Jarane Štilić na Misketovu poziciju,a Pjana na staru poziziju zajedno sa Bešićem to bi bilo ko grom.Štila je drugi Miske,samo puno bolje spreman.MaksuzBaksuz je napisao/la:Sve su kritike na mjestu, najbiolja i najrealnije i jeste ona gdje kaze imamo 3 kreativca u veznom redu pa onda KOJI KUZAC SE PROZIVA OPET TAJ STILIC, treba nam jos jedan kreativac.....![]()
![]()
Safet Sušić - Pape
Re: Safet Sušić - Pape
Sa ovim se itekako slažem.harry_90 je napisao/la:Novinar sa indexa ima veca damu nego nasi novinari
Al' je također taj isti novinar jedan veliki idiot, koji jedva čeka neki kiks ili neki "belaj" u reprezentaciji BiH, da bi on mogao pisat', pljuvat', šta li već...
- MaksuzBaksuz
- Kontakt:
Da i ja stavim svoje misljenje na hartiju
Ja sam licno branio Susica i ovdje i kod nekih prijatelja od nerealnih i glupih kritika, neke stvari stvarno nije zasluzivo pogotovo dok je imo dobre rezultate prosle kvalifikacije! Neke stvari sam mu prasto bas zbog rezultata i dobre igre, unosenja tog mira u repku i kako mi je se cinilo dizanja repke na nivo iznad. Nazalost od USA/SAD i poslje Slovacke stvari su krenule na gore kao nikad dotad. Pape je se izgubio!!! Mozda je se previse umislio i digo, neznam, nije u sustini ni vazno...jedino sto je vazno i sto je ocigledno je da Pape vise nemoze donjeti nista repki, nemoze je vise unapredjavati i dignuti je na sljedeci nivo (ovog misljenja sam od Brazila, jer je bilo ocevidljivo da je nasto rapsad sistema - ipak sam mislio da ce iskoristiti novu datu sansu i nastaviti tamo gdje je stao prije USA/SAD, ali to nije slucaj). Zalosno je sto je upravo on sad pocinje da unazadjava a trebo bi je minimalnio drzati na nekom solidnom nivou. Doslo je 5 do 12 i ako sljedecu utakmicu opet bude srao onda zasluzuje da dobije direktan otkaz (zasluzuje on njega najvjerovatnije i sad, ali nema od toga nista jer ga ljudi u savezu podrzavaju) i da se svi navijaci pa i igraci dignu na noge i da ga otjeraju (ako nebude htjeo sam da ode ili ako ovi iz saveza ne reaguju)!

Ja sam licno branio Susica i ovdje i kod nekih prijatelja od nerealnih i glupih kritika, neke stvari stvarno nije zasluzivo pogotovo dok je imo dobre rezultate prosle kvalifikacije! Neke stvari sam mu prasto bas zbog rezultata i dobre igre, unosenja tog mira u repku i kako mi je se cinilo dizanja repke na nivo iznad. Nazalost od USA/SAD i poslje Slovacke stvari su krenule na gore kao nikad dotad. Pape je se izgubio!!! Mozda je se previse umislio i digo, neznam, nije u sustini ni vazno...jedino sto je vazno i sto je ocigledno je da Pape vise nemoze donjeti nista repki, nemoze je vise unapredjavati i dignuti je na sljedeci nivo (ovog misljenja sam od Brazila, jer je bilo ocevidljivo da je nasto rapsad sistema - ipak sam mislio da ce iskoristiti novu datu sansu i nastaviti tamo gdje je stao prije USA/SAD, ali to nije slucaj). Zalosno je sto je upravo on sad pocinje da unazadjava a trebo bi je minimalnio drzati na nekom solidnom nivou. Doslo je 5 do 12 i ako sljedecu utakmicu opet bude srao onda zasluzuje da dobije direktan otkaz (zasluzuje on njega najvjerovatnije i sad, ali nema od toga nista jer ga ljudi u savezu podrzavaju) i da se svi navijaci pa i igraci dignu na noge i da ga otjeraju (ako nebude htjeo sam da ode ili ako ovi iz saveza ne reaguju)!
- MaksuzBaksuz
- Kontakt:
Fidelito je napisao/la:Jarane Štilić na Misketovu poziciju,a Pjana na staru poziziju zajedno sa Bešićem to bi bilo ko grom.Štila je drugi Miske,samo puno bolje spreman.MaksuzBaksuz je napisao/la:Sve su kritike na mjestu, najbiolja i najrealnije i jeste ona gdje kaze imamo 3 kreativca u veznom redu pa onda KOJI KUZAC SE PROZIVA OPET TAJ STILIC, treba nam jos jedan kreativac.....![]()
![]()
Netre ba nam ta 10tka!!! Koji ce ti k. prosjecni Stilic samo da bi popunio Miksetovo mjesto. Bolje da igramo 4-4-2 u sredini sa Lulic-Besic-Pjanic-Hajrovic a ispred Dzeko i Ibisevic gdje bi se uvjek jedan od njih mogao povlaciti ili izvlaciti na tu 10tku...centar bi bio uvjek zauzet, bili bi opasni kao i dosad u napadu jer bi uvjek jedan od njih dvojice, ili nekad 2 bili u centru. Sa strana imo bi KONACNO krilne igrace koji mogu probijati i bunkere ali i igrati na kontre.
Protiv puno jacih ekipa ja bi onda izvadio jednog napadaca i igro sa dodatnom 6ticom (znam da osim Besica nemamo drugog ali mogo bi mozda neko u ekipi tu poziciju ispuniti) a Pijanicu dati malo vise slobode nego inace u 4-4-2 sistemu.........
Danas u modernom fudbalu slabo ko vise igra sa tom klasicnom 10tkom
-
- Kontakt:
ok, ovo nisi lose napisao samo si brate nepismen do bola. i jos nesto, nema ako sljedecu utamicu izgubi jer tri dana poslije dolazi belgija sto znaci da ako ga se sada ne otjera ostaje jos dvije minimalno. a sa dva kiksa , a to je sve manje od 4 boda, mi zavrsavamo pricu. a sada, sta je bolje, kiksati ili uzeti 4 boda i gledati lika jos neko vrijeme?MaksuzBaksuz je napisao/la:Da i ja stavim svoje misljenje na hartiju![]()
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!
Protiv Kipra je bila formacija 2-1-4-1-2

Ovako nekako

Ovako nekako
Opaaaa baksuz progledo hahhahha nevjerovatno. Neko je vidio prije godinu sto on sad vidi...
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
- MaksuzBaksuz
- Kontakt:
Hvala na komplimentu....nefuram se na pravopis, zapravo nisam odrasto u BiH tako da mi je to slabija strana (nebi reko ipak da sam nepismen, ipak imam zavrsen fakultet - koji mi u BiH nije priznat kako sam neskoro saznao od nasih "pismenih" celnikadžakailibu je napisao/la:ok, ovo nisi lose napisao samo si brate nepismen do bola. i jos nesto, nema ako sljedecu utamicu izgubi jer tri dana poslije dolazi belgija sto znaci da ako ga se sada ne otjera ostaje jos dvije minimalno. a sa dva kiksa , a to je sve manje od 4 boda, mi zavrsavamo pricu. a sada, sta je bolje, kiksati ili uzeti 4 boda i gledati lika jos neko vrijeme?MaksuzBaksuz je napisao/la:Da i ja stavim svoje misljenje na hartiju![]()

Kao sto sam napiso, nevjerujem da ce ga ljudi iz saveza otjerati. Kraj toga nemamo vise vremena da izaberemo novog trenera, znas da to kod nas mora proci na desetine institucija i na kraju treba koncens sva tri naroda i sejdic finci

Po meni najbolje rjerenje bi bilo da Osim uzme Papeta malo medju cetir oka i objesni mu neke stvari! Neka ga i Osim pripremi za sljedece utakmice, a u medjuvremenu bi trebali traziti novo rjesenje!
- MaksuzBaksuz
- Kontakt:
bhsport je napisao/la:Opaaaa baksuz progledo hahhahha nevjerovatno. Neko je vidio prije godinu sto on sad vidi...
Nit sam glup nit corav!!! Kao sto napisa, bilo je promasaja kojih sam i ja vidio ali sam mu prasto! Bìlo je i pretjeravanja u kritikama! Sa Slovackom je se kocko, riskiro i jedva dobio 3 boda...poslje standardno po 6 bodova i plasman... onda lutanje i Egipat, ipak sam mislio da ce SP svi shvatiti ozbiljno i zasuci rukave....uspon prije SP protiv Meksika i Slonova, gdje smo odigrali super nam je svima davo nadu------pa i prva tkema je bila dobra a onda dubok pad, predubok!!!! Sad se taj pad nastavlja...
Izgubismo od Kipra.
Džaba, i dalje boli, nevjerica... TELE ODLAZI!!!

- Principatus
- Kontakt:
Pa potrajalo je malo kod nekih.bhsport je napisao/la:Opaaaa baksuz progledo hahhahha nevjerovatno. Neko je vidio prije godinu sto on sad vidi.

Stos je u tome, sto jedni posmatranjem i razmisljanjem vec predvide situaciju godinu ili dvije ranije, dok drugima treba direktan samar da skontaju isto to mnogo kasnije. Ali dobro, takav je svjet, saren, ima nas svakakvih.

Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
S obzirom da je izraziti ljevak,može se koristit umjesto Lulića,njega nazad na beka,a znamo da je Kolašinac povrijeđen,a lično meni je formacija 4-4-2 je zastarjela,ne slažem se da u modernom fudbalu ne prolazi 10-ka,uzmi primjer Reala(Kros,Modrić ispred 10-ka),Sitija(Ture,Fernandinjo ispred 10-ka,Juventusa(Vidal,Markizio ispred 10-ka) Jednostavno danas od defanzivni vezni sve kreće.I kad se sve ovo sabere onda nam stvarno treba treba 10-ka Pjanić nije ta 10-ka,a Štila zaista jeste i treba nam on!MaksuzBaksuz je napisao/la:Fidelito je napisao/la:Jarane Štilić na Misketovu poziciju,a Pjana na staru poziziju zajedno sa Bešićem to bi bilo ko grom.Štila je drugi Miske,samo puno bolje spreman.MaksuzBaksuz je napisao/la:Sve su kritike na mjestu, najbiolja i najrealnije i jeste ona gdje kaze imamo 3 kreativca u veznom redu pa onda KOJI KUZAC SE PROZIVA OPET TAJ STILIC, treba nam jos jedan kreativac.....![]()
![]()
Netre ba nam ta 10tka!!! Koji ce ti k. prosjecni Stilic samo da bi popunio Miksetovo mjesto. Bolje da igramo 4-4-2 u sredini sa Lulic-Besic-Pjanic-Hajrovic a ispred Dzeko i Ibisevic gdje bi se uvjek jedan od njih mogao povlaciti ili izvlaciti na tu 10tku...centar bi bio uvjek zauzet, bili bi opasni kao i dosad u napadu jer bi uvjek jedan od njih dvojice, ili nekad 2 bili u centru. Sa strana imo bi KONACNO krilne igrace koji mogu probijati i bunkere ali i igrati na kontre.
Protiv puno jacih ekipa ja bi onda izvadio jednog napadaca i igro sa dodatnom 6ticom (znam da osim Besica nemamo drugog ali mogo bi mozda neko u ekipi tu poziciju ispuniti) a Pijanicu dati malo vise slobode nego inace u 4-4-2 sistemu.........
Danas u modernom fudbalu slabo ko vise igra sa tom klasicnom 10tkom
- MaksuzBaksuz
- Kontakt:
Pa dobro Princi, kad smo to trebali otjerati Susica????? Onda dok je bio ubjedljivo privi u grupi??? Jedina mogucnost je bila poslje Portugala, ali dobio je novu sansu sto je i uredu - KONTINUITET je nekad vazan, i od tad da kraja SP nije vise ni bilo sanse a ni potrebe da se mjenja trener. Nemoj se praviti previse pameta, budi realan! Nismo ga mogli ni pred SP otjerati, to bi bilo krajnje glupo i nefer. Poslje SP ja sam, kao i vecina ovdje ali i u pravom svjetu, bio za prome, za dovodjenje nekog ko ce nas dizati nivo vise!Principatus je napisao/la:Pa potrajalo je malo kod nekih.bhsport je napisao/la:Opaaaa baksuz progledo hahhahha nevjerovatno. Neko je vidio prije godinu sto on sad vidi.![]()
![]()
![]()
Stos je u tome, sto jedni posmatranjem i razmisljanjem vec predvide situaciju godinu ili dvije ranije, dok drugima treba direktan samar da skontaju isto to mnogo kasnije. Ali dobro, takav je svjet, saren, ima nas svakakvih.
- Principatus
- Kontakt:
Kao prvo ovo boldano prvo za sebe upotrebi, znas samokritika i tako to, kako izuzetno samokriticni Safet jucer rece za Lulica.MaksuzBaksuz je napisao/la:Pa dobro Princi, kad smo to trebali otjerati Susica????? Onda dok je bio ubjedljivo privi u grupi??? Jedina mogucnost je bila poslje Portugala, ali dobio je novu sansu sto je i uredu - KONTINUITET je nekad vazan, i od tad da kraja SP nije vise ni bilo sanse a ni potrebe da se mjenja trener. Nemoj se praviti previse pameta, budi realan! Nismo ga mogli ni pred SP otjerati, to bi bilo krajnje glupo i nefer. Poslje SP ja sam, kao i vecina ovdje ali i u pravom svjetu, bio za prome, za dovodjenje nekog ko ce nas dizati nivo vise!Principatus je napisao/la:Pa potrajalo je malo kod nekih.bhsport je napisao/la:Opaaaa baksuz progledo hahhahha nevjerovatno. Neko je vidio prije godinu sto on sad vidi.![]()
![]()
![]()

Mogao bi ja ovdje duzi essay napisati o svemu ovome, ali mislim da je vecina raje na forumu dobro pratila ko je sta pisao. Nije bas da je tek od Kipra Safet Susic neznalica, neradnik, ignorant, nepotista i lazov.

Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
- MaksuzBaksuz
- Kontakt:
Fidelito je napisao/la: S obzirom da je izraziti ljevak,može se koristit umjesto Lulića,njega nazad na beka,a znamo da je Kolašinac povrijeđen,a lično meni je formacija 4-4-2 je zastarjela,ne slažem se da u modernom fudbalu ne prolazi 10-ka,uzmi primjer Reala(Kros,Modrić ispred 10-ka),Sitija(Ture,Fernandinjo ispred 10-ka,Juventusa(Vidal,Markizio ispred 10-ka) Jednostavno danas od defanzivni vezni sve kreće.I kad se sve ovo sabere onda nam stvarno treba treba 10-ka Pjanić nije ta 10-ka,a Štila zaista jeste i treba nam on!
Lulic nije BEK, to zaboravi. Tu kad god je kod nas u repki igro bio je grozan. Isto tako Stilic nije krilo, fali mu brzina.
Eh sad sto se tice sistema, tu se slazem da slabo ko igra danas sa 4-4-2, vise se koristi 4-3-3, 4-2-3-1 ili u zadnje vrjeme opet je u Modi igrati sa tri stopera negdje kao 5-3-2...znamo te cake svi, nista posebno to nije!
Posto mi nemamo igraca da pravimo neke razne formacije a i nismo ekipa koja se zna braniti, moramo se orjentisati ofenzivno. to sto smo dosad igali u proslim kvalifikacijamam je bilo neko 4-3-3 gdje su Lulis i Ibisevic glumili te krilne napadaca i u nekim tekmama (kao protiv Argentine) 4-2-3-1 .... Moja formacija sa dva napadaca bi i bila najslicnija ovoj formacije, jer bi se jedan napadac uvjek izvlacio na poziciju 10tke, ali to je moja neka zamisao o fudbalu koju ja forsiram i gdje mislim da bi i nama dobro odgovarala
Sto se tice 10tke: Napomeno si Real, ali to vazi evo i za Dortmund, Bayer ili Njemacku (njih najvise i pratim) ..to su vecinom igraci tipa Pjanic, kreatori igre koji su izuzetno pokretni i nalaze se na citavom terenu, mjenjaju se sa 8micom, idu na krila, ulaze u napad itd. Tip fudbalera Mislimovic je proslost, slabo koja prava ekipa ima nesto tako (Götze je trenutno taj tip, ali vidis da njega vise guraju na stranu i pokusavaju ga odgojiti kao krilnog napadaca...znaci mora se vise kretati dabi dobio minutazu), a Stilic je losa kopija Mikseta. Nevjerujem da nam on moze pomoci toliko...imamo i ovako boljih igraca od njega koji su grijali klupu: Salihovic, Hajrovic, Medunjanin
sa ovim sto imamo moze se napraviti sasvim solidna ekipa!
Zadnja izmjena: MaksuzBaksuz, dana/u 11 sep 2014, 11:04, ukupno mijenjano 1 put.
- MaksuzBaksuz
- Kontakt:
Pa nisam ni reko nista od Kipra....Procitaj jos jednom pa ces vidjeti! Kritika mora biti kad je covjek zasluzi, ali znas i sam sta je se sve kritikovalo, tako da je bilo i pretjerivanja u svemu tome! Priznajem da sm ga branio, i ponovio bi to opet, jer u datom trenutku nije zasluzivo neke kritike! Svakom ko imalo moze koristiti zdrav razum je jasno da ce sve i jedan trener kad tad poceti da daje lose rezultate i da svrlja..najlakse je znaci opaliti po istom i poslje se praviti pametan i vizijonerom!Principatus je napisao/la: Mogao bi ja ovdje duzi essay napisati o svemu ovome, ali mislim da je vecina raje na forumu dobro pratila ko je sta pisao. Nije bas da je tek od Kipra Safet Susic neznalica, neradnik, ignorant, nepotista i lazov.A svako ko je covjeka takvog karaktera i osobina branio, nek se srami toga.
Posto je nepotizam pao i to smatram DOKAZANIM zlom Papeta da objasnim: Znas i sam da nisam vjerovo da ce povesti TSS na SP, poslje toga to i nisam nesto bogzna komentariso iako je momak korekto odigro i moze se i reci mozda optavdo poziv iako ne kao DM

- Principatus
- Kontakt:
Nisi nista naucio, iako se pravis da jesi. Zao mi je.MaksuzBaksuz je napisao/la:Svakom ko imalo moze koristiti zdrav razum je jasno da ce sve i jedan trener kad tad poceti da daje lose rezultate i da svrlja..najlakse je znaci opaliti po istom i poslje se praviti pametan i vizijonerom!
Moze se misljenje lako promijeniti, ali ne mentalitet i nacin razmisljanja.
Isto tako Susic nece nista nauciti iz Slovacke, Nigerije ili Kipra.
Jeste ja sam se zauzimao za Germaniju Sportagenturu i Hadzica, a svako moze svratiti na njegovu temu i vidjeti koliko si ti i onaj Emir branili istog. Pusti se ti fora, lika sam prije preko 2-3 godine trazio u A repci da se isproba dok je imao sjajnu formu, ali hvataj se za slamku.MaksuzBaksuz je napisao/la:(bolje od tvog Hadzica, kojeg ja nisam mogao zamisliti u avionu za SP)!
- Bayern@heart
- Kontakt:
Je li tele dalo ostavku
- crvenocrni
- Kontakt:
Znaci sada je svima jasno da ovaj (namjerno necu da ga imenujem ali ni vrijedjam vise) nema sta vise trazi na klupi reprezentacije. Na nasu zalost ostala je ona apsolutna manjina koja ga podrzava ali i u isto vrijeme odlucuje o njegovom ostanku tako da mozemo samo puhat bezveze 

- MaksuzBaksuz
- Kontakt:
@Princi: a sta cemo sa igracima koji su isto tako odigrali grozno. Pa ako smo tako dobri onda smo trebali te amatere (sto i nisu, ali neki ovdje misle da jesu) pobjediti i bez 2 igraca?? Sto primismo onako glupe golove?? Utakmica jeste bolna, ali i pitanje je dali bi je sa drugim igracima ili formacijama odigrali bolje (vjerujem da nebi, jer upravo ovdje kritika stoji i na Susicevim pripremama za tekmu ali i pristupu igraca prema tekmi)
Susic ima najveci dio krivice sto smo izgubili, to se slazem, ali nije jedini krivac, poneki igrac mora sam sebe zapitati dali daje sve za repku.....
Susic treba da ode, da tu se slazemo, ali ne sto smo izgubili, to je mozda samo bio jos jedan dokaz da je on pogubio konce, nego zato sto nas nemoze vise dizati na nivo vise (u trenutku nas cak vraca stepen ispod). To sam napiso odma poslje SP i to je jos samo potvrdjeno sad sa igrom protiv Kipra!
U to dizanje nivo vise spada i takticki unapredjivanje sto se tice nasih odbranbenih sposobnosti (Susic to definitivno NEMOZE), taktike, pripreme utakmica koje on izgleda radi samo po potrebi (Grcka i Argentina DA, Slovacka i Nigerija NE) ili stvarno vrlo lose, i puno toga vise! Slazem se da je ljen u puno pogleda i da je ignorant (u tom poslu nekad potrebno ali nekad i suvisno - treba to svjesno znati iskoristiti a ne emotivno ispadatikao sto to on radi)
Kao sto napisa nit corav nit glup, ali realan
Susic ima najveci dio krivice sto smo izgubili, to se slazem, ali nije jedini krivac, poneki igrac mora sam sebe zapitati dali daje sve za repku.....
Susic treba da ode, da tu se slazemo, ali ne sto smo izgubili, to je mozda samo bio jos jedan dokaz da je on pogubio konce, nego zato sto nas nemoze vise dizati na nivo vise (u trenutku nas cak vraca stepen ispod). To sam napiso odma poslje SP i to je jos samo potvrdjeno sad sa igrom protiv Kipra!
U to dizanje nivo vise spada i takticki unapredjivanje sto se tice nasih odbranbenih sposobnosti (Susic to definitivno NEMOZE), taktike, pripreme utakmica koje on izgleda radi samo po potrebi (Grcka i Argentina DA, Slovacka i Nigerija NE) ili stvarno vrlo lose, i puno toga vise! Slazem se da je ljen u puno pogleda i da je ignorant (u tom poslu nekad potrebno ali nekad i suvisno - treba to svjesno znati iskoristiti a ne emotivno ispadatikao sto to on radi)
Kao sto napisa nit corav nit glup, ali realan
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.