Pomislio bih da je prvoaprilska šala da nisam već negdje čitao prije par dana, da će doći u BiH.Zna se ko je dao najviše igrača i legendi sa ovoga prostora.Da mi je sad kakav ugovor sa njima potpisati, da nam za ovu mladju raju jedan dobar teren urade, možda sa umjetnom travom.Za koju godinu bi bilo par novih Džeka sigurno.senoRA je napisao/la:Piše: A. Beganović
Četvrtak, 01.04.10. 20:18.
Skautska služba Arsenala važi za jednu od najboljih u Evropi i brojni su igrači koji su otkriveni od strane iste dok su bili još nepoznati, da bi kasnije postali veliki fudbaleri, a od sutra će možda i najvažniji ljudi Topnika boraviti u Bosni i Hercegovini.
Naime, delegacija Arsenala koju čine četiri skauta večeras će avionom doputovati u Split, a od sutra će boraviti u Mostaru.
Skauti Arsenala pogledat će dvije utakmice mostarskog Veleža. Prvu već u subotu kada Rođeni gostuju kod Čelika, te duel 22. kola Velež - Široki Brijeg.
U međuvremenu će posjetiti i treninge Veleža, gdje će posmatrati nekoliko mladih igrača. Da li će nekog zapisati u svoj notes ostaje nam da vidimo, no bilo kako bilo, dolazak skauta jednog od najboljih evropskih klubova u Bosnu i Hercegovinu, odnosno u Mostar veliko je priznanje za naš fudbal, ali i za Rođene.
[youtube][/youtube]
RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
Po ovom postu svaki igrac Veleza je najbolji igrac lige .....vfc1922 je napisao/la:Upravo tako. Gledam i druge ekipe, uvijek kad mogu neku tekmu pogledat, svratim i miknem. I sigurno tvrdim da i pored saveza i ovih igrica, Velež mora biti među prva tri. Evo da malo smaram, ali neka me neko negira ako nije ovako:
Hadžija -perfektan. Bolji u ligi od njega nema, možda samo na istom nivou, nikako bolji.
Dva beka - Knežević, Kajtaz: Knežević igra kao pitbul, odličan, Kajta več odavno najbolji bek lige samo kad hoće
Stoperi: Zaim - I da ne zna igrat, 20 godina igra na istoj poziciji i na istom terenu, sve u malom prstu
Škaljič - Daleko, daleko najbolji stoper Premier lige
Vez: Majkić - za mene najbolji igrač Veleža, a može pričati svak šta hoće
Osmanagič - proglašen za igrača lige, komentar suvišan
Bokovi: Čola - nepotreban komentar, drugi nam uvijek škripi. ali tako nam i treba kad smo otjerali Šečića, strašnog bočnog zbog primitivnih razloga, grešaka protiv komšija. Mali je probijao 90 minuta stranu i igrao od crte do crte kako mi kažemo.
Napad: Džafič - najbolji strijelac Premier lige trenutno
Trener: Ibraka - proglašen od sportsport.ba( kojeg smatram za jedinog trenutno kompetentnog sudiju za ove stvari)
za trenera godine.
Namjerno ne spominjem Velagića, jer njemu nikad dok sam živ neću uputiti nijednu primjedbu, makar šepao po terenu. Znam da daje 100% od sebe i tako čitav život.
Nego buraz, neka zasuču rukave i neka napune tribine, i eto ti i sponzora i svega. Sramota je da smo imali tri puta bolju posjetu kad smo igrali u drugoj ligi. Sad neču više da spamam, ali golemo se stvari događaju pored nas, a mi šutimo. U ova teška vremena dobijali su koliko su mogli, mnogo njihovih bliskih ljudi( žene, sestre..) su dobili posao na ime Veleža, to niko neće spomenuti. Neki su se žalili da im je za godinu dana Velež dužan i po 50hiljada KM. Znaći ako im je minimalno toliko isplatio za godinu, to je dobra para za njihov proizvod. A njihov proizvod buraz su samo 3 poštena boda sa gostovanja zadnjih mnogo mnogo godina. A kao što sam kažeš, njihov proizvod koji smo i ti, i ja gledali protiv, Olimpika je proizvod koji niko nigdje neće i ne treba plaćati. Ne zavaravam se pobjedom protiv Sarajeva. To su bila 3 sretna boda, protiv ekipe čiji je trener podnio ostavku. To su činjenice. Ovo protiv Leotara je več nešto drugo. Kad zabijemo šest golova i Ibraković kaže da opet nije zadovoljan realizacijom. Jer zna da možemo više. Bravo Ibraka, to je pravi put i prava igra.
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili.
-
BICE GUSTO
- Kontakt:
Pa i jeste,ali samo na domacem terenu.Sta nam fali ?mak_033 je napisao/la:Po ovom postu svaki igrac Veleza je najbolji igrac lige .....vfc1922 je napisao/la:Upravo tako. Gledam i druge ekipe, uvijek kad mogu neku tekmu pogledat, svratim i miknem. I sigurno tvrdim da i pored saveza i ovih igrica, Velež mora biti među prva tri. Evo da malo smaram, ali neka me neko negira ako nije ovako:
Hadžija -perfektan. Bolji u ligi od njega nema, možda samo na istom nivou, nikako bolji.
Dva beka - Knežević, Kajtaz: Knežević igra kao pitbul, odličan, Kajta več odavno najbolji bek lige samo kad hoće
Stoperi: Zaim - I da ne zna igrat, 20 godina igra na istoj poziciji i na istom terenu, sve u malom prstu
Bokovi: Čola - nepotreban komentar, drugi nam uvijek škripi. ali tako nam i treba kad smo otjerali Šečića, strašnog bočnog zbog primitivnih razloga, grešaka protiv komšija. Mali je probijao 90 minuta stranu i igrao od crte do crte kako mi kažemo.
Trener: Ibraka - proglašen od sportsport.ba( kojeg smatram za jedinog trenutno kompetentnog sudiju za ove stvari)
za trenera godine.
Namjerno ne spominjem Velagića, jer njemu nikad dok sam živ neću uputiti nijednu primjedbu, makar šepao po terenu. Znam da daje 100% od sebe i tako čitav život.
Nego buraz, neka zasuču rukave i neka napune tribine, i eto ti i sponzora i svega. Sramota je da smo imali tri puta bolju posjetu kad smo igrali u drugoj ligi. Sad neču više da spamam, ali golemo se stvari događaju pored nas, a mi šutimo. U ova teška vremena dobijali su koliko su mogli, mnogo njihovih bliskih ljudi( žene, sestre..) su dobili posao na ime Veleža, to niko neće spomenuti. Neki su se žalili da im je za godinu dana Velež dužan i po 50hiljada KM. Znaći ako im je minimalno toliko isplatio za godinu, to je dobra para za njihov proizvod. A njihov proizvod buraz su samo 3 poštena boda sa gostovanja zadnjih mnogo mnogo godina. A kao što sam kažeš, njihov proizvod koji smo i ti, i ja gledali protiv, Olimpika je proizvod koji niko nigdje neće i ne treba plaćati. Ne zavaravam se pobjedom protiv Sarajeva. To su bila 3 sretna boda, protiv ekipe čiji je trener podnio ostavku. To su činjenice. Ovo protiv Leotara je več nešto drugo. Kad zabijemo šest golova i Ibraković kaže da opet nije zadovoljan realizacijom. Jer zna da možemo više. Bravo Ibraka, to je pravi put i prava igra.
RODJEN U MOSTARU U NAJLJEPSE DOBA,MOSTAR U SRCU VELEZ DO GROBA !
necu sad reci da je svaki najbolji, ali imamo stvarno par igraca kojih se ne bi postidjele ni mnogo jace lige od ove hebene nase, sto ne bih rekao za ostale klubove... a dokaz da u velezu ima potencijala je i ova najnovija da ce skauti arsenala pratit velez sljedece dvije utakmice protiv celika i sirokog, eto prilike da se uzme bar bod u zenici hahmak_033 je napisao/la:Po ovom postu svaki igrac Veleza je najbolji igrac lige .....vfc1922 je napisao/la:Upravo tako. Gledam i druge ekipe, uvijek kad mogu neku tekmu pogledat, svratim i miknem. I sigurno tvrdim da i pored saveza i ovih igrica, Velež mora biti među prva tri. Evo da malo smaram, ali neka me neko negira ako nije ovako:
za trenera godine.
Prije će biti da je Boro Primorac poslao nekoga, na svoju ruku što ja svakako podržavam i svi bivši bh igrači bi trebali tako raditi.Zar stvarno misliš da ti skauti neće pogledati utakmicu pod BB ako će već biti tu 7 dana??
U svakom slucaju zelim vam Evropu i pobjedu protiv smogovca. Draze mi je vas vidjeti u Evropi neko pitare. Nece vam biti lako jer morate uzeti dvije utakmice u gostima (racunajuci da cemo vam podijeliti batine kad vam dodemo).
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili.
-
burek pita
- Kontakt:
i ja vam zelim evropu i da pobjedite do kraja sve domace utakmice! 
- velez_mostar
- Kontakt:
Podrazumjeva se da cemo izboriti Europu ,samo...ne znam gdje cemo igrat' ,na kojem stadionu!?
-
burek pita
- Kontakt:
ma odustat cemo svi od evrope ko 99.god ako vas ne puste pod b.b. da igrate i onda nas opet nema nigdje par sezona...prijavite pecaru ko i borac,radite nesto brzo ce evropavelez_mostar je napisao/la:Podrazumjeva se da cemo izboriti Europu ,samo...ne znam gdje cemo igrat' ,na kojem stadionu!?
- velez_mostar
- Kontakt:
Licno mislim da ne mozemo igrati pod BB ,prije cemo putovati u Zenicu ,nego tu igrati ,jer bi pri odigravanju utakmice trebalo vise policajaca nego navijaca ,ne znam koliko si upoznat ,ali je specificna situacija kod nas.burek pita je napisao/la:ma odustat cemo svi od evrope ko 99.god ako vas ne puste pod b.b. da igrate i onda nas opet nema nigdje par sezona...prijavite pecaru ko i borac,radite nesto brzo ce evropavelez_mostar je napisao/la:Podrazumjeva se da cemo izboriti Europu ,samo...ne znam gdje cemo igrat' ,na kojem stadionu!?
Naime ,novi vlasnici stadiona ,i novi navijaci na prostoru Mostara ,imaju veliki problem sa imenom Velez ,sa svim sto ono nosi ,tako da bi se samo problemi stvarali ,bolje se distancirati ,i traziti sredstva za novi stadion ,a tako ce ti i biti.
- Crveni_1922
velez_mostar je napisao/la:Licno mislim da ne mozemo igrati pod BB ,prije cemo putovati u Zenicu ,nego tu igrati ,jer bi pri odigravanju utakmice trebalo vise policajaca nego navijaca ,ne znam koliko si upoznat ,ali je specificna situacija kod nas.burek pita je napisao/la:ma odustat cemo svi od evrope ko 99.god ako vas ne puste pod b.b. da igrate i onda nas opet nema nigdje par sezona...prijavite pecaru ko i borac,radite nesto brzo ce evropavelez_mostar je napisao/la:Podrazumjeva se da cemo izboriti Europu ,samo...ne znam gdje cemo igrat' ,na kojem stadionu!?
Naime ,novi vlasnici stadiona ,i novi navijaci na prostoru Mostara ,imaju veliki problem sa imenom Velez ,sa svim sto ono nosi ,tako da bi se samo problemi stvarali ,bolje se distancirati ,i traziti sredstva za novi stadion ,a tako ce ti i biti.
Ma igracemo u Zenici svakako Celik nece u Evropu
I KRV SVOJU ZA CRVENU BOJU!!!
@marin
Iskreno se nadam da ce svratiti i pod BB, i isto tako bi volio da i tamo nadju nesto za sebe. Sunjic sigurno vrijedi vise od Premier lige. Zao mi je sto Susica jos vise ne forsirate, ali nadam se da ce sad u novonastaloj situaciji Jovic imati snage da gura igrace koje zeli, a ne koji su mu nametnuti. Zato i cijenim Ibrakovica, koji je i pod prijetnjama( i fizickim i ostalim,sto je poznato), ostao dosljedan i ostao "sef" u svojoj kuci, i bira igrace koje zeli, a ne koje mu nametnu. Oba trenera su extra i treba ih zadrzati, jer i jedan i drugi zele "dugorocno dobro" nasim klubovima. I ovi skauti ce morati cesce dolaziti u Mostar, a to je u stvari ono, sto mi svi zelimo. bez obzira na koji ce stadion doci.
@mak 33
Jok, eto nisu nam igraci najbolji
Napominjem da jedan Bajic, koji igra sad kod nekoga stopera i to radi za te neke, vrlo dobro, nije imao mjesta u Rodjenim, te je dobio slobodne papire. Uz podrsku saveza i ostalog, da smo umjesto vas, vec bi rezervisali apartmane za izvlacenje LP-a.
Iskreno se nadam da ce svratiti i pod BB, i isto tako bi volio da i tamo nadju nesto za sebe. Sunjic sigurno vrijedi vise od Premier lige. Zao mi je sto Susica jos vise ne forsirate, ali nadam se da ce sad u novonastaloj situaciji Jovic imati snage da gura igrace koje zeli, a ne koji su mu nametnuti. Zato i cijenim Ibrakovica, koji je i pod prijetnjama( i fizickim i ostalim,sto je poznato), ostao dosljedan i ostao "sef" u svojoj kuci, i bira igrace koje zeli, a ne koje mu nametnu. Oba trenera su extra i treba ih zadrzati, jer i jedan i drugi zele "dugorocno dobro" nasim klubovima. I ovi skauti ce morati cesce dolaziti u Mostar, a to je u stvari ono, sto mi svi zelimo. bez obzira na koji ce stadion doci.
@mak 33
Jok, eto nisu nam igraci najbolji
- Morecambe
- Kontakt:
Danas očekujem borbenost i veći angažman Veleža u Zenici.
Ako se bude tako i pristupilo mozda se i bod(ovi) uzmu.Svima je jasno da je domacinu samo pobjeda ostvarenje cilja ali nadam se da ce naši igrači odigrati ovu tekmu za raju i uzeti X
Ako se bude tako i pristupilo mozda se i bod(ovi) uzmu.Svima je jasno da je domacinu samo pobjeda ostvarenje cilja ali nadam se da ce naši igrači odigrati ovu tekmu za raju i uzeti X
PS: nikada,ali baš nikada ne igraj protiv ekipe druge Engleske lige - ekipe Morećambe,jer samo Morećambe može od 1-3 do 4-3 za 3 minute oooooo Morećambe :)
- Emir_ZENICA
- Kontakt:
nije se moglo nista drugo ni ocekivati,nazalostEmir_ZENICA je napisao/la:Momci izgubili ste,jbg
"If you can't support us when we lose, don't support us when we win."
VFC & MUFC
VFC & MUFC
- Emir_ZENICA
- Kontakt:
Hvala na cestitkamaammarc je napisao/la: nije se moglo nista drugo ni ocekivati,nazalost...vama cestitke
A C A B !
-
Phill Jackson
- Kontakt:
jestel ono kod kuce igrali,,ono je nenormalno kolko vam je sudija pomago,,ovi vasi mesari su trebali jos 3,4 zuta dobit al kakvi,sve im je sudija progledo kroz prste,,al onaj ker iskusni kajtaz pred pomocnim sudijom syebo zahirovica i ni faul nismo dobili,a kamo li zuti,mogo mu je nogu slomit 
http://liverpool.bosnianforum.com/
It's Always Sunny in Philadelphia
aj ne lazi,penal ste bezveze dobiliPhill Jackson je napisao/la:jestel ono kod kuce igrali,,ono je nenormalno kolko vam je sudija pomago,,ovi vasi mesari su trebali jos 3,4 zuta dobit al kakvi,sve im je sudija progledo kroz prste,,al onaj ker iskusni kajtaz pred pomocnim sudijom syebo zahirovica i ni faul nismo dobili,a kamo li zuti,mogo mu je nogu slomit
ČELIK je dio života mog ČELIK ti si šampion
"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!
"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!
-
Phill Jackson
- Kontakt:
dobro,ja eto lazem,,imali ste srece sto vam u 10 minuti nije hadjdjulbica iskljucio,,prvo poluvrijeme je komotno moglo zavrsit 4-0 za nas,,a za one vase mesare nemam rijeci,,onako ni travnik ne udaramarsovac je napisao/la:aj ne lazi,penal ste bezveze dobiliPhill Jackson je napisao/la:jestel ono kod kuce igrali,,ono je nenormalno kolko vam je sudija pomago,,ovi vasi mesari su trebali jos 3,4 zuta dobit al kakvi,sve im je sudija progledo kroz prste,,al onaj ker iskusni kajtaz pred pomocnim sudijom syebo zahirovica i ni faul nismo dobili,a kamo li zuti,mogo mu je nogu slomit
![]()
![]()
http://liverpool.bosnianforum.com/
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.