Mozambik je napisao/la:Nas je i nama je najbolji, pustite mi objektivnost, mislite li da su crnogorci objektivni kad gledaju Jovetica na tribinama. Govorel oni, ma neka bolji je Dzeko? Englezi govore da je Rooney najbolji na svijetu, Portugalci da je Ronaldo, Argentinci da je Messi itd.. Svako svoga konja hvali, uvjek bilo u uvjek ce biti.
Mi smo emitovan narod i ne volimo kad neko dira u nase. Dzeko nije samo igrac, i fudbal ovdje nije samo igra, Dzeko je puno vise od obicnog igraca za djecu u Bosni, on je njima idol i uzor, Imam malog rodjaka, 6 godina, nece ni jednu drugu stvar, ni majicu da mu se kupi, nego samo gdje ima Dzeko. Dajdza morao uvest kablovsku, kupit laptop da dijete gleda utakmice Citya, i tako ti je sa svakim djetetom u Bosni. Pogledajte njegovu stranicu na Facebooku i vidjet ces poseban album slika sa djecom u njegovom dresu, cim se dijete rodi prvo sto obuce je Dzekin dres i zato nemojte pljuvati vise.
Dzeko je najbolji ambasador ove drzave i trebamo biti ponosni sto ga imamo, a ne glumit objektivne švabe i razapinjat ga na svakom koraku. Al rekoh ja vec, mi smo proklet narod. Ovde ce ti se sve oprostiti osim uspjeha.
Bravo momčino, sjajan post.
Braniti Džeku, znači braniti vrijednosti koje želimo (ja barem želim) da i naša djeca baštine, rad, spremnost na odricanje, humanost, identitet....u suprotnom, idoli naše djece, i naše budućnosti će postai, razni Naseri, Cace i ini.
Tužno je čitati vas: Znam da ovdje ima i djece (njima opraštam) ali znam da ovdje ima i onih koji us nabrali kuka...u šta ih potrošiše, žalosna im majka,.