RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

mrzim_ulizice
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la mrzim_ulizice » 03 apr 2010, 21:51

marsovac je napisao/la:
Phill Jackson je napisao/la:jestel ono kod kuce igrali,,ono je nenormalno kolko vam je sudija pomago,,ovi vasi mesari su trebali jos 3,4 zuta dobit al kakvi,sve im je sudija progledo kroz prste,,al onaj ker iskusni kajtaz pred pomocnim sudijom syebo zahirovica i ni faul nismo dobili,a kamo li zuti,mogo mu je nogu slomit :roll:
aj ne lazi,penal ste bezveze dobili
:shock: :? :roll:
zato smo ga promasili i opet vas pobjedili sta ces sacekaj jos koje kolo i precemo vas na tabeli :D :D

Raz_ba
Kontakt:

Post Postao/la Raz_ba » 03 apr 2010, 21:51

Emir_ZENICA je napisao/la:Momci izgubili ste,jbg ;)
Sreća tvoja, inače bi morao gologuz trčat počasni krug, kako si obećao da ćeš uraditi ako Čelik izgubi. :mrgreen:
A đe da znam?!

Analic
Kontakt:

Post Postao/la Analic » 03 apr 2010, 22:07

mrzim_ulizice je napisao/la:
marsovac je napisao/la:
Phill Jackson je napisao/la:jestel ono kod kuce igrali,,ono je nenormalno kolko vam je sudija pomago,,ovi vasi mesari su trebali jos 3,4 zuta dobit al kakvi,sve im je sudija progledo kroz prste,,al onaj ker iskusni kajtaz pred pomocnim sudijom syebo zahirovica i ni faul nismo dobili,a kamo li zuti,mogo mu je nogu slomit :roll:
aj ne lazi,penal ste bezveze dobili
:shock: :? :roll:
zato smo ga promasili i opet vas pobjedili sta ces sacekaj jos koje kolo i precemo vas na tabeli :D :D
joj kakvih ljudi. Pa vi niste ni vidjeli utakmice.

usput 6 bodova prednosti i utakmica vise kuci do kraja. Umjesto prestizanja Veleza bolje vam je fokusirajte se na opstanak. Jebote iz opstanka u evropu, takav ambijent kod vas. Iz krajnosti u krajnost.

Pozdrav svim neprovokativnim zenicanima i cestitke na pobjedi.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 03 apr 2010, 23:12

ovako realno, smiren i potpuno neutralno govorim..
Celik drasticno ali bas drasticno ostecen od strane sudija..
Ovakvo sudenje Velez kakvo je danas imao nema ni Leotar na Policama.

Pozdrav.Sve najbolje u toku prvenstva.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Lawer_88
Kontakt:

Post Postao/la Lawer_88 » 03 apr 2010, 23:13

Hajde da ne dizemo tenzije. Lijepa fudbalska vecer u Zenici i zasluzena pobjeda Celika. Velez jeste malo bio grub u drugom poluvremenu, al sta ces. Na tribinama sve fer i korektno osim beznacajnih provokacija, ovo ce vam nadam se potvrditi i RED ARMY koji su bili u Zenici. Uglavnom SRETNO u nastacku sezone i jednima i drugima.
#samoČelik

Emir_ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir_ZENICA » 03 apr 2010, 23:21

Raz_ba je napisao/la:
Sreća tvoja, inače bi morao gologuz trčat počasni krug, kako si obećao da ćeš uraditi ako Čelik izgubi. :mrgreen:
Dobro je hahaha .....nebi bilo ljepo trcati gologuz na BP :mrgreen: :mrgreen:
A C A B !

vejza_
Kontakt:

Post Postao/la vejza_ » 04 apr 2010, 12:34

Lawer_88 je napisao/la:Hajde da ne dizemo tenzije. Lijepa fudbalska vecer u Zenici i zasluzena pobjeda Celika. Velez jeste malo bio grub u drugom poluvremenu, al sta ces. Na tribinama sve fer i korektno osim beznacajnih provokacija, ovo ce vam nadam se potvrditi i RED ARMY koji su bili u Zenici. Uglavnom SRETNO u nastacku sezone i jednima i drugima.
jok a što su izvalili tridesetak stoliza na sjeveru stvarno krajlje bezobrazno ako nam niste mogli ništa pjesmom niste morali razvaljivati stadion gamad božija(hamelj od ljudi) :evil: :evil:

vfc1922
Kontakt:

Post Postao/la vfc1922 » 04 apr 2010, 12:47

Molim admina da ovom Vejzi odmah uvali dugorocnu bananu, ja mislim da niko, bar, na ovom forumu, ne želi razgovarati na ovom nivou.
Utakmica ko utakmica, Hadžija nije dobio crveni samo iz jednog razloga, jer to nije bilo potrebno, ali nekima moraš nešto naslikati da bi shvatili. Čelik, onako, solidan, da Čolu Ibraka nije izvadio, ko zna šta bi bilo, jednostavno, nemaju rješenja za brze igrače. Čupanje stolica nepotrebno i primitivno, igrači koji su dobili priliku u ovoj revijalnoj tekmi, dobro se pokazali i dobro je što im je ukazana prilika. U ovim tekmama najbitnije je isprobati nove snage i izači bez kartoniranja i povreda.

vfc1922
Kontakt:

Post Postao/la vfc1922 » 04 apr 2010, 12:55

Lepršava igra Velež, po čemu su „rođeni“ postali prepoznatljivi, slična je onoj koju njeguje Arsenal, pa je, zbog toga u posebnoj žiži interesovanja stručnjaka londonskog tima Abdulah Ibraković. Izvor blizak našem portalu, rekao nam je u telefonskom razgovoru, da Arsenalovi stručnjaci odavno prate način rada Ibrakovića, pa bi ga čak željeli vidjeti i u svom trenerskom pogonu.

„Ibraković ima sve odlike vrhunskog stručnjaka, koje ga, po mnogome, izdižu iznad ostalih beha stručnjaka. Njeguje ofanzivan, brz i napadački fudbal, sa puno kombinatorike,a igračima daje dosta slobode, tako da oni sve više iskazuju svoje kvalitete. Ibraković je, u pravom smislu, fudbalski intelektualac najviše klase i zato je odavno zapeo za oči londonskom klubu“, kaže naš izvor.
Osim Ibrakovića, skauti Arsenala već duže vrijem pomno prate igre kapitena mlade reprezentacije BiH i najboljeg strijelca Premier lige Adina Džafića, kreatora igre „rođenih“ i, po mnogima, najboljeg igrača naše lige Amera Osmanagića i člana kadetske reprezentacije BiH Mirze Ćemalovića, za koga, prema tvrdnjama našeg sagovornika, u Arsenalu misle da bi mogao uzrasti u igrača ekstra klase, a neki ga čak upoređuju i sa slavnim Maradonom.

„Arsenalovi skauti pomno će u svoje bilježnice zapisivati kako Ibraković vodi treninge, kako i koliko se radi na kondicionoj pripremljenosti, o taktici. Uz to, oni će biti prisutni i na dvije prvenstven utakmice, u Zenici protiv Čelika i protiv Širokog Brijega u Mostaru. Biće to prilika da se, na licu mjesta, uvjere da se u Veležu radi po metodama sličnim onim u najvećim evropskim timovima“, kaže naš sagovornik, navodeći da je ovo prilika i za druge Veležove igrače, posebno za Danijela Majkića i Elvira Čolića, da skrenu pažnju na sebe i da se nađu u bilježnicama Arsenalovih skauta.

MNOGE stvari u BiH fudbalu se mogu kupiti novcem ! Za sve ostalo, tu je Velež Mostar. Izvor telefonskog razgovora je desna ruka gospodina Arsena Wengera.

vejza_
Kontakt:

Post Postao/la vejza_ » 04 apr 2010, 13:33

vfc1922 je napisao/la:Molim admina da ovom Vejzi odmah uvali dugorocnu bananu, ja mislim da niko, bar, na ovom forumu, ne želi razgovarati na ovom nivou.
Utakmica ko utakmica, Hadžija nije dobio crveni samo iz jednog razloga, jer to nije bilo potrebno, ali nekima moraš nešto naslikati da bi shvatili. Čelik, onako, solidan, da Čolu Ibraka nije izvadio, ko zna šta bi bilo, jednostavno, nemaju rješenja za brze igrače. Čupanje stolica nepotrebno i primitivno, igrači koji su dobili priliku u ovoj revijalnoj tekmi, dobro se pokazali i dobro je što im je ukazana prilika. U ovim tekmama najbitnije je isprobati nove snage i izači bez kartoniranja i povreda.
oni koji su to uradili jesu hamelj dno dna što to nekome treba da lomi stolice, a nek dobijem ban nije mi bitno ja sam samo reko šta mislim o tim ljudima što su to uradili a ako si se ti pronašo među njima to je drugo i tvoja stvar a nisi objektivan čelik je sinoć bio jači za klasu od vas purić je prolazio kako je htio..

Phill Jackson
Kontakt:

Post Postao/la Phill Jackson » 04 apr 2010, 14:09

vfc1922 je napisao/la:Molim admina da ovom Vejzi odmah uvali dugorocnu bananu, ja mislim da niko, bar, na ovom forumu, ne želi razgovarati na ovom nivou.
jesi objektivan jbt..taj solidni celik je komotno mogo 4-0 na poluvremenu vodit,,a de mi reci sta bi bilo da niste onako pickasto sudjenje imali,svaki kontakt na vasim balerinama faul,a vasim mesarima za one divljacke startove nekad i faul ne svira,a kamo li zuti da im pokaze :roll: ,,btw. zar iko imalo realan misli da ce dzafic i onaj cipkonja osmanagic koji nece da izbaci loptu u aut kad nas igrac lezi u arsenal il bilo koji klub lige petice :lol: ..da vrijede nesto ne bi ih cibalia i partizan sutnuli ;)
http://liverpool.bosnianforum.com/

It's Always Sunny in Philadelphia

Analic
Kontakt:

Post Postao/la Analic » 04 apr 2010, 14:22

Neki ovdje kao da su bili na desetoj utkamici. Kao da sam ja bio u drugom univerzumu.

Neki su se izgleda navikli da sudije kući dopuštaju domaćinima da krše, a svaki najsitniji start gostiju je prekršaj.

Pa čim nije tako omah gosti imaju prednost i sudiju na svojoj strani. Pogledaj broj kartona u čitavoj sezoni i crvenih i žutih pa reci koliko Veleža ima sudije na svojoj strani, a još ste i penal dobili što je 100-ti ove sezone protiv Veleža, a Hadžija je skino tonu penala ove sezone.

Čelik je pružio kući jednu dobru partiju i odmah se vi digli, a koliko ste loše kući igrali generalno u cijeloj sezoni to zanemarujete. Jedna lasta ne čini proljeće.

Žalostno je što na osnovu jedne utakmice koja vama odgovara određujete kvalitete ekipa. To jedino djeca po osnovnim školama rade (ovo je možda indikativno :) )

Čuj mogli ste nas 4:0 dobiti , haha pa mogli smo mi Leotara 12:1 dobiti, ali smo fulali tonu zicera i nismo. A Leotar je ista ako ne i bolja ekipa od Čelika. Leotar uopšte nije slab i respektabilna je ekipe. Ne treba potcijenjivati.

Mogli ste 4:0 da svaka lopta ulazi u mrežu, ali fudbal je igra u kojoj izgledna prilika nije GOL, nego je valja realizirati da bude GOL. Pa mogli smo i mi zabiti golova. Lagano je odabrati perspektivu iz koje ćete da sve posmatrate.
Zadnja izmjena: Analic, dana/u 04 apr 2010, 14:26, ukupno mijenjano 1 put.

ammarc
Kontakt:

Post Postao/la ammarc » 04 apr 2010, 14:23

Wenger uci od Ibrakovica kako se vodi tim :D ...
Phill Jackson je napisao/la:jesi objektivan jbt..taj solidni celik je komotno mogo 4-0 na poluvremenu vodit,,a de mi reci sta bi bilo da niste onako pickasto sudjenje imali,svaki kontakt na vasim balerinama faul,a vasim mesarima za one divljacke startove nekad i faul ne svira,a kamo li zuti da im pokaze :roll: ,,btw. zar iko imalo realan misli da ce dzafic i onaj cipkonja osmanagic koji nece da izbaci loptu u aut kad nas igrac lezi u arsenal il bilo koji klub lige petice :lol: ..da vrijede nesto ne bi ih cibalia i partizan sutnuli ;)
Taj "cipkonja" je bio kapiten Joveticu u Partizanu,najbolji igrac Pl BiH u izboru sportsport.ba,i naravno da svako realan vjeruje da moze igrati i u Arsenalu i u bilo kojem drugom timu ;)
"If you can't support us when we lose, don't support us when we win."
VFC & MUFC

Analic
Kontakt:

Post Postao/la Analic » 04 apr 2010, 14:28

Phill Jackson je napisao/la:zar iko imalo realan misli da ce dzafic i onaj cipkonja osmanagic koji nece da izbaci loptu u aut kad nas igrac lezi u arsenal il bilo koji klub lige petice
kakve ovo veze ima. haha.

Haj napiši još "Osmanagić hoće u arsenal, a razvezala mu se pertla na poluvremenu dok je Džafić u oku krmelj imao" :D

Phill Jackson
Kontakt:

Post Postao/la Phill Jackson » 04 apr 2010, 14:32

Analic je napisao/la:Neki ovdje kao da su bili na desetoj utkamici. Kao da sam ja bio u drugom univerzumu.

Neki su se izgleda navikli da sudije kući dopuštaju domaćinima da krše, a svaki najsitniji start gostiju je prekršaj.

Pa čim nije tako omah gosti imaju prednost i sudiju na svojoj strani. Pogledaj broj kartona u čitavoj sezoni i crvenih i žutih pa reci koliko Veleža ima sudije na svojoj strani, a još ste i penal dobili što je 100-ti ove sezone protiv Veleža, a Hadžija je skino tonu penala ove sezone.

Čelik je pružio kući jednu dobru partiju i odmah se vi digli, a koliko ste loše kući igrali generalno u cijeloj sezoni to zanemarujete. Jedna lasta ne čini proljeće.

Žalostno je što na osnovu jedne utakmice koja vama odgovara određujete kvalitete ekipa. To jedino djeca po osnovnim školama rade (ovo je možda indikativno :) )

Čuj mogli ste nas 4:0 dobiti , haha pa mogli smo mi Leotara 12:1 dobiti, ali smo fulali tonu zicera i nismo.

Mogli ste 4:0 da svaka lopta ulazi u mrežu, ali fudbal je igra u kojoj izgledna prilika nije GOL, nego je valja realizirati da bude GOL. Pa mogli smo i mi zabiti golova. Lagano je odabrati perspektivu iz koje ćete da sve posmatrate.
celik ti je imo nenormalno puno povreda glavnih igraca u prvom djelu sezone,jos kad dodas nedostatak publike to je glavni razlog za 3 poraza i 1 remi na bilinom,,to dovoljno govori da smo posteno igrali,bez ikakvog pickastog stimanja ko pojedini klubovi (ne mislim na velez da me ne bi razapeli bezze)

leotar spominjes :lol: kakve veze leotar ima s tekmom celika i veleza,,da smo nerjeseno odigrali i izgubili pa hajd,onda bi ocekivano bilo da se izvlacimo na sudjenje i tako to ko sto vecina radi,,al poenta je da smo mi pobjedili i sto bi onda bez razloga spominjali ono pickasto sudjenje kojeg se travnik i leotar kuci ne bi postidili,a kamo li vi,,al ja zaboravio da ste vi uvijek nenormalno objektivni,,po vama je i onaj penal u vrapcicima u 95 minuti cist ko suza :roll:
Zadnja izmjena: Phill Jackson, dana/u 04 apr 2010, 14:45, ukupno mijenjano 1 put.

Analic
Kontakt:

Post Postao/la Analic » 04 apr 2010, 14:40

Od 10-ak utakmica Veleža kući glavni argument još uvijek je "taj penal". Ako je to sve što imate onda je to pokazatelj kakvo je dobro suđenje u Vrapčićima.

Ekipe se nabijaju po 4-5 razlike i niko se ne žali na suđenje. Vi ste također u Mostaru trebali izgubiti 3 ili 4:0. Velež vas nadigrao u svakom segmentu, ali nismo realizirali ništa.

Leotara je primjer za sličnu situaciju, a različitu perspektivu. Što je više nego kvalitetan pokazatelj, ali kad želiš biti bukvalac i tvrdoglav onda budi.

I kažeš razlog poraza vam ozlijede i nedostatak igrača. Pa nije to samo kod vas. Velež nije kompletan odigrao ukupno 2-3 utakmice. Uvijek nam fali 3-4 prvotimca.

Ali najlakše je misliti da je svima idealno, a samo vama nesreća i nepravda.

A ako je ono naše fauliranje agresivno, onda vi Travnika vidjeli niste. Iako ste blizu. :D

Samo ti vrijeđaj. Yebo argumente. Živio krkanluk u BIH.

Phill Jackson
Kontakt:

Post Postao/la Phill Jackson » 04 apr 2010, 14:42

Analic je napisao/la:
Phill Jackson je napisao/la:zar iko imalo realan misli da ce dzafic i onaj cipkonja osmanagic koji nece da izbaci loptu u aut kad nas igrac lezi u arsenal il bilo koji klub lige petice
kakve ovo veze ima. haha.

Haj napiši još "Osmanagić hoće u arsenal, a razvezala mu se pertla na poluvremenu dok je Džafić u oku krmelj imao" :D
znas li ti citat,vidis li onaj gore post od @vfc1922 u kojem se spominje interes arsenala,,malo realnosti ne bi skodilo,,zamisli sad ja kazem bayern trazi npr. purica,,a covjek nije uspio u ceskoj isto sto dzafic i osmanagic nisu u hrvatskoj i srbiji,,i kako onda ocekivat da igraju u jednom od 10 najboljih klubova svijeta :roll:

Analic
Kontakt:

Post Postao/la Analic » 04 apr 2010, 14:48

Phill Jackson je napisao/la:znas li ti citat,vidis li onaj gore post od @vfc1922 u kojem se spominje interes arsenala,,malo realnosti ne bi skodilo,,zamisli sad ja kazem bayern trazi npr. purica,,a covjek nije uspio u ceskoj isto sto dzafic i osmanagic nisu u hrvatskoj i srbiji,,i kako onda ocekivat da igraju u jednom od 10 najboljih klubova svijeta :roll:
haha. Pa niko i ne ocekuje da tamo odu igrat. Nade da može biti pokupljen se polažu u Ćemalovića od 16 godina, koji je sad zabio 3 gola za U-17 repku i koji je bio u fudbalskom kampu Benfike itd.

Džafić i Osmanagić nisu za naše lige i ovdje se i ne mogu dokazati, ali budi siguran da mogu daleko dogurati. A normalno da niko ne vjeruje da mogu do Arsenala. Mada mogu u rezrve. Hehe. Pa odatle u Championship, ako pređu preko dozvole :mrgreen:

Previše novine i internet čitate.

ammarc
Kontakt:

Post Postao/la ammarc » 04 apr 2010, 14:53

Phill Jackson je napisao/la:znas li ti citat,vidis li onaj gore post od @vfc1922 u kojem se spominje interes arsenala,,malo realnosti ne bi skodilo,,zamisli sad ja kazem bayern trazi npr. purica,,a covjek nije uspio u ceskoj isto sto dzafic i osmanagic nisu u hrvatskoj i srbiji,,i kako onda ocekivat da igraju u jednom od 10 najboljih klubova svijeta :roll:
nista ti to ne znaci burazeru...dzeko nije uspio u Zelji,pokazao se u Ceskoj,i eto ga sad jedan od najboljih na svijetu.
Osmanagic je uspio i u Patrizanu (nije mala stvar biti kapiten juniora),evo pokazuje se Velezu kao strasan igrac,i zasto ne ocekivati da ne ode u neki vrhunski klub?
Dzafic nije uspio u Cibaliji,ali drama igra u Velezu,i zasto i od njega ne ocekivati da ne ode u dobar klub?...i jos nesto: Osmanagic 21 god,dzafic 20 god ;)
"If you can't support us when we lose, don't support us when we win."
VFC & MUFC

Phill Jackson
Kontakt:

Post Postao/la Phill Jackson » 04 apr 2010, 15:08

ammarc je napisao/la:
nista ti to ne znaci burazeru...dzeko nije uspio u Zelji,pokazao se u Ceskoj,i eto ga sad jedan od najboljih na svijetu.
Osmanagic je uspio i u Patrizanu (nije mala stvar biti kapiten juniora),evo pokazuje se Velezu kao strasan igrac,i zasto ne ocekivati da ne ode u neki vrhunski klub?
Dzafic nije uspio u Cibaliji,ali drama igra u Velezu,i zasto i od njega ne ocekivati da ne ode u dobar klub?...i jos nesto: Osmanagic 21 god,dzafic 20 god ;)
de mi molim te reci kako je to uspio u partizanu kad je bio na posudbama,,ne znam jel i jednu tekmu za prvi tim partizana odigro,,svako ima pravo na svoje misljenje,ti mislis da ce igrat u nekom ozbiljnom klubu,ja ne mislim,vrijeme ce pokazat ko je bio upravu ;)

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.