Forum

Kako koristiti portal SportSport.ba i sve njegove dijelove?
Pacov

Re: Forum

Post Postao/la Pacov » 18 jan 2015, 19:33

Upravu si za avatare, ravnao sam se prema temi Čelika gdje vecina ima avatare slicne velicine, dok na drugim temama i nije takav slucaj :D
P.S nedavno sam zapazio da jedan od stilova na forumu ne radi..hybridsilver cini mi se
SDA BIH
BAKIRA NAJVOLIM
RADONCIC DOBAR

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 18 jan 2015, 23:11

admin je napisao/la:Također, ako neko ima prijedlog kako da se riješimo nekolicine forumaša koji su privatizovali sve teme o reprezentaciji i uništavaju ih internim pošalicama i prepucavanjima. Ne bih ih banovao trajno, svakako će se i vratiti... a ne znam da li bi jednostavna molba mogla upaliti :pray:

Virtual? Harishp? Imate li vi kakav prijedlog?
za pocetak banujte klona Zamoru, kako se reaktiviro sa novim nickom nije napisao normalan post, svaki mu je ismijavanje familije Susic, ordinira od teme do teme i pise gluposti. Pretpostavljam da je to onaj Ivar prijasnji nick.
1946

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 19 jan 2015, 18:27

ovaj forum bi bio pravi tek kad bih ja uspio promjeniti ovaj nick :mrgreen: da ne pravim novi profil, zakasnio kad su se mjenjali nikovi :D

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 19 jan 2015, 20:57

QUARESMA 18<<< je napisao/la:ovaj forum bi bio pravi tek kad bih ja uspio promjeniti ovaj nick :mrgreen: da ne pravim novi profil, zakasnio kad su se mjenjali nikovi :D
Admin sajta to moze pa makar i manual u MySQL database. :) Jeste da to nije bas najlakse i najbrze ali je svakako moguce. A mozda u ovim novijim verzijama phpBB to moze uraditi preko foruma. Ne znam, znam da davno nekad nije moglo, cak ni Admini, pa se radilo preko MySQL (sto nije bez rizika :)).

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 19 jan 2015, 23:01

Nije poenta moze li se tehnicki promijeniti nick. Sve se moze uraditi, pa i forum ispocetka napraviti. Poenta je da necu to raditi.

Kad bi mijenjanje nickova bilo pozeljno ta opcija bi bila na raspolaganju svakom korisniku i svako bi mogao sam promijeniti nick kad pozeli. Forum je baziran na nickovima, to je kao JMBG, nema mijenjanja... Sve što uradis na forumu, ostaje iza tebe. Ljudi nece da otvore novi nick iskljucivo da bi im ostao broj postova. E pa ako zelis zadrzati postove, zadrzi i utisak koji si tim postovima ostavio i svu reputaciju koju si njima zasluzio, i dobru i losu.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 20 jan 2015, 00:28

Kontam ja to. Sutra bi se javio jos neko pa jos neko... Na manjem forumu bi to moglo i svako bi za kratko vrijeme shvatio o kome se radi a i posvetiti malo vremena par osoba nije problem, ali na vecem forumu niposto.
(samo kazem da je tehnicki izvodljivo cak i ako ne postoji opcija na forumu)

LvG
Kontakt:

Post Postao/la LvG » 20 jan 2015, 00:36

Nije to do velicine foruma, vec do određenih stavova i želje da se nešto postigne. Veći forumi, tipa kliks omogućavaju promjenu nicka.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 jan 2015, 01:09

Veći forumi tipa kliks? Ovaj forum po broju dnevnih postova vrlo malo zaostaje za kliksom.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 20 jan 2015, 02:04

Pa bas zato i jeste do velicine foruma.
Da je nas 15, lahko bi bilo skontati ko je ko, makar svaki dan mijenjao nick ali kad je vise ljudi, onda bi to bila ludnica... Zamisli samo opklade u nickove... :D
Znaci, zelis postici da se zna ko je ko i ko iza cega stoji, a to na velikom forumu ne ide ako se nickovi mijenjaju.

Sve ima svoje prednosti ali meni je svakako zao ljudi koji su se zeznuli pa u nick stavili godine. Cak i za sebe mislim da sam pogrijesio jer mnogi me cesto smatraju subjektivnim samo zbog nicka.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 20 jan 2015, 13:52

Imam ja jedan prijedlog, samo ne znam koliko je uopće izvodivo i da li će naići na odobravanje. :mrgreen:

Dakle, da svaki klub iz ino fudbala koji je dobio pdf dobije po jednog moderatora, navijača/simpatizera tog kluba. On bi bio zadužen samo za uređenje pdf-a svog kluba. Mislim da bi to mnogo olakšalo posao administraciji i na neki način podiglo kvalitet diskusije, jer ipak pričamo o ljudima koji stalno vise na tom pdf-u.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 20 jan 2015, 15:48

messilla je napisao/la:Imam ja jedan prijedlog, samo ne znam koliko je uopće izvodivo i da li će naići na odobravanje. :mrgreen:

Dakle, da svaki klub iz ino fudbala koji je dobio pdf dobije po jednog moderatora, navijača/simpatizera tog kluba. On bi bio zadužen samo za uređenje pdf-a svog kluba. Mislim da bi to mnogo olakšalo posao administraciji i na neki način podiglo kvalitet diskusije, jer ipak pričamo o ljudima koji stalno vise na tom pdf-u.
:thumbup:
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 20 jan 2015, 15:55

messilla je napisao/la:Imam ja jedan prijedlog, samo ne znam koliko je uopće izvodivo i da li će naići na odobravanje. :mrgreen:

Ja mislim da su to svakako planirali kao sljedeci korak kad se ovi podforumi malo stabilizuju i kad raja navikne na promjene.
Ja mislim da ce to svakako (ako urade a vjerujem da hoce) podici kvalitet foruma.

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 20 jan 2015, 16:06

I nije to baš najpametnija ideja.
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 20 jan 2015, 16:47

admin je napisao/la:Nije poenta moze li se tehnicki promijeniti nick. Sve se moze uraditi, pa i forum ispocetka napraviti. Poenta je da necu to raditi.

Kad bi mijenjanje nickova bilo pozeljno ta opcija bi bila na raspolaganju svakom korisniku i svako bi mogao sam promijeniti nick kad pozeli. Forum je baziran na nickovima, to je kao JMBG, nema mijenjanja... Sve što uradis na forumu, ostaje iza tebe. Ljudi nece da otvore novi nick iskljucivo da bi im ostao broj postova. E pa ako zelis zadrzati postove, zadrzi i utisak koji si tim postovima ostavio i svu reputaciju koju si njima zasluzio, i dobru i losu.
nisu meni postovi bitni, meni je datum bitan, vise volim vidjeti da pise da sam ovde od 2009. i uvjek kad to vidim osjecam se kao ovaj na avataru :)
a prekomplikvao sam nick sam sebi kad sam pisao velikim slovima jos dodao 18<<<, ufatila me tad euforija kad mi je najdrazi igrac presao u klub za koji navijam :(

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 20 jan 2015, 17:16

Problem je sto si imao 11 godina kada si se registrovao. Greske su tada sasvim normalne.

Admine hoce li biti ista od slika klubova ispod avatara?
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 20 jan 2015, 18:13

ali ja imam sad 11 godina :plac:

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 20 jan 2015, 19:14

za sad nisam vidio skoro nijedan problem da temama koje su izdvojene za pojedine klubove, tako da ne znam zašto biste se uopšte brinuli oko toga ko je moderator? Nema potrebe da o tome razmišljaju forumaši, zaista ne shvatam potrebu ljudi da se bave tuđim poslom.

sličice ispod klubova sigurno neće biti u ovog sezoni. Uskoro očekujte neke značajnije novitete na portalu, tokom narednog mjeseca trebao bi biti urađen i update foruma (većinom će razliku osjetiti forumaši koji pristupaju mobitelom, kroz browser), nakon toga vjerovatno krećemo sa novitetima vezanim za profile korisnika, ali je i tu pitanje da li će obuhvatiti ikonice klubova ispod avatara.

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 20 jan 2015, 19:46

To bila neka privatna donacija :mrgreen:
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 20 jan 2015, 23:48

Na glavnoj stranici zadnje teme na forumu, ne fercera ono da se odabere samo fudbal, npr. nestane tema FK Sarajevo, na prvoj slici je odabrano "sve teme" a na drugoj samo "fudbal". Ili se tu medju "fudbalom" pojave Nurkic ili rukometna reprezentacija.

slika

slika
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 jan 2015, 00:47

Ne mogu da kreiram anketu na temi Tino Sušić, unesem dva odgovora, a vrati mi se ovo,
slika
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Help”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.