Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo

the scouser
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la the scouser » 03 jan 2012, 23:31

Saurman je napisao/la:Treba pokušati dovesti Benta ukoliko cijena ne prelazi 15 mil , na krilo dovesti Farfana , za vezu treba jedan kvalitetan igrač tipa Banega, u odbranu lijevog beka jer Enrique je očajan i stopera tipa G.Cahill.
Ne znam da li je pametno da se upuštam u diskusiju sa zlatnom kantom, ali pokušaću smireno i objektivno da ti pojasnim neke stvari.
Primjetio sam da kritikuješ Enriquea i Škrtela. Sve ostalo koliko-toliko može proći, ali ova dvojica su kvalitetom svojih nastupa najkonstantniji dio naše ekipe. Enrique je fenomenalan u ofanzivi, na momente bolji od Downinga, a u defanzivi je na svakoj utakmici parirao protivniku. U ovom meču mu je jedino Richards na snagu par puta uzeo loptu, ali ni to nije vrijedno pomena. Ti vjerovatno misliš da je loš jer je došao iz Newcastlea za male pare, i do tog momenta nije plijenio pažnju javnosti, a istina je da se radi o najboljoj akviziciji Liverpoola ovog ljeta.
Škrtel sa druge strane je trenutno naš in form štoper, koji je u ovoj utakmici zaustavio Džeku, a tokom čitave sezone redovno zaustavlja protivničke napadače bez većih kikseva i propusta. Nije to onaj stari Martin koji panično izbija loptu i sklon je glupim faulovima, njegova igra je evoluirala i radi se o jednom od boljih štopera lige. Ono što je također interesantno u vezi Martina, a nije značajno za elaboraciju njegovih vještina u odbrani je činjenica da je on strijelac dva gola (Bolton i Villa čini mi se) i asistent jednog gola (protiv Blackburna).

@Carlo
Nisam upoznat sa Twitterom u tolikoj mjeri da ga mogu smatrati relevantnim i 100% tačnim izvorom informacija. I da je to tačno Bellers je mogao dobiti 45 minuta, a ne 25-30, Stevie isto.
Zadnja izmjena: the scouser, dana/u 03 jan 2012, 23:34, ukupno mijenjano 1 put.
Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !

We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 03 jan 2012, 23:32

Saurman je napisao/la:Treba pokušati dovesti Benta ukoliko cijena ne prelazi 15 mil , na krilo dovesti Farfana , za vezu treba jedan kvalitetan igrač tipa Banega, u odbranu lijevog beka jer Enrique je očajan i stopera tipa G.Cahill.
Ovo nije menadžer pa da sada svak' sastavlja ekipu kako je njemu ćejf.Bent je prošli januar došao u Villu za 21 milion €,zbog čega bi ga sada ta ista Villa pustila za manje novca ? Farfan ? :mrgreen: Moram priznati nisam odavno gledao Schalke al' mislim da Farfan nije ništa bolji od Downinga.I opet ću ponoviti,bolje uzeti jednog vrhunskog neko par prosječnih igrača.Dakle,gomilati nove igrače (pored Downinga i Farfana) je apsolutno nepotrebno.Banega bi bio pristojno pojačanje al' sam siguran da ga Valencia ne bi pustila u pola sezone osim da dođe neka astromska ponuda.On se sa Liverpoolom pa čak i Unitedom ako se ne varam povezivao još prije sezonu/dvije al' sve je ostajalo na špekulacijama.Što se tiče lijevog beka i Enriquea mislim da griješiš tu.Jedino što njemu nedostaje jeste bolji centaršut i to je to.Fizički je strašno pripremljen,brz,jak,ima kondicije,poprilično dobar u igri u oba smjera jedino nedostaje centaršut.A ako je Alves mogao da ga popravi može i Enrique. :mrgreen: Stoper pored Skrtela i Aggera je potpuno neophodan.Toliko ! 8-)
FK Pjetlovi

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 03 jan 2012, 23:33

Saurman je napisao/la:
*p!p!t@* je napisao/la:
rukFa_LFC je napisao/la:Samo mogu reci FUJ kako smo loše igrali. Sve nam se svelo na očajne centaršuteve ka Carrollu koji je više nego loš.
Koji je više nego usamljen u napadu...
Carroll da igra u napadu sa 12 playboy zečica osjećao bi se usamljen.

Jednostavno piši propalo.Okrenuti se novim igračima.
Bio je dobar kad' su se onolike pare davale za njega :lol: :lol: :lol:
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

RtoX
Kontakt:

Post Postao/la RtoX » 03 jan 2012, 23:34

E ako je enrique ocajan mi smo svi ovdje ko.nji veliki.Ja ne znam jel ti gledas utakmice ili sta na osnovu cega ti iznosis te svoje zakljucke covjece de malo pogledaj statistiku lijevih bekova pa nesh reci,ajd molim te nemoj nista pisat jedno mjesec.
"You'll Never Walk Alone"

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 03 jan 2012, 23:36

Zalostan je ovaj Liverpul. Vec godinama ne mogu shvatiti koliko pogresnu formaciju igraju.

--------x--------
----x------x-----
-x-------------x-
-------x---------

Premotavam film i ne mogu se prisjetiti da neki klub igra defanzivniju formaciju od Liverpulove 4-5-1. Tako je igrao Benitez, tako je nastavio Dalglis. Nije ni cudo sto ne mogu napraviti nesto znacajno u EPL. Kada nisu mogli sa Dzerardom i Toresom u TOP formi, nece moci ni sa nekim prosjecnim igracima. Vrhunski rezultati se ostvaruju ofanzivnom igrom.

Ako vec forsiraju formaciju sa tri vezna igraca, onda MORAJU imati KRILNE NAPADACE, a nikako klasicna krila koja igraju uz aut liniju. U tom slucaju istureni napadac je potpuno odsjecen i morao bi biti EKSTRA KLASA da bi nesto SAM mogao napraviti u napadu. Suarez nije ekstra klasa, a na Kerola su 99.9% uzalud bacene pare. Dakle, Liverpul treba igrati kao Barsa ili Celzi, sa dva krilna i jednim isturenim napadacem. Idealno bi bilo imati ljevaka na desnoj, a desnjaka na lijevoj strani. Oba krilna napadaca bi ulazila u sredinu, a bekovi bi bili mnogo ofanzivniji i pravili sirinu u napadu.

------------------Rejna ---------------------Vrlo dobar.
--Dzonson--Skrtel--Ager--Enrike--------- Vrlo dobar.
------Henderson--Adam--Dzerard----------- Dobar.
Kujt------------------------------Dauning--- Sjedi 1.
------------------Suarez----------------------Vrlo dobar.
------------------(Kerol)----------------------Sjedi 1.

Dakle, glavni problem ovog tima su katastrofalne krilne pozicije i uopste formacija sa krilnim igracima.
--------Skrtel------Ager---------
--Dzonson--------------Enrike--
------------Henderson----------
-----Dzerard---------Adam-----
------Hulk--------Suarez---
----------Soldado-----------

Ovakv tim bi bio ravnopravan u borbi za titulu. Dobar golman, dobra dva stopera. Dva ofanzivna beka koja prave sirinu u napadu, dosta dobri u ofanzivnim zadatcima. Rekao bih korisniji od beskorisnog Kujta i Dauninga od kojih nema nikakve koristi. Henderson je tu da formira trokut sa Dzerardom i Adamom, da zatvara u defanzivi. Dzerard i Adam drze sredinu i pitaju loptama krilne i isturenog napadaca. Hulk i Suarez probijaju po krilu i ulaze u sredinu i tako cine ubitacan napad sa Soldadom. Dakle, u napadu imas tri napadaca koja su logicno mnogo opasnija od jednog 'jadnika' u kojeg se Liverpul uzda u ovako losoj formaciji. Hulk i Suarez bi se vracali i zatvarali protivnicke bekova. Dakle, u fazi odbrane bi bila formacija 4-5-1, a u fazi napada 4-3-3 sa ofanzivnim bekovima i ofanzivnim Dzerardom.

Ali nema od toga nista. Izgleda da ce trebati vremena da se u Liverpulu rastanu od njihove omiljene formacije. Previse su sentimentalni. Ne zele odustati od svoje 'posebnosti'. Ima vremena, shvatit ce da sa ovakvom igrom nikada ne mogu osvojiti EPL.

I ova pojacanja sto se spominju,.. Pa to izaziva smijeh. Koji ce im pojacanja u odbrani i veznom redu? Napad i krila su ti koji pate za vrhunskim kvalitetom. Ne moze odbrana donijeti vrhunske rezultate. A i ovi igraci sa kojim se povezuju takodjer izazivaju smijeh. 'Raspali' Bent? Dobri su im takvi igraci ako zele jos dugo godina igrati Ligu Evrope.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 03 jan 2012, 23:38

Da vam odmah skratim spekulacije Banega pregovara oko novog ugovora,tako da vjerovatno nece napustiti Valenciu.
Liverpoolu su pod hitno potrebna pojacanja,ali ne u igracima sa prostora Velike Britanije.Adam,Hendersona.,Downing su i vise nego precijenjeni igraci,na ovoj temi sam to ljetos pisao pa me je vecina napala :mrgreen:
Nije mi jasno kako ti skauti Liverpoola ne pokusaju angazovati recimo Llorentea u napad iz Bilbaoa,pa jednog Ikera Munaina takođe iz Athletica.Momak ima 18 godina i barem je pet puta bolji igrac od Hendersona.
Uglavnom nadam se da ce Liverpool konacno kupiti pravo pojacanje,te se ukljuciti u borbu za LP,jer na pocetku sezone je se znalo,a i vidjelo da ovaj klub nema sampionske ambicije.
P.S Trebate i lijevog beka,Jose Enriqe cisti prosjek.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

bimbrlica
Kontakt:

Post Postao/la bimbrlica » 03 jan 2012, 23:43

Rafa Benitez je napisao/la:Adam i Hendo su preumorni igrači i to je sve. Igraju svaku utakmicu a to je za plakati. Nije da oni ne znaju igrati, nego ih je umor stigao. Hendo je imao odličan pas za Downinga, Adam izborio slobodni na vrhu šesnaesterca ...
Mogu inekako izdržati prvo poluvrijeme, ali u drugom su njih više nema.
Carlo šta se raspravljaš sa njim, vidiš da on ni ne zna da Suarez ima ban :lol:
Eto ti navijača Liverpoola ;)
Ti da se imalo razumijes znao bi da je KD imao pravo na zalbu na odluku o banu Suareza,a da se zalio Suarez bi imao pravo nastupa veceras. ;)
necu se prestati kladiti dok milione ne dobijem xD

Rafa Benitez
Kontakt:

Post Postao/la Rafa Benitez » 03 jan 2012, 23:48

Adi_Zepce je napisao/la:Da vam odmah skratim spekulacije Banega pregovara oko novog ugovora,tako da vjerovatno nece napustiti Valenciu.
Liverpoolu su pod hitno potrebna pojacanja,ali ne u igracima sa prostora Velike Britanije.Adam,Hendersona.,Downing su i vise nego precijenjeni igraci,na ovoj temi sam to ljetos pisao pa me je vecina napala :mrgreen:
Nije mi jasno kako ti skauti Liverpoola ne pokusaju angazovati recimo Llorentea u napad iz Bilbaoa,pa jednog Ikera Munaina takođe iz Athletica.Momak ima 18 godina i barem je pet puta bolji igrac od Hendersona.
Uglavnom nadam se da ce Liverpool konacno kupiti pravo pojacanje,te se ukljuciti u borbu za LP,jer na pocetku sezone je se znalo,a i vidjelo da ovaj klub nema sampionske ambicije.
Razumijem zašto ti strahuješ od Enriqea, jer će on do EP uzeti mjesto u startnih 11 onom vašem Alabi.
Valnecia, odličan post. Uvijek smo imali problema što nam treneri igraju ženski stil fudbala.
Nikad lošija ekipa nije gostovala na Anfieldu u posljednjih nekoliko godina ( Hull zadnji ) od Newcastla. Ljudi su samo dva puta ušli u kazneni prostor ali je bitno da Spearing igra. Apsolutno bespotreban igrač, čak i noćas. Lucas također. Nema više tih igrača koji igraju samo defanzivu, treba nešto znati i prema naprijed.
Grehota i sramota je postići 24 gola u 20 utakmica, ali to je to. Samo jedan je igrač u kaznenom prostoru i ma kakav on bio, ne može ništa uraditi. Pa mi čak i kada korner izvodimo, mislim da najmanje igrača ima Liverpool u protivničkom 16 od svih ekipa u EPL.
U svakoj utakmici kući treba da igraju 2 napadača, to je izgleda Roy samo shvatao :? Kenny i Benitez nažalost ne. Sve dok to tako bude, nemamo mi šta tražiti u borbi za titulu. Nadati se da može Liverpool biti 4.ove sezone.
Što se tiče trenera, sve i da King ode Liverpool već ima trenera a to je Clark. Nema potrebe tražiti dalje.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 03 jan 2012, 23:50

Rafa Benitez je napisao/la:
Adi_Zepce je napisao/la:Da vam odmah skratim spekulacije Banega pregovara oko novog ugovora,tako da vjerovatno nece napustiti Valenciu.
Razumijem zašto ti strahuješ od Enriqea, jer će on do EP uzeti mjesto u startnih 11 onom vašem Alabi.
Valnecia, odličan post. Uvijek smo imali problema što nam treneri igraju ženski stil fudbala.
Nikad lošija ekipa nije gostovala na Anfieldu u posljednjih nekoliko godina ( Hull zadnji ) od Newcastla. Ljudi su samo dva puta ušli u kazneni prostor ali je bitno da Spearing igra. Apsolutno bespotreban igrač, čak i noćas. Lucas također. Nema više tih igrača koji igraju samo defanzivu, treba nešto znati i prema naprijed.
Grehota i sramota je postići 24 gola u 20 utakmica, ali to je to. Samo jedan je igrač u kaznenom prostoru i ma kakav on bio, ne može ništa uraditi. Pa mi čak i kada korner izvodimo, mislim da najmanje igrača ima Liverpool u protivničkom 16 od svih ekipa u EPL.
U svakoj utakmici kući treba da igraju 2 napadača, to je izgleda Roy samo shvatao :? Kenny i Benitez nažalost ne. Sve dok to tako bude, nemamo mi šta tražiti u borbi za titulu. Nadati se da može Liverpool biti 4.ove sezone.
Što se tiče trenera, sve i da King ode Liverpool već ima trenera a to je Clark. Nema potrebe tražiti dalje.
Na ovo samo mogu :lol: :lol: .Del Bosqueu potvrdio da je Alba siguran na prvenstvu,i sam znas da je Enriqeu rođeni Valencianista,ali nije klasa za reprezentaciju.Mozda back-up,ali ne prvi tim.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Johnyx95
Kontakt:

Post Postao/la Johnyx95 » 03 jan 2012, 23:53

Jest mi žao Stevieja, tačno vidiš čovjek pokušava, ide na neki dupli pas, krene naprijed, al nema s kim. :roll:
Zola in, Zola passes, Zola scores !

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 03 jan 2012, 23:57

Rafa Benitez je napisao/la:Valnecia, odličan post. Uvijek smo imali problema što nam treneri igraju ženski stil fudbala.
Ovo sve govori.

4-5-1 je licilo na nesto dok se imalo Toresa (najboljeg napadaca svijeta u tom trenutku) i Dzerarda (poslije manijaka iz Barse najbolji veznjak na svijetu). Sada to izgleda zalosno za gledati.

Da Mesi igra umjesto Kerola tesko bi nesto sam mogao napraviti, pa sta onda ocekivati od usporenog Kerola i Suareza!? Kakvu pomoc imaju u Kujtu i Dauningu? Nikakvu.

Liverpul mora poceti igrati napadacki fudbal. Nije mi jasno da to nisu shvatili nakon ovoliko godina patnje sa jednim isturenim napadacem i 'sakatim' krilima :roll: :x .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 03 jan 2012, 23:59

Hojlet, N'zgobia, Ruiz, Jarvis i Mouzes (kako god se pišu dvojca od petorce :D ) su riješenja za krilne pozicije. Ako vi nećete, neka ih Wenger dovede. :mrgreen:

Podolski, Barios i Sow su riješenja za napad. Ako ih vi nećete neka ih Wenger dovede.

Jagielka,Howedes, Mbia, ono **** Shawcross i Hangeland su riješenja za štopera. Wenger ne treba dovoditi štopera (radije beka).

Tremoulinas, Azpilicueta,Taiwo, Beck, Debuchy i Baines su riješenje za beka, ako ih vi nećete neka ih Wenger dovede.

Gonalons, Biglia, Catermole su dobri centralni veznjaci.

Mandanda, Begović i Hennessy su dobri golmani.

Eto, otprilike igrači u dometu Liverpoola, koji su ili talentirani ili su bolji igrači od Liverpoolovih. ;)
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

the scouser
Kontakt:

Post Postao/la the scouser » 04 jan 2012, 00:02

Mislim da bi Hoilett bio idealno pojačanje za Liverpool. Nije skup, igra u slabijem timu tako da prelazak u L'pool predstavlja veliku stvar za njega, navikao se na engleski stil fudbala, ugovor mu ubrzo ističe, i ono što je najbitniji radi se o fenomenalnom krilnom igraču sa odličnim driblingom i brzinom. Mislim da su šanse vrlo male da ga KK dovede, ali imam se pravo nadati :D
Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !

We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 04 jan 2012, 00:05

‎18% - Liverpool attempted 39 crosses today, only 18% of them were accurate (7).
i onda Carroll kriv...
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 04 jan 2012, 00:10

Arnelinho je napisao/la:Hojlet, N'zgobia, Ruiz, Jarvis i Mouzes (kako god se pišu dvojca od petorce :D ) su riješenja za krilne pozicije. Ako vi nećete, neka ih Wenger dovede. :mrgreen:

Podolski, Barios i Sow su riješenja za napad. Ako ih vi nećete neka ih Wenger dovede.

Jagielka,Howedes, Mbia, ono **** Shawcross i Hangeland su riješenja za štopera. Wenger ne treba dovoditi štopera (radije beka).

Tremoulinas, Azpilicueta,Taiwo, Beck, Debuchy i Baines su riješenje za beka, ako ih vi nećete neka ih Wenger dovede.

Gonalons, Biglia, Catermole su dobri centralni veznjaci.

Mandanda, Begović i Hennessy su dobri golmani.

Eto, otprilike igrači u dometu Liverpoola, koji su ili talentirani ili su bolji igrači od Liverpoolovih. ;)
Ovo je lista igraca koji ne trebaju Liverpulu :mrgreen: .

Jesu ova krila bolja od Liverpulovih - Nisu. A i ako jesu, bolji su za mrvicu. Nije tesko biti bolji od Kujta.

Jesu ovi napadaci bolji od Suareza - Nisu, ni u ludilu. Slabiji su od Suareza. Sta ce Liverpulu slabiji napadac od Suareza!? Da povecaju sanse za Ligu Evrope!?

Jesu ovi stoperi bolji od Liverpulovih - Nisu, ni u ludilu. A i da jesu, Liverpul ima puno vece probleme sa napadom nego odbranom.

Jesu ti centralni veznjaci bolji od Liverpulovih - Nisu, ni u ludilu. A i da su bolji za mrvicu, sta Liverpul ima od mrvice? Ne zaostaju oni mrvicu za najboljim EPL klubovima!? Njima trebaju vrhunski igraci da bi se priblizili najboljim klubovima u EPL.

Golmani? Sta ce Liverpulu golman? Rejna je najmanji problem ove ekipe!?

Meni nesto nije jasno kod tebe Arnelinho,.. Ja stalno mislim da se ti zaebavas sa nama!? Ne mogu vjerovati da si ozbiljan. A ako jesi, daj mi navedi jedan klub na svijetu koji je sa ovakvom 'sitnicarskom' transfer politikom ostvarao vrhunske rezultate u kontinuitetu!?

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 04 jan 2012, 00:11

Arsenal
ajax

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

el_ninho_torres
Kontakt:

Post Postao/la el_ninho_torres » 04 jan 2012, 00:21

Licno za mene Liverpool je igrao dobro,meni nije toliko kriv Kuyt kao npr C.Adam ili se meni cini da je lose odigrao :? Treba realno sagledati situaciju i reci da Liverpool nije rang ekipe kao sto je City,jednostavno receno igraju lopte momci.Liverpool veceras me posjetio na Chelsea igrom,spor protok lopte nije toliko ocigledno bilo sad da bas igraju ko Chelsea al je pravo slicno bilo.Ne znam zao mi kapitena ono je ziva legenda,a ono ostalo u sebi nema ono nimalo casti,pa jarane ko da igarju za Wigan a ne za Liverpool. ;)
I onaj forumas sto pljuje po Kenny Dalglish-u hajd da te uslikam majketi da te postavim na stranicu(Demotivacja)da ti se raja smije.
Jedan je Joye Barton!
Paul Gascoigne,suvremeni simbol autodestrukcije na bazi alkohola i teških droga.
Mark Bosnich„Droga mi je oduzela sve“

C'MON CHELSEA!

Han!$;Lfc
Kontakt:

Post Postao/la Han!$;Lfc » 04 jan 2012, 00:21

Carroll je najmanji krivac za ovaj poraz. Kako je bilo čudno i teško gledati samog njega u šesnaestercu (od igrača L'poola) sa 5 igrača Citya. I ja ne znam šta onda očekivat' od njega? Nema podršku, nema dobrih ubačaja, dodavanja. Nekako imam osjećaj da bi se Bent sjajno uklopio u igru Liverpoola. I naravno jedvah čekam da se Suarez vrati, te da napokon vidimo ovo:

--------Gerrard--------
---Carroll----Suarez---

Zanimljivo je da su ova 3 igrača zajedno proveli na terenu svega 69min. :lol: :roll:

A s Bentom, ova ekipa bi bila strašna, u to sam siguran.

--------------Reina------------
Glen--Skrtel--Agger--Enrique
--------------Lucas-------------
------Gerrard---Adam---------

Eh ovdje bi bio Kenny na slatkim mukama, imao bi Downinga,Bellamya,Hendersona,Benta,Suareza pa i Kuyta i Maxia... te nadolazeće zvijezde kao Sterling.
Zadnja izmjena: Han!$;Lfc, dana/u 04 jan 2012, 00:24, ukupno mijenjano 1 put.
YOU'LL NEVER WALK ALONE

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 04 jan 2012, 00:23

A sad kad sam saček'o da mogu novi post napisati, moram ti reći @Valencia da bi klub koji bi ti preuzeo banktorit'o u samo dva dana.

Drugo što moram primijetiti je da si nerealan. Hulk da dodje u Liverpool? Bilo je tu još imena (ne možda od tebe ,no nebitno...).

Treće što moram dodati, ne stvara se konkurenčna ekipa tako što se dovede 5 zvjezda u nju. Ekipa se formira u procesu. Najpre se napravi podloga. 2-3 talentirana igrača iz omladinskog pogona, onda 5-6 solidnih igrača, 2-3 vrlo dobra igrača itd. Onda se riješavaš solidnih igrača, da bi imao više vrlo dobrih (ulažeš) , a onda napokon stvoriš i odličnu ekipu.

Iz ove ekipe Liverpoola najrealnije (pa me 'sujte sve po spisku) mogu izdvojiti kao kvalitetne Aggera, Suareza ,Adama,oba beka, Lucasa ,Reinu, Škrtela. Ne znam smijem li brojati Gerrarda, a i Bellamy je u godinama. Eh sad, to kvalitetno razumite kao dobar do odličan (preko vrlodobar). Takav je raspon. Ostali su manje-više neozbiljni.

To je Tkoliko? 8 igrača. Da bi iDJi konkuris'o moraš imati 11+klupu kvalitetnih igrača.

Da bi povećao konkurenciju UNUTAR EKIPE moraš imati više približno kvalitetnih igrača. Da bi napravio RAZDOR u ekipi moraš imati 10 zvjezdica i 10 prosječnih igrača. SAMO ekipa kao EKIPA može napredovati, a ne kupovanje raznih zvjezda. ZVJEZDE JE NAJISPLATNIJE PRAVITI. Rahem može biti zvjezda. I u tom PROCESU stvaranja ekipe RAHEM ide u korak SA VREMENOM.

Šta ovde ima nejasno?

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 04 jan 2012, 00:23

Arnelinho je napisao/la:Arsenal
ajax
A ako jesi, daj mi navedi jedan klub na svijetu koji je sa ovakvom 'sitnicarskom' transfer politikom ostvarao vrhunske rezultate u kontinuitetu!?
:mrgreen:

Nisi pazljivo procitao.

Arsenal je sastavio takav tim zahvaljujuci vrhunskom skautingu. Ali opet su dovodili izuzetno kvalitetne igrace, igrace koji su prije prelaska u Arsenal pokazali veliki kvalitet. Kembel - sila. Berkamp - genijalac. Pires - najbolji igrac Francuske lige u to vrijeme - genijalac. Viltor - ubjedljivo najbolji golgeter Francuske lige. Anri - cudo od djeteta kojem se nije dopala Seria A. Vieira - isti slucaj kao sa Anrijem. itd, itd...

Dakle, prelos ti je ovaj primjer. Kada su poceli dovoditi igrace tipa Arteta i Benajun poceli su lagano padati sa vrha. Ako ovako nastave sve vise ce padati u prosjecnost.

I da dodam da su u medjuvremenu dovodili izazito skupe i talentovane igrace u liku Remzija, Volkota, Cembrlena, pa Rositskog, Arsavina itd itd

Ajaks je dominirao u nekim drugim vremenim kada pare nisu imale presudni znacaj u fudbal. Za njihove uspjehe je zasluzan izvrstan skauting i najbolja skola fudbala u to vrijeme.

Dakle, nikakva slicnost sa Liverpulom.

Totalno si fulio sa primjerima.

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.