KK Bosna
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz
Re: KK Bosna
evo ista Slobodnih igraca iz NLB lige koje bi mogli pokusat dovesti u Bosnu...:
Vladan Vukosavljevic
Nebojsa Joksimovic
Vedran Princ
Nicholas Jacobson
Alvin Snow
Shields
Eddie Shannon
Charron Fisher
Jovo Stanojevic
Rok Stipcevic
Julius Johnson
Bar jednog ili dvojicu od ovih ovde pokusati dovesti.......
Vladan Vukosavljevic
Nebojsa Joksimovic
Vedran Princ
Nicholas Jacobson
Alvin Snow
Shields
Eddie Shannon
Charron Fisher
Jovo Stanojevic
Rok Stipcevic
Julius Johnson
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing
sve je to ok ali gdje nadje stipcevica i johnsona, nema sanse da oni dodju u bosnu bolje bi bilo da dodju onda bi se i siroki morao pojacati ali sanse za to su 0,01...Melo15 je napisao/la:evo ista Slobodnih igraca iz NLB lige koje bi mogli pokusat dovesti u Bosnu...:
Vladan Vukosavljevic
Nebojsa Joksimovic
Vedran Princ
Nicholas Jacobson
Alvin Snow
Shields
Eddie Shannon
Charron Fisher
Jovo Stanojevic
Rok Stipcevic
Julius Johnson
treniranje od ranih godina ---- $, placanje trenerima ----$, puno puno polomljenih reketa u 3 finala ---- $, OSVOJEN WIMBLEDON "NEPROCIJENIVO" ,,, GORAN IVANISEVIC
nermine jel 100% nlb timovi igraju i ligu 14 sljedece sezone ??? ako igraju to bi bilo super 

tako je bukva najavio, a i ja cuo, ali sam uzeo sa rezervom jer bukvina cesto nepije vodeInstitut je napisao/la:nermine jel 100% nlb timovi igraju i ligu 14 sljedece sezone ??? ako igraju to bi bilo super
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
ja sam stavio na ovaj spisak samo najbolje(ili medju najboljim) igrace ....a naso sam ih u Zadrušb_pecara je napisao/la:sve je to ok ali gdje nadje stipcevica i johnsona, nema sanse da oni dodju u bosnu bolje bi bilo da dodju onda bi se i siroki morao pojacati ali sanse za to su 0,01...Melo15 je napisao/la:evo ista Slobodnih igraca iz NLB lige koje bi mogli pokusat dovesti u Bosnu...:
Vladan Vukosavljevic
Nebojsa Joksimovic
Vedran Princ
Nicholas Jacobson
Alvin Snow
Shields
Eddie Shannon
Charron Fisher
Jovo Stanojevic
Rok Stipcevic
Julius Johnson

mada tu imaju jos i Bader...Begic....ali njih nisam stavljao jer nisu kvalitet ovih gore

>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing
sehi svaka cast na odigranom play offu. on nas je vratio protiv slobode, sad je jedini pruzao kakav takav otpor sirokom. drago mi je da sam imao priliku da gledam kako sazrijeva od juniora do igraca kakav je danas. da ostali imaju njegov pristup utakmicama, razbijali bi sve po 20 razlike.
titulu smo izgubili najvise zbog ovcine. lik stoji na trici, grgat se ne umara u odbrani tako da moze bez problema zavaliti 25 poena. sam ovcina nije kriv, jer je svako ko prati kosarku znao kakav je tip igraca i da ce kampovati na trici.
mozemo srati protiv sudija ali je siroki bio motiviraniji od bosne i zato su dobili titulu. ne vrijedi sad plakati nego se okrenuti narednoj sezoni. nadam se da ce vv dovesti igrace koji se uklapaju u njegovu filozofiju umjesto da radi sa igracima koji su dovedeni prije njega.
bukva je rekao da ce bosna igrati ligu 13 (14?) ali siroki nije obavezan tako da je pitanje hoce li igrati oni. ja licno sumnjam jer ce onda morati placati kvalitetne igrace cijelu sezonu, umjesto samo mjesec dana.
titulu smo izgubili najvise zbog ovcine. lik stoji na trici, grgat se ne umara u odbrani tako da moze bez problema zavaliti 25 poena. sam ovcina nije kriv, jer je svako ko prati kosarku znao kakav je tip igraca i da ce kampovati na trici.
mozemo srati protiv sudija ali je siroki bio motiviraniji od bosne i zato su dobili titulu. ne vrijedi sad plakati nego se okrenuti narednoj sezoni. nadam se da ce vv dovesti igrace koji se uklapaju u njegovu filozofiju umjesto da radi sa igracima koji su dovedeni prije njega.
bukva je rekao da ce bosna igrati ligu 13 (14?) ali siroki nije obavezan tako da je pitanje hoce li igrati oni. ja licno sumnjam jer ce onda morati placati kvalitetne igrace cijelu sezonu, umjesto samo mjesec dana.
Kako smo shvatili ovu ligu 8 dobro smo i prošli.Dok su se Igoeka i pogotovo Široki pred ligu 8 pojačavali i pravili ekipu na osnovu Bosninog roster-a(Široki to radi već godinama)mi smo nijemo posmatrali i neopravdano vjerovali da ovaj sastav može uzeti titulu.Slažem se da su finansije problem ali se moralo naći neko rješenje za barem jedno igračko osvježenje pred ligu 8.Nego treba se zahvaliti i Slobodi jer da nije bilo one njihove pobjede u Aleksandrovcu na kraju lige 8 ne bi bili prvi već drugi i polufinale sa Širokim i puno teži put do NLB....vidjeli smo u finalu koliko su nezgodan protivnik.Da ne bi bilo zabune ja Široki ne volim ali ih cijenim i respektujem jer su više puta dokazali da su naš najveći naš rival.Imali smo tanku klupu i pored dovođenja adekvatnih zamjena za Đorđevića i Ikonića takođe treba poraditi na dovođenju back up play-a(Pašalić posudba ili out) i centra(Ovčina out ,Suljagić posudba na sezonu)da se nadopunjuje sa Zimićem.
Kakvi su to ljudski i igrački karakteri(čast izuzecima)kada im titula prvaka jedne države nije dovoljan motivirajući faktor da ostave srce na terenu.I u pravu su navijači Širokog kada su tvrdili da će veći motiv,veće srce i požrtvovanost odlučiti utakmicu.Oni su to imali, mi nažalost ne.Na VV je takođe jedan dio odgovornosti što se tiče motivirajućeg faktora.
Kakvi su to ljudski i igrački karakteri(čast izuzecima)kada im titula prvaka jedne države nije dovoljan motivirajući faktor da ostave srce na terenu.I u pravu su navijači Širokog kada su tvrdili da će veći motiv,veće srce i požrtvovanost odlučiti utakmicu.Oni su to imali, mi nažalost ne.Na VV je takođe jedan dio odgovornosti što se tiče motivirajućeg faktora.
Siroki je definitivno bio puno spremniji i fokusiraniji na titulu nego bosna. time i sasvim zasluzeno pobjedio.yoda je napisao/la:sehi svaka cast na odigranom play offu. on nas je vratio protiv slobode, sad je jedini pruzao kakav takav otpor sirokom. drago mi je da sam imao priliku da gledam kako sazrijeva od juniora do igraca kakav je danas. da ostali imaju njegov pristup utakmicama, razbijali bi sve po 20 razlike.
ne bih se slozio da je ovcina najveci krivac, ali definitivno za osvajanje titule je potreban jedan dominantan centar, kojeg bosna nije imala. ne smije igra zavisiti od suterskog raspolozenja ekipe, pogotovo kad se igra na 2 dobivene utakmice. siroki je skoncentrisao svoju odbranu na sutere i nije imao nikakve potrebe da udvaje bosnine centre. zaustavili su bosnine kontre i to je to.
bosna je definitivno ispuhala, bez volje i zara koji su je krasili tokom sezone.
ali definitivno, pasalica se treba rijesiti, suljagica na posudbu itd.
ako dodje jovanovic, bas me interesuje kako ce bosna igrati. nema sumnje da je momak fantastican igrac, ali je cinjenica da samo on igra a ostatak ekipe ga mora pratiti i nadati se da ce vidjeti loptu. ne vjerujem da ce mu VV dati toliko slobode u igri.
kada sam ja govorio da nam je zimic vazan neki su se sprdali, a ja odgovorno tvrdim da je on igrao grgat minimalno nebi onoliko koseva dao i samim tim bi imali vise sanse za pobjedudeniso je napisao/la:Kako smo shvatili ovu ligu 8 dobro smo i prošli.Dok su se Igoeka i pogotovo Široki pred ligu 8 pojačavali i pravili ekipu na osnovu Bosninog roster-a(Široki to radi već godinama)mi smo nijemo posmatrali i neopravdano vjerovali da ovaj sastav može uzeti titulu.Slažem se da su finansije problem ali se moralo naći neko rješenje za barem jedno igračko osvježenje pred ligu 8.Nego treba se zahvaliti i Slobodi jer da nije bilo one njihove pobjede u Aleksandrovcu na kraju lige 8 ne bi bili prvi već drugi i polufinale sa Širokim i puno teži put do NLB....vidjeli smo u finalu koliko su nezgodan protivnik.Da ne bi bilo zabune ja Široki ne volim ali ih cijenim i respektujem jer su više puta dokazali da su naš najveći naš rival.Imali smo tanku klupu i pored dovođenja adekvatnih zamjena za Đorđevića i Ikonića takođe treba poraditi na dovođenju back up play-a(Pašalić posudba ili out) i centra(Ovčina out ,Suljagić posudba na sezonu)da se nadopunjuje sa Zimićem.
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
dovoljan primjer ti je tekma u ligi 8..nerminh74 je napisao/la:kada sam ja govorio da nam je zimic vazan neki su se sprdali, a ja odgovorno tvrdim da je on igrao grgat minimalno nebi onoliko koseva dao i samim tim bi imali vise sanse za pobjedudeniso je napisao/la:Kako smo shvatili ovu ligu 8 dobro smo i prošli.Dok su se Igoeka i pogotovo Široki pred ligu 8 pojačavali i pravili ekipu na osnovu Bosninog roster-a(Široki to radi već godinama)mi smo nijemo posmatrali i neopravdano vjerovali da ovaj sastav može uzeti titulu.Slažem se da su finansije problem ali se moralo naći neko rješenje za barem jedno igračko osvježenje pred ligu 8.Nego treba se zahvaliti i Slobodi jer da nije bilo one njihove pobjede u Aleksandrovcu na kraju lige 8 ne bi bili prvi već drugi i polufinale sa Širokim i puno teži put do NLB....vidjeli smo u finalu koliko su nezgodan protivnik.Da ne bi bilo zabune ja Široki ne volim ali ih cijenim i respektujem jer su više puta dokazali da su naš najveći naš rival.Imali smo tanku klupu i pored dovođenja adekvatnih zamjena za Đorđevića i Ikonića takođe treba poraditi na dovođenju back up play-a(Pašalić posudba ili out) i centra(Ovčina out ,Suljagić posudba na sezonu)da se nadopunjuje sa Zimićem.
I feel devotion!!
Na našu žalost ispostavilo se da je neigranje Zimića bio veliki hendikep pogotovo u odbrani na Grgatu.
@deniso i joda,
Ne bih rekao da nije bilo motivacije, cak i da teoretski pojedinci ne zele tu titulu, profesionalizam ih tjera da daju sve sto mogu. U pitanju je UMOR koji nas je sustigao vec u polufinalu, ali smo ipak prosli. Problem je u kupovini igraca pred kraj prvenstva, dok smo mi imali igrace koji su BiH donijeli 2 mjesta i izmorili se protiv Zvezde, FMP-a i ostalih. Bez obzira na imena na papiru ipak je ovaj tim 2 puta uzeo jedan FMP a da zijani glatko od Sirokog. Oni su bili odmorniji jer su iskoristili zakonsko pravo da kupuju igrace na kraju. Lukavi kao i uvijek. Medjutim nema kuke, zijanili smo i treba ici dalje.
Takodje nisam da se dovode Amerikanci, kad ce W od nasih mladih za 2 godine napraviti igracine u seniorskoj konkurenciji. Ali par pojacanja bi trebalo dovesti za normalnu lovu, da se kombinuje mladost i iskustvo. Generalno nadam se da je doslo opet vrijeme da se tesko ulazi u Bosnu a jos teze odlazi. Super je sto W moze slagati tim od pocetka a ne nasljediti ekipu.
Ne bih rekao da nije bilo motivacije, cak i da teoretski pojedinci ne zele tu titulu, profesionalizam ih tjera da daju sve sto mogu. U pitanju je UMOR koji nas je sustigao vec u polufinalu, ali smo ipak prosli. Problem je u kupovini igraca pred kraj prvenstva, dok smo mi imali igrace koji su BiH donijeli 2 mjesta i izmorili se protiv Zvezde, FMP-a i ostalih. Bez obzira na imena na papiru ipak je ovaj tim 2 puta uzeo jedan FMP a da zijani glatko od Sirokog. Oni su bili odmorniji jer su iskoristili zakonsko pravo da kupuju igrace na kraju. Lukavi kao i uvijek. Medjutim nema kuke, zijanili smo i treba ici dalje.
Takodje nisam da se dovode Amerikanci, kad ce W od nasih mladih za 2 godine napraviti igracine u seniorskoj konkurenciji. Ali par pojacanja bi trebalo dovesti za normalnu lovu, da se kombinuje mladost i iskustvo. Generalno nadam se da je doslo opet vrijeme da se tesko ulazi u Bosnu a jos teze odlazi. Super je sto W moze slagati tim od pocetka a ne nasljediti ekipu.
Nisam mogao ranije nista pisati jer se pokusavam smiriti nakon sinocnje tekme. Istina prognozirao sam neuspjeh jer smo titulu izgubili u Skenderiji na prvoj utakmici. Medjutim ono sto su nam sinoc sudije tako hinjski, perfidno i "profesionalno" uradile je za golog otoka. Bosna je imala Siroki u prvom poluvremenu i to je bar svima jasno ali Pero, taj cuveni Pero ne bi bio Pero kad ne bi radio to sto radi. Sad razumijem sve psovke koje mu ljudi upucuju sa tribina Skenderije a da utakmice nije ni pocela. Jadno je to i vise nego jadno gledati putem TV ekrana a mogu
misliti uzivo. Znaju sudije koga da izbace i koga treba pokriti licnim greskama da bi dali Grgatu prostor. Toliko nesviranih koraka, 3sec, i raznoraznih tehnickih da bi se mogla sudijama krivicna prijava napraviti.
3/4 i izlazak Ivanovica zbog 4 licne (ej 3/4
), ulazak Hajrica je kljucni trenutak kada siroki pravi preokret.
Zbog ovakvih situacija kada se protiv sudija nista ne moze a ni protiv fasizma s tribina najradikalnije podrzavam sve metode protiv sirokog u Sarajevu. To je jad i bijeda od kluba i ono kad vam Dino Konakovic dodje medju vas pa vas provocira je najmanje sto mozete ocekivati u sljedecim gostovanjima u Sarajevu.
Toliko o toj skupini primitivaca i kokosara a sto se tice kkbosne nadam se ce se ovim ugovorom s VV-om konacno odvojiti od ovih skripa i ostaviti ih daleko u istoriji gdje i pripadaju.
misliti uzivo. Znaju sudije koga da izbace i koga treba pokriti licnim greskama da bi dali Grgatu prostor. Toliko nesviranih koraka, 3sec, i raznoraznih tehnickih da bi se mogla sudijama krivicna prijava napraviti.
3/4 i izlazak Ivanovica zbog 4 licne (ej 3/4

Zbog ovakvih situacija kada se protiv sudija nista ne moze a ni protiv fasizma s tribina najradikalnije podrzavam sve metode protiv sirokog u Sarajevu. To je jad i bijeda od kluba i ono kad vam Dino Konakovic dodje medju vas pa vas provocira je najmanje sto mozete ocekivati u sljedecim gostovanjima u Sarajevu.
Toliko o toj skupini primitivaca i kokosara a sto se tice kkbosne nadam se ce se ovim ugovorom s VV-om konacno odvojiti od ovih skripa i ostaviti ih daleko u istoriji gdje i pripadaju.
It's not about the shoes, it's about what you do in them!
-
- Kontakt:
znači bilo je uzimanja apaurinamahalac je napisao/la:Nisam mogao ranije nista pisati jer se pokusavam smiriti nakon sinocnje tekme. Istina prognozirao sam neuspjeh jer smo titulu izgubili u Skenderiji na prvoj utakmici. Medjutim ono sto su nam sinoc sudije tako hinjski, perfidno i "profesionalno" uradile je za golog otoka. Bosna je imala Siroki u prvom poluvremenu i to je bar svima jasno ali Pero, taj cuveni Pero ne bi bio Pero kad ne bi radio to sto radi. Sad razumijem sve psovke koje mu ljudi upucuju sa tribina Skenderije a da utakmice nije ni pocela. Jadno je to i vise nego jadno gledati putem TV ekrana a mogu
3/4 i izlazak Ivanovica zbog 4 licne (ej 3/4), ulazak Hajrica je kljucni trenutak kada siroki pravi preokret.

Nisam ti ja sugovornik pecinaru eto ti tamo ipse pa se s njim tipkaj, a mozete i gangu koju zapjevati.
It's not about the shoes, it's about what you do in them!
-
- Kontakt:
Re:KK BOSNA
Novi sam na forumu.Po imenu možete prepostaviti odakle sam.Pratim košarku kao sport i zabavu a ne kao korištenje u dnevno političke svrhe.Bio sam sinoć na utakmici i osobno ne volim navijanja koja vrijeđaju bilo koji narod.Ono štojr bilo sinoć biće još mnogo puta i u Sarajevu i Širokom a i u ostelim gradovima(daj bože da griješim).To su manje više klinci želni dokazivanja.Kod mene je sjedio klinac 16-17god i **** ikoniću balijsku mater(DA IZVINITE).On je došao na utakmicu a ne zna ko je koji igrač i takvi su problem.Za Mahalca počisti svoje dvorište pa onda gledaj u tuđe.Ja se u svoje ime izvinjavam Bošnjacina zbog navijanja ali opet tvrdim da to nisu pravi navijači.Pozdrav svim pravim navijačima koji košarku gledaju isključivi kao sport a posebno ipsi :

- el-fighter
- Kontakt:
Ovo jeste bilo slabo izdanje Bosne, ali tek sada se vidjelo koliko nam fali jedan visoki igrač da se može suprostaviti Grgatu.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
nisam mogao vjerovati za Ovcinu da je onako trom ,da< li zna da zakuca ??
Interesantno da je bio reprezentativac... Grgat sa zavrsetkom karijere ga je unistio..
Interesantno da je bio reprezentativac... Grgat sa zavrsetkom karijere ga je unistio..
Siroki je zalsuzeno osvojio prvenstvo,ali moram istaci da su imali svog sudiju Peru Obradovica,pa covjek je davno davno procitan,i javna je tajna da je on na platnom spisku Ante Sutona!!! Grgat je zasluzio bar 3 tehnicke greske,a necu ni spominjati koliko je na njemu dosudjeno faula,nekoliko njih je bilo u najmanju ruku smjesno! Naravno ne zelim umanjiti uspjeh Sirokog,koji bi mozda pobjedio i bez domacinskog sudjenja,ali definitivno se nesto mora poraditi u narednim sezonama,jer nema logike da nam isti sudijski par finale sudi vec 4-5 godina zaredom! Sjetite se samo Petra Obradovica na finalu prosle godine kada je Bejliju u Skenderiji pokazao ni manje ni vise nego iskljucujucu tehnicku gresku nakon duela sa Bockom,a do kraja je ostalo nekih 15 minuta! Tom covjeku su definitivno drage pare,a to su ljudi iz Sirokog i Igokee davno prepoznali!
-Sto se tice atmosfere u dvorani,ustasluk i primitivizam su bili jako izrazeni,i stvarno mi nije jasno sta je u glavama tih ljudi,cuj Ubij Turcina,Ubij baliju i sta ne jos...titula se proslavila uz Tompsonove pjesme,poznatog ustase i fasiste,pa kakve veze to ima sa sportom? Mislim da je u Skenderiji ove sezone navijanje bilo najkorektnije,kako u Nlb ligi tako i u domacem prvenstvu,bez iti jednog nacionalistickog ispada!!!
-Izgubili smo titulu,ali dobili smo Vladu! on je vrijedniji nego 10 titula! Nadam se adekvatnim pojacanjima i vecim ambicijama u narednoj sezoni!
Budi Bosna!
-Sto se tice atmosfere u dvorani,ustasluk i primitivizam su bili jako izrazeni,i stvarno mi nije jasno sta je u glavama tih ljudi,cuj Ubij Turcina,Ubij baliju i sta ne jos...titula se proslavila uz Tompsonove pjesme,poznatog ustase i fasiste,pa kakve veze to ima sa sportom? Mislim da je u Skenderiji ove sezone navijanje bilo najkorektnije,kako u Nlb ligi tako i u domacem prvenstvu,bez iti jednog nacionalistickog ispada!!!
-Izgubili smo titulu,ali dobili smo Vladu! on je vrijedniji nego 10 titula! Nadam se adekvatnim pojacanjima i vecim ambicijama u narednoj sezoni!
Budi Bosna!
Trenutno korisnika/ca: InatSilniBosanski i 7 gostiju.