Safet Sušić - Pape

amypitar
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la amypitar » 11 sep 2014, 11:36

Ako je u ovoj reprezentaciji Pape glavni problem,onda blago nama problem je lahko rijesiv.Pa koje nama kriv sto je Dzeko pucao jedno 5-6 puta glavom prema protivnickom golmanu, i ni jednom nije pogodio ni okvir gola. :roll: Što Pjanic ne zna pogoditi gol iz penala.Sto igrac sa lakocom pretrci,presporog Bicakcica za 1-2. Sto Begovic primi pecarski gol,kakav mozda nije primio, u dosadasnjoj karijeri.Svi mi mozemo sad nagađati sto je zvao ove igrace ,a nije recimo Zukanovica ili Stilica.Kad smo vec kod Stilica,pa on se spominje mislim jos od ere Sliskovica,i interesantvo je da su ga svi selektori zaobišli u širem luku.Pored hvalospjeva koje citamo o njemu na nasim portalima,Stilic osim sto igra u Poljskoj prosjecnoj evropskoj ligi,igrao je jos u Ukrajini u nekom osrednjem klubu gdje je vise vremena proveo sjedeci na klupi, nego sto je igrao.
Sto vec neko gore napisa,sa ovim igrackim kadrom, i Murinjo bi muku mucio da nas odvede na EP.
Pape treba da ode tu sve svi slazemo,ali njegovim odlaskom necemo puno napredovati.
Zivi bili pa vidjeli.
Zadnja izmjena: amypitar, dana/u 11 sep 2014, 11:41, ukupno mijenjano 2 puta.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 11 sep 2014, 11:38

Ne seri kakav Mourinho. Dovoljan bi bio trener kao Ciro ili najvjerovatnije Bajevic da bi to puno bolje izgledalo. Kod Vahe 5x bolje. A Mourinho je duplo bolji od Vahe. Igracki kadar je 5x bolji od Kipra to je sasvim dovoljno da ih se razvali pod uslovom da igraju svi najbolji igraci i sa nekom normalnom taktikom. Pape je glavni krivac za poraz protiv Kipra pa tek onda mozda par igraca.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 11 sep 2014, 11:42, ukupno mijenjano 1 put.

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 11 sep 2014, 11:40

Bosna nije izgubila od Kipra
Pape je izgubio od Chatzipierisa

Od postavljanja odbrane, prekidanja kontri, davanje uloga igracima...
U sredini jedino je Besic imao svoj zadatak i ofanzivno i defanzivno a TSS, PJanic i Prcic su bili ko muha bez glave. Tri centralna veznjaka u prostoru od 20 metara ne mogu nista napraviti.
Vrijeme je da Pape pocne pratiti evropski fudbal u pravom smislu te rijeci a ne da prati Nancy, Nice i ostale francuske velikane.

Vedo i Dzeko su veliki igraci i dosta su dali Bosni, ali igra sa dva napadaca takvog profila je izumrla jos prije deset godina.
Bekovi su ti koji su dobili najvise kritika ali i oni su bili itekako izlozeni u odbrani a u napadu nisu imali podrsku po strani (igra bez krila) i mislim da bi i Marcelo i Dani Alves, iz najboljih dana, u toj formaciji bili najgori na terenu. Na prijateljskim protiv Obale Slonovace i Mexica se vidjelo koliko formacija 4-2-3-1, i pracenje modernog fudbala, donosi nasoj reprezentaciji. Lulic i Hajrovic su dobijali u napadu dosta podrske od bekova a i u odbrani su pruzali dodatni kvalitet ekipi, Pjanic je pokazao da je nas najbolji igrac samo ako se koristi na pravoj poziciji...

Trenutno nemamo desetke za 4-2-3-1, a i desetka je pocela da izumire i ne donosi previse vrijednosti i tako su igraci poput Pjanica, Modrica, Prcica dobili dosta na vrijednosti (sestice i osmice), prema tome je idealan bi bilo da se pozove Vrancic i pocne igrati sa trojicom u sredini (Besic,Pjanic + neko od ovih: Salihovic, Lulic, Vrancic, Medunjanin, Prcic). Lulica i Salihovica sam stavio jer mogu odgovoriti ulozi btb koja dodatno donosi na balansu ekipe i otvaranju prostora napadacima.

Na kraju ostaje pitanje koga na bekove?

Desno je Mujdza ceste u bolnici nego na terenu pa je Pape prinudjen da forsira Vranjesa ili Vrsajevica. Mislim da su dosta bolji izbori Lulic i Besic. Lulic je ionako desnjak i zna kvalitetno odraditi tu ulogu a Besicu je to jedna od prirodnih pozicija. Premjestanjem jednog od ove dvojice ne bi previse izgubili u ostalim djelovima terena zbog dobre pokrivenosti u vezi i lijevom beku (Salihovic, Medunjanin, Vrancic, Prcic...). Jedini problem bi bila pozicija lijevog krila ukoliko se Lulic stavi na desnog beka.

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 11 sep 2014, 11:48

Pape je glavni krivac za poraz ovaj. Niko drugi. Ova ekipa je sigurno dobra, i može igrati sa bilo kojom reprezentacijom na svijetu. Real Madrid kakvu ekipu ima, počne gubiti dodje drugi trener, pa Real ponovo ubija. Šta je sa nama. Doći će neko drugi, pa mi nećemo ponovo znati igrati jel. Ponovo ćemo ubijati, samo da je zamijeniti ovo ****.

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 11 sep 2014, 11:49

L_blancos je napisao/la:Desno je Mujdza ceste u bolnici nego na terenu pa je Pape prinudjen da forsira Vranjesa ili Vrsajevica. Mislim da su dosta bolji izbori Lulic i Besic. Lulic je ionako desnjak i zna kvalitetno odraditi tu ulogu a Besicu je to jedna od prirodnih pozicija. Premjestanjem jednog od ove dvojice ne bi previse izgubili u ostalim djelovima terena zbog dobre pokrivenosti u vezi i lijevom beku (Salihovic, Medunjanin, Vrancic, Prcic...). Jedini problem bi bila pozicija lijevog krila ukoliko se Lulic stavi na desnog beka.

Ovo je po mom misljenju stvaro bezveze!!!!!!

Lulic nije BEK i malo je mozda bolji u odbrani od Avdije sto nije tesko :cool:
Besica bi bilo grehota staviti na beka a nemamo svakako klasicne 6tice, on to igra i vise nego dorbo za nase potrebe!

ZASTO TOLIKO ROTIRATI EKIPU, to je isto bezveze (stavis Lulica na desnog beka fali ti ljevo krilo, stavis Besica na beka fali ti 6tica)

Radije prebaciti Bicu na beka a igrati unutra sa Ogi-Toni kombinacijom (ili Zuku mjesto jednog od njih). Posto bi Bica igro defenzivnije Izo bi imo vise slobode u napadu. Ljevo moze igrati Salihovic dok Kolasinca nema, a Salihovic dobro funkcijonise sa Lulicom!

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 11 sep 2014, 12:04

amypitar je napisao/la:Ako je u ovoj reprezentaciji Pape glavni problem,onda blago nama problem je lahko rijesiv.Pa koje nama kriv sto je Dzeko pucao jedno 5-6 puta glavom prema protivnickom golmanu, i ni jednom nije pogodio ni okvir gola. :roll: Što Pjanic ne zna pogoditi gol iz penala.Sto igrac sa lakocom pretrci,presporog Bicakcica za 1-2. Sto Begovic primi pecarski gol,kakav mozda nije primio, u dosadasnjoj karijeri.Svi mi mozemo sad nagađati sto je zvao ove igrace ,a nije recimo Zukanovica ili Stilica.Kad smo vec kod Stilica,pa on se spominje mislim jos od ere Sliskovica,i interesantvo je da su ga svi selektori zaobišli u širem luku.Pored hvalospjeva koje citamo o njemu na nasim portalima,Stilic osim sto igra u Poljskoj prosjecnoj evropskoj ligi,igrao je jos u Ukrajini u nekom osrednjem klubu gdje je vise vremena proveo sjedeci na klupi, nego sto je igrao.
Sto vec neko gore napisa,sa ovim igrackim kadrom, i Murinjo bi muku mucio da nas odvede na EP.
Pape treba da ode tu sve svi slazemo,ali njegovim odlaskom necemo puno napredovati.
Zivi bili pa vidjeli.
Pa ovako imao si slicnu situaciju u svom klubu protekle sezone.I glavni krivac za lose rezultate je bio trener Jarni koji je i dobio nogu.Nakon toga ste mnogo bolje odigrali do kraja sezone i osvojili kup.Dakle treba neko da malo prodrma nase igrace, a to Pape u ovom trenutku ne moze.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

hogarstrasni

Post Postao/la hogarstrasni » 11 sep 2014, 12:06

Problem je sto ce se, izvucemo li protiv Velsa nerijeseno, da ne kazem pobijedimo, sve vratiti na pocetak.
Seoski spindoktori, placeni novinarski i forumski sljam ce nas opet ubjedjivati da je sve u redu.
Susic nas je odveo na SP, radi dobar posao, mase ga podrzavaju , nemamo boljeg, ne moze se mijenjati u sred kvalifikacija i slicna sranja za budale...
Da smo bojkot pokrenuli prije godinu, bilo bi bolje, svakako cemo morati,prije ili poslije!
Susici su karcinom koji sew mora odstraniti,pa onda vidjeti sta sa bandom iz saveza !
SAFET SUSIC, PROPAST BH REPREZENTACIJE - BOJKOT !!!

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 11 sep 2014, 12:09

Pape dijeli pljuske svojim obožavaocima. :lol:

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 11 sep 2014, 12:10

hogarstrasni je napisao/la:Problem je sto ce se, izvucemo li protiv Velsa nerijeseno, da ne kazem pobijedimo, sve vratiti na pocetak.
Seoski spindoktori, placeni novinarski i forumski sljam ce nas opet ubjedjivati da je sve u redu.
Susic nas je odveo na SP, radi dobar posao, mase ga podrzavaju , nemamo boljeg, ne moze se mijenjati u sred kvalifikacija i slicna sranja za budale...
Da smo bojkot pokrenuli prije godinu, bilo bi bolje, svakako cemo morati,prije ili poslije!
Susici su karcinom koji sew mora odstraniti,pa onda vidjeti sta sa bandom iz saveza !
Ma, nerjeseno protiv Velsa je jednako porazu. Mi smo kvalitetniji od njih i tu treba ocekivati pobjedu... ako je ne bude, odmah otkaz! Da se spasi sto se spasiti da!
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 11 sep 2014, 12:14

Consigliere je napisao/la:
hogarstrasni je napisao/la:Problem je sto ce se, izvucemo li protiv Velsa nerijeseno, da ne kazem pobijedimo, sve vratiti na pocetak.
Ma, nerjeseno protiv Velsa je jednako porazu. Mi smo kvalitetniji od njih i tu treba ocekivati pobjedu... ako je ne bude, odmah otkaz! Da se spasi sto se spasiti da!
Upravo, Vels je prevara od reprezentacije. Svak ozbiljan je tambura. Nasa pobjeda i nista vise, u slucaju poraza odmah traziti promjene, jer ne smijemo dozvoliti tri poraza na startu.

hogarstrasni

Post Postao/la hogarstrasni » 11 sep 2014, 12:14

Consigliere je napisao/la:
E tu je problem !
Vec su raja spremna da, u slucaju pobjede, prihvate da ovo, ljudsko i sportsko smece, ostane selektor !
A dobro znas da je samo pitanje dana kada ce nam opet prirediti "Nigeriju ili Kipar", TSS, Vrsajevica, kasnjenja na avion....
On mora da ide i kraj price , neovisno o rezultatima u slijedece dvije utakmice. Pa valjda je to vec jasno!?

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 11 sep 2014, 12:20

koliko vidim svi su da safet ode i ja mislim da nam trebaju promjene ,al veliki je upitnik da li ce odlaskom papeta bas biti svi problemi rijeseni .bit ce mnogo nezgodno proci ovu grupu ko gad bio selektor safet ili neko drugi .al opet kazem safeta treba smjeniti jel ocito da je narusena atmosfera oko reprezentacije a ni rezultat u posljednjim utakmicama nije dobar ,a trener je uvijek prvi na udaru .

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 11 sep 2014, 12:23

Vels ćemo pobijediti jedino u slučaju da panj skonta da smo najopasniji u 4-2-3-1 formaciji, uz naravno, stavljanje najboljih igrača, a ne Germania propaliteta. Inače, svaka druga opcija nas udaljava od EP. I da, ako pobijedimo Vels, bit' će masovna svršaljka na račun panja i kako panj dijeli pljuske. :oops: Pametan uči na greškama, budala ih vječno ponavlja. Ja sam panja prekrižio nakon prvog seta protiv Portugala, tako da sutra natamburamo Njemačku 5-0 taj lik mi ne može porasti u očima, jer je neznalica i korisnik nafake zvane Džeko, Pjanić, Misimović, Spahić, Begović...

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 11 sep 2014, 12:23

A sta treba da se radi ? Da otjeramo covjeka ako pobjedimo Vels, pa logicno da ce se smiriti strasti ako pobjedimo.
Vi samo vidite tu opciju da ga otejramo, a sta onda ko ce te preuzeti za vrijeme kvalfikacija, sve i da te neko preuzme treba mu barem dva mjeseca da nametne svoj princip rada, taktiku, pravila...itd., da pozve svih 17-18 igraca koji se prizivaju.

Kad se samo sjetim kad smo se plasirali na SP, a onda moroni daju prijedlog da se zahvalimo Susic da nas preuzme Barbarez jer je legenda, idol nacije, ima pobjednicki mentalitet, pa da nas vodi na SP-u kako bi smo igrali minimalno cetvrtfinale. :crazy: Pa to ni na video igri nema ne u stvarnom zivotu.

Zamisli te logike jedan te covjek vodi cijele kvalfikacije, obezbjedimo veliko takmicenje i hajde zdravo drugi ce nas vodit na takmicenju. Bas ste mi bistri.

Kad gubimo krivi Susic, Avdija, Tino, kad pobjedimo zasluni igraci sem Avdije, TIna i naravno selektora Susica.

Sacekati Vels pa vidjeti na cemu smo ... posljedna opomena za selektora i sve igrace.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 11 sep 2014, 12:23

Oni najgori protivnici Papeta koji su ovdje bili, su ispostavilo se bili upravu......

Docekali smo da nam TSS igra u prvih 11, gubimo od mrtvog Egipta pa potpuno raspadnute Nigerije i na kraju od svjetskog poluamatera 140te repke na svijetu Kipra, ni manje ni vise u grotlu Zenice.....

Znam da postoje razlicita misljenja,i postujem tudja misljenja, ali ovaj put moram reci, da neko ko podrzava Papeta trenutno nije normalan i ne zeli najbolje ovoj reprezentaciji....

On mora ici sto prije to bolje jer niti igraci imaju pvjerenja u njega ni obratno....Doslo je vrijeme rastanka, a trebalo je i mnogo ranije, bolji bi rezultat napravili na SP...
Zadnja izmjena: Batko, dana/u 11 sep 2014, 12:24, ukupno mijenjano 2 puta.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 11 sep 2014, 12:23

Ako Pape ( koji je ocajan trener ) izvuce pobjedu protiv Walesa u gostima to ce biti po meni veliki uspjeh. Jos uvijek naravno mislim da treba da ga zamjeni bolji selektor samo pobjeda protiv Walesa u gostima bi sigurno bila uspjeh. Vec da zaustavis Bale-a je veliki uspjeh posebno sa nasim panjevima u odbrani. Samo bojim se da Pape nema teorije da izmisli neku veliku taktiku za Wales. Jedino ako mu Osim ne pomogne.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 11 sep 2014, 12:25, ukupno mijenjano 1 put.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 11 sep 2014, 12:25

Da smo pobjedili neko od lobotomaca bi postavio sliku covjeka u komi i napisao "Hejteri na aparatima" :mrgreen:

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 11 sep 2014, 12:25

Batko je napisao/la:Oni najgori protivnici Papeta koji su ovdje bili, su ispostavilo se bili upravu......

Docekali smo da nam TSS igra u prvih 11, gubimo od mrtvog Egipta pa potpuno raspadnute Nigerije i na kraju od svjetskog poluamatera 140te repke na svijetu Kipra, ni manje ni vise u grotlu Zenice.....

Znam da postoje razlicita misljenja, ali ovaj put moram reci, da neko ko podrzava Papeta trenutno nije normalan i ne zeli najbolje ovoj reprezentaciji....

On mora ici sto prije to bolje jer niti igraci imaju pvjerenja u njega ni obratno....Doslo je vrijeme rastanka, a trebalo je i mnogo ranije, bolji bi rezultat napravili na SP...
Ma ima i nenormalnih, da se ne lažemo, ali većina koji ga još podržavaju su jako sujetne i preponosne osobe, koje ne žele priznati da nisu u pravu.

hogarstrasni

Post Postao/la hogarstrasni » 11 sep 2014, 12:25

Elegant je napisao/la:A sta treba da se radi ? Da otjeramo covjeka ako pobjedimo Vels, pa logicno da ce se smiriti strasti ako pobjedimo.
Vi samo vidite tu opciju da ga otejramo, a sta onda ko ce te preuzeti za vrijeme kvalfikacija, sve i da te neko preuzme treba mu barem dva mjeseca da nametne svoj princip rada, taktiku, pravila...itd., da pozve svih 17-18 igraca koji se prizivaju.

Kad se samo sjetim kad smo se plasirali na SP, a onda moroni daju prijedlog da se zahvalimo Susic da nas preuzme Barbarez jer je legenda, idol nacije, ima pobjednicki mentalitet, pa da nas vodi na SP-u kako bi smo igrali minimalno cetvrtfinale. :crazy: Pa to ni na video igri nema ne u stvarnom zivotu.

Zamisli te logike jedan te covjek vodi cijele kvalfikacije, obezbjedimo veliko takmicenje i hajde zdravo drugi ce nas vodit na takmicenju. Bas ste mi bistri.

Kad gubimo krivi Susic, Avdija, Tino, kad pobjedimo zasluni igraci sem Avdije, TIna i naravno selektora Susica.

Sacekati Vels pa vidjeti na cemu smo ... posljedna opomena za selektora i sve igrace.
Pocinje seosko spinovanje ! :D

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 11 sep 2014, 12:26

Elegant je napisao/la:A sta treba da se radi ? Da otjeramo covjeka ako pobjedimo Vels, pa logicno da ce se smiriti strasti ako pobjedimo.
Ciro bi nametnuo svoj princip rada za dva dana a ne mjeseca. :salut:

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.