Premijer liga BiH - aktuelno

nokee
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la nokee » 09 avg 2022, 13:03

Schlager je napisao/la:
09 avg 2022, 12:56
svrakino1921 je napisao/la:
08 avg 2022, 08:55
slika

slika

9 000

:urnebes: :urnebes:
Bez nekih poredjenja sa ozbiljnim ligama..pa cak i trecim,cetvrtim ligama,u Njemackoj......ili ,sa FKS prije rata..samo cu reci da je ovo tuzno...A jos tuznije je sto je ovo jos dobro,euforija vlada.....Sta je rjesenje,pojma nemam....Za nas u BH bi to sigurno bila regionalna Liga....Ali s druge strane,pitanje je koliko bi ljudima u Zagrebu,Beogradu,Splitu...bilo zanimljivo gledati nase klubove...

Nije samo tuzno kod nas, izuzme li se Hajduk ko to ima gledanost? Pa Zvezdu prati neka sica u prosjeku mimo derbija, u gradu od 1.5 milion ljudi. Tako da nije to "samo za nas u BiH" spas. Osim toga kvaliteta tada i sad je neuporediva. Mi smo iz juge mlatili ove ceske, madjarske, slovacke, bugarske itd klubove sa pola snage, sad je to druga prica.
Za nas jeste euforija ako te u prosjeku prati 8 hiljada ljudi na domacem terenu, i te kako euforija. Jer je inace prosjek puno manji..

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 09 avg 2022, 13:07

Admir_Sa je napisao/la:
09 avg 2022, 11:23
Pitaristok je napisao/la:
09 avg 2022, 10:15
Torino je napisao/la:
09 avg 2022, 08:48
Sjećam se kad je neka raja pofurala zajebanc1ju sa željinom upravom da su ozbiljan investitor i ovi se upalili za dogovor oko ulaganja.
Horde zla mailovima ih zajebavali a ovi se zalijepili
Jel ovo fakat istina bila
Ziva istina
Cak je avaz objavio da su arapi se javili da hoce silne novce uloziti, po mjeseca saga trajala, hrpa mailova letilo, euforija, drama ziva

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 09 avg 2022, 13:09

nooke,Druze,pojma nemam vise....nekad se znalo,u Banjaluku dolazi neki Vardar,Buducnost,Sarajevo,Rijeka,Zeljeznicar...to je 6000-8000...dolazi bilo ko iz velike cetvorke-rasprodan stadion,par dana prije (cak skoro i uduplaju cijene ulaznica)...Sad nisam rasprodao stadion 30 godina zadnjih..a kapacitet samo 12 000..manje mi ljudi dolazi,nego onih godina kad sam igrao u Drugoj ligi Zapad,sa Sibenikom,Backom Topolom,Celikom,Mariborom,Iskrom iz Bugojna...

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 09 avg 2022, 13:12

Pa Cerić onakav ih je levatio i pravio budalama mjesecima, a da ih ne levate navijači FKS. :rol:
Bahati, bahati Željkan!
1946

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 09 avg 2022, 13:15

Schlager je napisao/la:
09 avg 2022, 13:09
nooke,Druze,pojma nemam vise....nekad se znalo,u Banjaluku dolazi neki Vardar,Buducnost,Sarajevo,Rijeka,Zeljeznicar...to je 6000-8000...dolazi bilo ko iz velike cetvorke-rasprodan stadion,par dana prije (cak skoro i uduplaju cijene ulaznica)...Sad nisam rasprodao stadion 30 godina zadnjih..a kapacitet samo 12 000..manje mi ljudi dolazi,nego onih godina kad sam igrao u Drugoj ligi Zapad,sa Sibenikom,Backom Topolom,Celikom,Mariborom...
Nekad si bio šesta-sedma liga u Evropi i imao igrače svjetske klase u ligi. Liga je imala prvaka Evrope, pa kasnije i svijeta. Doduše tad je već bila pred raspadom, ali svejedno, imao si i prije toga mnogo toga. Da ne nabrajam šta je sve nekad bilo, a šta nije sad. Imamo to što imamo, od kukanja nema selameta, a ni napretka.
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 09 avg 2022, 13:19

Miljacka je napisao/la:
09 avg 2022, 13:15
Schlager je napisao/la:
09 avg 2022, 13:09
nooke,Druze,pojma nemam vise....nekad se znalo,u Banjaluku dolazi neki Vardar,Buducnost,Sarajevo,Rijeka,Zeljeznicar...to je 6000-8000...dolazi bilo ko iz velike cetvorke-rasprodan stadion,par dana prije (cak skoro i uduplaju cijene ulaznica)...Sad nisam rasprodao stadion 30 godina zadnjih..a kapacitet samo 12 000..manje mi ljudi dolazi,nego onih godina kad sam igrao u Drugoj ligi Zapad,sa Sibenikom,Backom Topolom,Celikom,Mariborom...
Nekad si bio šesta-sedma liga u Evropi i imao igrače svjetske klase u ligi. Liga je imala prvaka Evrope, pa kasnije i svijeta. Doduše tad je već bila pred raspadom, ali svejedno, imao si i prije toga mnogo toga. Da ne nabrajam šta je sve nekad bilo, a šta nije sad. Imamo to što imamo, od kukanja nema selameta, a ni napretka.
Upravo to.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 09 avg 2022, 13:20

joker90 je napisao/la:
09 avg 2022, 13:12
Pa Cerić onakav ih je levatio i pravio budalama mjesecima, a da ih ne levate navijači FKS. :rol:
Joj kone naše su legende.
Sto je meni bilo najsmešnije iz aviona se vidjelo da je seoska varalica,oni su ga branili zivotom.
Svaka kritika njihovi navijaca na modnog macka je docekana na noz,i neprijatelj kluba.
Haj sve to ali kako ih tek loze iz uprave, pa to je fantazija.Svaki kiks eto pres konferencije investitor haha.
Jucer avioni,pa auto sa Americkim tablicama. :urnebes: :urnebes:

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 09 avg 2022, 13:22

Ima smisla to sto pisete,ali opet mora biti neko rjesenje..umjesto ovog,ako je bilo 3500 da mi sami sebe lazemo da je bilo 8000 (ne mislim na FKS,karikiram)....Mozda za pocetak,ovo kao u Hrvatskoj...Skracenje Lige na 10 klubova,tereni dobri,natkrivene tribine,Var,tv prava podici....Vjerujem da bi bar malo to pokrenulo s mrtve tacke...Od neceg se mora krenuti
Zadnja izmjena: Schlager, dana/u 09 avg 2022, 13:23, ukupno mijenjano 1 put.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 09 avg 2022, 13:23

amypitar je napisao/la:
09 avg 2022, 13:20
joker90 je napisao/la:
Sto je meni bilo najsmešnije iz aviona se vidjelo da je seoska varalica,oni su ga branili zivotom.
Svaka kritika njihovi navijaca na modnog macka je docekana na noz,i neprijatelj kluba.
Haj sve to ali kako ih tek loze iz uprave, pa to je fantazija.Svaki kiks eto pres konferencije investitor haha.
Ja ba, lik im priča o Zlatnoj lopti za igrača Željkana, a oni govore "neka, možda čovjek uradi nešto". Ono je samo mogao prodati njima i nikome više na svijetu. :urnebes:
Bahati, bahati Željkan!
1946

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 09 avg 2022, 13:23

amypitar je napisao/la:
joker90 je napisao/la:
danas uplovio u Neum . Jahta ko u Abramovica :urnebes:
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

IstocnjakSaKoseva
Kontakt:

Post Postao/la IstocnjakSaKoseva » 09 avg 2022, 13:28

Sta rekose kone, Amoaha trazismo? :urnebes: Sad kad sloze pricu ovog Hadzija doveo da ne ispadne da ga je Amoah ispalio :rol:

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 09 avg 2022, 13:40

joker90 je napisao/la:
09 avg 2022, 13:23
amypitar je napisao/la:
joker90 je napisao/la:
Ja ba, lik im priča o Zlatnoj lopti za igrača Željkana, a oni govore "neka, možda čovjek uradi nešto". Ono je samo mogao prodati njima i nikome više na svijetu. :urnebes:

Jel se ikako taj Ceric oglasio nakon što su ga smjenili, šta bi sa čovjekom? Malo je neozbiljno to sve za jedan klub kao Zeljeznicar
nema potpisa

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 09 avg 2022, 13:52

Admir_Sa je napisao/la:
09 avg 2022, 13:40
joker90 je napisao/la:
09 avg 2022, 13:23
amypitar je napisao/la:

Jel se ikako taj Ceric oglasio nakon što su ga smjenili, šta bi sa čovjekom? Malo je neozbiljno to sve za jedan klub kao Zeljeznicar
Čuo sam da se sad utalio s nekim Boehly-em pa sad u Chelsea investiraju. Kaže ne može bez plave boje nikako. :plac:

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 09 avg 2022, 14:01

Schlager je napisao/la:
09 avg 2022, 13:22
Ima smisla to sto pisete,ali opet mora biti neko rjesenje..umjesto ovog,ako je bilo 3500 da mi sami sebe lazemo da je bilo 8000 (ne mislim na FKS,karikiram)....Mozda za pocetak,ovo kao u Hrvatskoj...Skracenje Lige na 10 klubova,tereni dobri,natkrivene tribine,Var,tv prava podici....Vjerujem da bi bar malo to pokrenulo s mrtve tacke...Od neceg se mora krenuti
Vidi drug, prvo mislim da je tesko porediti nekadasnji fudbal i sadasnji a da se moze nesto uraditi svakako moze. Hajde da ne mastamo o regionalnoj ligi jer sam ubjedjen da je to nemoguce, vise zbog politike jer bi se tu koplja lomila. Ali moze se sve dici na puno veci nivo unutar lige, sto je puno realnije. Evo jedan veliki korak se poceo realizovati a to su tereni. Ostala infrastruktura je isto losa, pa nadam se da ce se u buducnosti ici rijesavanju toga. Kvaliteta sudjenja, dodatno smanjenje lige, bolji uslovi za omladince itd itd..
Moze se svasta uraditi da se poveca gledanost, u to sam siguran al moraju se ukljuciti opstine, gradovi, entiteti, drzava.. Pogledaj Madjare i gradnjom stadiona..

hordesofdevil
Kontakt:

Post Postao/la hordesofdevil » 09 avg 2022, 14:16

Jel istina da je pomozi.ba po gradu postavio kutije za donacije zelji? Uz poruku " Za spas Zelje "?
La Banda Del Diablo !

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 09 avg 2022, 14:48

hordesofdevil je napisao/la:
09 avg 2022, 14:16
Jel istina da je pomozi.ba po gradu postavio kutije za donacije zelji? Uz poruku " Za spas Zelje "?
pa Ligata ce im broj humanitarni obezbjediti jos malo
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

FKSDoGroba
Kontakt:

Post Postao/la FKSDoGroba » 09 avg 2022, 14:51

Diglisic vidjen u prostorijama Pomozi.ba

Slucajnost?

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 09 avg 2022, 15:03

Dovoljan je napisao/la:
07 avg 2022, 15:45
VenamaHrabrih je napisao/la:
07 avg 2022, 14:40
Generalizacija je imanentna osobama koje su u osnovi ograničeme, pa misle da su svi takvi, ondnosno da se svi dijele na neke torove samo zato što oni žive u takvom. To je filozofija palanke, kasabe, ili nečeg sličnog. Ako 10 navijača gađa nekoga, to ne znači da su svi takvi. Generalizacija je uvod u fašizam, doduše, vrlo drag našim narodima kao takav. Kada 5 osoba donese swastiku na utakmicu, to ne znači da to svi podržavaju. Kolektiv ne može biti kriv za ponašanje pojedinca. Kolektiv je kriv ako ne kazni pojedinca za njegovo ponašanje, ili ga ne isključi iz kolektiva.
Katarza dolazi iznutra. Srbi se moraju odreći ratnih zločinaca i jasno reći da to nije biće srpskog naroda. Hrvati isto tako. Bošnjaci, da se na vraćam predaleko u istoriju, ne smiju svoj identitet graditi kroz religiju. Narod se po jeziku prepoznaje, a ne po vjeri. Ne može meni biti brat tamo neki Jordanac prije Šumadinca, ili Zagorca, Hercegovca, ili Bugojanca, a pritom mi se grebe ko je koje religije.
Nažalost, utakmice i krovna fudbalska organizacija su ogledalo države, nacionalnih stranaka i vjerskog nacionalizma koji nemaju ništa drugo za cilj nego da nas ubijede da ne možemo zajedno. Ali, mi smo, usprkos toj bagri, bili najjači kad smo bili zajedno.
Međutim, mada pišem isključivo sa pozicije navijača FKS, nasilje, huliganizam, primitivizam navijača Sarajeva ne potiče iz nacionalizma, mada nedvojbeno ima i takvih u navijačkom korpusu Isto tako, primitivizam navijača Slobode, Čelika i sl. ne potiče iz korijena plemenske mržnje, nego jednostavno iz zaostalosti, neukosti, nekulture itd. Navedeno može biti plod vjerske zatucanosti i religijske ograničenosti, ali generalno nema podlogu u nacionalizmu, mada se može manifestovati tako na određenom uzorku i stvarati netrpeljivost prema drugom i drugačijem. S druge strane, navijači Borca, Širokog, Zrinjskog... podlogu za netrpeljivost nalaze u agresivnom nacionalizmu i stvaranju narativa u kojem su zločinci navodni branitelji, a koji zapravo najviše štete nanose baš tom narodu, ili grupi koja ih veliča. S tim u vezi, primitivizam tih i takvih navijača dolazi iz divljaštva i destrukcije, jer je njihov narativ teritorijalne prirode i vezan za nekakav daleki centar zaštite i moći, pa ih taj isti centar obmanjuje i podržava u njihovoj destrukciji, obećavajući im povlašten status u nekoj imaginarnoj svehrvatskoj ili svesrpskoj državi. Tom divljaštvu je nacionalizam pogonsko gorivo, jer je opšteprihvaćen zaključak da bi sve bolje bilo da nije onih drugih.
Navijači, kao općenito slabo kultivisana kategorija, odličan su materijal za potpalu. Lako planu, a još lakše šire požar. Zato ti isti navijači, između sebe moraju iskorijeniti nacionalizam, primitivizam, divljaštvo, destrukciju... a ne druge optuživati za širenje istog i svoja sranja pravdati tuđim.
Ja, konkretno, stidim se svakog primitivnog i nacionalističkog čina napravljenog tobože u moje ime. Gadi mi se rasizam i pokušaj povrijeđivanja i omalovažavanja protivnika na bilo kojoj osnovi. Također mi se gadi upotreba i zloupotreba religije u bilo koje javne i/ili navijačke svrhe.
Fudbal je užitak, a utakmica manifestacija. Svako ko misli drukčije, nije mu mjesto na istoj.
Reci mi da slušaš helem nejse, a da mi ne kažeš da slušaš helem nejse
Oprosti, šta je helem nejse? Znam da znači nije bitno žargonski. Ima li neko drugo značenje?

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 09 avg 2022, 15:06

ŠTA_JE je napisao/la:
07 avg 2022, 16:09
Generalizacija je imanentna osobama koje su u osnovi ograničeme, pa misle da su svi takvi, ondnosno da se svi dijele na neke torove samo zato što oni žive u takvom. To je filozofija palanke, kasabe, ili nečeg sličnog. Ako 10 navijača gađa nekoga, to ne znači da su svi takvi. Generalizacija je uvod u fašizam, doduše, vrlo drag našim narodima kao takav. Kada 5 osoba donese swastiku na utakmicu, to ne znači da to svi podržavaju. Kolektiv ne može biti kriv za ponašanje pojedinca. Kolektiv je kriv ako ne kazni pojedinca za njegovo ponašanje, ili ga ne isključi iz kolektiva.
Katarza dolazi iznutra. Srbi se moraju odreći ratnih zločinaca i jasno reći da to nije biće srpskog naroda. Hrvati isto tako. Bošnjaci, da se na vraćam predaleko u istoriju, ne smiju svoj identitet graditi kroz religiju. Narod se po jeziku prepoznaje, a ne po vjeri. Ne može meni biti brat tamo neki Jordanac prije Šumadinca, ili Zagorca, Hercegovca, ili Bugojanca, a pritom mi se grebe ko je koje religije.
Nažalost, utakmice i krovna fudbalska organizacija su ogledalo države, nacionalnih stranaka i vjerskog nacionalizma koji nemaju ništa drugo za cilj nego da nas ubijede da ne možemo zajedno. Ali, mi smo, usprkos toj bagri, bili najjači kad smo bili zajedno.
Međutim, mada pišem isključivo sa pozicije navijača FKS, nasilje, huliganizam, primitivizam navijača Sarajeva ne potiče iz nacionalizma, mada nedvojbeno ima i takvih u navijačkom korpusu Isto tako, primitivizam navijača Slobode, Čelika i sl. ne potiče iz korijena plemenske mržnje, nego jednostavno iz zaostalosti, neukosti, nekulture itd. Navedeno može biti plod vjerske zatucanosti i religijske ograničenosti, ali generalno nema podlogu u nacionalizmu, mada se može manifestovati tako na određenom uzorku i stvarati netrpeljivost prema drugom i drugačijem. S druge strane, navijači Borca, Širokog, Zrinjskog... podlogu za netrpeljivost nalaze u agresivnom nacionalizmu i stvaranju narativa u kojem su zločinci navodni branitelji, a koji zapravo najviše štete nanose baš tom narodu, ili grupi koja ih veliča. S tim u vezi, primitivizam tih i takvih navijača dolazi iz divljaštva i destrukcije, jer je njihov narativ teritorijalne prirode i vezan za nekakav daleki centar zaštite i moći, pa ih taj isti centar obmanjuje i podržava u njihovoj destrukciji, obećavajući im povlašten status u nekoj imaginarnoj svehrvatskoj ili svesrpskoj državi. Tom divljaštvu je nacionalizam pogonsko gorivo, jer je opšteprihvaćen zaključak da bi sve bolje bilo da nije onih drugih.
Navijači, kao općenito slabo kultivisana kategorija, odličan su materijal za potpalu. Lako planu, a još lakše šire požar. Zato ti isti navijači, između sebe moraju iskorijeniti nacionalizam, primitivizam, divljaštvo, destrukciju... a ne druge optuživati za širenje istog i svoja sranja pravdati tuđim.
Ja, konkretno, stidim se svakog primitivnog i nacionalističkog čina napravljenog tobože u moje ime. Gadi mi se rasizam i pokušaj povrijeđivanja i omalovažavanja protivnika na bilo kojoj osnovi. Također mi se gadi upotreba i zloupotreba religije u bilo koje javne i/ili navijačke svrhe.
Fudbal je užitak, a utakmica manifestacija. Svako ko misli drukčije, nije mu mjesto na istoj.
a) ne lupetaj
b) pun mi je k. tvog ateistićkog izdrkavanja
a) Pun je i meni hurac tvog prikrivenog nacionalizma i graDŽanske opcije po zatucano-religijskom konceptu.
b) Poradi na komunikaciji.

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 09 avg 2022, 15:07

Antikloc je napisao/la:
07 avg 2022, 17:52
:tokralju: :thumbup:
S jedne strane prelijepo napisano i ktomu jos bolno tacno.
A s druge strane ovo je klasicno : Margaritas ante porcos ,bacanje biserja pred svinje,stono bi se reklo 95 % forumasa nije na dovoljnom intelektualnom nivou da bi ovo razumjelo. Pa prema tome,zali boze vremena.
Hvala što tako misliš. Mi, kao navijači najvećeg bh kluba, imamo i širu društvenu odgovornost od pukog navijanja za klub.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: 7republictz, ErosViverosViv, TylerBurey i 34 gosta.