delinjo je napisao/la: ↑10 avg 2023, 11:53
Ma da mi imamo rezultate dostojne kluba kakav je Zeljo,da igras evropu redovno i dobijas jace ekipe ,ta cifra ne bbi bila problem,ovako tesko je nekome izvaliti toliku cifru da bi mu se reklama vrtila na ovim nasim livadama,to je sva sustina..
I tada bi bila problem.
U tvojim i mojim očima mi smo Željo, najveći klub u državi, s najviše navijača. U očima marketing stručnjaka i analitičara mi smo skromna marketing platforma, skromnog
reacha i za taj novac mogu dobiti neuporedivo više na drugim platformama. Veoma prosto i jednostavno. Marketing je danas postao ozbiljna nauka i onaj ko daje tolike pare na reklamiranje isto tako radi i ozbiljne analize.
Uredi fasadu na sjeveru, pa ponudi kladionicama ime stadiona i traži koliko hoćeš para, budi Meridian/Mozzart/Wwin Arena. Dogovori se sa njima da je urede pa ćemo kompenzirati i onda nastaviti saradnju. To je recimo realna opcija, popularna u svijetu fudbala.
Mi kao klub moramo pripremati teren za marketing, moramo proširiti ponudu na recimo već spomenutu promjenu imena stadiona, trebaju nam pratioci na društvenim mrežama i sve ono što će povećati vidiljivost. Jedan ispodprosječan instagramaš ili tiktoker ima tri puta više pratilca nego mi, a mi bi da uzmemo pola miliona.