Hamburger Sport-Verein
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
- majestic24
- Kontakt:
Re: Hamburger Sport-Verein
Svaka njemu cast na tome. Sad ih treba maximalno stisnuti i motivirati da budu spremni za mec u petak koji bi trebao biti odlucujuci za nas,jer sa pobjedom tu,jako,jako blizu dolazimo do opstanka u bundesligi.
Iskreno,pribojavam se Freiburga. Ja sam na pocetku sezone ocekivao da ce oni biti u top 10,ali eto...ipak na kraju se bore za opstanak. Ove dvije pobjede treba ovjeriti i sa trecom po svaku cijenu i siguran sam da ce labadia motivirati dovoljno igrace za to
Iskreno,pribojavam se Freiburga. Ja sam na pocetku sezone ocekivao da ce oni biti u top 10,ali eto...ipak na kraju se bore za opstanak. Ove dvije pobjede treba ovjeriti i sa trecom po svaku cijenu i siguran sam da ce labadia motivirati dovoljno igrace za to
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
Nisam zbog gostiju koncentrirano pratio tekmu u Mainzu, ali čini mi se da je osim izbora igrača (igraju samo najiskusniji) i klasičnog špananja, Labbadia promijenio i način igre - umjesto kratkih paseva kroz sredinu koji su se pokazali presporima više igramo na duge pasove i preskakanje igre i tako lakše dolazimo u zonu udarca.
O Freiburgu sam i ja imao dobro mišljenje i mislio sam da će nakon domaćeg kiksa protiv Mainza dobit Paderborn, ali su opet kiksali i sasvim zasluženo se našli u vrlo teškoj situaciji. No, to ne bi trebala biti naša briga, neka u zadnjem kolu Paderborn, Stuttgart, Hannover i Freiburg međusobno odluče ko će u cvajtu, mi bi trebali u petak maksimalno stisnut i nipošto ne kalkulirat.
O Freiburgu sam i ja imao dobro mišljenje i mislio sam da će nakon domaćeg kiksa protiv Mainza dobit Paderborn, ali su opet kiksali i sasvim zasluženo se našli u vrlo teškoj situaciji. No, to ne bi trebala biti naša briga, neka u zadnjem kolu Paderborn, Stuttgart, Hannover i Freiburg međusobno odluče ko će u cvajtu, mi bi trebali u petak maksimalno stisnut i nipošto ne kalkulirat.
- majestic24
- Kontakt:
ledar je napisao/la:Nisam zbog gostiju koncentrirano pratio tekmu u Mainzu, ali čini mi se da je osim izbora igrača (igraju samo najiskusniji) i klasičnog špananja, Labbadia promijenio i način igre - umjesto kratkih paseva kroz sredinu koji su se pokazali presporima više igramo na duge pasove i preskakanje igre i tako lakše dolazimo u zonu udarca.
Pa ne bi bas rekao da idemo puno na duge pasove. Gledao sam full prvo poluvrijeme (bilo na eurosportu). Dosta je bilo kombinatorike kad dodjemo na nekih 30 metara od gola protivnika. Vjeruj da su tako izgledali kao da ih vodi jedan trener vec godinama a ne samo 2 sedmice.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
- ne_znam_ko_sam
- Kontakt:
Ono sto je meni za oko zapalo je to da Djourou i Rajkovic nisu previse prema naprijed isli da iznesu daleko loptu i da od njih napad krece. Tako da nisu ostajale rupe pozada i ostavljao se prostor protivniku za kontre.
Nadam se da ce ekipa da pruzi jak otpor u petak i da ce nakon utakmice bodovni konto HSVa biti za tri boda bogatiji
Nadam se da ce ekipa da pruzi jak otpor u petak i da ce nakon utakmice bodovni konto HSVa biti za tri boda bogatiji
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Why so serious?!
Why so serious?!
Evo, upravo to što je rekao @ne_znam, stoperi su odigravali duge lopte i vdv je također upošljavao naprijed i na taj način se preskakao srednji red koji nam je i inače najslabija karika u organizaciji prema naprijed. Na 30m je bilo kombinatorike (Iličević, Jansen, Stieber), bilo je i driblinga, ali nije bilo previše jalove kombinatorike u sredini. Sa igračima koje imamo, mi ne možemo kopirat bayern i dolazit u prilike iz čistog posjeda.
Zadnja izmjena: ledar, dana/u 05 maj 2015, 12:16, ukupno mijenjano 1 put.
U večernjem listu spekuliraju da će Kačaru bit ponuđen novi ugovor, nadam se da su to ipak samo glasine jer, bez obzira na njegovih zadnjih par utakmica, kad se samo sjetim njegovih prijašnjih sezona...
Ozljeda müllera do kraja sezone je inače naš najveći dobitak, to je jedan od najvećih kompleksaša kojeg sam ikad vidio, i to ne samo kod nas.
Ozljeda müllera do kraja sezone je inače naš najveći dobitak, to je jedan od najvećih kompleksaša kojeg sam ikad vidio, i to ne samo kod nas.
Danas nam je najvažnija utakmica sezone i jedna od najvažnijih u zadnjem desetljeću. Sigurno je da neće bit lijepa za oko nego šora do zadnjeg zvižduka suca. Moje predviđanje je podjela bodova, poraz za Freiburg znači skoro sigurno ispadanje jer im iduću dolazi dešperatni bayo koji neće htjet rasprodat još ono ugleda što mu je preostalo. Biće dosta nervoze, ulog je velik i mi i oni će(mo) igrati na silu, mogla bi presuditi sreća.
Naša u23 je u zaostaloj utakmici uz dosta uzbuđenja dobila vodećeg werdera, ali bojim se da je to prekasno za prvo mjesto jer ovi imaju ekstra lagan raspored do kraja. Prema pisanju večernjeg Zinnbauer je blizu Wolsfburgu.
Naša u23 je u zaostaloj utakmici uz dosta uzbuđenja dobila vodećeg werdera, ali bojim se da je to prekasno za prvo mjesto jer ovi imaju ekstra lagan raspored do kraja. Prema pisanju večernjeg Zinnbauer je blizu Wolsfburgu.
Veceras je za nas biti ili ne biti utakmica, a s obzirom da tradicionalno u takvim utakmicama zakazemo onda veceras ocekujem poraz...
Jedno je sigurno da bi eventualnom pobjedom skoro pa sigurno izborili opstanak, s obzirom na duele direktnih konkurenata u posljednja dva kola, no nazalost ova ekipa nam je prethodnih godina priredila previse razocarenja, tako da veceras ja ocekujem ono najgore, tj. poraz i onda slijedi pravi krimi u posljednja dva kola.
Ocekivani sastav za vecerasnju utakmicu izgleda ovako:
Adler - Westermann, Djourou, Rajkovic, Ostrzolek - Kacar, vdV - Stieber, Holtby, Olic - PML
Ja bih licno umjesto Olica vise volio vidjeti Jansena ili Beistera koji se konacno naso u kadru za jednu utakmicu prve ekipe.
Jedno je sigurno da bi eventualnom pobjedom skoro pa sigurno izborili opstanak, s obzirom na duele direktnih konkurenata u posljednja dva kola, no nazalost ova ekipa nam je prethodnih godina priredila previse razocarenja, tako da veceras ja ocekujem ono najgore, tj. poraz i onda slijedi pravi krimi u posljednja dva kola.
Ocekivani sastav za vecerasnju utakmicu izgleda ovako:
Adler - Westermann, Djourou, Rajkovic, Ostrzolek - Kacar, vdV - Stieber, Holtby, Olic - PML
Ja bih licno umjesto Olica vise volio vidjeti Jansena ili Beistera koji se konacno naso u kadru za jednu utakmicu prve ekipe.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Huh, iščupali smo bod, ostajemo u igri ali što je još važnije Freiburga smo gurnuli na rub litice. U zadnjem kolu biće jako gusto...
-
Pale_Companion
- Kontakt:
Ja sam ako ćemo iskreno mišljenja da ste vi kad se sve sabere (unazad godinu, pa i dvije) zaslužili ispasti ove godine i ne bi bilo fer prema nekim drugim klubovima da se opet provučete ... Igrate za moj ukus uvjerljivo najnekvalitetniji i najnestabilniji fudbal u ligi, a ove konstatacije siguran sam ste svjesni i vi jer ste realni i svjesni situacije ... Sva ta drama i trulež koja je obuzela ovaj klub u posljednje vrijeme još dodatno pojačava šmek Absteigera . I ovo nešto bodova što se ulovili u zadnjih par utakmica bilo više na sreću i silu nego na znanje, barem ono što sam gledao a pogledao sam podosta. Pogotvo protiv Mainza gdje se desio onaj bizaran autogol i onda lom noge Sota koji je dodatno bacio u šok igrače Mainza, pa onda onaj crveni ...
Dragi ste mi i ledar i amer, i zbog vas i nekako mogu podnijet opstanak HsV-a, ali da vas nema siguran sam da mi ne bi bilo nimalo žao da se skine onaj sat
Dragi ste mi i ledar i amer, i zbog vas i nekako mogu podnijet opstanak HsV-a, ali da vas nema siguran sam da mi ne bi bilo nimalo žao da se skine onaj sat
Agieren statt reagieren
Vise srece nego pameti...
Koliko nam ovaj bod vrijedi znacemo nakon sutrasnjih utakmica, jer ukoliko se neki rezultati poklope isti bi mogao znaciti opstanak u Bundesligi.
Koliko nam ovaj bod vrijedi znacemo nakon sutrasnjih utakmica, jer ukoliko se neki rezultati poklope isti bi mogao znaciti opstanak u Bundesligi.
- BavaracZenica
- Kontakt:
Mogao je HSV u ovoj utakmici rijesiti opstanak, ali ipak dobro je da su bodove osvajali zadnje ove 2-3 utakmice, mislim da ce biti ovaj bod ipak vrijedan, dobro da nije poraz !
FC Bayern !!!!!
Kako se Freiburg ciganio čim su dali gol, bezbrojna odugovlačenja, simuliranja, to je bilo gadljivo za gledat... trebalo je to odmah kartonirat.
Ono što je pozitivno je to što vam se ekipa bori, požrtvovana je, gine se...I onda se nekako i dođe do tog gola na silu. Sada ima živosti (otkako je Bruno došao) i to je bitno u borbi za opstanak...Samo eto što su ovo bili večeras Big points, pa šteta što nisu uzeta sva 3. Ali eto, nije na kraju toliko loše po HSV ispalo, kako je moglo...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Situacija je drugovi, štono bi se reklo, složena. Mislim da će predzadnje kolo trasirati put u infarktnu završnicu.
Stuttgart je očekivano uhvatio zadnji vlak i sad predstoji ostvarenje moje noćne more - da nas pobjedom pretekne na tabeli, u kom slučaju nam igra samo pobjeda u zadnjem kolu protiv štrumfova. Iako i u slučaju neriješenog ima neka matematika, ali morali bi se poklopiti drugi rezultati, a najgore bi bilo da Paderborn dobije Stuttgarta i da se oboje spase, a mi potonemo sa poraženim između Hannovera i Freiburga.
Kad bi kojim slučajem izvukli neriješeno u Stuttgartu imali bi dosta povoljnih kombinacija, pod razumnom pretpostavkom da Paderborn i Hannover ne izvuku više od po bod u gostima kod Schalkea i Augsburga (po mogućnosti izgube) i da demoralizirani bayo ne posrne u Freiburgu (što je velika nepoznanica). Samo što mislim da će se moja mora ostvarit i da će nas Stuttgart zayebat i ovaj put, a najgore i dvaput (pobjeda protiv nas i poraz u Padebornu).
Stuttgart je očekivano uhvatio zadnji vlak i sad predstoji ostvarenje moje noćne more - da nas pobjedom pretekne na tabeli, u kom slučaju nam igra samo pobjeda u zadnjem kolu protiv štrumfova. Iako i u slučaju neriješenog ima neka matematika, ali morali bi se poklopiti drugi rezultati, a najgore bi bilo da Paderborn dobije Stuttgarta i da se oboje spase, a mi potonemo sa poraženim između Hannovera i Freiburga.
Kad bi kojim slučajem izvukli neriješeno u Stuttgartu imali bi dosta povoljnih kombinacija, pod razumnom pretpostavkom da Paderborn i Hannover ne izvuku više od po bod u gostima kod Schalkea i Augsburga (po mogućnosti izgube) i da demoralizirani bayo ne posrne u Freiburgu (što je velika nepoznanica). Samo što mislim da će se moja mora ostvarit i da će nas Stuttgart zayebat i ovaj put, a najgore i dvaput (pobjeda protiv nas i poraz u Padebornu).
Ostalo je jos nesto vise od 24 h do za nas moze se reci odlucujuce utakmice kada je borba za opstanak u pitanju...Dok sa jedne strane Labbadija motivise igrace i smiruje tenzije, Stevens sa druge strane je na jucerasnjem treningu vrijedjao igrace i nazivao ih majmunima, sto uopste nije dobro naravno gledajuci iz naseg ugla.
http://www.welt.de/videos/article140935 ... Affen.html
Skeptican sam sto se sutrasnje utakmice tice, no nadam se da su igraci svjesni da ukoliko ostanu ne porazeni ne mogu direktno ispasti u Cvajtu i da ce sutra svi dati 150% svojih mogucnosti ili kao sto bi Nijemci rekli da ce über sich hin auswachsen.
http://www.welt.de/videos/article140935 ... Affen.html
Skeptican sam sto se sutrasnje utakmice tice, no nadam se da su igraci svjesni da ukoliko ostanu ne porazeni ne mogu direktno ispasti u Cvajtu i da ce sutra svi dati 150% svojih mogucnosti ili kao sto bi Nijemci rekli da ce über sich hin auswachsen.
Po svemu sudeci Zinnbauer ce naredne sezone ponovo trenirati drugu ekipu HSV-a...
Svaka cast Labbadiji sto je ekipu vratio iz mrtvih, ali ja licno ne vjerujem da ce se dugo uspijeti zadrzati na klupi...
Samo se nadam da pussy-ju nece pasti napamet kada Labbadija u Novembru dobije otkaz da mu ponovo da, da vodi prvu ekipu i da javnosti i navijacima prodaje pricu kako je od Marta stekao odredjeno iskustvo.Zinnbauer gegenüber NDR 2: „Im Moment gehe ich mal davon aus, dass die U23 im nächsten Jahr wieder unter meiner Regie geführt wird“. In den kommenden Tagen sollen mit den Klubbossen weitere Verhandlungen geführt werden.
Svaka cast Labbadiji sto je ekipu vratio iz mrtvih, ali ja licno ne vjerujem da ce se dugo uspijeti zadrzati na klupi...
Kako sam i mislio, nema za nas bodova u Stuttgartu, jedina nada je da dobijemo slabog Schalkea u zadnjem kolu
- majestic24
- Kontakt:
ako se ima isti broj bodova,sta se onda gleda...gol razlika ili medjusoban susret??
Gol razlika, pa broj postignutih golova, pa ukupni međusobni susreti timova itd.
Sve u svemu kolo iz noćne more, samo pobjeda nas vodi u relegaciju...
Sve u svemu kolo iz noćne more, samo pobjeda nas vodi u relegaciju...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.