Rodju je napisao/la: ↑15 jan 2026, 11:35
Shategabri je napisao/la: ↑15 jan 2026, 08:14
Lijepo vas je vidjeti kako likujete
Sjetićemo se toga kad budete kmečali
Da li si možda pomislio kako neki likuju sjetivši se nekih drugih likovanja, pa se to sada vraća. Ja ništa ne likujem. Sve ovo se u sportu događa. Naravno da se ti bojiš scenarija koji se događa jednom košarkaškom klubu iz komšiluka, a kojeg ti tako zdušno pratiš.
Na tvoju opasku o UCL i nevažnosti tog takmičenja za Barcelonu.
U 10 godina, 2014-2024 niti jednom nije odigran EC. Zadnji put 2011 i moleraj izbačen. Od tad nikad više. Do 2019/2020 ste bili u LL skoro redovno "derani", znalo je biti i više od tri gola u mreži i to cijelih 10ak godina 2009-2019.
2014-2020 su osvojili( u par slučajeva pokrali BAY, ATM, start nad Salahom protiv LIV ) 4xUCL. Ponavljam, nikad protiv Barcelone.
Nikad. Slučajno? Kad pogledam i taj period i mečeve u LL i CDR, u to baš i ne vjerujem.
Kad pogledamo tri sezone i utakmice gdje prolaze zahvaljujući sudačkim odlukama, uvijek sudi isti sudac.
Marciniak, dakle, 2025 ATM, 2024 BAY, 2022 CHE.
Tebe sam već poodavno pitao za odgovor, da navedeš 1 utakmicu UCL na ispadanje u kojoj su potkošuljaši oštećeni. Nisam dobio odgovor. Znam i zašto. Takva utakmica ne postoji.
Naravno, danas likuju jedni, sutra drugi. Tako to ide.
Taj scenario je neminovan s vremena na vrijeme za svaki klub.
Raspad sistema, sušna sezona, dvije, decenija...kad ode generacija koja je obilježila jednu eru, teško je očekivati da se nađe dostojna zamjena tek tako.
Nema garancije, koliko god klub bio veliki.
Klub iz komšiluka pratim jer pratim komplet ligu.
Jasno, vi ne bi bili vi kad ne bi naglasili da je nešto osvojeno tako što je neko pokraden, dok je vjerujem svaka titula Barse 100% čista (s čim se ne bi vjerovatno prvi složio Mourinho, a ni staff Chelsea, al dobro).
Pa dobro, u La Ligi je 36-28, valjda se to osvojilo i protiv Barselone kao i ostalih učesnika La Lige.
Fakat ne seciram utakmice u detalje da bih ti navodio kad je Real oštećen.
Vjerujem da ćete i vi to manje pratiti u slučaju da iskoristite trenutne slabosti Reala i odmaknete u prvenstvu.
Tad nekako splasne i ta priča o krađi.
To je alibi priča kad ne ide. Kad ide, onda nije toliko bitno. Da ne kažemo kako nije uopšte bitno.