BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

anton 1983
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la anton 1983 » 15 dec 2011, 16:40

HzBvB je napisao/la:
Zatvorio je taj momak nekoliko kladionica u BiH, od ovih koje su ostale da rade dobio je zabranu ulaska 8-)
Pa neka se okladi sa tobom. Jedva čekam dan kada će BvB dati 17,5 miljona eura za igrača!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 15 dec 2011, 16:42

anton 1983 je napisao/la:Onda mislim da ga neće dovesti. No si ti siguran u to da Bayern neće biti taj koji će za Gotzea ponuditi najviše te mu dati najbolje uvjete? Ili još bolje, jel si ti ziher da gotzeu nije san zaigrati u Bayernu?

Jel shvataš ti sine brute kako ti mutava pitanja postavljaš?

Kak će BvB dovesti Reusa, ako 1860 minhen ponudi 60 miljona eura? :? :lol:
Smijesan si bracke nije malo ...zipa nesto !

Ti si to sad izvukao "ispred zagrade" i naravno da je Mutavo ali kad tvoj mutavi komentar stavis pored mog pitanja onda je sasvim ok ! A mutavi ti je kometar je Ako BvB dovede Poldija i Reus-a , Gotze 100% ide u Bayern ???

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 15 dec 2011, 17:35

proFCB je napisao/la: Nisam zatvorio ni jednu kladionicu,al sekunda i tebi oko zatvorim!!!

:lol: :lol: :lol:

Ja isto mislim da od Reusa nema nista...previse je velikih klubova(financijski) pokazalo interes tako da ce vjerovatno i Gladbach a i on sam traziti velike cifre u ugovoru...vjerovatno toliko velike da mu BvB ne moze to priustiti.

Sto se tice Podolskog fazon je sto on ne zeli da igra u Bundesligi(osim u Kolnu) tako da vjerovatno i od njega nema nista...

U svakom slucaju ja bi' bio sretan ako se uopste razmatra Reus kao moguca opcija jer za te novce se uvijek moze naci odlican igrac...nije nikakva umjetnost dovesti pouzdano pojacanje za 20 miliona eura.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 15 dec 2011, 18:36

slika
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 15 dec 2011, 18:47

adnan24 je napisao/la: U svakom slucaju ja bi' bio sretan ako se uopste razmatra Reus kao moguca opcija jer za te novce se uvijek moze naci odlican igrac.
Ovako razmislja bodenständige momak. ;)
Inace, Kaiserov sin (trener U17 Bayerna) iznio neke detalje iz svog 10-godisnjeg rada u omladisnkom pogonu Bayerna.
Za Hummelsa kaze da moze biti sretan sto je uopste primjecen, jer je kao klinjo bio dosta povucen i miran, a takvi, bez obzira na talenat nerjetko imaju tezi put ka profesionalnim vodama. Istakao je da je uvijek bio cvrsto na zemlji i zahvaljujuci svome radu (gdje je dosta nepredovao) se nalazi tamo gdje jeste. Medju najboljim stoperima Bundeslige, a i sire.

@Sema, oni su pajde, pa im poslije kafanskog druzenja bude malo pa nastave i na forumu da "seruckaju". :mrgreen:
Vom Jäger zum Gejagten

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 15 dec 2011, 18:54

anton 1983 je napisao/la:
HzBvB je napisao/la:
Zatvorio je taj momak nekoliko kladionica u BiH, od ovih koje su ostale da rade dobio je zabranu ulaska 8-)
Pa neka se okladi sa tobom. Jedva čekam dan kada će BvB dati 17,5 miljona eura za igrača!
Ako je Schalke 04, nakon direktnog plasmana u LP prije 2 god. mogao sebi priuštit pojačanja: Jurado 13 mil eura. ili Huntelar 14 mil eura, da ne spominjem Raula i njegovu platu itd.
To je 27 mil na transfere pred početak prošle sezone nakon samo jednog plasmana u LP.... onda ne vidim razlog zašto BvB ne bi mogao platit nekog igrača 20 MIL nakon 2 uzastopna plasmana u LP - naravno računam da ćemo se plasirat.

Sad ćeš ti napisat S04 ima jake sponzore ono ovo. Ili nešto tipa svjesno su ušli u rizik itd.

Imamo mi pare za jednog od njih dvojice ili obojicu, ali skroz je drugo pitanje da li oni žele u BvB, to je druga tema ;)
NUR DER BVBslika
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 15 dec 2011, 19:11

Nadam se da će Kuba u subotu skinut sramotu sa svojih leđa nakon prošlosezonske utakmice protiv Freiburga i nevjerovatnog promašaja... slikaslika

[youtube][/youtube]
slika - ovo ne može svako :lol: .
slika

NUR DER BVB slika

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 15 dec 2011, 19:25

HzBvB je napisao/la:Evo postavimo ovako stvari odluceno je Gotze se prodaje....Javljaju se kupci Arsenal , Barca itd....izmedju ostalog i Bayern...(moje misljenje je da Bayern nece ponuditi vise od 30 milona za Gotze-a ) , a evo npr Arsenal ponudi 45 mil. Kako ti mislis da ga Bayern dovede ??? :lol: :lol: :lol:
Tako sto ce celni ljudi Dortmunda izjaviti kako je njima najvazniji 'evropski koeficijent', pa stoga najbolje igrace imaju namjeru prodati samo u Bajern da bi ovi osvojili sto vise bodova za Bundesligu :mrgreen: :lol: .

Celni ljudi Bajerna dobro znaju da ga mogu samo oglabati Barsi, Realu, Celziju i Sitiju,.. Koliko - toliko ravnopravnu bitku mogu voditi sa Mancom, Arsenalom, Liverpulom i ITA gigantima,..

Bajern najvise enrgije treba usmjeriti ka samim igracima i iste ubjediti da je za njih Bajern najbolja opcija. Taj pos'o su odradili vrhunski u slucaju Nojera,.. Momak je rek'o da zeli samo u Bajern i na taj nacin prislio Salke da ga proslijedi u Minhen. Ako to isto naprave sa Geceom, onda imaju realne sanse da ga dovedu, posebno ako mu uskoro istice ugovor. Al' nisu ni u upravi Dortmunda debili, i oni ce svim silama pokusavati uzeti sto vecu lovu i vjerujem stremiti tome da ne pojacaju najveceg konkurenta.

Proslo je vrijeme kada je Bajern uzimao sve sto je valjalo u Bundesligi. Na trziste su uskocili neki mocniji igraci. To se treba shvatiti :mrgreen: .

Ja bih bio najsretniji da Drotmund nikoga ne proda, iako bi Gecea volio gledati u dresu MU 8-) .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 16 dec 2011, 00:25

Najvece pojacanje bi bio ostanak Maria u Dortmundu i nakon predstojeceg nam ljeta. Kapak!!! :mrgreen:

Da se ja i malo dotaknem sveprisutnije transfer-hipotetike na omiljenoj nam temi. :mrgreen:

Ja sam kontra Poldija. Ni u snu tog djilkosa ne bih volio gledati u zutom dresu. Helem sto je papcina na kvadrat, helem sto citavu karijeru igra po sistemu toplo-'ladno. Taj bi odmah unio nemir u svlacionicu (ili kako neki vele - mudaonicu :lol: ) zbog svog lajavog karaktera. Hvala Bogu, pa od ovog nikad nista nece biti. :mrgreen:

Reus - da je dobar, je dobar, ali cini mi se da je kivan na Dortmund. :lol: Plus, malo je i poskup uzevsi u obzir da se jos uvijek nije dokazao na vecoj sceni. Uglavnom, misljenja sam da bi se za te pare (cca 20 milkusa) mogao dovesti kudikamo provjereniji i iskusniji igrac. Imamo pun klinac mladih, ubertalentovanih igraca, takvih tipova nam vise ne treba, uprava se treba okrenuti "ozbiljnijim" igracima.

Baza je stvorena, naredni korak je "upgradeovanje" iste. To je u biti dovodjenje par provjerenih, iskusnih lisaca, koji ce ove klince nauciti neke nove trikove. Neiskustvo je ocito u skoro svakom mecu. Previse se jurca, trci se i vise no sto treba :lol: , fali bezobrazluka, etc. Dovodjenjem par "starkelja" i "poganjaka" vecina tih problema bi bila rijesena. Uvjeren sam da bi ekipa bila kadra umrtviti tekmu, da bi procenat iskoristenosti sansi bio duplo veci, da bi uz manje proljevenog znoja biljezili bolje rezultate, etc.

Pa samo da smo KloseTa angazovali ljetos, vidio bi sad svirke. 8-)

PS: Kad bi Hummy bio trunku bezobrazniji, bio bi duplo bolji stoper nego sto trenutno jeste. Ne isplati se biti "ljudina". :lol:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 16 dec 2011, 00:47

Hare_BvB je napisao/la: Reus - da je dobar, je dobar, ali cini mi se da je kivan na Dortmund. :lol: Plus, malo je i poskup uzevsi u obzir da se jos uvijek nije dokazao na vecoj sceni. Uglavnom, misljenja sam da bi se za te pare (cca 20 milkusa) mogao dovesti kudikamo provjereniji i iskusniji igrac. Imamo pun klinac mladih, ubertalentovanih igraca, takvih tipova nam vise ne treba, uprava se treba okrenuti "ozbiljnijim" igracima.
Kako mislis kivan? :? Reus je eksplodirao, ima izuzetan lauf, ali kao sto ti kazes, njemu treba jakih utakmica da bi mogao za sebe reci - ja sam veliki. :mrgreen:
Jbte, citam da je igrao u A-Klassi BvB, roditelji mu zive u Dortmundu, cura isto tako, tamo ima stan, rodjen tamo...
Kalle je neki dan stisao vatru u vezi njega i dovodjenja u Bayern, danas opet dolaze druge vijesti...kako je Bayern vec poslao sluzbenu ponudu i da ce Marco preko praznika razmisliti o svemu i (mozda) donijeti (konacnu) odluku.

Zanima me (kad smo se vec dotakli ove teme) ko su ti ozbiljniji igraci koji su pristupacni Dortmundu? Tvoje zelje, nagadjanja...
Hare_BvB je napisao/la: Ja sam kontra Poldija. Ni u snu tog djilkosa ne bih volio gledati u zutom dresu. Helem sto je papcina na kvadrat, helem sto citavu karijeru igra po sistemu toplo-'ladno.
Istina. :lol: Ali kad bi bila neka garancija da ce nastaviti u ovakvom tempu, moras priznati da bi leg´o Borusiji.
Ako su ove njegove izjave tacne, onda se nema sta polemisati o njemu.
Hare_BvB je napisao/la: Pa samo da smo KloseTa angazovali ljetos, vidio bi sad svirke. 8-)
Trazio si (uslovno receno) taj transfer na vrijeme, ali niko te nije poslusao. :D
Hare_BvB je napisao/la: Kad bi Hummy bio trunku bezobrazniji, bio bi duplo bolji stoper nego sto trenutno jeste. Ne isplati se biti "ljudina". :lol:
Ima veze. 8-) Ali covjek se mijenja, igrac isto tako. S vremenom ce Hummels prokuziti neke stvari i otkloniti te (sitne) nedostatke.
Vom Jäger zum Gejagten

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 16 dec 2011, 01:02

Da se malo i ja nadovezem na transfer politiku najmocnijeg kluba Deutschlanda :D

Poldi - Ja bih ga volio vidjet u crno zutom dresu, uvjeren sam kako bi ga Kloppo smirio i mislim da bi nam bio jedan od kljucnih igraca. Ali iskreno mislim da od ovog transfera nista bit nece . Ne zeli Poldi u BvB a i mi nedamo mnogo novca za igraca koji je vise prgav . Ali pomogo bi nam poldi mnogo iskusan je igrao se SP, EP . skoro 90 put nosio dres Elfa, igrao je u Bayernu igraoo je lp za svoje godine on je mnogo iskusan igrac i pomogao bih nam samo tako ... Ali daj boze :( ...

Reus - Ako imamo taj novac a siguran sam da cemo ga imat sledece sezone onda to treba ulozit u Reusa . Potencijal je veliki, ima crno zutu krv, i ljut je na onu upravu koja ga je izbacila tad, no ako bi dobio pravu ponudu od Dortmunda eto njeg pjeske na Westfallen . Svi pricate kako nasa uprava nije spremna izdvojit te pare. Ali napominjem Watzke je nekoliko put rekao ako smo svi sigurni i uvjereni u tog igraca da ce nam pomoc, da vrijedi te parem da je dobrog karaktera onda smo i spremni odrjesit kesu ... Eh sad tesko je prognozirat da li ce Reus doc u BvB ili ne samo mislim da postoje sanse ali su minimalne ...

Nama sto treba je dobar vezni igrac koji zna stat na loptu i dirigovati igru i tempo i to malo iskusniji ... Dakle dobar tehnicar prije svega, dobar pregled igre, iskusan, da hoce trcat, da zna stat na loptu, da zna podvalit loptu . Eh ako sad neko od vas zna ko je taj gospodin x koji bi nam pomogao neka kaze . Ja trenutno takvog ne vidim da BvB moze dovest..

Jao kako samo Boateng igra za Milan to je nenormalno briljira igra kao klasa igrac na vrhunskom nivou, znam da je bad boy zndam da je kenjao i pravio pizdarije, ali onog igraca smo morali zadrzati. Ruku na srce Tottenham je tad trazio 5 mio a mi to nismo ni imali. Ali onaj Boateng bi ovaj Dortmund sad nosio, i uvjeren sam da Klopp ima nacin i da zna onakve tipove smirit ...

Evo sto se tice Barriosa ne zvuci ovo lijepo sto je zuzi Zorc rekao : Ako dobijemo ponudu za Barriosa, tu temu cemo onda razmotriti .. Hmm sta ovo treba znaci, ja bi rekao da znaci ako dobijemo ponudu koliku zelimo mi ga prodajemo, steta steta steta . Ako su to vec htijeli i planirali mogli su to pametnije uradit. Pisao sam da smo trebali dovest Klosea, prodat Barriosa jer smo tad mogli lagano dobit 20 mio eura, a doveli bi Klosea za dzaba koji je u godinama ali koji trpa golove ko na traci. Uz to bi i Lewa gledo i ucio od starog lisca. A mi bi imali 2 super napadaca Klose i Lewa ;). I imali bi onda vremena barem 2 sezone trazit adekvatnu zamjenu za Klosea. I naravno od novca koji bi dobili za Barriosa mogli smo dovest Reusa ili Poldija, I sad bi imali Klosea, Lewu u spicu , i na lijevom krilu Reusa ili Poldija. Moze pricat ko sta hoce sad ali to je bio propust uprave jer su to morali odradit ako zele sad Barriosa prodat bilo je pametnije u ljeto ovo odradit ... U slucaju da Barrios ostane onda ipak nisu pogrjesili, greska je samo ako ga sad prodaju ...

Bit ce tesko protiv Freiburga :twisted:
BvB Echte Liebe !!!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 16 dec 2011, 01:05

Kringe bi mogao zamjenit zuti dres za zuti dres :D ... Zainteresovan je Aachen Alemania 8-) ... Godilo bi da ode jer uzima 2,0 mio eura platu ... pomogao bi nam ovaj transfer ...
BvB Echte Liebe !!!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 16 dec 2011, 01:10

geronimo je napisao/la:Kako mislis kivan? :?
Zainatio se kontra BVB-a. Dovoljno je bilo vidjeti samo njegove emotivne ispade tokom par poslijednjih medjusobnih ogleda. Also, imao je i neke izjave protiv maticnog kluba. Ja barem imam takav dojam.
geronimo je napisao/la:Zanima me (kad smo se vec dotakli ove teme) ko su ti ozbiljniji igraci koji su pristupacni Dortmundu? Tvoje zelje, nagadjanja...
Malouda. Na izlaznim je vratima iz Chelsea. :?

Lucho Gonzales!! :!:

Dakle, ja bih prije dao lovusu za dovodjenje ovakvih igraca, nego Reusa. Naravno, sve u slucaju da Mario ostane.
geronimo je napisao/la:Ima veze. 8-) Ali covjek se mijenja, igrac isto tako. S vremenom ce Hummels prokuziti neke stvari i otkloniti te (sitne) nedostatke.
U poslijednje vrijeme pokazuje manji "napredak" i na tom planu. Moj mu je savjet da maksimalno iskorisiti ovo vrijeme dok su Weidi i Kehl tu, naucice stosta. :lol:
Damir_BvB je napisao/la:Ako su to vec htijeli i planirali mogli su to pametnije uradit. Pisao sam da smo trebali dovest Klosea, prodat Barriosa jer smo tad mogli lagano dobit 20 mio eura, a doveli bi Klosea za dzaba koji je u godinama ali koji trpa golove ko na traci. Uz to bi i Lewa gledo i ucio od starog lisca. A mi bi imali 2 super napadaca Klose i Lewa ;). I imali bi onda vremena barem 2 sezone trazit adekvatnu zamjenu za Klosea. I naravno od novca koji bi dobili za Barriosa mogli smo dovest Reusa ili Poldija, I sad bi imali Klosea, Lewu u spicu , i na lijevom krilu Reusa ili Poldija. Moze pricat ko sta hoce sad ali to je bio propust uprave jer su to morali odradit ako zele sad Barriosa prodat bilo je pametnije u ljeto ovo odradit :
Pametno zboris. :D Ovo je bilo itekako izvedivo, Rubin je slao sluzbenu ponudu od cca 20 milki za Lucasa.

Moram priznati da mi se nimalo ne svidja ova situacija oko Lucasa. Ipak, ne gubim nadu u idealno rijesenje (njegov ostanak, jer tesko mozemo sad uzeti 15+ iznos za njega).
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 16 dec 2011, 01:44

Kako lijepe vijesti za nas kako dobre vijesti evo razbijamo svi sebi glavu o novom veznjaku kad ono BUUUUUM nova vijest. Prije par dana sam pricao malo o Sahinu, i spominjao neke stvari . Nemojte mi zamjerit ali moram sad sebe citirati :D ... Jbg oprostite mi ali Sahin je upitanju :oops:
Damir_BvB je napisao/la: Sta treba ocekivat ? Treba ocekivat da ce se pocet pisat o tome kako ce on doc u Dortmund na posudbu ;) ...ja iskreno mislim da postoje kakve takve sanse da se on vrati kuci ;)
To je bila moja prognoza prije nekoliko dana ...

Sta se desava dalje prosla su dva dana od mog posta vezanog za Sahina ...

Dobro evo necu vas drzat u ne izvjesnosti reci cu vam :arrow: ...

Desava se sledece :

slika
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Dakle igre su otvorene spekulacije su pocele ...
Sahin je u potpunosti razocarao ocekivanja u Madridu .. Bild je malo pojsetio Kloppa i Klopp je rekao sledece :
Svi znamo kakve su Spanske novine jedne sedmice te hvale druge kude ... Nuri je ne strpljiv momak, ali ne treba zaboravit da je Sahin dugo povrjedjen bio, siguran sam da ce se pokazati u drugom dijelu sezone ...

Na pitanje a sta ako se ne pokaze Klopp je odgovorio :
Iako se to pitanje ne postavlja sad , za jednog Nuri Sahina uvijek imam otvorene usi, naravno da smo u jako bliskom kontaktu i danas dan . :D :D

Hummels i Gotze idu za Bozic posjetit Nurija ...

Dakle mozemo zakljucit nesto sto je bilo ne zamisljivo prije par sedmica sad je realnost. Ja sam se ovakvom raspletu uvijek potajno nadao, iskreno mislim mozda ne u zimu ali u ljeto bi ovo mogla postat velika opcija. A mozda i u zimu jer Real ne trpi, Real ne ceka nema strpljenja ni povjerenja, a Nuri je p.icka on ce samo sutit i past ce psihicki, jer je skroz slad mentalno, vjerovatno radi godina jer ipak on jos nije zreo... Kako god ako bi dosao neka dodje dobrodosao je ... Mlad je pogrjesio je svi grijesimo treba mu oprostit i zaboravit i pruzit novu sansu... Platu bi mu mogli dat bez po muke, mislim da Real ne bi trazio puno za njeg nekih 10 mio i to je to, jer poznato je da Real ne prodaje svoje igrace za velik novac jednog Robbena su prodali za 24 mio, Sneider isto nekih 15 mio , tako da bi Nuri mogao doc za 10 ako ne i manje, a platu bi mu mogli dat bez po muke, jer ode Kringe to je odmah 2 mio plus na plati ...

Al cu ja veceras sretno i lijepo spavat :D ... Hvala BvB ...

NUR DER BvB !
Zadnja izmjena: Damir_BvB, dana/u 16 dec 2011, 01:51, ukupno mijenjano 1 put.
BvB Echte Liebe !!!

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 16 dec 2011, 01:44

Hare_BvB je napisao/la:Dovodjenjem par "starkelja" i "poganjaka" vecina tih problema bi bila rijesena.
To imas na umu nekog igraca iz Bajerna :mrgreen: !?
Malouda. Na izlaznim je vratima iz Chelsea. :?

Lucho Gonzales!! :!:
Razumijem sta zelis i sta vjerujes da bi se postiglo.

Maluda je dobar, ne davi previse luptu, vjerujem da bi se uklopio u Dortmundov stil igre. Al' opet, takve bi starkelje radije gledao na stoperu ili u veznom redu (tu je Kel),.. Bolje na krilima imati leprsave i brze igrace. PoDli mi se ne svidja kao igrac. Rojs ili Marin bi bili prava pojacanja. Koliko je to sve izvodivo veliko je pitanje.

Za Gonzalesa se ne slazem. Dortmund igra sa dva vezna igraca od kojih se ocekuje rad u oba pravca. Gonzales je potpuno hendikepiran kada je u pitanju defanziva. U tom segmentu igre je jedan od najgorih koje bi Dortmund mogao izabrati (Gundogan je za njega Esien po pitanju defanzive). Pored njega bi Bender ostavljao kosti na terenu, a pitanje je da li bi opet stizao pokriti praznine koje bi Gonzales ostavljao,.. On je igrac za formacije sa tri vezna igraca, od kojih ce dva trcati za sebe i za njega.

Ako mi se nesto svidja kod Barse, onda je to osjecaj za dovodjenje igraca koji se uklapaju u njihov nacin igre. Jedino su ozbiljno fulali sa Ibrahimovicem.

Dortmund je izgradio poseban stil igre po kojem su vec postali prepoznatljivi,.. Visoki presing, jednostavna igra kratkih pasova, dobro kretanje,.. Gonzalesa nema nigdje u ovoj prici. Treba dovoditi igrace koji ce se odmah uklopiti u takav stil igre. Meni na pamet pada Esteban Granero koji je otpisan u Realu. Igra jednostavno, prvom loptom, dobra tehnika i dobro kretanje,.. Samo navodim primjer, mozda Klop nije ni cuo za njega :mrgreen: . Al' ne treba sumnjati u Klopa, ja vjerujem da ce dovesti najbolje za pare sa kojim bude raspolagao. Sigurno je naucio nesto i iz transfera Gundogana i Perisica.
U poslijednje vrijeme pokazuje manji "napredak" i na tom planu. Moj mu je savjet da maksimalno iskorisiti ovo vrijeme dok su Weidi i Kehl tu, naucice stosta. :lol:
Ne znam kakve su vam ovo zamjerke na racun Humelsa :mrgreen: !? Momak je najbolji stoper u Bundesligi!!
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 16 dec 2011, 13:41

Vidim tražite jeftina, radišna igrača, a da uz to ima i dobru tehniku, te da je iskusan. Men' jedan igrač pade na pamet- Juan Arango. :D Ne treba ni govoriti da je venecuelanski Junihno. :mrgreen:

Mislim da nema potrebe pisati za koga i kako igra. ;) On bi donio BVB-u nešto, što je Arteta Arsenalu. Smirenost i iskustvo.

Napadač ? Tu je uvijek Papis Cisse. Ako ode Lucas onda je on najbolja i najjeftinija opcija.

Lijevog beka je uvijek zayebano naći. Ako Dortmund može, onda je Aly sigurno dobro riješenje, a ako ne, onda nekog iz Budndeslige. Koga ? Pojma nemam. Nema ih puno ,da su bolji od Schmelzera. :?
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 17 dec 2011, 13:23

slikaPokrenuta je lavina špekulacija koja se ne može zaustavit, bar medijski gledano. Fritz Lünschermann, Teammanager Borussie Dortmund koji obavlja tu dužnost od 1988. god., prilikom jučerašnje posjete jednom BvB Fanclubu rekao je:

„Wir werden in der nächsten Saison einen absoluten Top-Spieler verpflichten, mit dem die Spielweise noch offensiver ausgerichtet sein wird.“

Nije htio otkriti ime igrača, a po njegovoj priči moglo se zaključit da je posao završen.
Odmah se najviše počelo pričati o Reusu, jer se njegovo ime najčešće provlači kroz medije. Bio je i jedan naslov prije 2-3 sedmice gdje je pisalo da Zorc u tajnosti odrađuje transfer Reusa. Gdje ima dima tu ima i vatre. Ako to odrade to bi bio posao 10-ljeća. Mada je Zorc ovu izjavu Fritz Lünschermanna pokušavao da objasni kao šalu, izgleda da mu nije uspjelo i da BvB zaista planira jedan Top-transfer. Ko će to biti? Reus, Poldi, Sahin ili neko drugi - Ostaje da se vidi ;)

NUR DER BVBslika

Klare

Post Postao/la Klare » 17 dec 2011, 13:36

@Semir, to bi bio jedan strašan okret, vjerujem da smo svi svjesni koliko bi ta stvar pozitivna bila i za vas, i za kompletnu ligu.
Iskreno se nadam nekom velikom imenu, pa makar nam i Reusa preoteli, vjerujte da ne bi ni sekunde žalio. ;)
To je nešto što ovom klubu, ovoj ligi treba, treba nam jak Dortmund, ali nedovoljno jak da ugrozi Bayerna. :D

---------------------------------------------------------------------------------------------

Mačići :mrgreen: se ušutili nakon pokazane moći Bayerna sa 10 igrača :lol: , eto samo da vas podsjetim, sad je +6, ali gledajući gol razliku to vam ga dođe +6,5 :D ..., šala mala :lol: , ali ipak nije šala da danas prognoziram rezultat, tačnije jedan remi od..., recimo 2:2, što da ne. :mrgreen:

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 17 dec 2011, 13:37

Semir bvb je napisao/la:Nije htio otkriti ime igrača, a po njegovoj priči moglo se zaključit da je posao završen.
Moram pitat kak se to da zaključiti? :lol:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 17 dec 2011, 13:44

anton 1983 je napisao/la:
Semir bvb je napisao/la:Nije htio otkriti ime igrača, a po njegovoj priči moglo se zaključit da je posao završen.
Moram pitat kak se to da zaključiti? :lol:
Ja sam samo ovo prosto preveo i sam zaključio, ali vjerujem da znaju na kojeg igrača ciljaju i da već znaju ko bi to mogao/ko će to biti. ;)

Fritz Lünschermann, Teammanager von Borussia Dortmund, hat einen Stareinkauf angekündigt. „Wir werden in der nächsten Saison einen absoluten Top-Spieler verpflichten, mit dem die Spielweise noch offensiver ausgerichtet sein wird“, sagte Lünschermann laut ‚Neue Presse Coburg‘ auf dem Treffen eines Dortmunder Fan-Klubs.
Die Identität des ins Spiel gebrachten Neuzugangs wollte Lünschermann nicht preisgeben. Der 56-Jährige ist seit 1988 Teammanager des BVB. Er erfüllt hinter Trainer Jürgen Klopp und Sportdirektor Michael Zorc mit der Betreuung und Beratung der Profis eine wichtige Funktion.

NUR DER BVB slika
Zadnja izmjena: Semir bvb, dana/u 17 dec 2011, 13:51, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.