RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

mostarskiprvak
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la mostarskiprvak » 14 apr 2010, 11:26

Sve učestaliji huliganski incidenti u Mostaru: Pretučeni mladi nogometaši
Mostar - Crna kronika | Srijeda, 14 Travanj 2010

Skupina mladića jučer je oko 12 sati kod Liska parka u Mostaru fizički napala dvojicu maloljetnika te im tom prilikom nanijela tjelesne ozljede. Teo Rogić (1994.) i Toni Tipurić, obojica iz Mostara, napadnuti su nakon što su se vraćali iz škole, i ovo je drugi fizički napad na Rogića u posljednja dva tjedna.

Po riječima Vlade Rogića, njegova sina je na istom mjestu 29. ožujka također fizički napala skupina mladića, ali taj slučaj nisu prijavili policiji.

Rogić je u izjavi za Fenu kazao kako ne zna točno što bi mogli biti motivi ovih napada, ali upozorava kako nije isključeno da napadi imaju za cilj podizanje nacionalnih tenzija.

Naime, njegov sin, koji inače trenira nogomet u selekciji kadeta Zrinjskog, prilikom oba napada prepoznao je pojedine počinitelje koji su, kako je Rogić naveo, nogometaši mlađih uzrasta Veleža te pripadnici navijačke skupine tog kluba.

"Prvi puta kada ga je napadnut, moj sin je prepoznao jednog člana kadetske selekcije Veleža. No taj slučaj nisam želio prijaviti policiji, već sam htio smiriti tenzije. Mislio sam da se neće ponoviti. No nakon jučerašnjeg napada, u kojem je moj sin opet prepoznao pripadnike Veležove navijačke skupine, morao sam reagirati, jer ovo zlo mora prestati, kazao je Rogić, navodeći podatak da je ovo ukupno četvrti fizički napad na kadete Zrinjskog u posljednjih mjesec dana.

Glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Srećko Bošnjak potvrdio je da je policija upoznata sa spomenutim slučajem te je kazao kako su u tijeku operativne mjere na utvrđivanju činjeničnog stanja.

Inače, u Mostaru su se tijekom prošlog tjedna dogodila dva huliganska incidenta. Zlatan Sulejmanagić iz Tuzla zadobio je deset šavova na glavi zbog upita gdje je središte Mostara, a prije toga u mostarskom parku Zrinjevac skupina huligana je bez razloga pretukla dvojicu mladića.

:evil: :evil: :evil: :evil:

Morecambe
Kontakt:

Post Postao/la Morecambe » 14 apr 2010, 11:55

mostarskiprvak je napisao/la:Sve učestaliji huliganski incidenti u Mostaru: Pretučeni mladi nogometaši

Skupina mladića jučer je oko 12 sati kod Liska parka u Mostaru fizički napala dvojicu maloljetnika te im tom prilikom nanijela tjelesne ozljede. Teo Rogić (1994.) i Toni Tipurić, obojica iz Mostara, napadnuti su nakon što su se vraćali iz škole, i ovo je drugi fizički napad na Rogića u posljednja dva tjedna.

...
I šta sad ? kakve ove veze ima sa temom o Veležu i njegovim navijacima ?

Znas i sam da tako to ide u Mostaru - osvete ,sve u krug,nazalost.

Te tuče su sukobi grupa iz kvartova,naselja itd koje zele da se Qurce i "budu face" u tim nekim djelovima grada.

To nema nikakve veze ni sa nasim ni vasim navijacima.Oni su samo pubertetlije koje se vole "tiketirati" u ime navijaca.

To je tako uglavnom (ima izuzetaka al je u biti tako).
PS: nikada,ali baš nikada ne igraj protiv ekipe druge Engleske lige - ekipe Morećambe,jer samo Morećambe može od 1-3 do 4-3 za 3 minute oooooo Morećambe :)

mostarskiprvak
Kontakt:

Post Postao/la mostarskiprvak » 14 apr 2010, 13:17

mostarskiprvak je napisao/la:Sve učestaliji huliganski incidenti u Mostaru: Pretučeni mladi nogometaši

Po riječima Vlade Rogića, njegova sina je na istom mjestu 29. ožujka također fizički napala skupina mladića, ali taj slučaj nisu prijavili policiji.

Rogić je u izjavi za Fenu kazao kako ne zna točno što bi mogli biti motivi ovih napada, ali upozorava kako nije isključeno da napadi imaju za cilj podizanje nacionalnih tenzija.

Naime, njegov sin, koji inače trenira nogomet u selekciji kadeta Zrinjskog, prilikom oba napada prepoznao je pojedine počinitelje koji su, kako je Rogić naveo, nogometaši mlađih uzrasta Veleža te pripadnici navijačke skupine tog kluba.
"Prvi puta kada ga je napadnut, moj sin je prepoznao jednog člana kadetske selekcije Veleža. No taj slučaj nisam želio prijaviti policiji, već sam htio smiriti tenzije. Mislio sam da se neće ponoviti. No nakon jučerašnjeg napada, u kojem je moj sin opet prepoznao pripadnike Veležove navijačke skupine, morao sam reagirati, jer ovo zlo mora prestati, kazao je Rogić, navodeći podatak da je ovo ukupno četvrti fizički napad na kadete Zrinjskog u posljednjih mjesec dana.

Glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Srećko Bošnjak potvrdio je da je policija upoznata sa spomenutim slučajem te je kazao kako su u tijeku operativne mjere na utvrđivanju činjeničnog stanja.

Inače, u Mostaru su se tijekom prošlog tjedna dogodila dva huliganska incidenta. Zlatan Sulejmanagić iz Tuzla zadobio je deset šavova na glavi zbog upita gdje je središte Mostara, a prije toga u mostarskom parku Zrinjevac skupina huligana je bez razloga pretukla dvojicu mladića.

kakve veze ima s vama?????? s mojom babom pokojnom ima....cuj kakve veze ima ??????

Adnel
Kontakt:

Post Postao/la Adnel » 14 apr 2010, 15:07

A sad sam napisao i na njihovoj temi o ovome incidentu ,kad se desilo saranje na cardaku i starom mostu odmah nisu ultrasi pa ljudi moji i ovi 10 momaka sto je napalo tu dvojicu su maloljetni i sad ovaj jedan ako igra u veleza kriv je citav istocni mostar i red army bjer kani se gluposti,kakve ovo veze ima sa velezom i navijacima njegovim.
Samo jedan klub Velež Mostar

edo_malesak

Post Postao/la edo_malesak » 14 apr 2010, 15:41

mostarci jel dolazite u gradacac ili ostajete kuci trenirat za tekmu protiv zrinjskog
"Taj Gradačac, ne zna čovjek kako da mu naudi, osim da ponovo u njega dođe, da ga ponovo vidi i zavoli, da nikada ne sazna zašto je to tako!" (Alija Isaković)

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 14 apr 2010, 18:48

Vjerovatno ce ovo vise interesovati starije velezovce...veceras je dosao (vratio se) u Sa na kratki odmor moj dobar prijatelj, legenda vaseg kluba i veliki patriota BiH, Vukasin Petranovic. Trenutno je trener golmana u Alittihad Tripoli S.C. sa kojim je osvojio kup.

et...
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

BICE GUSTO
Kontakt:

Post Postao/la BICE GUSTO » 14 apr 2010, 19:07

Seyo_TM je napisao/la:Vjerovatno ce ovo vise interesovati starije velezovce...veceras je dosao (vratio se) u Sa na kratki odmor moj dobar prijatelj, legenda vaseg kluba i veliki patriota BiH, Vukasin Petranovic. Trenutno je trener golmana u Alittihad Tripoli S.C. sa kojim je osvojio kup.

et...
Puno hvala za ovu vijest.U pravu si,Vuko je legenda Veleza i veliki patriota BiH.Volio bih,ako mozes,da mu preneses nase pozdrave.Nikada ga necemo zaboraviti.
RODJEN U MOSTARU U NAJLJEPSE DOBA,MOSTAR U SRCU VELEZ DO GROBA !

Forza velez
Kontakt:

Post Postao/la Forza velez » 14 apr 2010, 22:16

Prepreke nema da bodrimo voljeni tim,
I radost i tugu mi djelimo s njim,
U borbi za trofej, u bici za spas,
Prati vas nas gromki glas,
Racunajte na nas!

RA'81 :twisted:
Na jugu drzave,na jugu grada šalove nosi najaca banda DoG Tekija'81

semir princ
Kontakt:

Post Postao/la semir princ » 15 apr 2010, 00:07

rudarprijedor je napisao/la:ajte rodjeni uzmite bodove u Gradaccu... :)

velez je veliki prijatelj gradacca i zvijezda ,ali ipak ja mislim da ce ostati 3 boda u gradacu.poz,a rudar prijedor ce ispasti,to je moje misljenje

vfc1922
Kontakt:

Post Postao/la vfc1922 » 15 apr 2010, 16:07

Klubovi nisu bili zainteresirani

VEZANE VIJESTI
Više vijesti iz PL BiH:
Projekt "Derbi kola" više ne postoji

Piše: A. Beganović
Četvrtak, 15.04.10. 15:47.

Projekt pod nazivom "Derbi kola" koji su zajedno radili Euromedija i BHT danas je definitvno doživio svoj krah, tako da ljubitelji Premijer lige do kraja prvenstva sasvim sigurno putem malih tv ekrana neće vidjeti više niti jednu utakmicu.
"Gotovo je. Pokušali smo, davali smo sve od sebe, ali nije išlo. Jednostavno smo došli u takvu situaciju da moramo prekinuti projekt", rekao je za SportSport.ba direktor projekta Irhad Kovačević i dodao.

"Čelik i Sarajevo promijenili su termine odigravanja utakmica koje smo trebali prenositi u naredna dva kola. Ponudili smo im alternativne termine, ali nisu ih htjeli prihvatiti. Očigledno je da klubovima nije u interesu da ovaj projekt opstane i zbog toga smo odlučili odustati od svega."

Gospodo, imate vi šta prenositi. Samo donesite lovu. Šta hočete bolje, Velež sljedeće tri kući igra sa, redom: Zrinjski, Željo i Borac na kraju. Zrinji dati peticu, Želji uvaliti tri komada, i Borcu može isto tri, četiri komada. :twisted: :twisted: :twisted:

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 15 apr 2010, 17:44

Ovo je odlicna vijest!

BHT konkurencije vise nema za momke iz FK Velez Live. Cuo sam da se sprema i novi gostujuci komentator koji bi trebao biti pravo iznenadjenje za raju.

A kartoni ce se cistiti u Gradaccu - falice 4-5 standardnih igraca. Fino da i mladji dobiju priliku.

Onda kad Zrinjski dodje - bice tulum pravi. :-D
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

TNT
Kontakt:

Post Postao/la TNT » 15 apr 2010, 17:49

MostaracVelezovac je napisao/la:Ovo je odlicna vijest!

BHT konkurencije vise nema za momke iz FK Velez Live. Cuo sam da se sprema i novi gostujuci komentator koji bi trebao biti pravo iznenadjenje za raju.
Nemoze biti odlicna vijest jer ni jedna domaca tekma nije bila u semi do kraja sezone.
Trebali su samo jos jednom da prenose nas i to iz I Sarajeva za par kola.
Ovi nasi klubovi su neozbiljni i amaterski.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 15 apr 2010, 17:52

Seyo_TM je napisao/la:Vjerovatno ce ovo vise interesovati starije velezovce...veceras je dosao (vratio se) u Sa na kratki odmor moj dobar prijatelj, legenda vaseg kluba i veliki patriota BiH, Vukasin Petranovic. Trenutno je trener golmana u Alittihad Tripoli S.C. sa kojim je osvojio kup.

et...

Vukasin Petranovic - meni licno jedan od 5 najdrazih Velezovaca IKADA!
Jedne Velezova legenda koji je u rangu sa Duskom i Maricem i Vahom i Sliskovicem.

On je ja mislim bio jedan od prvih golmana za BiH reprezentaciju.

Prvi ne-Mostarac koji je nosio kapitensku traku Rodjenih - a i uzivo je jos veca ljudina nego sto je nekad bio na golu.

Vuko je car!

zvijezdica
Kontakt:

Post Postao/la zvijezdica » 15 apr 2010, 17:53

vfc1922 je napisao/la:Klubovi nisu bili zainteresirani

VEZANE VIJESTI
Više vijesti iz PL BiH:
Projekt "Derbi kola" više ne postoji

Piše: A. Beganović
Četvrtak, 15.04.10. 15:47.

Projekt pod nazivom "Derbi kola" koji su zajedno radili Euromedija i BHT danas je definitvno doživio svoj krah, tako da ljubitelji Premijer lige do kraja prvenstva sasvim sigurno putem malih tv ekrana neće vidjeti više niti jednu utakmicu.
"Gotovo je. Pokušali smo, davali smo sve od sebe, ali nije išlo. Jednostavno smo došli u takvu situaciju da moramo prekinuti projekt", rekao je za SportSport.ba direktor projekta Irhad Kovačević i dodao.

"Čelik i Sarajevo promijenili su termine odigravanja utakmica koje smo trebali prenositi u naredna dva kola. Ponudili smo im alternativne termine, ali nisu ih htjeli prihvatiti. Očigledno je da klubovima nije u interesu da ovaj projekt opstane i zbog toga smo odlučili odustati od svega."

Gospodo, imate vi šta prenositi. Samo donesite lovu. Šta hočete bolje, Velež sljedeće tri kući igra sa, redom: Zrinjski, Željo i Borac na kraju. Zrinji dati peticu, Želji uvaliti tri komada, i Borcu može isto tri, četiri komada. :twisted: :twisted: :twisted:
Dao Bog da ti se želja ostvari u potpunosti! :P :P :P :P :P

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 15 apr 2010, 17:56

TNT je napisao/la:

Nemoze biti odlicna vijest jer ni jedna domaca tekma nije bila u semi do kraja sezone.

Druze TNT,

Pogledaj desavanja iz zadnjih 4-5 godina i vidjeces da mahom gotovo svi "elitni" klubovi kada su na vrhu stalno forsiraju prenose u gostima i stalno izbjegavaju prenose kod kuce kad su tekme u blizu. Borac je ove sezone iznimka. Velez je isto tako ove sezone iznimka (mada ko zna, ako se uprava promjeni, mozda cemo i mi postat papci ko sto su sad Zeljo i Sarajevo).

A Zeljo i Sarajevo su POSEBNA prica. Radi njih se prenosi i ne desavaju - oni jednostavno ne zele da se 'neki' prenosi odrade, dok za one lakse kazu 'haj moze proc". Vamo se Zale na Slobodu i Celik - a kuci kradu i sakom i kapom. Ono kako je Velez izgubio od Zelje na Grbavici u kupu i u prvenstvo - nije kradja - ono je organizovani kriminal.

A Sloboda to isto uradi - svi mediji skoce na nju.

ZATO se prenosi ne desavaju. I nece se ni desavati, jer jednostavno, u BiH se postaje sampion ako mozes ukrast 2-3 "u blizu" utakmice na svom terenu i da si malo jaci da cuknes nesto sa strane.

A upravo te "u blizu utakmice" su derbiji kola - koje je interesantno prenositi.. Ali ebi ga, prenos je transparentnost i nemozes podijelit 3 crvena kartona ili 2 penala jednom timu u tekmi plus pregrst nepostojecih ofsajda kad citava drzava gleda - to se radi na samo, bez kamera.

TNT
Kontakt:

Post Postao/la TNT » 15 apr 2010, 18:12

MostaracVelezovac je napisao/la:
TNT je napisao/la:

Druze TNT,

Pogledaj desavanja iz zadnjih 4-5 godina i vidjeces da mahom gotovo svi "elitni" klubovi kada su na vrhu stalno forsiraju prenose u gostima i stalno izbjegavaju prenose kod kuce kad su tekme u blizu. Borac je ove sezone iznimka. Velez je isto tako ove sezone iznimka (mada ko zna, ako se uprava promjeni, mozda cemo i mi postat papci ko sto su sad Zeljo i Sarajevo).

A Zeljo i Sarajevo su POSEBNA prica. Radi njih se prenosi i ne desavaju - oni jednostavno ne zele da se 'neki' prenosi odrade, dok za one lakse kazu 'haj moze proc". Vamo se Zale na Slobodu i Celik - a kuci kradu i sakom i kapom. Ono kako je Velez izgubio od Zelje na Grbavici u kupu i u prvenstvo - nije kradja - ono je organizovani kriminal.

A Sloboda to isto uradi - svi mediji skoce na nju.

ZATO se prenosi ne desavaju. I nece se ni desavati, jer jednostavno, u BiH se postaje sampion ako mozes ukrast 2-3 "u blizu" utakmice na svom terenu i da si malo jaci da cuknes nesto sa strane.

A upravo te "u blizu utakmice" su derbiji kola - koje je interesantno prenositi.. Ali ebi ga, prenos je transparentnost i nemozes podijelit 3 crvena kartona ili 2 penala jednom timu u tekmi plus pregrst nepostojecih ofsajda kad citava drzava gleda - to se radi na samo, bez kamera.
Ti si upravu i slazem se sa vecinom ti stvari, ali pored svi nabrojani klubova nekako opet Sarajevo koci najvise, a i ove meraklije iz Zenice pomjeraju tekmu radi neke cajke.
Napisao sam i na temi od prenosa da nemozes ocekivati od BHT da pomjera semu i sve samo 2 dana unaprijed.
Ima i bude svega i pred kamerama i bez nji ali u ovim utakmicama koje sam gledao nisam bas neku kradju mogao da vidim osim one sa Sarajevom pod BB kad su im iz dali onaj gol iz ofsajda.
Najlakse je kukati na sudije i nepravdu , i nije da toga nema ali mnogo mnogo manje vec sto se o tome prica i sto neki to koriste kao izgovor za losu igru.
Imas to primjer i kod nas kad Ibraka kojeg licno cijenim poslije tekme se zali na sudije a nikad nije priznao i rekao bili su bolji i cestitam.
Moze se to desiti i desava se ja znam i vidim ali za svaku tekmu nemozes koristiti isti izgovor.

arius
Kontakt:

Post Postao/la arius » 15 apr 2010, 18:31

samo da napisem da sto se tice prenosa velezovih utakmica u ovoj sezoni u okviru projekta derbi kola , dogovorene su bile 2 , sa sirokim kuci i sa slavijom u gostima .
a sto se tice para , nisu se ni davale za prenose pare klubovima, nego reklamni prostor na BHT-u u toku utakmice koji su klubovi mogli prodavati.

zato se lako i odustaje od ovoga , jer slabo klubovi imaju interesa ... lakse zelji zvrcku napraviti za borac nego dzaba pustat da to svak vidi . :D :D ha ja

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 16 apr 2010, 04:01

arius je napisao/la:samo da napisem da sto se tice prenosa velezovih utakmica u ovoj sezoni u okviru projekta derbi kola , dogovorene su bile 2 , sa sirokim kuci i sa slavijom u gostima .
a sto se tice para , nisu se ni davale za prenose pare klubovima, nego reklamni prostor na BHT-u u toku utakmice koji su klubovi mogli prodavati.

zato se lako i odustaje od ovoga , jer slabo klubovi imaju interesa ... lakse zelji zvrcku napraviti za borac nego dzaba pustat da to svak vidi . :D :D ha ja

za ovog intelektualca cu reci samo pomiri se sa mozgom i raspitaj koju su utakmicu trebali prenosit pa onda pricaj o zelji i zvrckama...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Nantess
Kontakt:

Post Postao/la Nantess » 16 apr 2010, 14:51

upravo sam dobio u posjed kartu

fc partizan - fc velež 1-0 Santrač (penal) 40.000 gledalaca bilo ;)

stadion JNA Beograd

09.04.1978

:lol:
.... ljubav za tebe mjere nema .... MCMXLVI ....

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 16 apr 2010, 14:58

Nantess je napisao/la:upravo sam dobio u posjed kartu

fc partizan - fc velež 1-0 Santrač (penal) 40.000 gledalaca bilo ;)

stadion JNA Beograd

09.04.1978

:lol:
Hehe. Sta ima majstore? Nema te u zadnje vrijeme. Imam ja negdje kartu, polufinale kupa, u Begesu, kad su nam 6 komada uvalili :oops: Ma dobri su oni uvijek bili, najteze bilo s njima igrati.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.