Postao/la anton 1983 » 19 sep 2012, 10:32
Da li je ono jučer što smo vidjeli na tribinama Maksimira sramota?
DA JE!!!!
Što reči na onakvu posjetu Maksimiru u jednoj LIGI PRVAKA...Natjecanje koje je Zagreb oduvijek priželjkivao, a danas pesa na stadionu nema...Prvu stvar koju će ljudi sada raditi je tražiti krivca za to i naći će ga u obliku ZdraFka Mamića! Da on je kriv jel tako? Ili je možda ekonomska situacija kriva ili smo ipak mi razmaženi pa nam više Dinamo Kijev, Porto i PSG nisu dovoljno atraktivni protivnici?
Jedno je sigurno, Dinamo više nema navijače i u Hrvatskoj se opčenito izgubio interesa za odlsakom na utakmice. Interes za nogometom se nije izgubio jer rulja svršava kladionice i dok je je utakmica na TV-u, svi drkaju po IPHONEIMA i gledaju više u rezultate drugih tekmi nego što se gleda u ekran na kojem je utakmica. No ekipa je ipak tu i uz pivu gleda tekme...S vremenom ljudi su zaboravili na gušt odlaska na tekmu, s tim da su se hrvatski novinari opredjelili za opciju pljuvanja po uspjehu i na taj način odbili ljude sa stadiona te ih posjeli pred male ekrane...
S vremenom ljudi su zamrzili Mamića i sve vezano uz Dinamo i na taj način prestalo se ići na utakmice. Da bi Dinamo privukao navijače na stadion morao je djeliti besplatne ulaznice, kao što je to bilo u pretkolima,ne bi li ljudi došli na stadion i kao što sami znate stadion je bio pun. Ja sam isto takopostao jedan od onih koji više neplača kartu kako bi išao gledat tekmu. Dal se moram zbog toga sramiti? Nisam baš ziher jer nisam iznimka...U jednu ruku lijepo je vidjeti stadion pun, no s druge strane, kakav je to način da ljudi idu na stadion a da neplačaju ulaznice? PA DI TO IMA? Ako želim biti zloban, reči ću da je to Mamićeva krivica jer je ljude naviknuo da neplačaju karte i zato je Šuker, popizdio...No problem je jako velik kad se nešto jako dugo vremena neplača, a onda ti zalijepe neku cijenu od koje ti se zavrti u glavi. Sličan primjer imamo sa pokazima u Zagrebu. bandić je prvo napravio shemu da niko neplača POKAZ; što je bila notorna glupost, jer to su smjeli samo dobiti socijalni slučajevi. Sadakad je vrag odnio šalu, cijena je skočila na 120 KN! Kad ti nešto skoči sa 0KN na 120 KN, ti se uzjebeš na NTU potenciju i napraviti ćeš sve samo da taj pokaz nekupiš...
Sad se moramo zapitati kakve su bile cijene za pakete LP? Prvo da kažem, Mamić se zajebo kad je mislio da će uspjeti prodati istu shemu kao i prošle godine, jer onda je bila ipak malo drugačija atmosfera i dolazio je Real. Da se razumijemo, svi mi znamo da je kvalificiranje u LPogroman uspjeh, no tako mi svi znamo da Dinamo tamo nema što tražiti i da je samo jedan jedini bod jednak "osvajanju LP". Za poraze građani nisu spremni izdvajati noFce, kao što je to bilo prošle godine, jer prošle godine se izdvajalo za "glamour"! Imajuči to na umu, Dinamo je ipak ove sezone izašo u javnost sa malo manjim cijenama, čini mi se za 30% u prosjeku, za što sam i ja mislio da nije dovoljno i na kraju se tako ispostavilo. U ovoj situaciji Dinamo može razmišljati na dva načina:
1.) Staviti cijenu karte kolika je vrijednost onoga što prodaju
2.) Staviti cijenu koju građanin HOĆE I MOŽE platiti.
Dinamo se odlučio za ovu prvu opciju i tu se pogriješiloi sad ga ****. Znate i sami kakave su sada cijene stanova i svega drugoga. Sada ako neko odluči da nešto pokuša prodati po cijeni za koju on smatra da je OK, on tu stvar neće prodati, jer je takvo tržište. Ništa ti ne znači što ti znaš da tvoj stan "vrijedi" 80 000 eura, kada se zna da bi ga prodao moraš ga dati za 50 000 eura. Tako je Dinamo pogriješio i sa cijenama ulaznica, jer nije osjetio kako puk diše, a sa druge strane, što ih razumijem, nisu htjeli sebe prodati za džaba i ispod cijene.
Dinamo se trebao odlučiti za ovu drugu varijantu i ja sam ziher da bi po utakmici bilo od 15-25 tisuća gledatelja. Rasprodan stadion teško, jer kao što sam vam rekao ljudi nisu spremni plačati poraze, a glamoura u ovoj sezoni nema. (Pogledajte samo interes za repku na tekmi protiv makedonije). Da bi se stadion napunio, Dinamo je morao izaći van sa cijenama 50 sjever, 100 istok i zapad 150 - 100. To su cijene koje hrvatski puk plača, ako se igra nešto malo kvalitetnije. Samo još nisam ziher dal bi se više isplatilo prodavati tekmu po tekmu ili paket, jer nas muči platiti odma sve jer imamo osječaj kao da kupujemo JEDNU STVAR, a ne 3 za 1...Sa cijenom od 50 kn ja osobno bi išao na sjever. Ljudi koji idu na istok sigurno bi dali i 100kn jer su na to naviknuti, dok oni koji su na zapadu inače plačaju takve cijene. Imajte na umu da su to samo 3 tekme pa to onda ne bi bio takav veliki problem.
Da bi stavr bila još bolje, 40kn sjever, 80kn istok bi te dvije tribine popunio za sve tekme jer bi ta cijena PSIHIČKI sve privukla...
No, je li to premalo i da li ima smisla nešto tako "kvalitetno" kao LP prodavati po tako bezobrazno niskim cijenama? Ja se sam bojim da će ovaj fijasko odbiti ljude od stadiona još više i da će slijedeće sezone kad Dinamo uđe u LP biti još teže prodati karte pa makar cijene bile puno niže....
I što reči kada ljudi iz ZG-a idu u PULU gledati **** HOKEJ i na to bace toliko para za koliko su si mogli kupiti sve 3 karte i to za ISTOK...Ljudi koji sigurno više vole nogomet kao igru nego HOKEJ...To je najveći dokaz, kako se u HR krivo radi na marketingu nogometa i kako su novinari jedni od glavnih krivaca zašto je nogomet na tako niskoj grani...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"