DANTES je napisao/la:@no1e mene moj naučio jeste, znaš čemu? Da se istina ne krije u statistici... Niko tebi ne spori tačnost podataka, već zaluđenost njima... Sve ono što ti napišeš na 2km teksta može stati u 20 rečenica... Biti sažet i precizan, znači biti ubojit... Savjete sam ti dao jer ne želim da te banuju, želim da učestvuješ u diskusijama... Tenis nije matematika, već sjajan sport... Podaci mogu da začine neku diskusiju, ali brate previše brojeva ubija svaki razgovor.... Još jednom hebo te klix... Ovo nije taj sajt ni forum... Ja tamo ne pišem.... Pišem ovdje, na sportnetu, i par književnih foruma... Dakle ja te sigurno nigdje nešto zezno.... Banovali te sa jednog sajta, pa šta? Niko ti nije kuću zapalio! Živio! P.S. slobodno me možeš zvati kako hoćeš, poltron, ma kako hoćeš, ja to ne shvatam lično... Živio!
mislis kao meni krivo sto su me banovali (komplexasi se igraju mocnih i tako lijece komlexe). time samo pokazuju ko su i da i u tom pogledu imam pravo! kao i ovdje uostalom. i kada sam pisao onaj 1. clanak tacno sam naveo sta ce mi se uzeti za zlo iako to na normalnim sajtovima i diskusijama nikada ne bi! a sto se tice klix-a tamo se nista ne desava jos od 15.(15 dana) na podforumu tenis. daju temi valjda 40 dana, neka opsta zalost. niko nista ne pise. ko je slavio, banovan je, zakljucalo se... otkljucalo... pitam se dal je tako bilo i prosle godine kada je fed slavio ?
sto se tice statistike i dalje grijesis. nek cita ko hoce. nek ne cita ko nece. nek preskoci. nije pod obavezno. a vrlo cesto je jedini nacin da se dokazu stvari. ja npr. mrzim nepotkovana lupetanja kojih je ovdje jako puno. volim da se to potkrijepi necim opipljivim i objektivnim cinjenicama. a kada se to ne uradi i izjavi nesto sto nema veze sa stvarnoscu ili potpuno pogresni fakti, red je da se to ispravi. pa i na tom klixu. ismijavali su me i vrijedjali i banovali, nisu priznali da sam u pravu, ali sada ovaj (formac) ipak u raspravi vise ne tvrdi da je rodik uspjesniji od hjuita (iako se jako trudio da to dokaze), na pomen seleske ne pricaju da je demostrativno uzela USA pasos cim se zapucalo i **** primitivan milosevicev rezim, za andreu ne tvrde da je bosnjakinja u dusi, za noleta su prihvatili neke cinjenice (vise zbog toga sto je on ostvario ono sta sam ja tada govorio da hoce, nego zbog mene ali tim bolje) itd... znaci iako nece to da priznaju... ipak prihvate cinjenice. ali je meni vaznije od toga da drugi ljudi koji su citali sve to nisu po automatizmu povjerovali svemu sto se pisalo. jer da se na iznesena lupetanja niko nije javio da ih ispravi, onda bi se u ne dostatku drugih tvrdnji, lupetanja uzela kao tacna, za one koji ne znaju. neki su se i zahvalili jer nisu znali za mnoge iznesene podatke.
e sada.. kada sa jedne strane neko kaze... npr. seles je (gomila gluposti) a sa druge mu ti onda napises referat kako se i sta desavalo. .to sve potkrijepis cinjenicama i lenkovima da se moze i provjeriti. izneses po datumima, trofejima i sve... naravno da tvoj post izgleda puno uvjerljivije i da onaj ko je sumnjao (uz ostavljenu mogucnost da se sve provjeri) sazna sta treba.
kada bi se sve to uzimalo hladne glave to bi bila diskusija na nivou. kada si vidio bilo kakav kvalitetan debat program bez iznosenja rezultata i statistike i dokazavinja svojih tvrdnji istim. kao i pobijanja drugih. kao akademik sigurno znak kako se to najbolje radi. rekla - kazala bez pokrica je 0 (a lako se dokaze suprotno). evo upravo ti diskutujes sada uz iznosenje podataka, rezultata i statistike sa likom gore. tako to i treba da izgleda!
dodji do SC tamo su puno kvalitetnije diskusije i smije se i reci sta hoces bez da se javljaju ofureni diskutanti! jedino se primitivna vrijedjanja nasih igraca ne trpe!
PS. sto se tise hase, ove godine je dobio almagra i tipsu u sangaju (beton), feda u haleu (trava) a cilica u hamburgu (zemlja) (ah da, noleta je dobio tamo 2009. u pomenutom finalu halea)