FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

johnnyHZ
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la johnnyHZ » 14 sep 2009, 11:54

ma sta bi bilo kad bi bilo...hajmo sad u prvenstvu lagano malo pomalo u gostima a domace rutinski predvidjam na kraju polusezone NJAMANJE drugo mjesto...a na kraju zna se...
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 14 sep 2009, 17:51

Prvo Moram rec da su Hz prekucale ovu nasu ligu :D ...zasluzujemo jos bolju i jacu ligu....zamislite kako bi tek tad sjever izgledo....jes da mozemo i moramo jos napredovat al moram rec da smo vrh hehe.......

Tek sad mozemo vidjeti koliko smo kiksali na pocetku...imali smo predobar raspored al “zahvaljujuci“ nasoj upravi :twisted: koja nije dovela pojacanja...nismo prvi.Realno daleko smo najbolja ekipa u ligi al igranje u evropi i mali fond igraca se osjetio i u prvih par kola gdje smo kiksali.Titula jos nije izgubljena al opet to je nasa liga i kvalitet nije toliko bitan ako znamo da se sve moze kupiti...jos jednom imamo najbolju ekipu a hocel to biti dovoljno za titulu ne zavisi samo od nas.......da smo pobjedili prve dvije na kosevu bila bi druga prica ovako moramo gledati i druge tj. Borac i siroki..... :!:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

ultra@rajvosa
Kontakt:

Post Postao/la ultra@rajvosa » 14 sep 2009, 18:27

mokeke je napisao/la:Samo idioti kakvi sjede u nasoj upravi je mogao odrediti termin pocetka utakmice u 20.00. Za to nije bilo niti jednog opravdanog razloga. Nije bilo vruce, nije radni dan. Troskovi su veci za par hiljada maraka.

Sa druge strane iftar je bio iza 19. Znam da su mnoga raja iftarila i stigla na stadion, ali zar nije bilo logicnije igrati u 1630. Mislim da bi bilo puno vise ljudi na tekmi.
To ni meni nikako nije jasno,staviti termin 20.00,a tako je bilo i uprosloj utakmici protiv travnika,dosta raje zbog toga razloga nije doslo na tekmu,moj jaran nije propustio 5-6 godina nijednu domacu utakmicu,sinosnja mu je bila prva,bas zbog termina,jer covjek posti,ovi nasi idioti u upravi nerazmisljaju ni o cemu... :twisted:

Madafaka
Kontakt:

Post Postao/la Madafaka » 14 sep 2009, 18:30

Pa dobro ako postoji zelja da se ode na tekmu, naci ce se nacin. Moze se negdje u gradu jesti ili u Dundeeu kod stadiona. Ja sam iftario kod kuce, fino narucio taxi i pravac Kosevo... Sve se moze kad se hoce!

johnnyHZ
Kontakt:

Post Postao/la johnnyHZ » 14 sep 2009, 18:38

ja sam prosli put kada je bila u 8h a iftar u 25 do 8 u pingvin sendvich i trceci na kosevo...iftario i trcao gore,.....a sad protiv ovih lagano...kod kuce,i autom sa jaranom bez srkleta,.. :D

i u pravu si zaista bi bilo super da imamo jace tekme da se sjever pokaze u najjacem svjetlu jer ove tekme sto dolazi standardna raja 1200 + je stvarno premalo za ono sto bi mogli biti u vecim tekmama..al et,to je nasa realnost al vec vidim kao i prosli put do predsjednistva sve u bordo bijelom i slavimo novu titulu..... :D :D :D :D :D
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić

irfan41
Kontakt:

Post Postao/la irfan41 » 14 sep 2009, 19:33

Madafaka je napisao/la:Pa dobro ako postoji zelja da se ode na tekmu, naci ce se nacin. Moze se negdje u gradu jesti ili u Dundeeu kod stadiona. Ja sam iftario kod kuce, fino narucio taxi i pravac Kosevo... Sve se moze kad se hoce!

a u koliko je tekmasa radnikom
Kada dodje taj trenutak,Kad mi dodje sudnji dan,i pred Bogom ja sam spreman
ljubav da ti dam.Kada umrem i odem
i kad me ne bude,ja cu zaliti samo
sto nisam uz tebe.I na onom svijetu tamo
cut ce se moj glas:Bordo-bijeli cijeli zivot
ja navij'o sam za vas!

Madafaka
Kontakt:

Post Postao/la Madafaka » 14 sep 2009, 19:36

irfan41 je napisao/la:
Madafaka je napisao/la:Pa dobro ako postoji zelja da se ode na tekmu, naci ce se nacin. Moze se negdje u gradu jesti ili u Dundeeu kod stadiona. Ja sam iftario kod kuce, fino narucio taxi i pravac Kosevo... Sve se moze kad se hoce!

a u koliko je tekmasa radnikom
16:00

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 14 sep 2009, 20:11

nadam se da će janjoš makar protiv radnika staviti dvojicu napadača
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

irfan41
Kontakt:

Post Postao/la irfan41 » 14 sep 2009, 21:58

Mirza_Hordas je napisao/la:nadam se da će janjoš makar protiv radnika staviti dvojicu napadača

ma on ni sam vrabanjusom ne smije sa dva spica
Kada dodje taj trenutak,Kad mi dodje sudnji dan,i pred Bogom ja sam spreman
ljubav da ti dam.Kada umrem i odem
i kad me ne bude,ja cu zaliti samo
sto nisam uz tebe.I na onom svijetu tamo
cut ce se moj glas:Bordo-bijeli cijeli zivot
ja navij'o sam za vas!

johnnyHZ
Kontakt:

Post Postao/la johnnyHZ » 14 sep 2009, 22:29

ma meni nije bitnno s kojim sasdtavom i s koliko igraca cemo igrati bitno je da prodjemo sa sto manje umora i sa sto manje igraca koji imaju lakse povrede....dakle samo po prolaz i ubaciti ove mlade snage pa nek ganjaju ako bude trebalo ubaciti pred kraj dva tri da to zavrse i gotov...ovo bi trebao biti jaci trening

pape
Kontakt:

Post Postao/la pape » 14 sep 2009, 22:54

Što je bitan prolaz bitna jei dobra igra ma dosta više bodove piši a igru briši.
SAFET SUŠIĆ

johnnyHZ
Kontakt:

Post Postao/la johnnyHZ » 14 sep 2009, 23:01

pape je napisao/la:Što je bitan prolaz bitna jei dobra igra ma dosta više bodove piši a igru briši.
igramo protiv drugoligasa brate a vec u subotu igramo vaznu utakmicu protiv leotara zato je za mene vazan prolaz a ovi mldi ako se uspiju dokazati i odigrate lijepu tekmu svaka cast...ponavvljam ovo treba bit trening za nas a u subotu pokazati igru i rezultat

High

Post Postao/la High » 14 sep 2009, 23:03

Polahko,ali sigurno dizemo formu,rezultati tek dolaze u to sam siguran.Uvijek nas nekako ove prve,vecinom domace utakmice koce na startu,gdje umjesto sigurna tri boda izvucemo bod,desilo se to ove sezone protiv slobode,veleza.Ovako imamo ako ne najjacu,onda jednu od najjacih ekipa u Premijer Ligi.Vjerujem,da kad bi' mali Hamzic stao izmedju stativa gol razlika bila bolja.Torlak svaku utakmicu odusevljava,kao i Muminovic,Jahovic i Skoro (mada je pauzirao,ali se ocekuje jos dosta toga od njeg').I Pliska dobija vise prostora,mlad je,brz momak,dokazao je to protiv laktasa.Protiv cluja dobio priliku u zadnjim minutama,ali kao sto sam rekao,prepao se,prevelik je to bio zalogaj za njega.Maksumic takodjer napreduje,fino se uklopio u ekipu.Prekosutra pobijediti,obaviti to.I onda u trebinje po tri boda. ;)
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

cappy
Kontakt:

Post Postao/la cappy » 14 sep 2009, 23:09

Nek igra drugi sastav protiv radnika jer i ovako cemo obrukati hadzicane

Dzoka The maniacs
Kontakt:

Post Postao/la Dzoka The maniacs » 14 sep 2009, 23:59

Komsije Sretno u srijedu,A nama mescini utorak navecer ;D
TheManiacs 1987 BarceLona Catalonia! ZlaTan IBraHimoviC!

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 15 sep 2009, 11:39

Momčad Sarajeva u Europi zaradila oko 400 000 km

Fudbalski klub Sarajevo je zahvaljujući odličnim igrama ovog ljeta u kvalifikacijama za Evropsku ligu zaradio oko 400.000 KM.

Ovo nam je potvrdio i Nihad Baljak, direktor "bordo" kluba koji je stigao do plej-ofa za Evropsku ligu. Nažalost, Sarajlije su tamo zaustavljene od rumunskog Kluža ukupnim rezultatom 3:2 (1:1, 1:2). Za svaku rundu takmičenja Sarajevo će od UEFA inkasirati po 90.000 eura. Da su kojim slučajem ušli u grupnu fazu takmičenja, onda bi klub iz Titove dobio dodatni bonus od čak milion eura, čime bi vjerovatno riješio sve finansijske probleme za duži vremenski period.

No, i ovako u FK Sarajevo trljaju ruke, jer klub je konačno ušao u mirne finansijske vode. Uz zaradu u Evropi, koju će dobiti u novembru ove godine, Sarajlije su dobile i novac od transfera Dalibora Pandže u zagrebačku Lokomotivu. Finansijska dobit od ovog posla iznosi 600.000 KM (300.000 eura).

"Ove sezone smo zaista napravili puno dobrih stvari. Klub, nakon dugo vremena, potpuno normalno funkcioniše. Izmirili smo sva dugovanja prema igračima i s te strane mogu biti zadovoljni. Novac od UEFA će nam stići u novembru, ali za sada nemamo finansijskih problema. Transferom mladog Pandže, također, dosta smo profitirali tako da možemo reći da imamo uspješno ljeto iza nas", priča Baljak.

Iako će iznos koji će UEFA uplatiti na račun FK Sarajevo iznostiti 270.00 eura, taj novac neće biti čista dobit. Naime, dosta novca je potrošeno na putovanja u Slovačku, Švedsku i Rumuniju. Uz to stigle su i prve kazne od UEFA za prve četiri utakmice sa Spartakom iz Trnave i Helsingborgom, dok se eventualne sankcije za susrete s Klužom još čekaju. UEFA je naplatila "bordo" klubu svaku ubačenu petardu ili baklju od strane njihovih simaptizera. Ukupna vrijednost kazne iznosi 17.000 eura, za sada.

"Kada odbijemo troškove putovanja u Evropskoj ligi, ali i kazne koje su nam stigle, ukupna dobit od nastupa na međunarodnoj sceni iznosiće oko 200.000 eura. Srećom kazna od UEFA je uglavnom za prekršaje naših navijača, kao što su ubacivanje pritohničkih sredstava. Ne radi se o pretjerano ozbiljnim kaznama. Dobili smo novčanu saknciju bez da nam je postavljen neki ultimatum ili prijetnja izbacivanjem iz takmičenja pod okriljem UEFA", kaže Baljak.

"Bordo" tim je zbog dobrih igara u Evropskoj ligi, ispaštao u domaćem prvenstvu, gdje su izabranici Mehmeda Janjoša ostvarili dva remija na domaćem terenu. No, u klubu se nadaju da to nije nenadoknadiv zaostatak za vodećim timovima.

"Iako se nalazimo u sasvim normalnoj finansijskoj situaciji i dalje štedimo i nismo rastrošni. Naravno, na prvom mjestu su nam igrači, koji morajui biti zadovoljni. Nadamo se da će nam to vratiti dobrim rezultatima na terenu. Za sada su pokazali kvalitet i odlične partije. Želimo se ponovo domoći evropske scene", zaključio je direktor "bordo" kluba.

Kako smo nezvanično saznali, igrači su mimo redovnih plata dobili i premije za prolazak Spartaka iz Trnave u prvom kolu kvalifikacija za Evropsku ligu. Svaki pojedinac nagrađen je sa po 2.000 KM.

Pobjedom u subotu protiv Laktaša sa 3:1 Sarajevo se već primaklo gornjem dijelu tabele i sa osam bodova zauzima šesto mjesto sa utakmicom manje.

I Mehmed Janjoš, šef stručnog štaba FK Sarajevo, zadovoljan je trenutnom situacijom u klubu. S obzirom da je na startu sezone bilo dosta problema jasno je da mnogi nisu očekivali ovakav rasplet u "bordo" klubu.

"Mnogo je lakše raditi kada su igrači zadovoljni. Klub je prema njima izmirio sva dugovanja i zaista je situacija u klubu puno bolja nego što se činilo u pripremnom periodu. Ostalo je još da dobiju nagrade za plasman u Evropu i prolazak u treće kolo kvalifikacija za Evropsku ligu. Prema najavama iz kluba, to će biti isplaćeno u decembru. Sada smo potpuno fokusirani na domaća takmičenja, Kup i Premijer ligu, gdje želimo napraviti što bolji rezultat", rekao je Janjoš.
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

ultra@rajvosa
Kontakt:

Post Postao/la ultra@rajvosa » 15 sep 2009, 14:31

Sigurno najbolji igrač subotnjeg duela Premijer lige BiH na Koševu u pobjedi Sarajeva nad Laktašima bio je Almir Pliska, kojeg navijač zovu jos Bolt.
Ovaj brzonogi napadač Sarajeva, pravio je pravu pometnju u odbrani Lakataša., a sa dvije asistencije bio je najzapaženiji fudbaler u bordo dresu.

"Od početka smo im nametnuli svoj ritam i ni u jednom trenutku nije dolazilo u pitanje ko će na kraju slaviti. Zadovoljan sam svojim nastupom, jer sam imao i dvije asistencije, a nadam se da je i trener zadovoljan mojim učinkom. Veliko ohrabrenje smo imali i povratkom Alena Škore i iznimno mi je drago što je odmah uspio postići pogodak", kaže Pliska za SportSport.ba.

Sarajevo već sutra igra utakmicu Kupa BiH, a protivnik im je niželigaš iz Hadžića ekipa Radnika.
Ovaj brzonogi napadač očekuje da bude u timu od prvog minuta i siguran je u prolaz svog tima.

"Sigurno je da smo favoriti i uz ozbiljan pristup, ne bi trebali imati većih problema. Nadam se da ću opet početi utakmicu od prvog minuta i obećavam da neću razočarati, a imam osjećaj da ću postići i pogodak".

Bordo momčad nije krenula u prvenstvu onako kako su očekivali. Ali, sada su sigurni da su se vratili u pravu formu.

"Sigurno da nismo bili zadovoljni kako smo počeli i imali smo dva kiksa na svom terenu. Sigurno da ćemo sada se vratiti u gornji dio tabele i tu mislimo i ostati. Slijedi nam teško gostovanje u Trebinju, kod Leotara koji je uvijek nezgodan na svom terenu. Ipak, mislim da imamo kvalitet da i tamo pobjedimo, tako da se nadam ćemo donijeti sva tri boda u Sarajevo", rekao je jedan od najbržih fudbaler Premijer lige Almir Pliska.

ultra@rajvosa
Kontakt:

Post Postao/la ultra@rajvosa » 15 sep 2009, 18:41

Dvije uvezane domaće pobjede podigle su moral fudbalerima Sarajeva. Nakon Travnika (2:1), na Koševu su pali i Laktaši (3:1) u jedinoj domaćoj utakmici ove sezone u kojoj navijači bordo tima nisu morali strepiti za pobjedu. Sarajevo opet liči na onu ekipu koja je prošle sezone izborila Evropu i tamo napravila odličan posao.

- Odlično nam je došlo pet dana koje smo proveli u Vitezu. Dobili smo svježinu, a uprava je ispunila obećanje i ispoštovala sve obaveze prema nama. Moral se povisio i odmah se vide rezultati na terenu. U svlačionici ponovo vlada dobra atmosfera. Željeli smo pobjedu nad Laktašima, brzo smo dali dva gola i završili posao - kaže Adis Jahović, jedan od strijelaca u subotnjem meču.

Za bordo tim nema odmora. Već sutra na Koševo dolazi Radnik iz Hadžića u utakmici šesnaestine finala Kupa BiH, koju, s obzirom na to da se igra samo jedan meč, Sarajevo želi dobiti.

- Mora se pobijediti. Prvi nam je cilj ove sezone da izađemo u Evropu, a taj put vodi i preko Kupa BiH. Ne znam mnogo o Radniku. Do sada nismo mnogo obraćali pažnju na njih, ali treba odigrati kao da nam dolazi Zrinjski, maksimalno ozbiljno i profesionalno - govori Jahović.

Protiv Radnika Sarajevo će biti jače za Emira Janjoša, kojem je istekla suspenzija, dok je nastup Alena Avdića pod upitnikom.

Bolja liga

Jahović kaže da i pored dva domaća kiksa situacija u kojoj je Sarajevo uopće nije loša.

- Ostali mečevi ponudili su dosta dobre rezultate po nas. Samo je Borac odmakao, ali borit ćemo se da ih stignemo. Ove sezone liga je bolja, a prema dosadašnjim rezultatima, očito je da se i suđenje popravilo - smatra Jahović.

krcko
Kontakt:

Post Postao/la krcko » 15 sep 2009, 19:01

Nek nam je uprava dala izvjestaj o blagostanju u klubu,sto se finansija tice.Da je bogdo srece to bi se podrazimjevalo a ne da na sva zvona zvone o izmirenim potrazivanjima.Haj bar mi je drago zbog igraca,momci su zasluzili svaku marku.

johnnyHZ
Kontakt:

Post Postao/la johnnyHZ » 15 sep 2009, 19:16

kome ba oni petljaju majko mila...pa prosle sezone su izmirivali dugove,ove sezone izmiruju dugove.....i opet nisu do kraja izmiriili a 400 000 dobili....halo ba kome to ...........
putovanja velikim dijelom finansiraju centrotrans fds itd i td...tako da je ovo laz,dakle oni placaju jedan dio putovanja ostalo je sponzorstvo....e sad se postavlja pitanje gdje je ostatak para....pa ulaznice same su mogle pokriti sve troskove putovanja,sve plate igracima i dugovanja....i da im ostane.....pa sta oni misle da je neko vesla siso....Boze samo da je otjerati ovu gamad ojj pa sta je ovo u oci lazu

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: crnehorde, Ferroviere1987, Hajdeee, miguelramos, Morpheus, Pena i 27 gostiju.