Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

STEVIE
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la STEVIE » 14 nov 2012, 21:08

skyisthelimit je napisao/la: Svicarska je i tako sastavljena od stranaca vecinom kosovara
pa eto dobili su jos jednu siptarcinu tj. ovog ljigavca izeta.
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 14 nov 2012, 21:11

STEVIE je napisao/la:
skyisthelimit je napisao/la: Svicarska je i tako sastavljena od stranaca vecinom kosovara
eto koliko ga cijene kada su mu dali samo 7 minuta da igra.Ok da je bila kvalifikacijska tekma,al ovako hmm.vidjeces kada sutra posalje Dzeki i Susicu SMS Raja eto mene pjeske iz Tunisa ako treba
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 14 nov 2012, 21:20

TMovac je napisao/la:
STEVIE je napisao/la:
eto koliko ga cijene kada su mu dali samo 7 minuta da igra.Ok da je bila kvalifikacijska tekma,al ovako hmm.vidjeces kada sutra posalje Dzeki i Susicu SMS Raja eto mene pjeske iz Tunisa ako treba
kako bi samo volio da svicarci sutnu tu dzukelu nakon te utakmice!
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 14 nov 2012, 21:23

Ne znam zašto više o njemu pišete, izabrao je šta mu je bila volja, nije dio naše repke, ne vidim smisao nastavka pisanja o njemu.
Idite na INO fudbal pa otvorite stranicu švicarske lige, pa Grasshopers i tu pišite o njemu.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

ZOI84
Kontakt:

Post Postao/la ZOI84 » 14 nov 2012, 21:27

kralj_je_mrtav je napisao/la:Ne znam cemu pljuvanje toliko na decka. Mislim da su operativci iz saveza zakazali. Mi nikako da shvatimo da se moramo boriti za svakog igraca. Sjecam se kako su se Hrvati borili za Rakitica, deset puta su mu isli kuci, mnogobrojna delegacija na celu sa tadasnjim predsjednikom Vlatkom Markovicem i sekretarom Zorislavom Srebricem. A, nasi, sta nasi rade. Kazu dodji sredi papire, ma gdje to ima i jos pride kazu superzamjeni, de ga ti nazovi. Ma gonite se u onu stvar, gdje to ima da neki igrac zove drugog i prica mu o reprezentaciji. Superzamjena je poput Norisa, svugdje ga ima, idi covjece izbori se za mjesto u Cityju, a mani se posla koji trebaju raditi ljudi koji su zaduzeni i placeni za to.
Jedini koji je zakazao je Hajrovic i njegova zelja, to je svima jasno, samo pojeincima na ovom forumu nije. Dakle Hajrovic NE ZELI IGRATI za nas. Mani se ti Dijamanta, on svoj posao radi, daje golove i bez njegovih golova ako znas racunat, izracunaj gdje bi bio City. To sto Mancini forsira one dodavace izmedu sebe, ne donosi rezultat, dok Dijamant ne stupi na teren, sagledaj malo cinjenice

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 14 nov 2012, 21:28

kralj_je_mrtav je napisao/la:Ne znam cemu pljuvanje toliko na decka. Mislim da su operativci iz saveza zakazali. Mi nikako da shvatimo da se moramo boriti za svakog igraca. Sjecam se kako su se Hrvati borili za Rakitica, deset puta su mu isli kuci, mnogobrojna delegacija na celu sa tadasnjim predsjednikom Vlatkom Markovicem i sekretarom Zorislavom Srebricem. A, nasi, sta nasi rade. Kazu dodji sredi papire, ma gdje to ima i jos pride kazu superzamjeni, de ga ti nazovi. Ma gonite se u onu stvar, gdje to ima da neki igrac zove drugog i prica mu o reprezentaciji. Superzamjena je poput Norisa, svugdje ga ima, idi covjece izbori se za mjesto u Cityju, a mani se posla koji trebaju raditi ljudi koji su zaduzeni i placeni za to.
Upravu si ima i do naseg saveza i to pofino.Ali ima i do njega.Niko mu nebi zamjerio da je rekao odma male su sanse da igram za BiH.Nego je lik godinu i vise govorio igrat cu za BiH,pa nakon i poziva od Hitzfelda je rekao da nije jos izgubljen za BiH da bi samo dan nakon te izjave rekao:VOLIM JA BOSNU,BOSNA MI JE U SRCU ALI IGRAT CU JA ZA SVICARSKU.Iako su mu Dzeko i Spaha govorili da dobija 100 posto poziv za Grcku samo da sredi drzavljanstvo i objasnili mu sta treba uraditi da bi ga dobio.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

ZOI84
Kontakt:

Post Postao/la ZOI84 » 14 nov 2012, 21:51

Jedina cinjenica je da on daje golove , a oni koji igraju ispred njega manje daju, City gubi dok ne ude, kako god on obavlja posao, ne moze puskom natjerati Mancinija i otvoriti mu oci kad ih ovaj nema. Ako ne moze golovima se izboriti nije do Edina. Hajrovic odabrao klupu Svice i neka mu je..

ajdin
Kontakt:

Post Postao/la ajdin » 14 nov 2012, 22:12

skyisthelimit je napisao/la:Ovim nastupom u prijateljskoj utakmici Hajrovic je izgubljen za nasu reprezentaciju sve i da se predomisli..
Svicarska je i tako sastavljena od stranaca vecinom kosovara
nije istina, moze momak jos uvjek promjeniti sportsko drzavljanstvo.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 14 nov 2012, 22:14

Ne vidim potrebu za pozivanjem Hajrovića u našu reprezentaciju.A ako i zatreba, tu je Višća, tu je Nadarević, ali prije svih Stevanović tako da ta pozicija nije kritična ni malo.Njemu na čast zbog svega šta je uradio.
DRUG NEBI TI PUNCA

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 14 nov 2012, 22:17

bagrcavi je napisao/la:Ne vidim potrebu za pozivanjem Hajrovića u našu reprezentaciju.A ako i zatreba, tu je Višća, tu je Nadarević, ali prije svih Stevanović tako da ta pozicija nije kritična ni malo.Njemu na čast zbog svega šta je uradio.
Nadarevica treba pozvati u reprezentaciju.Gledao sam ga u dva navrata i oba puta mi se je dopao kao igrac.Po meni on bi trebao u reprezentaciju,a van nje Vrsajevic.
Ako vec imamo problema sa tim rezervnim desnim bocnim treba pokusati sa onim Dilaverom iz Austrije.Mislim da je prvi sa svojim klubom u ligi,a vidim da je i standardan :D
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

joksimovic
Kontakt:

Post Postao/la joksimovic » 14 nov 2012, 22:17

De molim vas više smarate sa tim momkom.Fala Bogu da je jednom već za nekoga zaigrao.Izabrao je Švicarsku i sretno mu bilo,a kako vidim imamo mi momaka i Sušić neće znati koga da pozove kad su svi dobri.

redarmy0
Kontakt:

Post Postao/la redarmy0 » 14 nov 2012, 23:38

Kao sto sam rekao juce, sta ce nam uopste Hajrovic? Stevanovic je alfa i omega na tu desnu stranu i to je danas pokazo za ko zna koji put.

Samo se radujem ko malo dijete sto se konacno rijesilo za koga ce igrat glavonja Kolasaga

@Papastathopoulos, on je 1.83 m, 82 kg :mrgreen:

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 15 nov 2012, 00:33

kralj_je_mrtav je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:Ne vidim potrebu za pozivanjem Hajrovića u našu reprezentaciju.A ako i zatreba, tu je Višća, tu je Nadarević, ali prije svih Stevanović tako da ta pozicija nije kritična ni malo.Njemu na čast zbog svega šta je uradio.
Visca u ovoj sezoni ima minuta ko Japanac u Zelji. Cuj Visca, taj da je valjo ne bi ga Amar prodao.
Nisam ni očekivo neki pametan post od tebe.
DRUG NEBI TI PUNCA

AeGon099
Kontakt:

Post Postao/la AeGon099 » 15 nov 2012, 01:02

naš savez je odradio svoj dio posla, obećao malom poziv, čim završi pasoš. to što je to 'vađenje pasoša' za koje sumnjam da je i uopšte bilo u toku trajalo više od godinu dana, to je druga stvar.
samo nas je navlačio, govoreći da čeka naš poziv, itd, da bi ga hitzfeld što prije pozvao.
sasvim je jasan njegov postupak, izdao je bosnu, baš tim rječima, jer je mogao igrati za nas samo da je izvadio pasoš (za šta ne treba godina dana, u to sam uvjeren).
samo se nadam da ne izgubimo kolašinca, jer ako ga na vrijeme osiguramo, siguran sam da je kalibra da zamijeni spahu kad se penzioniše. :)
Odlazi Safete.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 15 nov 2012, 02:38

Ne znam zasto se cudite. Meni nema nista nelogicno ako neki fudbaler odluci igrati za drzavu u kojoj je rodjen, gdje je stekao prijatelje, isao u skolu, imao bezbroj lijepih trenutaka,... Njihov mentalitet je neuporedivo blizi mentalitetu trenutnih zemljaka nego Bosanaca kojim po porijeklu pripadaju. Cijela USA reprezentacija je necija dijaspora. Ima tu Iraca, Poljaka, Slovenica itd itd. Al oni su prije svega Amerikanci, ta zemlja im je dala sve sto imaju.

Nemam sta zamjeriti Ibrahimovicu ili nekom drugom. Razumijem da vise voli Svedsku od BiH. S druge strane, svaka cast Pjanicu ili Ibisevicu koji su krenuli drugim putem. Svako ima pravo odluciti. Nema tu ni i od izdaje. Teska je to dilema.

Da sam Spanac rodjen u BiH, cisto sumnjam da bih odabrao Spaniju prije BiH. Ne mogu nista tvrditi :roll: .

Ovaj momak moze biti jedino s.u.p.a.k, pod uslovom da je zavlacio NSBiH i igrao dvostruku igru. Izdajnik nije i nikako ne moze biti.

Mi se trebamo zabrinuti sto su nam nasa djeca iz dijaspore jedini adut za reprezentaciju. Mi u BiH imamo puno vise djece nego u dijaspori, djece koja su jednako talentovana. Da sada odaberemo 20 najtalentovanijih pjetlica i posaljemo ih u Njemacku, siguran sam da bi makar 5 doguralo do reprezentaciji. Nasi klubovi od njih ne mogu napraviti igrace. Ko zna koliko nam je dragulja propalo, puno vecih nego su ovi sto sada igraju za BiH. O tome trebamo misliti, na tome nesto trebamo raditi.

Ovu reprezentaciju koju sada imamo mozemo komotno nazvati Fudbalska reprezentacija BiH Dijaspore. To je bruka i sramota za nas savez.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

malta071
Kontakt:

Post Postao/la malta071 » 15 nov 2012, 04:09

Valencia je napisao/la:Ne znam zasto se cudite. Meni nema nista nelogicno ako neki fudbaler odluci igrati za drzavu u kojoj je rodjen, gdje je stekao prijatelje, isao u skolu, imao bezbroj lijepih trenutaka,... Njihov mentalitet je neuporedivo blizi mentalitetu trenutnih zemljaka nego Bosanaca kojim po porijeklu pripadaju. Cijela USA reprezentacija je necija dijaspora. Ima tu Iraca, Poljaka, Slovenica itd itd. Al oni su prije svega Amerikanci, ta zemlja im je dala sve sto imaju.

Nemam sta zamjeriti Ibrahimovicu ili nekom drugom. Razumijem da vise voli Svedsku od BiH. S druge strane, svaka cast Pjanicu ili Ibisevicu koji su krenuli drugim putem. Svako ima pravo odluciti. Nema tu ni i od izdaje. Teska je to dilema.

Da sam Spanac rodjen u BiH, cisto sumnjam da bih odabrao Spaniju prije BiH. Ne mogu nista tvrditi :roll: .

Ovaj momak moze biti jedino s.u.p.a.k, pod uslovom da je zavlacio NSBiH i igrao dvostruku igru. Izdajnik nije i nikako ne moze biti.

Mi se trebamo zabrinuti sto su nam nasa djeca iz dijaspore jedini adut za reprezentaciju. Mi u BiH imamo puno vise djece nego u dijaspori, djece koja su jednako talentovana. Da sada odaberemo 20 najtalentovanijih pjetlica i posaljemo ih u Njemacku, siguran sam da bi makar 5 doguralo do reprezentaciji. Nasi klubovi od njih ne mogu napraviti igrace. Ko zna koliko nam je dragulja propalo, puno vecih nego su ovi sto sada igraju za BiH. O tome trebamo misliti, na tome nesto trebamo raditi.

Ovu reprezentaciju koju sada imamo mozemo komotno nazvati Fudbalska reprezentacija BiH Dijaspore. To je bruka i sramota za nas savez.

Nije da se cudimo ali nikako ne mozemo da opravdamo njega ili pinokija zbog njihovog izbora.Kad kazem pinokija, nije da zalim sto nije prihvatio nas poziv nego hocu da uzmem njegov primjer i objasnim zasto neki izaberu druge drzave, tj. mjesto njegovog rodjenja (ko J**+ familiju).Rodjeni sam Sarajlija i zivim u USA 12 godina od mojih 32 ali nema sanse da bi moje dijete zaigralo za bilo koju drugu drzavu osim BiH dok sam ja ziv.
Pinokio je vjerovatno imao pritisak sa obje strane, a niti jedna nisu imale dovoljno autoriteta, da ako ne odluce onda makar pripomognu njegovoj odluci.
Ne smijemo zaliti za izgubljenim momcima, ali nikako ne smijemo opravdavati njihove postupke jer su se kao druzili sa drugim nacijama i poslije toga sebe nasli u istim.

Ne shvatam herojstvom to sto je Pjanic izabrao Bih prije Lux-a ili Frnancuske, ali shvatam kao pripadnost nasem narodu i neku privrzenost nasoj drzavi.To je za mene neka nagrada ili ponos i dobar znak da i dalje ima Bosanaca kojima privrzenost nasoj drzavi, ma kakva je, znaci nesto u zivotu.

Nisam kao hhp kritican ali makar od ovih sto su nas se odrekli, lako se oporavljam jer ih i ne smatram nasim ma kako to cudno zvucalo.
Samo je jedan, grijeha je vrijedan.

levat
Kontakt:

Post Postao/la levat » 15 nov 2012, 05:05

Mi stalno govorimo da ne smije ispustiti više niti jednog našeg igrača ma gdje da odrasta. To je nemoguća misija. Ne znam ko da sjedi u Savezu i ne znam kako dobar posao Savez da obavlja uvijek će se neko odlučiti da igra za drugog. Tu se ništa ne može. Mi se stalno bojimo da nam se oopet ne desi Ibrahimović. E, pa neće. Ibrahimmović se rađa jednom u sto godina.

Savez treba da se nastavi boriti za svakog igrača, pa šta bude. Ako ova repka izbori plasman na SP, bit će atraktivnija za igrače. Onda će se još naše djece i vani i u zemlji htjeti trenirati, biti novi Džeko ili Pjana.

Druga stvar, u našem Savezu je bilo svega i više smo navikli da sve svaljujemo na Savez. Evo, imali smo slučaj da su momka zvali Ivica Osim, Safet Sušić i Edin Džeko i nisu uspjeli, i onda opet u Avazu izađe članak u kojem porodica objašnjava da Savez nije dovoljno učinio. Hej, znate li ko su ova trojica? Zamislite da nekog Brazilca nagovaraju Pele, Ronaldo i Kaka ili nekog Argentica Kempes, Maradona i Messi i ovi kažu da ih nisu dovoljno nagovarali. A da ga je Pape zvao svakih sedam dana, onda bi bilo da je pretjerao sa pritiskom.

Neka ide ko gdje hoće, ali dajte da imamo malo dostojanstva, malo samopoštovanja. Nemojmo da pljujemo po našim legendama i nemojmo da klečimo ni pred kim, pa taman da je novi Pele. Gledajte ove momke koje imamo. Evo, recimo Miroslav. Što je to on gori, pa da njega ne mora nagovarati Švabo, Pape i Dijamant. Momak se po onakvnom stadionu (rižino polje, da je bar kukuruzište) bori kao lav 90 minuta i ne odustaje do zadnjeg zvižduka u jednoj prijateljskoj tekmi. To treba cijeniti. A, ko misli da mu je drugdje bolje, široka mu zemaljska kugla.

dijalog
Kontakt:

Post Postao/la dijalog » 15 nov 2012, 09:55

marcel andrijanić, na ovog momka treba obratiti pozornost. ;)
rođen u hamburgu ali su mu roditelji iz bih...

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 15 nov 2012, 13:09

jagodic ga je uvrstio bio na onaj spisak od 40 igraca, tako da ga ima u vidu ;)

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 15 nov 2012, 18:38

malta071 je napisao/la:

Nije da se cudimo ali nikako ne mozemo da opravdamo njega ili pinokija zbog njihovog izbora.Kad kazem pinokija, nije da zalim sto nije prihvatio nas poziv nego hocu da uzmem njegov primjer i objasnim zasto neki izaberu druge drzave, tj. mjesto njegovog rodjenja (ko **** familiju).Rodjeni sam Sarajlija i zivim u USA 12 godina od mojih 32 ali nema sanse da bi moje dijete zaigralo za bilo koju drugu drzavu osim BiH dok sam ja ziv.
Pinokio je vjerovatno imao pritisak sa obje strane, a niti jedna nisu imale dovoljno autoriteta, da ako ne odluce onda makar pripomognu njegovoj odluci.
Ne smijemo zaliti za izgubljenim momcima, ali nikako ne smijemo opravdavati njihove postupke jer su se kao druzili sa drugim nacijama i poslije toga sebe nasli u istim.

Ne shvatam herojstvom to sto je Pjanic izabrao Bih prije Lux-a ili Frnancuske, ali shvatam kao pripadnost nasem narodu i neku privrzenost nasoj drzavi.To je za mene neka nagrada ili ponos i dobar znak da i dalje ima Bosanaca kojima privrzenost nasoj drzavi, ma kakva je, znaci nesto u zivotu.

Nisam kao hhp kritican ali makar od ovih sto su nas se odrekli, lako se oporavljam jer ih i ne smatram nasim ma kako to cudno zvucalo.
U potpunosti razumijem tvoj stav s obzirom da si 20 godina proveo u Sarajevu. Tebe najljepse godine vezu za Sarajevo, taj grad i drzava su ukorijenjeni duboko u tebi.

Tvrdim da bi potpuno drukcije razmisljao da si rodjen i cijeli zivot proveo u USA.

Sta ako tvoje dijete kaze. Stari, hocu da igram za USA, za tu drzavu igraju moji najbolji prijatelji Myhajlo i Enrique. Meni je puno ljepse u drustvu sa njima nego sa Senadom i Markom. Senad i Marko su nekako drukciji, tesko mi se uklopiti u drustvo sa njima. Uz to, volim svoj Chicago, volim svoju ulicu, svoju skolu, svoj fudbalski klub... Ovdje sam odrastao i ovo je zemlja koju najvise volim.

Ovakve emocije ima svaki covjek spram mjesta u kojem je odrstao, isao u skolu, zaljubio se, stekao prijatelje itd itd.

Ja sam odrastao u jednom gradu, rodbina mi je porijeklom iz drugog grada.... Ne mogu ja nikada voliti vise grad svog porijekla od grada u kojem sam rodjen i odrastao.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, CAGarfia, denza, HariTz, L-Train, Miske01, Mostarska, signalidunapark i 69 gostiju.