Reprezentativci (fudbal)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

gruezi
Kontakt:

Re: Reprezentativci (fudbal)

Post Postao/la gruezi » 01 avg 2010, 22:46

senad lulic je tip igraca koji nam treba neko ko je brz i igra u oba pravca...isto i haurdic i mahmutovic...pricajte sta hocete ovi su svi bolji od ibricica i alispahica...nista protiv momaka ali igraci iz hrvatske lige nemaju sta traziti u jednoj ozbiljnoj reprezentaciji....mislim pogledajte samo od koga ispadaju njihovi klubovi u evropi...njemacka 3ca liga je jaca od hrvatske i to dobrano jaca,zasto onda nepoziva igrace iz te lige ///kad na spisku mogu biti igraci iz hrvatske lige onda moze biti i igraci njemackih treceligasa...

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 01 avg 2010, 23:26

gruezi je napisao/la:senad lulic je tip igraca koji nam treba neko ko je brz i igra u oba pravca...isto i haurdic i mahmutovic...pricajte sta hocete ovi su svi bolji od ibricica i alispahica...nista protiv momaka ali igraci iz hrvatske lige nemaju sta traziti u jednoj ozbiljnoj reprezentaciji....mislim pogledajte samo od koga ispadaju njihovi klubovi u evropi...njemacka 3ca liga je jaca od hrvatske i to dobrano jaca,zasto onda nepoziva igrace iz te lige ///kad na spisku mogu biti igraci iz hrvatske lige onda moze biti i igraci njemackih treceligasa...
A i svedski klubovi su velesile. :roll:
Jel ono bjese ''njaki svedski klub''koji dobi po gujci iz tamo neke lijeve fildzan lige. :mrgreen:
Ibru postavi na njegovu pravu poziciju a ne da seljakas po repci.kako bi Pjanic ili Miske odigrao na lijevom beku.ne smijemo ni pomisliti.
Uostalom zar taj isti Ibro nije vozao jednog HSV za nos neki dan i samo im dva uvaljao.
Alispahic isto ima slifa itetako,onakve makazice ili golcine sa 35 metara,da ne znam gdje igras.neces ih tek tako olako uvaljati.
lulic je 99,9 % Svedjanin i sam je rekao da ceka ponovni poziv svedjana...prema tome.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 01 avg 2010, 23:51

gruezi je napisao/la:senad lulic je tip igraca koji nam treba neko ko je brz i igra u oba pravca...isto i haurdic i mahmutovic...pricajte sta hocete ovi su svi bolji od ibricica i alispahica...nista protiv momaka ali igraci iz hrvatske lige nemaju sta traziti u jednoj ozbiljnoj reprezentaciji....mislim pogledajte samo od koga ispadaju njihovi klubovi u evropi...njemacka 3ca liga je jaca od hrvatske i to dobrano jaca,zasto onda nepoziva igrace iz te lige ///kad na spisku mogu biti igraci iz hrvatske lige onda moze biti i igraci njemackih treceligasa...
Kad nasoj lijepoj raji i selektoru dodze iz guzice u glavi i popusimo jos jedne kvalifikacije zbog igraca koji trce 14 sekundi na 100 metara onda ce nekom na um pasti da imamo sprintere kao sto su Mahmutovic,Haurdic i grmalje u zadnjoj veznoj liniji kao sto je Ljevakovic ;)

Ok je ba ibricic ali on je pozicija koju igra Miske i Pjanic i da nemaju oni sta zajedno traziti,tako isto vazi i za Stilica,Medunjanina,Alispahica oni su svi kao da su iz jednog qurca ispali dribleri i sporaci...
Miske i Pjana sredina uz bokove Haurdica desno i Mahmutovica lijevo,to bi tek bila moderna sredina i kretivna i brza/prodorna...

Dok ne svatimo da nam je dosta Pjanic i Miske od driblera onih koji daju zadnji pas biti ce mo na nivou Estonije i slicnih repki ;)

Nadam se da necu biti pogresno shvacen...
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

neko_iz_mase
Kontakt:

Post Postao/la neko_iz_mase » 01 avg 2010, 23:56

harishp je napisao/la: lulic je 99,9 % Svedjanin i sam je rekao da ceka ponovni poziv svedjana...prema tome.
Koji crni Šveđanin. Mali otišao 2002 u Švicu i debitovao za A reprezentaciju protiv Azerbejdžana.
S nekim si ga zamijenio očito.
Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pi**e materine.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 02 avg 2010, 00:33

Jesam :oops: I to sa Avdicem.
Iako nikakve slicnosti nemaju,ebiga do mene je. :roll: :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 02 avg 2010, 01:52

Mahmutic evo treca utakmica ove sezone bez gola.
Haurdic prosle sedmice dobio 15 minuta, danas 19 minuta.
I da oni su bolje od Ibre, malo morgen. :roll:

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 02 avg 2010, 02:02

soko je napisao/la:Mahmutic evo treca utakmica ove sezone bez gola.
Haurdic prosle sedmice dobio 15 minuta, danas 19 minuta.
I da oni su bolje od Ibre, malo morgen. :roll:
Mislis na Mahmutovica momka.
Ti bi momci isto prosli poput Alispahica,nakon prvog meca.
buric danas branio,bolje da nije.navijaci mu nabijaju da je mogao bolje reagovati u prvom izgubljenom peharu super kupa.I to protiv''velikog jaiglostoka ili tako nekako. :roll:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 02 avg 2010, 07:09

harishp je napisao/la:
A i svedski klubovi su velesile. :roll:
Jel ono bjese ''njaki svedski klub''koji dobi po gujci iz tamo neke lijeve fildzan lige. :mrgreen:
Ibru postavi na njegovu pravu poziciju a ne da seljakas po repci.kako bi Pjanic ili Miske odigrao na lijevom beku.ne smijemo ni pomisliti.
Uostalom zar taj isti Ibro nije vozao jednog HSV za nos neki dan i samo im dva uvaljao.
Alispahic isto ima slifa itetako,onakve makazice ili golcine sa 35 metara,da ne znam gdje igras.neces ih tek tako olako uvaljati.
lulic je 99,9 % Svedjanin i sam je rekao da ceka ponovni poziv svedjana...prema tome.
u tome i jeste moja poenta...nisi tacno skontao sta sam htio reci..ibricic je pristojan igrac ali samo na poziciji 10tke...nemoze ama bas nista vise da igra osim toga...a mi tu imamo vec misimovica i pjanica koji su bar za 3-4 klase ispred,tako da on na poziciji lijevog i desnog veznog nema sta da trazi jer na tim pozicijama je potrebna brzina a on tu brzinu nema...mahmutovic je vezni igrac nije njegovo da daje golove...lulic igra za young boyse iz berna i prosle sedmice je bio u prvoj postavi protiv fenerbahcea u ligi prvaka,...evo sad se namece i haris bukva a sve su to moderni veznjaci..dakle brzi igraci koji igrajhu u oba smjera,dobro pokrivaju prostor,brzo se otkrivaju a uz to i znaju igrat lopte...a haurdic je standardan vec godinu i po ali od prve cetiri tekme ove godine 3 je usao sa klupe ,valjda ce sad u evropaligi igrat od pocetka ...i jos nesto....ibro se pokazuje u prijateljskim tekmama i protiv slabih a kad dodzu jake tekme nikad ni u jednoj nije ama bas nista napravio(pricamo o vrhunskim ekipama tipa spanija turska portugal)....odigrao je sjajno u genku i to je to,...i odkud tebi da je denni avdic rekao da ceka poziv svedske...

analiticar_
Kontakt:

Post Postao/la analiticar_ » 02 avg 2010, 08:21

Najsmjesniji su mi ovi sto pronalaze neke "talente" iz lijevih liga tipa svedska liga..Ljudi pojma nemate da se bolji fudbal igra u BIH, pojedinci su dobri, no sve ostalo ne stima u BIH...Jedan prosjecan igrac iz BIH moze da igra gdje zeli u takvoj ligi kakva je svedska...ebala vas svedska
NS BIH + Reprezentacija BIH = Mafija, prodaju i stimaju utakmice i rade za kladionicarsku mafiju

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 02 avg 2010, 09:33

analiticar_ je napisao/la:Najsmjesniji su mi ovi sto pronalaze neke "talente" iz lijevih liga tipa svedska liga..Ljudi pojma nemate da se bolji fudbal igra u BIH, pojedinci su dobri, no sve ostalo ne stima u BIH...Jedan prosjecan igrac iz BIH moze da igra gdje zeli u takvoj ligi kakva je svedska...ebala vas svedska
Apsolutno da recimo Swedska liga nije aman jaca od nase sto se tice taktike ali je jaca 1000 puta sto se tice fizicke spreme i profesionalnosti ili pristupa samom treningu a o uslovima da ne govorimo:::
Dokle god nasi igraci budu glavne zvijezde lokalnih restorana i muzika uzivo nama ce igraci iz nekih tamo osrednjih liga popunjavati supljine u repki...
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
"No God is Good God "

analiticar_
Kontakt:

Post Postao/la analiticar_ » 02 avg 2010, 09:56

Za_raju je napisao/la:
analiticar_ je napisao/la:Najsmjesniji su mi ovi sto pronalaze neke "talente" iz lijevih liga tipa svedska liga..Ljudi pojma nemate da se bolji fudbal igra u BIH, pojedinci su dobri, no sve ostalo ne stima u BIH...Jedan prosjecan igrac iz BIH moze da igra gdje zeli u takvoj ligi kakva je svedska...ebala vas svedska
Apsolutno da recimo Swedska liga nije aman jaca od nase sto se tice taktike ali je jaca 1000 puta sto se tice fizicke spreme i profesionalnosti ili pristupa samom treningu a o uslovima da ne govorimo:::
Dokle god nasi igraci budu glavne zvijezde lokalnih restorana i muzika uzivo nama ce igraci iz nekih tamo osrednjih liga popunjavati supljine u repki...
eh ovo vazi jarane za cijeli Balkan..Kolika je neozbiljnost govori i cinjenica da su sad u Africi reprezentativci Srbije tefericili noc prije utakmice..To nema nigdje stvarno......
No sad dizati i velicati nekog igraca iz neke svedske, svicarske ili austrijske lige je smijesno..Te lige po samoj tehnici nisu nista jace od nase..Jedino je drugi pristup igri, ozbiljniji, i kao sto kazes igraci cu bolje fizicki spremljeni jer treniraju a ne hodaju po kafanama..Eh sad svaki sto ode iz te nase sirotinje vani da igra se odmah uozbilji i trenira jer dobije soltu i ne igra dzaba kao kod nas pa odmah i on ima drugaciji pristup ovoj igri
NS BIH + Reprezentacija BIH = Mafija, prodaju i stimaju utakmice i rade za kladionicarsku mafiju

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 02 avg 2010, 10:58

sve ove igrace koji se spominju naravno da treba pogledati i probati u nekakvoj prijateljskoj utakmici recimo u novembru (mislim da smo jedno kolo kvalifikacijama slobodni) i to treba zvati igrace za pozicijama gdje nam skripi. (napadaca i ofenzivnih veznjaka imamo dovoljno). medjutim, nijedan od pobrojanih igraca nije za prve postave... sve su to talenti koji ili nisu ni blizu prve postave u svojim klubovima ili igraju u klubovima i ligama koje nisu bolje od ovih balkanskih... ova dvojica u bayernu (hajdarovic i mujic) su igraci trece ili cetvrte postave... Ovi momci u ceskoj se sigurno prate, ali ni oni nisu nosioci igre u svojim klubovima, a samim tim nisu puno (ako ikako) bolji od alispahica, mravca.... mozda imaju bolju perspektivu, veci su talenti, ali u prvim postavama A reprezentacija ne igraju talenti i perspektivci, vec dokazani igraci...

ako smo realni, nasoj reprezentaciji fali dobar lijevi bek... na ostalim pozicijama smo dobro popunjeni (s dobrim lijevim bekom, jahic moze igrat defenzivnog veznog, sto mu i jest prirodna pozicija).

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 02 avg 2010, 11:12

amho je napisao/la:sve ove igrace koji se spominju naravno da treba pogledati i probati u nekakvoj prijateljskoj utakmici recimo u novembru (mislim da smo jedno kolo kvalifikacijama slobodni) i to treba zvati igrace za pozicijama gdje nam skripi. (napadaca i ofenzivnih veznjaka imamo dovoljno). medjutim, nijedan od pobrojanih igraca nije za prve postave... sve su to talenti koji ili nisu ni blizu prve postave u svojim klubovima ili igraju u klubovima i ligama koje nisu bolje od ovih balkanskih... ova dvojica u bayernu (hajdarovic i mujic) su igraci trece ili cetvrte postave... Ovi momci u ceskoj se sigurno prate, ali ni oni nisu nosioci igre u svojim klubovima, a samim tim nisu puno (ako ikako) bolji od alispahica, mravca.... mozda imaju bolju perspektivu, veci su talenti, ali u prvim postavama A reprezentacija ne igraju talenti i perspektivci, vec dokazani igraci...

ako smo realni, nasoj reprezentaciji fali dobar lijevi bek... na ostalim pozicijama smo dobro popunjeni (s dobrim lijevim bekom, jahic moze igrat defenzivnog veznog, sto mu i jest prirodna pozicija).
Neznam kako mozes tvrditi da Ljevakovic i Mahmutovic nisu nosioci igre svog tima zadnjih 2-3 sezone?
Pa kako oni igraju u tom klubu (teplice) Ili je prvak ili viceprvak...
Pa Ljevakovic je proglasen za najboljeg defanzivnog veznog u ligi i najboljeg igraca teplica prosle sezone...
A Mahmutovic da ima jednog virtuoza u timu kao sto su Pjanic ili Miske sa onakvom brzinom bio bi sigurno omljeni lik na nasem forumu...
"No God is Good God "

ĆeMa
Kontakt:

Post Postao/la ĆeMa » 02 avg 2010, 11:23

amho je napisao/la:sve ove igrace koji se spominju naravno da treba pogledati i probati u nekakvoj prijateljskoj utakmici recimo u novembru (mislim da smo jedno kolo kvalifikacijama slobodni) i to treba zvati igrace za pozicijama gdje nam skripi. (napadaca i ofenzivnih veznjaka imamo dovoljno). medjutim, nijedan od pobrojanih igraca nije za prve postave... sve su to talenti koji ili nisu ni blizu prve postave u svojim klubovima ili igraju u klubovima i ligama koje nisu bolje od ovih balkanskih... ova dvojica u bayernu (hajdarovic i mujic) su igraci trece ili cetvrte postave... Ovi momci u ceskoj se sigurno prate, ali ni oni nisu nosioci igre u svojim klubovima, a samim tim nisu puno (ako ikako) bolji od alispahica, mravca.... mozda imaju bolju perspektivu, veci su talenti, ali u prvim postavama A reprezentacija ne igraju talenti i perspektivci, vec dokazani igraci...

slobodni smo dva kola kvalifikacija (oktobar i mart)
Djevojka koja mijenja puno momaka je kur*a, a momak koji mijenja puno djevojaka je frajer. Mnogi se pitaju: zašto? Evo zašto: ključ koji otvara svaku bravu je dobar ključ, a brava koju otvara svaki ključ nije dobra brava

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 02 avg 2010, 11:37

Za_raju je napisao/la:

Neznam kako mozes tvrditi da Ljevakovic i Mahmutovic nisu nosioci igre svog tima zadnjih 2-3 sezone?
Pa kako oni igraju u tom klubu (teplice) Ili je prvak ili viceprvak...
Pa Ljevakovic je proglasen za najboljeg defanzivnog veznog u ligi i najboljeg igraca teplica prosle sezone...
A Mahmutovic da ima jednog virtuoza u timu kao sto su Pjanic ili Miske sa onakvom brzinom bio bi sigurno omljeni lik na nasem forumu...
teplice nikad nisu bile prvak, a viceprvak jednom i to u sezoni 98/99.. nidje veze s ljevakovicem i mahmutovicem njihov tadasnji uspjeh :).. kup takmicenje jesu osvajili dok su ova dvojica tu, ali kup osvajaju i drugoligasi....
mahmutovica i ljevakovica treba zvat' i probat'... ali za prvu postavu trebaju se tek dokazat... potencijal naravno da imaju, inace ne bi bili tu gdje su sad.

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 02 avg 2010, 11:40

CeMa je napisao/la:

a u novembru bi onda trebao biti fifin termin za prijateljske ?? u svakom slucaju dovoljno prilika da se probaju igraci na deficitarnim pozicijama.

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 02 avg 2010, 11:50

Ok opaska za prvake ali svaki put su tu u par bodova I na polu-sezoni su bili prvi...
Ali mi nece biti jasno kome se to treba Ljevakovic dokazivat nakon sto je proglasen najboljim na svojoj poziciji u Ligi i proglasen najboljim igracem Teplica?
Pa to je liga iz koje su dosli Berger,Smicer,Nedved,Baros,Cheh,Panenka...nije to Albanija ili nasa usrana liga.
Problem je sto im menadzeri nisu odsjedali u "Bosni" na Ilidzi i samo iz tog razloga repku gledaju na Tv-u ;)
"No God is Good God "

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 02 avg 2010, 12:05

Za_raju je napisao/la:Ok opaska za prvake ali svaki put su tu u par bodova I na polu-sezoni su bili prvi...
Ali mi nece biti jasno kome se to treba Ljevakovic dokazivat nakon sto je proglasen najboljim na svojoj poziciji u Ligi i proglasen najboljim igracem Teplica?
Pa to je liga iz koje su dosli Berger,Smicer,Nedved,Baros,Cheh,Panenka...nije to Albanija ili nasa usrana liga.
Problem je sto im menadzeri nisu odsjedali u "Bosni" na Ilidzi i samo iz tog razloga repku gledaju na Tv-u ;)
Sigurno da ima toga sto si zadnje naveo.. Puno stvari kod nas ne ide kako bi trebalo... da se razumijemo, ne vidim ni ja objektivan razlog zasto se alispahic zove, a recimo taj ljevakovic ne... iako bi bilo logicno, jer je ljevakovic defenzivni vezni, a takvih skoro pa i nemamo...i njegovo nepozivanje je vjerovatno neopravdano.. slazem se treba ga pozvat' (naveo sam to u oba posta)..

Prvobitno sam reagovao na masu postova u kojima se totalno neafirmisani igraci guraju u prvu postavu.. I kao oni su puno puno bolji od ovih koje imamo trenutno.. nisu.. mozda jedan ili dva... i to opet mozda.

ĆeMa
Kontakt:

Post Postao/la ĆeMa » 02 avg 2010, 13:05

amho je napisao/la:
CeMa je napisao/la:

a u novembru bi onda trebao biti fifin termin za prijateljske ?? u svakom slucaju dovoljno prilika da se probaju igraci na deficitarnim pozicijama.
mozda ima i u novembru fifin termin za prijateljske, ali u oktobru i martu, kad vecina bude igrala kvalifikacije (necemo biti jedini sto ce odmarati) mi mozemo dogovoriti neku prijateljsku sa nekim ko takodjer pauzira ili sa nekim timom van europe
Djevojka koja mijenja puno momaka je kur*a, a momak koji mijenja puno djevojaka je frajer. Mnogi se pitaju: zašto? Evo zašto: ključ koji otvara svaku bravu je dobar ključ, a brava koju otvara svaki ključ nije dobra brava

analiticar_
Kontakt:

Post Postao/la analiticar_ » 02 avg 2010, 13:49

ima termin al u sahu.. :D

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Skojevska i 13 gostiju.