Ne znam da li je pametno da se upuštam u diskusiju sa zlatnom kantom, ali pokušaću smireno i objektivno da ti pojasnim neke stvari.Saurman je napisao/la:Treba pokušati dovesti Benta ukoliko cijena ne prelazi 15 mil , na krilo dovesti Farfana , za vezu treba jedan kvalitetan igrač tipa Banega, u odbranu lijevog beka jer Enrique je očajan i stopera tipa G.Cahill.
Primjetio sam da kritikuješ Enriquea i Škrtela. Sve ostalo koliko-toliko može proći, ali ova dvojica su kvalitetom svojih nastupa najkonstantniji dio naše ekipe. Enrique je fenomenalan u ofanzivi, na momente bolji od Downinga, a u defanzivi je na svakoj utakmici parirao protivniku. U ovom meču mu je jedino Richards na snagu par puta uzeo loptu, ali ni to nije vrijedno pomena. Ti vjerovatno misliš da je loš jer je došao iz Newcastlea za male pare, i do tog momenta nije plijenio pažnju javnosti, a istina je da se radi o najboljoj akviziciji Liverpoola ovog ljeta.
Škrtel sa druge strane je trenutno naš in form štoper, koji je u ovoj utakmici zaustavio Džeku, a tokom čitave sezone redovno zaustavlja protivničke napadače bez većih kikseva i propusta. Nije to onaj stari Martin koji panično izbija loptu i sklon je glupim faulovima, njegova igra je evoluirala i radi se o jednom od boljih štopera lige. Ono što je također interesantno u vezi Martina, a nije značajno za elaboraciju njegovih vještina u odbrani je činjenica da je on strijelac dva gola (Bolton i Villa čini mi se) i asistent jednog gola (protiv Blackburna).
@Carlo
Nisam upoznat sa Twitterom u tolikoj mjeri da ga mogu smatrati relevantnim i 100% tačnim izvorom informacija. I da je to tačno Bellers je mogao dobiti 45 minuta, a ne 25-30, Stevie isto.