ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

BARNYCLE
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la BARNYCLE » 29 nov 2012, 23:18

BOZE MOJ, BACI CIGLU I BUDI PRECIZAN! Ja ne znam na kojem jeziku ovom liku "No1e" treba reci da je dosadan vise sa svojim stgatistickim podacima o Novaku Djokovicu! I pri tom uzima moje rijeci, tacnije jednu rijec i o njoj prica neke price! Netacne naravno!
Prije svega, trebas se pomoriti sa cinjenicom da Djokovic nije bio, nije i nece biti centralna figura u tenisuu, u svijetu da dubi na glavi jos 20 godina! On je popularan u Srbiji sto je sasvim normalno jer je Srbijanac! Ali to ti ne daje pravo da dodjes na forum u BiH i bulvalno guras Djokovica i promovises ga u tolikoj mjeri i sa tolikim statistickim podacima da su svi poludili i da skoro niko ne dolazi na forum na kojem su se prije mogle procitati odlicne informacije i komentari! Prestani viseee, dosadan si I BOGU I NARODU! :!:

Zna li neko kada pocinje prvi turnir u novoj sezoni? Ja cu poluditi bez tenisaa...Nikad docekati...... Pocela sma i neke stare meceve gledati! :D :P
... 1 RG + 8 WB + 6 AO + 5 US = 20 GRAND SLAMS... ROGER FEDERER! ...
Kada igra Federer, tenis izdaleka izgleda kao da ima smisla!
Najveci!
Thank God the beauty of tennis is still safe in the hands of Roger Federer.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 29 nov 2012, 23:27

1.1.2013 pocinje sezona.

Turniri u Brisbaneu, Chennaiu i Dohi.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

BARNYCLE
Kontakt:

Post Postao/la BARNYCLE » 29 nov 2012, 23:42

retro je napisao/la:1.1.2013 pocinje sezona.

Turniri u Brisbaneu, Chennaiu i Dohi.
Hvala na odgovoru...Stalno nesto mijenjajuu....sad jos kako su ove godine skratili sezonuu, nista nije ko sto je bilo...
Nisam bila sigurna, a mrsko mi jesad traziti, gledati........ hvala jos jednom! :D
Najveci!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 29 nov 2012, 23:50

Ovo nije sax-ov forum. Ne zanima me šta se dešavalo tamo između vas dvojice. Ako imate problema, izgladite ih preko poruka i to je to.
I @No1e, mojne mi te ugroženosti. To ne pije vode na podforumima gdje ja moderiram. Vidim da četrnaestodnevni ban nije toliko unaprijedio forum, pa razmišljam o jednomjesečnom. Na tebi je da l' će do istog doći.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 30 nov 2012, 00:05

Nakon saznanja da će Argentinska DC reprezentacija početkom februara protiv Njemačke igrati na šljaci, David Nalbandian je donio odluku da neće učestvovati na Australian openu, zbog manjka vremena da se sa Plexicushion HC podloge prilagodi na šljaku, a s obzirom da mu je ova godina vjerovatno i posljednja šansa da osvoji 'salataru', jasno je da će čitavu sezonu podrediti tome i da neće kalkulisati. Kao što je jasno da će prije zemlja prestati da se okreče, nego što će on ostati bez DC-a. :mrgreen: Podsjećanja radi, mečevi DC-a se igraju od 1. do 3. februara 2013, neposredno nakon prvog GS-a sezone.

Još jedna odlična vijest za Davida je ta da će za nekoliko mjeseci postati otac. Čestitamo. :idea:

Od Tommy Haasa očekujem puno sljedeće sezone, bez obzira na godine. Čovjek jednostavno želi da se nadigrava i takmiči i uz sav kvalitet koji posjeduje, možemo sigurno očekivati još koju titulu od njega i mnogo sjajnih mečeva.

[youtube][/youtube]

Savršenstvo. 8-)
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 30 nov 2012, 00:06

Majke mi, zbog tebe sam Tommyja počeo pratiti na twitteru. :D
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 30 nov 2012, 00:09

Tweetuje li često ?! :mrgreen:
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 30 nov 2012, 00:16

@no1e mene moj naučio jeste, znaš čemu? Da se istina ne krije u statistici... Niko tebi ne spori tačnost podataka, već zaluđenost njima... Sve ono što ti napišeš na 2km teksta može stati u 20 rečenica... Biti sažet i precizan, znači biti ubojit... Savjete sam ti dao jer ne želim da te banuju, želim da učestvuješ u diskusijama... Tenis nije matematika, već sjajan sport... Podaci mogu da začine neku diskusiju, ali brate previše brojeva ubija svaki razgovor.... Još jednom hebo te klix... Ovo nije taj sajt ni forum... Ja tamo ne pišem.... Pišem ovdje, na sportnetu, i par književnih foruma... Dakle ja te sigurno nigdje nešto zezno.... Banovali te sa jednog sajta, pa šta? Niko ti nije kuću zapalio! Živio! P.S. slobodno me možeš zvati kako hoćeš, poltron, ma kako hoćeš, ja to ne shvatam lično... Živio!
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

BARNYCLE
Kontakt:

Post Postao/la BARNYCLE » 30 nov 2012, 00:23

formance je napisao/la:Nakon saznanja da će Argentinska DC reprezentacija početkom februara protiv Njemačke igrati na šljaci, David Nalbandian je donio odluku da neće učestvovati na Australian openu, zbog manjka vremena da se sa Plexicushion HC podloge prilagodi na šljaku, a s obzirom da mu je ova godina vjerovatno i posljednja šansa da osvoji 'salataru', jasno je da će čitavu sezonu podrediti tome i da neće kalkulisati. Kao što je jasno da će prije zemlja prestati da se okreče, nego što će on ostati bez DC-a. :mrgreen: Podsjećanja radi, mečevi DC-a se igraju od 1. do 3. februara 2013, neposredno nakon prvog GS-a sezone.

Još jedna odlična vijest za Davida je ta da će za nekoliko mjeseci postati otac. Čestitamo. :idea:

Od Tommy Haasa očekujem puno sljedeće sezone, bez obzira na godine. Čovjek jednostavno želi da se nadigrava i takmiči i uz sav kvalitet koji posjeduje, možemo sigurno očekivati još koju titulu od njega i mnogo sjajnih mečeva.

[youtube][/youtube]

Savršenstvo. 8-)
Tommy je stara skola tenisa...steta sto su ga povrede omele, mogao je imati fantasticnu karijeruu...Zato danas pokazuje kakav je igrac i sta ce tenis izgubiti njegovim odlaskom.... Jedan od rijetkih sa jednorucnim beckhendom! Svaka mu cast za sve sto je uradio!
Najveci!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 30 nov 2012, 00:26

Ništa tenis neće izgubiti, samo igrača koji je sjajan na travi, nezgodan u Haleu i Londonu.... To je sve....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 30 nov 2012, 00:48

Ne mozes to reci. Haas je jedna majstorcina od igraca.

Ima sve udarce, shotmaking at his best sto bi rekli, odlican na svim podlogama. Ali eto, povrede ga sjebase, kao i mnoge prije njega, ali je za respekt to sto u njemu jos ima zara i zelje za borbom sa mnogo mladjim rivalima.

On kad bi bio barem dvije godine mladji bi komotno mogao u TOP10.

A sa pune 34 godine dere TOP10 igrace(Tsongu, Berdycha, Tipsarevica) na razlicitima podlogama, TOP15 igrace(Cilica, Simona, Almagra, Fisha). 8-)
Genius, outrageous, the best ever! RF!

BARNYCLE
Kontakt:

Post Postao/la BARNYCLE » 30 nov 2012, 01:05

Pa covjek ima 34 godine i jos uvijek igra jako dobro, osvaja titulee... Ima 13 titula, srebrenu medalju na OI...bio drugi na ATP listii.... Neki od danasnjih "igraca" to mogu samo sanjati! Odigrao je nekoliko izvanrednih meceva.... Pobijedio je najbolje igrace na svijetu u njihovim "najboljim danima"! Ne bih se slozila da je samo nezgodan na travi...
Najveci!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 30 nov 2012, 01:33

BARNYCLE je napisao/la:Pa covjek ima 34 godine i jos uvijek igra jako dobro, osvaja titulee... Ima 13 titula, srebrenu medalju na OI...bio drugi na ATP listii.... Neki od danasnjih "igraca" to mogu samo sanjati! Odigrao je nekoliko izvanrednih meceva.... Pobijedio je najbolje igrace na svijetu u njihovim "najboljim danima"! Ne bih se slozila da je samo nezgodan na travi...
D, a gdje ih je dobio? Na travi...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

BARNYCLE
Kontakt:

Post Postao/la BARNYCLE » 30 nov 2012, 01:56

DANTES je napisao/la:
BARNYCLE je napisao/la:Pa covjek ima 34 godine i jos uvijek igra jako dobro, osvaja titulee... Ima 13 titula, srebrenu medalju na OI...bio drugi na ATP listii.... Neki od danasnjih "igraca" to mogu samo sanjati! Odigrao je nekoliko izvanrednih meceva.... Pobijedio je najbolje igrace na svijetu u njihovim "najboljim danima"! Ne bih se slozila da je samo nezgodan na travi...
D, a gdje ih je dobio? Na travi...

Na travi dvije titule, i to u Halleu! U finalima pobijedio Djokovica i Federera! :D
Najveci!

No1e
Kontakt:

Post Postao/la No1e » 30 nov 2012, 02:17

DANTES je napisao/la:@no1e mene moj naučio jeste, znaš čemu? Da se istina ne krije u statistici... Niko tebi ne spori tačnost podataka, već zaluđenost njima... Sve ono što ti napišeš na 2km teksta može stati u 20 rečenica... Biti sažet i precizan, znači biti ubojit... Savjete sam ti dao jer ne želim da te banuju, želim da učestvuješ u diskusijama... Tenis nije matematika, već sjajan sport... Podaci mogu da začine neku diskusiju, ali brate previše brojeva ubija svaki razgovor.... Još jednom hebo te klix... Ovo nije taj sajt ni forum... Ja tamo ne pišem.... Pišem ovdje, na sportnetu, i par književnih foruma... Dakle ja te sigurno nigdje nešto zezno.... Banovali te sa jednog sajta, pa šta? Niko ti nije kuću zapalio! Živio! P.S. slobodno me možeš zvati kako hoćeš, poltron, ma kako hoćeš, ja to ne shvatam lično... Živio!
mislis kao meni krivo sto su me banovali (komplexasi se igraju mocnih i tako lijece komlexe). time samo pokazuju ko su i da i u tom pogledu imam pravo! kao i ovdje uostalom. i kada sam pisao onaj 1. clanak tacno sam naveo sta ce mi se uzeti za zlo iako to na normalnim sajtovima i diskusijama nikada ne bi! a sto se tice klix-a tamo se nista ne desava jos od 15.(15 dana) na podforumu tenis. daju temi valjda 40 dana, neka opsta zalost. niko nista ne pise. ko je slavio, banovan je, zakljucalo se... otkljucalo... pitam se dal je tako bilo i prosle godine kada je fed slavio ? :?

sto se tice statistike i dalje grijesis. nek cita ko hoce. nek ne cita ko nece. nek preskoci. nije pod obavezno. a vrlo cesto je jedini nacin da se dokazu stvari. ja npr. mrzim nepotkovana lupetanja kojih je ovdje jako puno. volim da se to potkrijepi necim opipljivim i objektivnim cinjenicama. a kada se to ne uradi i izjavi nesto sto nema veze sa stvarnoscu ili potpuno pogresni fakti, red je da se to ispravi. pa i na tom klixu. ismijavali su me i vrijedjali i banovali, nisu priznali da sam u pravu, ali sada ovaj (formac) ipak u raspravi vise ne tvrdi da je rodik uspjesniji od hjuita (iako se jako trudio da to dokaze), na pomen seleske ne pricaju da je demostrativno uzela USA pasos cim se zapucalo i **** primitivan milosevicev rezim, za andreu ne tvrde da je bosnjakinja u dusi, za noleta su prihvatili neke cinjenice (vise zbog toga sto je on ostvario ono sta sam ja tada govorio da hoce, nego zbog mene ali tim bolje) itd... znaci iako nece to da priznaju... ipak prihvate cinjenice. ali je meni vaznije od toga da drugi ljudi koji su citali sve to nisu po automatizmu povjerovali svemu sto se pisalo. jer da se na iznesena lupetanja niko nije javio da ih ispravi, onda bi se u ne dostatku drugih tvrdnji, lupetanja uzela kao tacna, za one koji ne znaju. neki su se i zahvalili jer nisu znali za mnoge iznesene podatke.

e sada.. kada sa jedne strane neko kaze... npr. seles je (gomila gluposti) a sa druge mu ti onda napises referat kako se i sta desavalo. .to sve potkrijepis cinjenicama i lenkovima da se moze i provjeriti. izneses po datumima, trofejima i sve... naravno da tvoj post izgleda puno uvjerljivije i da onaj ko je sumnjao (uz ostavljenu mogucnost da se sve provjeri) sazna sta treba.

kada bi se sve to uzimalo hladne glave to bi bila diskusija na nivou. kada si vidio bilo kakav kvalitetan debat program bez iznosenja rezultata i statistike i dokazavinja svojih tvrdnji istim. kao i pobijanja drugih. kao akademik sigurno znak kako se to najbolje radi. rekla - kazala bez pokrica je 0 (a lako se dokaze suprotno). evo upravo ti diskutujes sada uz iznosenje podataka, rezultata i statistike sa likom gore. tako to i treba da izgleda!

dodji do SC tamo su puno kvalitetnije diskusije i smije se i reci sta hoces bez da se javljaju ofureni diskutanti! jedino se primitivna vrijedjanja nasih igraca ne trpe!

PS. sto se tise hase, ove godine je dobio almagra i tipsu u sangaju (beton), feda u haleu (trava) a cilica u hamburgu (zemlja) (ah da, noleta je dobio tamo 2009. u pomenutom finalu halea)

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 30 nov 2012, 22:35

@Tro1e

[youtube][/youtube]

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 30 nov 2012, 22:55

BARNYCLE je napisao/la:Redovno citam forum, posebno ovu temu! Pratim tenis vec 15 godina, jednostavno obozavam taj sport! Prijavila sam se na forum samo da kazem neke stvari.
8-) :D

Hoće li se taj Rafa više vraćati :?: :roll:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

SempreJuve
Kontakt:

Post Postao/la SempreJuve » 30 nov 2012, 23:54

DANTES je napisao/la:Ništa tenis neće izgubiti, samo igrača koji je sjajan na travi, nezgodan u Haleu i Londonu.... To je sve....
U Shangaiu je doslovno ''rastavio'' Tipsarevica(Igrac koji je nastupio na zavrsnom mastersu,drugi put za redom)
U Torontu je probio jednu od najbolji defanziva danasnjice,Gillesa Simona(malo je igraca koji ce Simona ostaviti na 5 gemova)
U Hamburgu(zemlja) je ocitao lekciju Cilicu
U Minhenu(zemlja) Tsongi

Sta je to trebao,u 34. na Australiji dobit Nadala pa da kazes da vrijedi

Tommy je doktor,milina ga gledati

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 30 nov 2012, 23:57

legenda reala je napisao/la:
BARNYCLE je napisao/la:Redovno citam forum, posebno ovu temu! Pratim tenis vec 15 godina, jednostavno obozavam taj sport! Prijavila sam se na forum samo da kazem neke stvari.
8-) :D

Hoće li se taj Rafa više vraćati :?: :roll:
Legendo je li to nisi u toku?

Ima 2 hefte kako se vratio treniranju "on the court" sto bi se reklo a milion puta je rekao da to nece uraditi dok ne bude 100% spreman i zdrav....znaci da je sad sve OK.
Prati na fb stranici njegovoj, mozes sve upratit tamo ako nisi

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 01 dec 2012, 13:04

Izvučeni su parovi mečeva na egzibiciji u Buenos Airesu, tzv Copa Argentina exhibition, koja će se održati od 6. do 9. decembra. Igrači su podijeljeni u dvije grupe, sa po 3 igrača u svakoj, a pobjednici obje grupe sastat će se u finalu.

Grupa A:
Juan Monaco
Gilles Simon
Fernando Verdasco

Grupa B:
David Nalbandian
Nicolas Almagro
Alexandr Dolgopolov

Raspored mečeva:

Četvrtak:
Juan Monaco vs Fernando Verdasco
David Nalbandian vs Alexandr Dolgopolov

Petak:
Gilles Simon vs Fernando Verdasco
Nicolas Almagro vs Alexandr Dolgopolov

Subota:
David Nalbandian vs Nicolas Almagro
Juan Monaco vs Gilles Simon

Sve u svemu, biće zanimljivo opet vidjeti Davida u akciji.

Profesionalnitenis.com

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: L-Train i 6 gostiju.