Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

hurem
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la hurem » 28 okt 2013, 14:42

puno se.rete po dzeksonu...
eto deko se ne zalaze...zalaze se onoliko koliko je to dovoljno...
kakvo ba zalaganje, napadac treba da daje golove, a ne da se zalaze...sta tim ima od njegova zalaganja ako ne daje golove...prosle sezone se tevez i aguero sturili od zalaganja pa to citiju nista nije donijelo...odigrali po 10 utakmica vise od edina a dali manje golova...tj.da je dzeko odigrao tih 10ak utakmica dao bi jos 5,6 golova koji bi im mozda bili dovoljni za titulu? sta treba, da se vraca u odbranu, pa ni negredo se ne vraca, negredo vise trckara, ali kakva je korist od toga, jel to nekad presjeko napad? nije
jel presjeko loptu, uzeo je i dao gol? nije
dzeko igra mozgom, i dobro odmjerava situacije, a negredo posto ima manju inteligenciju mora to nadoknaditi trkom, i slicni njemu....dzaba lulicu nolika trka, kad je miske bolji od njega i kad stoji...dobro da ne pretjetujem i ja sad...
ali ovvo pisem zato sto neki stvarno pretjeruju u pljuvanju dzeke...i sto neko rece za jovetica, pa nemoguce da je covjek tolika katastrofa pa da ne moze biti ni u 18...a tehnicki je za klasu bolji od negreda...eno tamo se neki levandovski sturi od trke i zalaganja, van persie takodjer, giroud, a za iniestu, xavija, reusa, ozila i druge i da ne pricam...

covjek je odigrao 4 utakmice manje od negreda a nema nista slabiju statistiku od njega...

da neki nas trener trenira city, nebitno, bosnjo, hrvat, srbin...sigurno bi forsirao vise dzeku nego negreda...to je tako...

evo da i ja budem malo OBJEKTIVAN kao neki

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 28 okt 2013, 14:52

Opet pitam gdje sve u tome Jovetic kad su dobro rasporedjene minute ? Skupo je placen da bi tek tako bio odbacen.

Isto kao sto je na insistiranje Mancina doveden Baloteli, tako su i u paketu na insistiranje cileanca dosli Negredo i Navas. S jedne strane Negredo ima prednost u odnosu na Edina, dok Navas ima prednost u odnosu na Jovetica.
Sta mislis, on ce dovesti svoje igrace da mu sjede na klupi svaku utakmicu ? Ovako mu igraju "njegovi" spanci jer zeli da dokaze kako je majstor u dovodjenju igraca. Sta mislis da li bi npr kod Halilhodzica prednost imao Negredo ili Dzeko ?
Svaki trener ima svoje ljubimce i logicno da pojedini imaju veci kredit u odnosu na ostatak ekipe. Pa ako taj ljubimac pogrijesi nema veze, on je samo human being, dok ako to istu gresku naprave Edin ili npr Jovetic onda ih nema 2-3 kola nikako, pa cak ovog zadnjeg mjesta ni na klupi.
Da je npr Jovetic spanac i da je igrao proslu sezonu za Sevillu ili njegovu Malagu pitao bih te da li bi imao tretman kao danas sto ima, odnosno nema.

Ups, sad ce liga kup, prilika da se ravnomjerno rasporede minute :lol:

Kod Mancinija je bilo rotiranja i on je to majstorski radio, od 4 napadaca svi su mu igrali i nije bilo da neko pauzira tek tako 2-3 kola na klupi ( dobro Balotelli zbog gluposti ) ma kako odigrao.
Ovaj klaun drzi igraca od preko 25 miliona eura na tribinama a da mu nije pruzio prilike. :lol:
15.10 - 15.06 ...

AzRimiRzA
Kontakt:

Post Postao/la AzRimiRzA » 28 okt 2013, 14:53

Edinovo ne-zalaganje je iznerviralo Pellegrinija protiv Bayerna zato je ga izvadio cim su primili onaj gol. Rijetko ces kad vidjeti da neko izadje u nekoj 50'oj minuti, osim kad je povreda u pitanju. Negredo je usao i zabio odlican gol, i tu je poceo pad za Edina. Ja vec godinu dana govorim kako se on ne trudi na terenu, i kad pocne da popravlja štucne hocu da gadjam televizor. Neuzima njemu niko sta je uradio za reprezentaciju, svaka mu cast, ali klubski jednostavno ne ide.

Prvo je bio kriv Mancini, pa Tevez, pa Silva nece da doda, ondah Aguero sebican (iako jeste ponekad), Spanjolska konekcija pa sad Pellegrini, Negredo, pozicija mjeseca, John F Kennedy i marka lopte koju koriste.

Iako sam mrzio Mancinija, Pellegrini je bio sasvim korektan prema Edinu i dao mu je vise nego realnu sansu. Nadam se zbog nase reprezentacija da ce naci neki drugi klub ili da popravi kondiciju i pocne letiti po terenu. A ako pomisli neko da je ovo pljuvanje Edina ondah bas nemam sta odgovoriti.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 okt 2013, 15:00

skyisthelimit je napisao/la:Opet pitam gdje sve u tome Jovetic kad su dobro rasporedjene minute ? Skupo je placen da bi tek tako bio odbacen.
Nikad mi neće biti jasno dovođenje Jovetića. Sigurno je da se neće naigrati, a predobar je igrač da bi sjedio na klupi. Međutim, kad pogledam koja ga agencija zastupa, malo mi bude jasnije.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 28 okt 2013, 15:03

AzRimiRzA je napisao/la:Edinovo ne-zalaganje je iznerviralo Pellegrinija protiv Bayerna zato je ga izvadio cim su primili onaj gol. Rijetko ces kad vidjeti da neko izadje u nekoj 50'oj minuti, osim kad je povreda u pitanju. Negredo je usao i zabio odlican gol, i tu je poceo pad za Edina. Ja vec godinu dana govorim kako se on ne trudi na terenu, i kad pocne da popravlja štucne hocu da gadjam televizor. Neuzima njemu niko sta je uradio za reprezentaciju, svaka mu cast, ali klubski jednostavno ne ide.

Prvo je bio kriv Mancini, pa Tevez, pa Silva nece da doda, ondah Aguero sebican (iako jeste ponekad), Spanjolska konekcija pa sad Pellegrini, Negredo, pozicija mjeseca, John F Kennedy i marka lopte koju koriste.

Iako sam mrzio Mancinija, Pellegrini je bio sasvim korektan prema Edinu i dao mu je vise nego realnu sansu. Nadam se zbog nase reprezentacija da ce naci neki drugi klub ili da popravi kondiciju i pocne letiti po terenu. A ako pomisli neko da je ovo pljuvanje Edina ondah bas nemam sta odgovoriti.
Izvadio ga je i protiv Hulla nakon 45 minuta.

Izreka bi mogla biti,rijetko se to dešava osim ako je u ptianju Edin Džeko-

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 28 okt 2013, 15:14

Pellegrini je i bio obecao da nece rotirati igrace kao Mancini :roll:

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 28 okt 2013, 15:16

Ovo me podsjeca na situaciju sa hrvatim i Eduardom. Umislili da je svjestska klasa od napadaca i isto kao ovdje Pelegrinija, Wengera nazivali neznalicom. Isto tako suigraci mu za sve bili krivi. Trazili mu drugi klub, te Bayern, te Real, te Milan, a on na kraju ode u Sahtjar. Oni u cudu kako ce njihov superstar i jedan on "top 10 napadaca na svijetu" u nekakav Sahtjar. Ali brzo se uvjerise da on nema kvaliteta ni za taj Sahtjar i da Wenger i nije bas takva neznalica. Mislim da slicna sudbina ceka i naseg Edina.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 28 okt 2013, 15:16

Moguce je da su svi pomalo u pravu, a to znaci vjerovatno i sledece:

a)Pellegrini gubi konce u ekipi dje mozes izvesti 23 prejaka igraca i igrati formaciju koju zelis, koja je zapravo prava? Ne zna ni Pelle sam. Svaki put druga formacija i drugi igraci.
b) Edin Dzeko je dobar, ali ne dovoljno dobar za ekipu kao ManCity
c) Edin je predobar, ali je zapostavljen, jer Pelle gubi konce radi a)
d) Svi gube konce osim Edina
e) Edin je los, to je cinjenica, zato je pravedno klupa
f) forumasi su opsjednuti tudjim zivotom
g) forumasi su ljubomorni na Edina
h) forumasi se brinu za Edina i krivo im je sta se desava oko istog
i) Pellegrini mrzi forumase i forumasi Pellegrinija i zato Edin ispasta
j) Mancini vuce konce iz Turske, forumasi su nepravdu nad Edinom uocili
k) Edin je kloc
l) Edin je idol nacije i dobice ulogu u sledecom Batmanu umjesto Ben Afflecka
m) nek se svako nadje u nekoj od navedenih tacki i to je to :D
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 28 okt 2013, 15:20

Dado je napisao/la:Pellegrini je i bio obecao da nece rotirati igrace kao Mancini :roll:
Pa ti je ok. Sasvim je ok i da Pelegrini preferira Negreda, on je trener, on odgovara za tim. Ono što nije fer je da se ovdje tvrdi da je Džeko imao isti položaj kao Negredo. Džeko dao gol protiv Kardifa, mijenja ga, Džeko odigrao dobro, Negredo ga mijenja,Džeko odigrao jednu loše protiuv Bajrena ( u kojoj je čitav tim bio slab) Džeke nema u slijedeće četiri utakmice.

I onda ljudi kažu ne zalaže se, **** ga nije svako Senijad Ibričić pa da i sa klupe da značajan doprinos pobjedi :mrgreen:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 okt 2013, 15:24

pisac je napisao/la:Ovo me podsjeca na situaciju sa hrvatim i Eduardom. Umislili da je svjestska klasa od napadaca i isto kao ovdje Pelegrinija, Wengera nazivali neznalicom. Isto tako suigraci mu za sve bili krivi. Trazili mu drugi klub, te Bayern, te Real, te Milan, a on na kraju ode u Sahtjar. Oni u cudu kako ce njihov superstar i jedan on "top 10 napadaca na svijetu" u nekakav Sahtjar. Ali brzo se uvjerise da on nema kvaliteta ni za taj Sahtjar i da Wenger i nije bas takva neznalica. Mislim da slicna sudbina ceka i naseg Edina.

Sve to je Eduardo i bio do one strašne povrede. Čudi me da nju nisi pomenuo? :roll:
Voli te tvoje Sarajevo.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 28 okt 2013, 15:24

Pelle je ravnomjerno raspodjelio minutazu, Negredo se bolje iskazao i kraj price. Smatram Dzeku boljim igracem od njega, ali ovdje kvalitet ne igra vaznu ulogu niti golovi i asistencije vec upravo njegovo nezalaganje na terenu koje ni sam trener ocigledno ne tolerira.
Dobio solidnu minutazu protiv CSKA, drugi dusu izdahli na terenu, a ovaj nas se setka po sesnaetercu. Ne trckara, vec se bukvalno seta. E pa jarane, poslije toga bi ga zakucao na klupu, pa makar da mi je iz oka ispao.
Oznoji dobro guzicu, pa ces i igrati, nema vajde glumiti neki inat.

Da se razumijemo, drag je meni Dzeko, niko ne osporava njegov doprinos u reprezentaciji, ali glavni razlog njegovog neigranja je iskljucivo on. Ni drugi, ni treci ni cetvrti vec upravo on. I ne treba u drugima konstantno traziti krivca.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 28 okt 2013, 15:27

rope11 je napisao/la:
Da se razumijemo, drag je meni Dzeko, niko ne osporava njegov doprinos u reprezentaciji, ali glavni razlog njegovog neigranja je iskljucivo on. Ni drugi, ni treci ni cetvrti vec upravo on. I ne treba u drugima konstantno traziti krivca.
Al meni je ovo najbolje, drag je meni Džeko ali..... :mrgreen: ubiste se od dragosti....

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 okt 2013, 15:29

gost je napisao/la:Al meni je ovo najbolje, drag je meni Džeko ali..... :mrgreen: ubiste se od dragosti....
Naravno da je svima drag. Samo je neko realan, a neko nije.
Voli te tvoje Sarajevo.

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 28 okt 2013, 15:34

Virtual, dobro si rekao BIO. Ali niko nije zelio prihvatiti cinjenicu da nije ono sto je bio. Lakse je naci krivca u nekome drugom nego prihvatiti tu cinjenicu. Dzeko je BIO top 10 napadac na svijetu. Ali sad je daleko od toga. I Ronaldino je BIO najbolji igrac na svijetu pa je nesportakim ponasanjem van terena u roku dvije godine postao prosjecan igrac koji nema mjesta u iole ozbiljnoj ekipi u Evropi.

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 28 okt 2013, 15:34

Al smijesnih likova ima ovdje. Ma Dzeko je igracina top 5 napadaca u ovom trenutku. Nije on u losoj formi nego mu silva nece da doda il Nasri, pa gdje ce bosanac zaradjivati tolike milione, sve ljubomorni na njega. Dzeko svaki minut pobjegne odbrani al nece ljudi da mu dodaju. Sad dosao Pelegrini i poveo svog ljubimca Negreda. Pa Dzeko jos vise u ****. Bgm, niko ga ne voli sta je ovo.

Ljudi moji realno pogledajte, covjek nije u formi.Cuj nije dobio sansu, pa eto dobio je za Bosnu sansu da vidimo njegovu formu. Nije slovacka, litvanija neka sila bgt a Dzeko skoro neprimjecen. Najveca zvijezda Bosne, naravno da se ocekuje od njega da pravi razliku na utakmicama al nisam to vidio. (Govorim u zadnje vrijeme nemojte mi spominjat neke tamo mjesece)

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 28 okt 2013, 15:35

Jeste, drag mi je. Svima ko imalo voli ovu zemlju je drag. Ali treba biti realan i reci cinjenicno stanje situacije. Ne za moje ili necije drugo, vec za njegovo dobro. Ako ovako nastavi, nece daleko dogurati...
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 28 okt 2013, 15:38

rope11 je napisao/la:Pelle je ravnomjerno raspodjelio minutazu, Negredo se bolje iskazao i kraj price. Smatram Dzeku boljim igracem od njega, ali ovdje kvalitet ne igra vaznu ulogu niti golovi i asistencije vec upravo njegovo nezalaganje na terenu koje ni sam trener ocigledno ne tolerira.
Dobio solidnu minutazu protiv CSKA, drugi dusu izdahli na terenu, a ovaj nas se setka po sesnaetercu. Ne trckara, vec se bukvalno seta. E pa jarane, poslije toga bi ga zakucao na klupu, pa makar da mi je iz oka ispao.
Oznoji dobro guzicu, pa ces i igrati, nema vajde glumiti neki inat.

Kako je ravnomjerno rasporedio minutazu ?
PL u 9 dosadasnjih utakmica:

Edin - 5 igrao, ukupno 294 min - Ukupno 2 gola i 1 asistencija. Rating 7.12

Negredo - svih 9 odigrao, ukupno 489 min - Ukupno 3 gola i 2 asistencije. Rating 6.89

Treceg napadaca ne zelim da spominjen jer u ovih 9 utakmica nije odigrao sveukupno ni blizu minuta koliko traje jedna utakmica.

_

Nista se ne razumijemo jer gledajuci statistiku Negredo se nista bolje nije iskazao, a to ko znoji guzicu okaci macku o rep. Nije Negredovo i Aguerovo da znoje guzicu vec da igraju ma kako igrali.
15.10 - 15.06 ...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 okt 2013, 15:41

pisac je napisao/la:Virtual, dobro si rekao BIO. Ali niko nije zelio prihvatiti cinjenicu da nije ono sto je bio. Lakse je naci krivca u nekome drugom nego prihvatiti tu cinjenicu. Dzeko je BIO top 10 napadac na svijetu. Ali sad je daleko od toga. I Ronaldino je BIO najbolji igrac na svijetu pa je nesportakim ponasanjem van terena u roku dvije godine postao prosjecan igrac koji nema mjesta u iole ozbiljnoj ekipi u Evropi.

Sad je baš primjerena ona stara 'šta je pisac htio da kaže'.

Kod Eduarda nije krivac niko drugi, nego mu je samo otpalo stopalo.
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 okt 2013, 15:43

skyisthelimit je napisao/la: Nista se ne razumijemo jer gledajuci statistiku Negredo se nista bolje nije iskazao
Statistički nije, ali vizuelno jeste itekako, čovjek poginu na terenu.
Voli te tvoje Sarajevo.

Durden
Kontakt:

Post Postao/la Durden » 28 okt 2013, 15:43

Po nekim ovdje Pelegrini ovako razmišlja: "Aha evo imam Edina koji je svjetska klasa, prvi strijelac bundeslige, igrač koji može riješiti utakmicu. Imam i Negreda, dobar napadač borben, nije klasa kao Edin ali zato što je on Španac pa ću njega ubaciti u igru jer je dobar sa mnom i time ću rizikovati pobjedu svoga tima, a samim tim i svoj posao. Igranje Negreda mi je draže od mog posla."

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, Goalgetter, izet fazlinovic i 38 gostiju.