BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

shminka
Kontakt:

Re: BiH tenis

Post Postao/la shminka » 12 mar 2017, 13:53

Najveći problem sinoć je bio taj da je konstantno ganjao rezultat, šteta samo što u nekom od setova nije prvi servirao, da i Ramos osjeti malo pritiska. Najnejasniji je ustvari pad na početku trećeg seta, to mu se nije smjelo desiti, imao je 0-3 nakon 5 minuta igre, ali napisa ovdje neko da je čuo da kaže da nema snage, tako da vjerovatno mu je i energija oscilirala tokom cijelog meča, što je sasvim normalno kada ima povredu.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 12 mar 2017, 14:14

Hocel upasti u MD Miamija znam da je 4 alternativa i da imaju dva otkaza da fale jos dva, da nije jos neko otkazao zna li iko?

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 12 mar 2017, 14:21

Kazu aldin osvojio 26. titulu...covjek trofejniji od 95% igraca na touru:-)

hm59
Kontakt:

Post Postao/la hm59 » 12 mar 2017, 14:33

ronaldo99 je napisao/la:Hocel upasti u MD Miamija znam da je 4 alternativa i da imaju dva otkaza da fale jos dva, da nije jos neko otkazao zna li iko?
Trenutno mu fali samo jedan otkaz, 99% da ce jos neko (ili vise njih) odustati, tako da ocekujemo MD!

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 12 mar 2017, 14:54

Galion je napisao/la:Ono što sam ja vidio od servisa je da su u Damira bili 119-168 na sat a od Alberta 139-189 na sat, znači oko 20 na sat brži servis u prosjeku a Ramos uopće nije neki server. Ja se Džumiju divim kad on može igrati na vrhunskom nivou sa ženskim servisom :tokralju:
Sto se tice servisa, tu njegova konstitucija sve odredjuje, ali ja sam ubijedjen da se to moze jos unaprijediti (i brzina i preciznost). Njegov nacin serviranja je dosta nezgodan za protivnika, jer 'hvata' lopticu na nekoj cudnoj visini nakon sto je izbaci i jako je tesko ocijeniti gdje ce da servira. Problem je sto on jednostavno vecinu prvih servisa izbaci u aut i sto svaki drugi ide oko 120-130km/h. Neophodno je da poradi na tom servisu da i samome sebi malo olaksa osvajanje poena, a i na forhendu (iako je sinoc bio sasvim solidan). Ja sam njegovim bekendom prezadovoljan, a i igra na mrezi je sinoc bila nevjerovatna, bez obzira sto je lose odigrao kljucni poen i sto je Ramos na mrezi par puta bio glup za medalju.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 12 mar 2017, 15:00

Ma preubrzano servira. Pepne lopticu 3 puta, baci je i malte ne odmah udara, slicno ko Kyrgios, samo sporije. Nikako mu servis ne izgleda tehnicki pravilno, ja kod njega nikako ne stignem vidjeti 'trophy' pozu nakon bacanja loptice.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 12 mar 2017, 15:14

Otkazao Irving, pametan potez, odmoriti par dana i spremiti se za Miami uz nadu da će još neko otkazati turnir.

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 12 mar 2017, 15:15

Galion je napisao/la:Ma preubrzano servira. Pepne lopticu 3 puta, baci je i malte ne odmah udara, slicno ko Kyrgios, samo sporije. Nikako mu servis ne izgleda tehnicki pravilno, ja kod njega nikako ne stignem vidjeti 'trophy' pozu nakon bacanja loptice.
Nije samo da prebrzo servira nego kao da nekud zuri u puno situacija .Zuri da skrati poen sa dropshot a siguran sam da bi te poene dobio tri udarca kasnije.Jedan poen je dobio na taj yebeni DROP.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 12 mar 2017, 15:15

SlevinKelevra je napisao/la:Igrajte vise gemova na lajvu.
Damir nikad ne razocara. Barem u ovom smislu :mrgreen:

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 12 mar 2017, 15:25

BosnaSTL je napisao/la:
Galion je napisao/la:Ma preubrzano servira. Pepne lopticu 3 puta, baci je i malte ne odmah udara, slicno ko Kyrgios, samo sporije. Nikako mu servis ne izgleda tehnicki pravilno, ja kod njega nikako ne stignem vidjeti 'trophy' pozu nakon bacanja loptice.
Nije samo da prebrzo servira nego kao da nekud zuri u puno situacija .Zuri da skrati poen sa dropshot a siguran sam da bi te poene dobio tri udarca kasnije.Jedan poen je dobio na taj yebeni DROP.
A znaju njemu ti drop shotovi dosta puta bit korisni. Savrseno on njih izvodi samo nekad pretjeruje. Inace na zemlji su DS savrseno oruzje u kombinaciji sa udarcima sa mnogo topspina. Odvuces protivnika daleko od osnovne i onda skratis pa nek stize ako moze. A i svidja mi se Damirova kombinacija drop pa lob.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 12 mar 2017, 15:32

DS igra dosta lošije ove godine nego ikada prije, kao da je izgubio osjećaj, moguće da je razlog nabacivanje malo više mase mišićne, pogotovo FH DS po dijagonali ni na šta nalik, svi ga lako stignu. I ubacio je taj neki FH slajs u trenucima kada bi inače igrao DS, moguće odbrambeni mehanizam protiv igranja DSa jer taktički taj udarac ništa ne donosi. Donese kada protivnika navikneš na DS, on poleti naprijed, a onda se produži taj slajs. To nijednom nije upalilo u ovih par mečeva, bukvalno tim udarcem samo restartuje poen i često izgubi inicijativu.

AnkleBreaker
Kontakt:

Post Postao/la AnkleBreaker » 12 mar 2017, 15:35

Daleko su njegovi drop shotovi od savršenstva. Prije svega lako se čitaju posebno sa forehand strane. Vidjeli smo sinoć kako je Ramos bez problema stizao svaki, a razlog tome je što Damir najavi svaki takav udarac.
Take me home, United road,to a place that I belong, to Old Trafford, to see United, take me home, United road.
Sir Alex Ferguson (1986-2013)

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 12 mar 2017, 15:42

shminka je napisao/la:I ubacio je taj neki FH slajs u trenucima kada bi inače igrao DS, moguće odbrambeni mehanizam protiv igranja DSa jer taktički taj udarac ništa ne donosi. Donese kada protivnika navikneš na DS, on poleti naprijed, a onda se produži taj slajs. To nijednom nije upalilo u ovih par mečeva, bukvalno tim udarcem samo restartuje poen i često izgubi inicijativu.
E ovo me je zanimalo. Znaci ti mislis da je to razlog? Moguce, jer stvarno FH slajs je smijesno koristiti i u rekreativnom tenisu. Vidjao sam to kod Monice Niculescu, Nicka Kyrgiosa i Damira u zadnje vrijeme.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 12 mar 2017, 15:51

Ovo je ideja, promijeniš grip na forhendu, toliko rano da protivnik to vidi, da očekuje DS, da krene naprijed ko sivonja i onda mu ga samo produžiš i nema šanse da se može brzo promijeniti pravac kretanja iz ovog prema naprijed, da se kreneš kretati nazad i u stranu. Genijalno rješenje ako protivnik baš žestoko krene prema naprijed ali očajno ukoliko ne odreaguje na to nikako onda dobija bukvalno poklon slajs i novi početak poena. Ovo je sjajan patern za amaterski tenis :thumbup: :thumbup: :thumbup:

A vjerujem da je dio razloga i taj da odustane od previše forsiranja DSa, vjerovatno mu se tijelo samo po inerciji postavi da igra DS i jedini način da ga ne odigra je da produži slajs...

Niculescu nema veze nikakve sa ovom pričom, Niculescu ne zna da udari normalan forhend i zato konstantno igra slajs :mrgreen:

Forhend slajs, odnosno blok kao retern i skvoš forhend iz trka kada se brani su genijalni udarci i to je isto uveo. Protiv Harrisona je baš odlično reternirao tim blokom, duboko i loptica od koje protivnik ne može gotovo ništa napraviti, baš kao i poslije skvoš odbrane.
Zadnja izmjena: shminka, dana/u 12 mar 2017, 16:00, ukupno mijenjano 1 put.

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 12 mar 2017, 16:00

shminka je napisao/la:
Ovo je ideja, promijeniš grip na forhendu, toliko rano da protivnik to vidi, da očekuje DS, da krene naprijed ko sivonja i onda mu ga samo produžiš i nema šanse da se može brzo promijeniti pravac kretanja iz ovog prema naprijed, da se kreneš kretati nazad i u stranu. Genijalno rješenje ako protivnik baš žestoko krene prema naprijed ali očajno ukoliko ne odreaguje na to nikako onda dobija bukvalno poklon slajs i novi početak poena.

A vjerujem da je dio razloga i taj da odustane od previše forsiranja DSa, vjerovatno mu se tijelo samo po inerciji postavi da igra DS i jedini način da ga ne odigra je da produži slajs...

Niculescu nema veze nikakve sa ovom pričom, Niculescu ne zna da udari normalan forhend i zato konstantno igra slajs :mrgreen:

Forhend slajs, odnosno blok kao retern i skvoš forhend iz trka kada se brani su genijalni udarci i to je isto uveo. Protiv Harrisona je baš odlično reternirao tim blokom, duboko i loptica od koje protivnik ne može gotovo ništa napraviti, baš kao i poslije skvoš odbrane.
Odlican video :thumbup:
Ali kod Kyrgiosa i Damira FH slajs vise izgleda kao udarac kad ne znaju sta bi a ne da im se namjestat za pravi forhend, barem kod Nicka sam siguran da je to, kod Damira moze bit da pokusava se rijesit DS-a kao sto kazes. U svakom slucaju nije ovo sto Roger radi u videu :)
Haha znam to za Monicu, ali morao sam spomenuti kraljicu :D
Sto se tice blok reterna, odlicna stvar sto je to uveo, jos sad uskace u teren prilikom reterna i s tim pokretom se da ukrotit i jak servis. Ono prije vracanje 2 metra iza osnovne je bilo ocaj, jer jos dobije po dijagonali i nakon sto vrati protivnik ima prazan teren i lagan winner sto sad nikako nije slucaj.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 12 mar 2017, 16:07

Ma jeste ista stvar, samo što za viner sa ovakvom igrom moraš biti unutar osnovne linije, unutar terena i prodavao je ovako par puta varku u prethodnih par mečeva kada je bio unutar terena, mislim Wawrinki i Granollersu. Ako je na osnovnoj liniji, nemoguće je očekivati viner, ali izabcivao je Harrisona recimo par puta totalno van ravnoteže, dovoljno je da protivnik jedan dva koraka napravi prema naprijed i gubi svaku šansu da u narednom udarcu odigra nešto dobro i onda Damir u narednom udarcu dobija priliku za napad iz bolje pozicije.

U svakom slučaju osnovna stvar da bi ovakva igra prošla je ta da protivnika navikneš na DS, a Damir to nije radio u ovim mečevima i samim tim niko od ovih igrača nije toliko letio prema naprijed. Vidjet ćemo sigurno ovo i na šljaci, a bit će efikasnije recimo kada proda nekome 7-8 poena skraćenom lopticom poslije čega će taj protivnik postati svjestan opasnosti od skraćenih i na ovakav mali signal će krenuti iste sekunde prema naprijed.

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 12 mar 2017, 16:10

Btw @Shminka, poznaješ li Miralema i Farisa Zukića, trenere iz Mostara, mislim da je Faris cak i izbornik juniorske reprezentacije?

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 12 mar 2017, 16:19

Ne :P

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 12 mar 2017, 16:31

Šteta što na netu nema više snimaka, ali recimo u ovom poenu je ova kombinacija radila ok, razmjena i od 20. udarca u reliju počinje taj patern, prvo forhend dijagonala kojom tjera Harrisona van terena, mijenja grip, Rajan očekuje skraćenu, trči prema naprijed a dobija neočekivani slajs kojeg jedva vraća, gubi poziciju na terenu, a Damir ima laganu lopticu u sredini polja da završi poen...ne odlučuje se ovoga puta za napad, ali je slajsom doveo sebe u dobitnu poziciju

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 12 mar 2017, 16:43

shminka je napisao/la:Šteta što na netu nema više snimaka, ali recimo u ovom poenu je ova kombinacija radila ok, razmjena i od 20. udarca u reliju počinje taj patern, prvo forhend dijagonala kojom tjera Harrisona van terena, mijenja grip, Rajan očekuje skraćenu, trči prema naprijed a dobija neočekivani slajs kojeg jedva vraća, gubi poziciju na terenu, a Damir ima laganu lopticu u sredini polja da završi poen...ne odlučuje se ovoga puta za napad, ali je slajsom doveo sebe u dobitnu poziciju
Da, to je na 0:34
Ali šta je ovo na 0:14, šta postiže sa tim FH slajsom? Potrčao je i tu Ryan prema naprijed, ali ipak je imao dovoljno vremena da odigra normalan forhend, nije ga izbacio iz pozicije Damirov slajs.

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.