pojacat! doveli ljudi citavu novu prvu postavu, na papiru bolji nego kad su izborili mjesto u PL ali u igri 1000 puta losiji jer niko od igraca nikad nije igrao zajedno! jednostavno nemaju nikakav kostur ekipe jer su sve novi igraci i onda je tesko ista napravit! sigurno bi se bolje predstavili u najboljem drustvu da su ostavili kostur iz federalne i samo doveli 2-3-4 ciljana pojacanja a ne citavu novu jedanestorku!

Brcko87
Kontakt:

Post Postao/la Brcko87 » 29 nov 2012, 12:53

mikki21 je napisao/la:
ni ja nisam siguran ali predpostavljam po sistemu da im u PL nikako neigraju igraci koji su izborili istu! to ti je taj sindrom ko evo usli smo sad u PL hajmo se pojacat! doveli ljudi citavu novu prvu postavu, na papiru bolji nego kad su izborili mjesto u PL ali u igri 1000 puta losiji jer niko od igraca nikad nije igrao zajedno! jednostavno nemaju nikakav kostur ekipe jer su sve novi igraci i onda je tesko ista napravit! sigurno bi se bolje predstavili u najboljem drustvu da su ostavili kostur iz federalne i samo doveli 2-3-4 ciljana pojacanja a ne citavu novu jedanestorku!
Upravo ovako kako je objasnio..doveli čitavu novu ekipu..momci se nisu uklopili..nisu bili fizički spremni..kad su naredali loši rezultata, sporazumno se razišli igrači i upravA tako da u drugom dijelu polusezone igrali većinom juniori..a za ovaj prije post da je 1federalna puno lošija od PL to nije tačno..Gradinu je to razmišljanje i zeznulo..pa doveli sve nove igrače..da su ostali igrači iz federalne lige lagano bi zauzimali sredinu tabele..
OFK Gradina Srebrenik

Viper
Kontakt:

Post Postao/la Viper » 29 nov 2012, 17:56

DISCIPLINSKA KOMISIJA U PRVOM DIJELU IZREKLA JE UKUPNO 178.500 KM KAZNI KLUBOVIMA PREMIJER LIGE:
FK Željezničar 40,000
FK Sarajevo 40,000
FK Borac 26,500
HŠK Zrinjski 16,500
FK Rudar 11,500
FK Radnik 9,000
NK Čelik 8,500
FK Velež 8,500
NK GOŠK 8,000
NK Široki Brijeg 3,500
FK Slavija 3,000
NK Zvijezda 2,000
FK Leotar 1,500
FK Olimpic -
NK Travnik -
FK Gradina -
SAMO ČELIK !

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 29 nov 2012, 17:58

nešto mi se to i ne podudara sa statistikom od @ AnelZ:
Željezničar 4000+5000+1500+0+8000 (2 utakmice)+0+0+3000+0+1000+1500+7000+1500+0+5000 =43500
(clan strucnog staba/uprave 3500 u petom kolu; 0+1500 u 1/8 kup; 1000+0 u ¼ kup)
Sarajevo 3500+0+1500+3000+1500+3000+1500+7000+5000+1000+0+8000+0+2000+2000 =40000
(0+1000 u 1/8 kup)
Borac 0+0+2000+3000+0+0+1000+0+1000+1500+6000+0+2000+3000+10000 =30000
(clan strucnog staba/uprave +500 u drugom kolu)
Zrinjski 0+1500+0+3000+1500+1500+0+1000+0+1500+1500+0+0+0+3000 =16500
(1000+1000 u 1/8 kup)
Rudar 5000+1500+0+0+0+0+3500+0+0+0+0+0+0+0+2000 =12000
Radnik 0+0+0+1000+0+4000+0+1000+0+0+3000+0+0+0+1000 =10000
Čelik 0+0+0+0+4000+0+0+1000+0+0+0+0+0+0+1500 =8500
(0+2000 u ¼ kup)
Velež 4500+0+0+0+0+0+2000+0+2000+0+0+0+0+0+0 =8500
GOŠK 0+0+0+6000+0+0+0+0+0+0+0+0+0+2000+0 =8000
(clan strucnog staba/uprave 4 mjeseca suspenzije u drugom kolu)
Gradina 0+4000+0+0+0+0+0+0+0+0+0+0+0+0 =5000
(clan strucnog staba/uprave +1000 u 2. kolu)
Široki 0+0+0+0+0+0+2500+0+1000+0+0+0+0+0+0 =3500
Slavija 0+0+0+0+3000+0+0+0+0+0+0+0+0+0+0 =3300
(clan strucnog staba/uprave +300 u trinaestom kolu)
Zvijezda 0+0+1000+0+0+0+0+0+0+0+0+0+1000+0+0 =3000
(clan strucnog staba/uprave +1000 u trinaestom kolu)
Leotar 0+0+0+0+0+0+1500+0+0+0+0+0+0+0+0 =2000
(clan strucnog staba/uprave 500 u sedmom kolu)
Sudije i delegati 0+0+0+1100+0+0+0+5500+0+0+0+0+0+0 =6600
Ukupno = 200400 KM
doduše, u ovoj statistici se spominju i kazne za članove Uprava i stručnih štabova klubova...
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []