FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
38
23%
2. Borbu za Evropu
83
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
20
12%

Ukupno glasova: 167

Brkooo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Brkooo » 20 avg 2023, 21:26

SudoHusika je napisao/la:
20 avg 2023, 18:33
Azzuri je napisao/la:
20 avg 2023, 18:15
Fun fact..Karlo Kamenar je bolji vezni od Rustemovica, Bibera i Turanjanina skupa..ne znam kako su se napravile tolike greske s dovodjenjem igraca u vezi..
Nisu se napravile greške, to je naša realnost trenutno jer nemamo za kifle. Budžet za plate prvog tima je i ove sezone mizeran, tj manji nego mjesečna izdvajanja za reprograme dugova.
Teško je svake sezone ugrabiti 2 kapitalca koja bi igrala za siću kao što je bio slučaj sa Santosom i Hodžićem.
Ako nemamo novac za pojacanja, zasto onda dovodimo i bacamo novac za panjeve poput Turunjanina?
Doveli smo 3 igraca u vezi za koje je Dado spoj Xavija i Inieste a zalosnije je to da sa Dadom sad ciganisemo. Zar ne bi bilo bolje da smo bili samo gram pametniji pa doveli ovog Besagica i sad Sadikovica, pa da u vezi onda imamo Mekica, Cosica, Sadikovica i Besagica, da onda u konacnici imamo brzu i bolju vezu. Uz ovo, jedno brzo lijevo krilo(a ne spori Allyson) i napadac za prvih 11 i imas ekipu koja moze izboriti evropu.

Evo vidi primjer za Amoaha, za par mjeseci moze otici dzaba. Umjesto da se na kraju prosle sezone, sjelo sa njim i popricalo o novom ugovoru i da se znalo na cemu smo, mi sve rjesavamo 5 do 12 i sad opet zavisimo od dobre volje igraca i njegovih menadzera. Svi igraju za novac, niko ne igra iz ljubavi.

Mene ovo sad podsjeca puno na onu sezonu sa Odovicem kad smo izbacili Ferenc, kad smo svi bili zaneseni evropom pa onda kad su otisli Bajic, Amir, Kvesa i kad smo doveli uzasne zamjene i sjebali sebi sezonu.
Dobro je napisao @Ljoze, ne mozes uloziti nista a ocekivati nesto. Imamo jos vremena da nesto uradimo i promijenimo stvari, sa minimalno 2-3 pojacanja(igraci koji imaju kvalitet), uz povratak Stilica i Ovcine, imali bi finu ekipu. Ako ne dovedemo pojacanja, najvise ce mi biti zao Basica jer ce se na njemu kola slomiti..

Joseph21
Kontakt:

Post Postao/la Joseph21 » 20 avg 2023, 21:26

MrAmarOsim je napisao/la:
20 avg 2023, 18:12
Joseph21 je napisao/la:
20 avg 2023, 15:17
jointunija je napisao/la:
20 avg 2023, 14:45

Nije Drina isti igrač sad i prije 2 godine.Tad je bio radan,čak i privatno je radio na sebi,učio i poštovao starije.Sad je totalna suprotnost,postao jako sebičan,ne radi na sebi,da ne govorim da je jedan Aco sa 36 kuka došao skoro pa duplo spremniji na prozivku.
Čak mu je stručni štab izvukao analizu primljenih golova gdje je on bio direktan krivac,objasnili mu kako i šta mora da radi da bi popravio nedostatke,ali džaba.Čak je bilo upita nekih za njega,umjesto da grize i radi na sebi…
Do dolaska Coce, Vrhovac i Aco su bili stoperi, Drina i Vrhovac su poceli, ali je Aco uletio umjesto drine.
Vrhovac odlazi u septembru 21, Coca dolazi u januaru 22.
Hoćeš reći da smo septembar, oktobar, novembar i jednu tekmu u decembru igrali jedino sa Acom na štoperu? Ne bih rekao.
Vrhovac otisao u januaru 2022, sta ti je

Nije igrao zadnju tekmu protiv sirokog (zatvaranje prve polusezone), osim te sve je druge igrao i otisao u januaru,kada je dodao Coca
Najbolji je on, on je šampion !
🔵⚪🔵⚪

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 avg 2023, 00:29

Nije vam ovo želim želiš, to vam je gore na Kobiljoj glavi.

Mnogo toga se mora poklopiti pa da Željo dovede igrača, od finansija pa do dužine trajanja ugovora. Ne tako davno je Budućnost dala tri puta veću platu igraču sa kojim smo pregovarali.

Ovčina i Ćosić su se za sad pokazali kao pojačanja, a po meni i Dubačkić.

Treba još malo vremena da vidimo šta znaju Biber, Turanjanin, Alison i Al Jaber.

Vidim da neko očekuje da ne dovedemo tri igrača, nego da taj novac zbirno uložimo u jednog. Vođeni tom logikom, na kraju bi imali 18 igrača u rosteru i sezonu bi završili sa pet kadeta. Pored toga bi imali nekoliko igrača sa mnogo većim primanjima, a to u ovoj situaciji ne bi bilo baš pametno.

Sviđalo se to nekome ili ne, ova Uprava ima jasno definisan budžet za igrački kadar i od toga se neće odstupiti ni milimetar, ni zbog Dade, a Boga mi ni zbog Cristiana Ronalda. Kome se ne sviđa neka preskoči ovu sezonu, a posebno neka se mane menadžerisanja i kako bi on to bolje uradio.

Ne valjaju Drina, Rustemović, Turanjanin, Beća, Biber, Gasal, Drljo, Alison, itd. Najbolje bi onda bilo raskinuti ugovore sa njima, osloboditi novac i dovesti dva igrača, pa ćemo u rosteru imati 18 igrača i u novembru će Bekrić, Bašić, Alihodžić i dva kadeta na teren.

Da pojasnim, ne možeš u rosteru imati 25 kvalitetnih igrača. Trenutno ne.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 21 avg 2023, 05:57

Virtu4l je napisao/la:
21 avg 2023, 00:29
Nije vam ovo želim želiš, to vam je gore na Kobiljoj glavi.

Mnogo toga se mora poklopiti pa da Željo dovede igrača, od finansija pa do dužine trajanja ugovora. Ne tako davno je Budućnost dala tri puta veću platu igraču sa kojim smo pregovarali.

Ovčina i Ćosić su se za sad pokazali kao pojačanja, a po meni i Dubačkić.

Treba još malo vremena da vidimo šta znaju Biber, Turanjanin, Alison i Al Jaber.

Vidim da neko očekuje da ne dovedemo tri igrača, nego da taj novac zbirno uložimo u jednog. Vođeni tom logikom, na kraju bi imali 18 igrača u rosteru i sezonu bi završili sa pet kadeta. Pored toga bi imali nekoliko igrača sa mnogo većim primanjima, a to u ovoj situaciji ne bi bilo baš pametno.

Sviđalo se to nekome ili ne, ova Uprava ima jasno definisan budžet za igrački kadar i od toga se neće odstupiti ni milimetar, ni zbog Dade, a Boga mi ni zbog Cristiana Ronalda. Kome se ne sviđa neka preskoči ovu sezonu, a posebno neka se mane menadžerisanja i kako bi on to bolje uradio.

Ne valjaju Drina, Rustemović, Turanjanin, Beća, Biber, Gasal, Drljo, Alison, itd. Najbolje bi onda bilo raskinuti ugovore sa njima, osloboditi novac i dovesti dva igrača, pa ćemo u rosteru imati 18 igrača i u novembru će Bekrić, Bašić, Alihodžić i dva kadeta na teren.

Da pojasnim, ne možeš u rosteru imati 25 kvalitetnih igrača. Trenutno ne.
Ja bih samo da udarim pecat
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 21 avg 2023, 08:12

Brkooo je napisao/la:
20 avg 2023, 21:26
Azzuri je napisao/la:
Fun fact..Karlo Kamenar je bolji vezni od Rustemovica, Bibera i Turanjanina skupa..ne znam kako su se napravile tolike greske s dovodjenjem igraca u vezi..
Nisu se napravile greške, to je naša realnost trenutno jer nemamo za kifle. Budžet za plate prvog tima je i ove sezone mizeran, tj manji nego mjesečna izdvajanja za reprograme dugova.
Teško je svake sezone ugrabiti 2 kapitalca koja bi igrala za siću kao što je bio slučaj sa Santosom i Hodžićem.
Ako nemamo novac za pojacanja, zasto onda dovodimo i bacamo novac za panjeve poput Turunjanina?
Doveli smo 3 igraca u vezi za koje je Dado spoj Xavija i Inieste a zalosnije je to da sa Dadom sad ciganisemo. Zar ne bi bilo bolje da smo bili samo gram pametniji pa doveli ovog Besagica i sad Sadikovica, pa da u vezi onda imamo Mekica, Cosica, Sadikovica i Besagica, da onda u konacnici imamo brzu i bolju vezu. Uz ovo, jedno brzo lijevo krilo(a ne spori Allyson) i napadac za prvih 11 i imas ekipu koja moze izboriti evropu.

Evo vidi primjer za Amoaha, za par mjeseci moze otici dzaba. Umjesto da se na kraju prosle sezone, sjelo sa njim i popricalo o novom ugovoru i da se znalo na cemu smo, mi sve rjesavamo 5 do 12 i sad opet zavisimo od dobre volje igraca i njegovih menadzera. Svi igraju za novac, niko ne igra iz ljubavi.

Mene ovo sad podsjeca puno na onu sezonu sa Odovicem kad smo izbacili Ferenc, kad smo svi bili zaneseni evropom pa onda kad su otisli Bajic, Amir, Kvesa i kad smo doveli uzasne zamjene i sjebali sebi sezonu.
Dobro je napisao @Ljoze, ne mozes uloziti nista a ocekivati nesto. Imamo jos vremena da nesto uradimo i promijenimo stvari, sa minimalno 2-3 pojacanja(igraci koji imaju kvalitet), uz povratak Stilica i Ovcine, imali bi finu ekipu. Ako ne dovedemo pojacanja, najvise ce mi biti zao Basica jer ce se na njemu kola slomiti..
Ja bih samo štambilj da ošinem :kafa:
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 21 avg 2023, 08:25

Brkooo je napisao/la:
Azzuri je napisao/la:

Napisao je @virtual haman ono što i ja mislim. Uprava ima taj neki kolosijek (kakav god da je, neka svako procijeni za sebe) od kojeg neće da odstupaju i to je to. A taj kolosijek se tiče i visine plate radi održavanja balansa kao i visina ukupnog budžeta za prvi tim.
Ti brojčano moraš imati dovoljno igrača da ne bi došao u situaciju da juniore i kadete pozivaš.
Dado mi je tu malo nejasan, ponaša se kao da ne zna kakva je situacija.
Za Amou, kao i za svakog igrača kojem se bliži kraj ugovora, se slažem. Čim ti ne počneš priču oko produženja ugovora na vrijeme, od toga nema ništa. Sve strane budu nezadovoljne - klub gubi igrača na kojem je planirao zaraditi neke pare, igrač nema motivacije da odradi ugovor do kraja i to ti je pat pozicija.
Da je SD mogao možda malo bolje, prihvatam. Ali teško je biti SD kad ti je budžet za plate manji od budžeta za reprograme.
Željezničar za život cijeli!

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 21 avg 2023, 09:30

Mi isto ko da smo zaboravili kakva je finansijska situacija. Sa nekvalitetom koji imamo Bašić improvizuje, pokušava. Nekad će ro upalit, nekad neće. Jednom prilikom je rekao da nam nedostaje intenziteta i da još uvijek ne možemo očekivati da se ekipe nama prilagođavaju. Izgubili smo od posušja, biće još ovakvih utakmica. Ono što je do nas da dolazimo na utakmice, dajemo podršku, da skupljamo bodove makar kući. Sa strane šta donesemo, dobro i jest. Ne zanosimo se bez potrebe. Bašić je trener koji voli improvizovati (da ne kažem mudrovati), i trebamo ga prihvatiti kao takvog. Koliko će igrači moći odgovoriti, pitanje je. Hajmo dobit TC pa šta bude dalje

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 21 avg 2023, 09:39

21 avg 2023, 08:25
Brkooo je napisao/la:

Napisao je @virtual haman ono što i ja mislim. Uprava ima taj neki kolosijek (kakav god da je, neka svako procijeni za sebe) od kojeg neće da odstupaju i to je to. A taj kolosijek se tiče i visine plate radi održavanja balansa kao i visina ukupnog budžeta za prvi tim.
Ti brojčano moraš imati dovoljno igrača da ne bi došao u situaciju da juniore i kadete pozivaš.
Za Amou, kao i za svakog igrača kojem se bliži kraj ugovora, se slažem. Čim ti ne počneš priču oko produženja ugovora na vrijeme, od toga nema ništa. Sve strane budu nezadovoljne - klub gubi igrača na kojem je planirao zaraditi neke pare, igrač nema motivacije da odradi ugovor do kraja i to ti je pat pozicija.
Da je SD mogao možda malo bolje, prihvatam. Ali teško je biti SD kad ti je budžet za plate manji od budžeta za reprograme.
Podignut je budžet SD-u za igrače,to treba istaći,a igrači su dobili sve premije i bonuse za plasman u Evropu i prolazak dalje,ogromna cifra,plate uredne,tako da priča kako se nema,nisam baš siguran.
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 21 avg 2023, 09:58

jointunija je napisao/la:
21 avg 2023, 09:39
21 avg 2023, 08:25
Brkooo je napisao/la:

Podignut je budžet SD-u za igrače,to treba istaći,a igrači su dobili sve premije i bonuse za plasman u Evropu i prolazak dalje,ogromna cifra,plate uredne,tako da priča kako se nema,nisam baš siguran.
Za podizanje budžeta za igrače nisam siguran.
Igrači su maksimalno ispoštovani od strane kluba prošle sedmice. Svaka čast stvarno.
Željezničar za život cijeli!

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 21 avg 2023, 10:00

Ptica na grani zna da ako hocemo ponovo “izlet” u eVropu moramo dva do tri pojacanja dovesti.
Nije fer prema Basicu koji u svakom intervju ili izjavi naglasi da nam trebaju 2-3 pojacanja ali sta je tu je radimo na tome.
Onda isto kod Mustafe rece svaki prelazni rok 2 pojacanja minimum, ne prinove želi.

Kad je vec tako solidan trener (ali vidjeli smo i greske npr Pos) onda mu daj barem 2 pojacanja.
Svi su govorili trebaju nam 2 pojacanja uz to da ostane santos i hodzic.
Ovi otisli za nulu, mi jesmo doveli dva pojacanja (Ovcina i Cosic) samo otisli su santos i Armin koji su bili 30% ekipe.
Znaci u minusu smo.
Jasar mora igrati. Vrlo lose od Basica (kojeg postujem i podrska) da stavi Cosica na tu poziciju i lik gresku za greskom on nije reagovao sve do pol.
Amoah na ceneru nikako, ionako je sebican ali barem po krilu nesto uradi ovako nista.

Sta je sa Stilom? Nas najbolji igrac prosle sezone. Nije valjda za par mjeseci nakon tog izlapio kaj Rifet.
Stila treba da moze podvaliti loptu za Krpica i Haracica.

2-3 pojacanja za eVropu ili igramo toplo-hladno, vitamini proteini onda benzos da te smiri.

Pljuje Stefan Bekriju ko papak neki fuj. Tuzba nego sta.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Ganola1921
Kontakt:

Post Postao/la Ganola1921 » 21 avg 2023, 11:19

Pored tuzbe od strane suda, treba mu i noge polomit od strane ulice, onako, da je svjestan s kim se zajebava.

drzgemboadislic
Kontakt:

Post Postao/la drzgemboadislic » 21 avg 2023, 11:29

Ganola1921 je napisao/la:
21 avg 2023, 11:19
Pored tuzbe od strane suda, treba mu i noge polomit od strane ulice, onako, da je svjestan s kim se zajebava.
mislis nogice?
uvreda je za ono reci noge

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 21 avg 2023, 12:23

Jel Turanjanin igra za manju platu nego sto je Hajdareivc igrao
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Urban90
Kontakt:

Post Postao/la Urban90 » 21 avg 2023, 12:38

Jedan poraz i odmah negativa, mi smo ekipa koja ce igrati toplo hladno. Za prave rezultate treba i kvalitetnih igrača, idemo od utakmice do utakmice.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 21 avg 2023, 13:01

Urban90 je napisao/la:
21 avg 2023, 12:38
Jedan poraz i odmah negativa, mi smo ekipa koja ce igrati toplo hladno. Za prave rezultate treba i kvalitetnih igrača, idemo od utakmice do utakmice.
Bas to. Bibera su svi hvalili u evropskim utakmicama i cudili se kako je takav igrac bio rezerva u Igmanu.
A gledaj sad, prva losija utakmica i odmah ga tjeraju iz kluba.
Kad malo bolje skontam, nismo mi nista bolja sredina od kona, pogani smo isto ko i oni...
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Pririsak
Kontakt:

Post Postao/la Pririsak » 21 avg 2023, 13:09

Pa ovi sto tjeraju i jesu kone ili su dobili taj njihov mentalitet na ovom forumu.

95% navijaca nema ovakvo misljenje kakvo se ovdje prezentira. Ovaj forum je postao poligon za bolesnike koji misle da preko foruma mogu narusiti atmosferu.

Zvornicka
Kontakt:

Post Postao/la Zvornicka » 21 avg 2023, 13:24

20 avg 2023, 18:26
Ja rekoh šta se desilo prije godinu i po, i neki opet voze li ga voze.
MOMKA JE SABLJA KLUPIRO JER SE HTIO IGRATI AUTORITETA NA MALIĆU, SUBAŠIĆU, DRINI, ODNOSNO MOMCIMA SA PO 20 I 21 GODINOM U TOM TRENUTKU. DA TI ODRADIŠ SA TADA 19 GODINA ODLIČNU POLUSEZONU, DOBIJEŠ EPITET DOBROG MLADOG IGRAČA I DA TE NA KRAJU KLUPIRA TRENERSKI MAG JER MU JE ĆEJF DA MU IGRA HAVER KOJI TREBA U PENZIJU ZA MAKSIMUM DVIJE GODINE, NEMA TOG IGRAČA U OVOJ DRŽAVI KOJI NE BI STAGNIRAO I ZNAČAJNO OPAO KVALITETOM.
Jest eto, Sablja kriv jer ovaj blage veze nema i sto vise zara i zelje ima u Stilicu i Kosoricu nego u momku koji 21 godinu ima.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 21 avg 2023, 13:33

Zvornicka je napisao/la:
21 avg 2023, 13:24
MOMKA JE SABLJA KLUPIRO JER SE HTIO IGRATI AUTORITETA NA MALIĆU, SUBAŠIĆU, DRINI, ODNOSNO MOMCIMA SA PO 20 I 21 GODINOM U TOM TRENUTKU. DA TI ODRADIŠ SA TADA 19 GODINA ODLIČNU POLUSEZONU, DOBIJEŠ EPITET DOBROG MLADOG IGRAČA I DA TE NA KRAJU KLUPIRA TRENERSKI MAG JER MU JE ĆEJF DA MU IGRA HAVER KOJI TREBA U PENZIJU ZA MAKSIMUM DVIJE GODINE, NEMA TOG IGRAČA U OVOJ DRŽAVI KOJI NE BI STAGNIRAO I ZNAČAJNO OPAO KVALITETOM.
Jest eto, Sablja kriv jer ovaj blage veze nema i sto vise zara i zelje ima u Stilicu i Kosoricu nego u momku koji 21 godinu ima.
Drina je najbolji stoper i drzavi do 21 godine i moze neko da se ljuti ili ne i da hejta, boljeg stopera nema.
Protiv Nefcija prvu utakmicu je izuzev gola maestralan bio.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 21 avg 2023, 13:36

bhsport je napisao/la:
21 avg 2023, 13:33
Zvornicka je napisao/la:
21 avg 2023, 13:24
Drina je najbolji stoper i drzavi do 21 godine i moze neko da se ljuti ili ne i da hejta, boljeg stopera nema.
Protiv Nefcija prvu utakmicu je izuzev gola maestralan bio.
De bolan :tokralju: :rol:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 21 avg 2023, 13:41

Zna li iko sta je sa Stilom, kad bi se mogao vratiti?
1921

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.