RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
Cernica je napisao/la:Gurnem moj Aleme jasta nego gurnem kao i mlađu raju kad im treba za gostovanje. Nisam Rokfeler ali koliko mogu i od ljubavi je. Kao sto sam davno napisao da sam 95te otisao u Beč po prvu opremu poslje rata. Moja pomoc podrska i ljubav nikad nisu bili upitni. Da sam multimilioner gledali bi Velez u ligi sampiona svake godine. Dosta meni i baraka da mogu prespavat samo da je svetinja u vrhu i da djeca imaju maseratije haha
Jesi li primjetio na Dzeli prilikom konferencije za stampu ,ne djeluje mi zabrinuto,nekako mi ostavio dojam samouvjerenog covjeka.Malo me to haj da kazem ohrabruje,mada naravno ne mora nista znaciti.U principu volim vidjeti samouvjerenog covjeka.Znam da smo ga na noz docekali ,ali se nadam da ovaj put grijesimo,mislim na nas navijace,mozda covjeka zagotivimo
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..
Brato ja i ti smo se prvi slozili da mu treba pruzit sansu. Na njemu je da dobro skenira situaciju. Dovede igrace dobre gdje nam skripi,predlozi upravi sta mu od postojeceg kadra treba i sve to uigra i nabije kondiciono na pripremama da pucaju od snage. Ima sansu da postane ili ljubimac ili sredstvo za pljuvanje ove raje koja nikad nisu bili levati i koja zive fudbal citav život. Opet kazem na njemu je sve. Ove dvi tri tekme cu mu halalit jer je digao poklopac od sača i strpao vreo komad teletine usta. Moja podrška ako prepoznam dobar rad. Ako ne hrakanje onda obavezno
From father to son
[quote="Cernica"]Brato ja i ti smo se prvi slozili da mu treba pruzit sansu. Na njemu je da dobro skenira situaciju. Dovede igrace dobre gdje nam skripi,predlozi upravi sta mu od postojeceg kadra treba i sve to uigra i nabije kondiciono na pripremama da pucaju od snage. Ima sansu da postane ili ljubimac ili sredstvo za pljuvanje ove raje koja nikad nisu bili levati i koja zive fudbal citav život. Opet kazem na njemu je sve. Ove dvi tri tekme cu mu halalit jer je digao poklopac od sača i strpao vreo komad teletine usta. Moja podrška ako prepoznam dobar rad. Ako ne hrakanje onda obavezno[/quote]
Ma tako razmislja svaki navijac na svijetu.Mada smo mi u principu frustrirani losim rezultatima i on je upao u nezgodnom trenutku ,pa je logicno raja oplela po njemu i onome ko ga je doveo.Opet kazem ,nemam pojma sta ce biti i kako ali moramo vjerovati u bolje dane,nemamo mi drugog izbora do cekati i boriti se za Velez.Dzelu ne poznajem licno ,sjedio sam par puta u kafani gdje je bio i on,ne cini mi se da je kukavica ili papak a lopte zna ,to smo se uvjerili .Sad sta nas ceka s njim Bog sami zna
Ma tako razmislja svaki navijac na svijetu.Mada smo mi u principu frustrirani losim rezultatima i on je upao u nezgodnom trenutku ,pa je logicno raja oplela po njemu i onome ko ga je doveo.Opet kazem ,nemam pojma sta ce biti i kako ali moramo vjerovati u bolje dane,nemamo mi drugog izbora do cekati i boriti se za Velez.Dzelu ne poznajem licno ,sjedio sam par puta u kafani gdje je bio i on,ne cini mi se da je kukavica ili papak a lopte zna ,to smo se uvjerili .Sad sta nas ceka s njim Bog sami zna
-
rodjenizavjecnost
- Kontakt:
Yebaji ga kad ce godisnje u porodaju 
[youtube][/youtube]
U jednom dahu pregleda ovih pola sata dok mi flesevi i osjecaj odusevljenja sa stajanja od prije 28 godina prolaze ispred ociju. Kao da je juce bilo jebote. Tako mi je drago da je ovaj snimak sacuvan i postavljen vidim tek neki dan. BMV Rodjenisa i ostali dzuturumi neka prorade emocije kao i ovoj mlađoj raji koja to nisu dozivila. Yu velikan Zvezda na koljenima nagužen sa 5 mostarskih qurceva dok se u mostarskoj kotlini od hum i forticu odbija ROĐENI ROĐENI
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA
U jednom dahu pregleda ovih pola sata dok mi flesevi i osjecaj odusevljenja sa stajanja od prije 28 godina prolaze ispred ociju. Kao da je juce bilo jebote. Tako mi je drago da je ovaj snimak sacuvan i postavljen vidim tek neki dan. BMV Rodjenisa i ostali dzuturumi neka prorade emocije kao i ovoj mlađoj raji koja to nisu dozivila. Yu velikan Zvezda na koljenima nagužen sa 5 mostarskih qurceva dok se u mostarskoj kotlini od hum i forticu odbija ROĐENI ROĐENI
From father to son
- SipakUlicar1922
- Kontakt:
Bilo mi je samo sedam godina ali se itekako sjecam ove tekme. Stari nije htjeo da me vodi (htjeo kurvar sa rajom svojom) ali sam mu svu krv popio i uspjeo ga predomisliti. Stari bi nas inace uveo na njegovu sudijsku knjizicu, prvo sto bi uradio bilo je pisanje cim udjes s desne strane (qurac ce me voditi u sred tekme) i onda uzivanje, rastavljanje protivnika na proste faktore. Jadna su ti ova raja sto nisu barem jednom dozivili pravu snagu Veleza.Cernica je napisao/la:[youtube][/youtube]
Prkosni i Ponosni od 1922
Brato ne mogu ti opisati emociju kad sam pogledao jer je 28 godina proslo ali kao da je juce bilo. Nasisao se vekija na bulevaru taj dan i popusio petnest džoja. Na stajanju bio razvaljen ko prepelica. Stara dobra vremena 
From father to son
Evo i ja ovo pogledah
Ne zna covjek sta bi izdvojio iz ovoga kad je sve za anale,za udzbenike i za nauk svim rodjenima ,pa cak i ovoj djeci nasih bivsih drugova sa tribine koji sebe nazivaju ultrasima.Draga djeco vidite iz ovog snimka kako tribina stajanje :ne proguta ljude: kako to vi volite reci,kad na nju udje 5000 ljudi ona izgleda fascinantno.Isto tako mozete osjetiti ,opipati tu vezu ,tu ljubav izmedju tribine i terena.Toga vise nema ,i vjerovatno na ovom kultnom stadionu nikada vise nece ni biti.Tamo sad vlada jednoumlje i prokleta mrznja .Tamo sad mozes samo ako si pripadnik jedne nacije ,bas kao davnih cetrdesetih proslog vjeka.Sto rekao Pejakovic;ja dobra vakta za pogana insana ;
Sa fudbalskog aspekta je dovoljno reci da smo petaka uvalili ekipi koja je za 4 godine postala prvak Evrope.To je bila jedna od najboljih generacija fudbalera u bivsoj drzavi,predvodjena nenadmasnim Semirom iz svemira,generacija prema kojoj su savezni funkcioneri napravili "sportski zlocin" otimajuci im titulu sezonu ranije onom smijesnom pljackom u Tuzli kada su kontra nas dosudili 2 smijesna penala u utakmici sa slabasnom i nemocnom Slobodom,a sve za potrebe njihovog starijeg brata iz Beograda u crno-bjelim dresovima.
Ovo je samo djelic slavne Velezove historije koji ostaje kao vjecni spomenar na sportsku gromadu iz Mostara na najbolje navijace na svijetu koji su svoje ljubimce nazvali RODJENI.Kako rece veliki Hadzifejz- provjerite ...nema nigdje na svijetu pitomije i ljepse ime nego u Mostaru ......RODJENI
Ne zna covjek sta bi izdvojio iz ovoga kad je sve za anale,za udzbenike i za nauk svim rodjenima ,pa cak i ovoj djeci nasih bivsih drugova sa tribine koji sebe nazivaju ultrasima.Draga djeco vidite iz ovog snimka kako tribina stajanje :ne proguta ljude: kako to vi volite reci,kad na nju udje 5000 ljudi ona izgleda fascinantno.Isto tako mozete osjetiti ,opipati tu vezu ,tu ljubav izmedju tribine i terena.Toga vise nema ,i vjerovatno na ovom kultnom stadionu nikada vise nece ni biti.Tamo sad vlada jednoumlje i prokleta mrznja .Tamo sad mozes samo ako si pripadnik jedne nacije ,bas kao davnih cetrdesetih proslog vjeka.Sto rekao Pejakovic;ja dobra vakta za pogana insana ;
Sa fudbalskog aspekta je dovoljno reci da smo petaka uvalili ekipi koja je za 4 godine postala prvak Evrope.To je bila jedna od najboljih generacija fudbalera u bivsoj drzavi,predvodjena nenadmasnim Semirom iz svemira,generacija prema kojoj su savezni funkcioneri napravili "sportski zlocin" otimajuci im titulu sezonu ranije onom smijesnom pljackom u Tuzli kada su kontra nas dosudili 2 smijesna penala u utakmici sa slabasnom i nemocnom Slobodom,a sve za potrebe njihovog starijeg brata iz Beograda u crno-bjelim dresovima.
Ovo je samo djelic slavne Velezove historije koji ostaje kao vjecni spomenar na sportsku gromadu iz Mostara na najbolje navijace na svijetu koji su svoje ljubimce nazvali RODJENI.Kako rece veliki Hadzifejz- provjerite ...nema nigdje na svijetu pitomije i ljepse ime nego u Mostaru ......RODJENI
- SipakUlicar1922
- Kontakt:
Preuzeto sa Transfermarkta (kada ugovori isticu):
Juni 2015:
Skaljic, Skahic, Zolj, Maletic, Kodro, Zvonic, Blagojevic, Jankovic, Nikolic, Hebibovic, Mirza Cemalovic
Juni 2016:
Pejic, Haurdic, Hajdarovic
Juni 2017:
Jakupovic, Demic
Juni 2018:
Setka, Dino Cemalovic
Januar 2019:
Peco
Nepoznato:
Dragojevic, Bobic, Barisic, Tolic, Reljic, Hadzic
Za Skahica i Nikolica su objavili da su potpisali 1+1 godina ugovor. Posto na transfermarktu pise da im ugovor istice u junu 2015 godine to znaci da ono "+1" ama bas nista neznaci. Evo razloga zasto Skahic neigra zadnje 3-4 utakmice. Ubjedjen sa da je isti slucaj sa Haurdicem i Jankovicem. Ko fol povrjedjeni....ahhaaaaa.....bice vrelo ljeto!!!
Juni 2015:
Skaljic, Skahic, Zolj, Maletic, Kodro, Zvonic, Blagojevic, Jankovic, Nikolic, Hebibovic, Mirza Cemalovic
Juni 2016:
Juni 2017:
Jakupovic, Demic
Juni 2018:
Setka, Dino Cemalovic
Januar 2019:
Peco
Nepoznato:
Za Skahica i Nikolica su objavili da su potpisali 1+1 godina ugovor. Posto na transfermarktu pise da im ugovor istice u junu 2015 godine to znaci da ono "+1" ama bas nista neznaci. Evo razloga zasto Skahic neigra zadnje 3-4 utakmice. Ubjedjen sa da je isti slucaj sa Haurdicem i Jankovicem. Ko fol povrjedjeni....ahhaaaaa.....bice vrelo ljeto!!!
To jeste pravo stanje, a od ovih nepoznatih,SipakUlicar1922 je napisao/la:Preuzeto sa Transfermarkta (kada ugovori isticu):
Juni 2015:
Juni 2016:
Juni 2017:
Jakupovic, Demic
Juni 2018:
Setka, Dino Cemalovic
Januar 2019:
Peco
Nepoznato:
Dragojević, Bobić 2015
Barišić 2016
Hadžić 2017
Tolić 2018
To jeste pravo stanje, a od ovih nepoznatih,SipakUlicar1922 je napisao/la:Preuzeto sa Transfermarkta (kada ugovori isticu):
Juni 2015:
Juni 2016:
Juni 2017:
Jakupovic, Demic
Juni 2018:
Setka, Dino Cemalovic
Januar 2019:
Peco
Nepoznato:
Dragojević, Bobić 2015
Barišić 2016
Hadžić 2017
Tolić 2018
Skahic neigra iz drugih razloga.pokusavaju da dobiju potpis,ali momak zeli u slobodu..80 posto gotova stvarSipakUlicar1922 je napisao/la:Preuzeto sa Transfermarkta (kada ugovori isticu):
Juni 2015:
Juni 2016:
Juni 2017:
Jakupovic, Demic
Juni 2018:
Setka, Dino Cemalovic
Januar 2019:
Peco
Nepoznato:
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
- SipakUlicar1922
- Kontakt:
Slobodno ga vodite!!!.....klub je bio krajnje korektan prema njemu. Prvu godinu su mu izasli u susret radi male. Vratili ga nazad, odigrao koju tekmu i sada on ko fol neko i nesto?....a ushaaa sminkeru!!!solinas je napisao/la:Skahic neigra iz drugih razloga.pokusavaju da dobiju potpis,ali momak zeli u slobodu..80 posto gotova stvarSipakUlicar1922 je napisao/la:Preuzeto sa Transfermarkta (kada ugovori isticu):
Juni 2015:
Juni 2016:
Juni 2017:
Jakupovic, Demic
Juni 2018:
Setka, Dino Cemalovic
Januar 2019:
Peco
Nepoznato:
Takvi igraci (bez obraza) klubu nisu potrebni. Odma Pallistera kuci vratiti da mu se hrana i stan beze neplaca.
-
1922VFC1981
- Kontakt:
Ako je tako onda bez razmisljanja ga vratit u selo pored Tuzle odakle je i dosao,odigrao 5 utakmica dobro i digao se.Vrelo ljeto ce biti dobro kazes..
#musvdg
Ja neznam sta se toliko prasine dize oko Skahica. Prosjecan stoper koji se po nicemu ne izdvaja. Neka ide ko mu yebe mater. Eto koliko je dobar drazi mi je povratak Škaljica od triesipet nego ostanak njega od dvaes

From father to son
Ja bih zamolio nasu raju da se ne bavimo ni jednim pojedincem.Niko sem mozda Malete ne zasluzuje da vodimo racuna o njemu.Bilo je tu jos onako,dobrih momaka ali definitivno ni jedan nije nezamjenjiv.U tom kontekstu gledati i Skahica kojem zelim srecu gdje god da nastavi karijeru,ali je daleko on od nekoga za kim bismo trebali zaliti.
Mi moramo i mislim da ce se to i desiti ,praviti totalni remont igrackog kadra,ovo sto je igralo ove sezone moze sebi traziti selameta upravo u ekipama tipa Slobode.Realno samo Ani moze racunati na bolji klub,ali ce i njemu biti guravo gdje god predje,jer ovi ozbiljniji vec imaju igrace njegovog kalibra .Uglavnom neka je sretno svima
Mi moramo i mislim da ce se to i desiti ,praviti totalni remont igrackog kadra,ovo sto je igralo ove sezone moze sebi traziti selameta upravo u ekipama tipa Slobode.Realno samo Ani moze racunati na bolji klub,ali ce i njemu biti guravo gdje god predje,jer ovi ozbiljniji vec imaju igrace njegovog kalibra .Uglavnom neka je sretno svima
-
rodjenizavjecnost
- Kontakt:
Ma gdje ce bolan ici,u Slobodu pa da po sudu trazi plate e vala ja cu ga odvesti ako je toliko bistar.Brato to je kao sa iz EP predjes u jablanicki Granit:)
Brato kad spomenu Maletica
nemam rijeci kojima bi opisao zahvalnost tom liku. Svaka minuta u crvenom dresu je bila sa 120% sebe i borbom kao da je rođen na Luci a ne u Banjaluci
Kad bi ga mogli nagovorit da se ne oprasta i da potpise jos sezonu-dvi bio bi presretan. Bola treba nas se skupit 200 otic mu u 3 ujutro sa svjecama u ruci ispod prozora i pjevat "Dare ostani"

Kad bi ga mogli nagovorit da se ne oprasta i da potpise jos sezonu-dvi bio bi presretan. Bola treba nas se skupit 200 otic mu u 3 ujutro sa svjecama u ruci ispod prozora i pjevat "Dare ostani"
From father to son
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.