Ako nemamo novac za pojacanja, zasto onda dovodimo i bacamo novac za panjeve poput Turunjanina?SudoHusika je napisao/la: ↑20 avg 2023, 18:33Nisu se napravile greške, to je naša realnost trenutno jer nemamo za kifle. Budžet za plate prvog tima je i ove sezone mizeran, tj manji nego mjesečna izdvajanja za reprograme dugova.
Teško je svake sezone ugrabiti 2 kapitalca koja bi igrala za siću kao što je bio slučaj sa Santosom i Hodžićem.
Doveli smo 3 igraca u vezi za koje je Dado spoj Xavija i Inieste a zalosnije je to da sa Dadom sad ciganisemo. Zar ne bi bilo bolje da smo bili samo gram pametniji pa doveli ovog Besagica i sad Sadikovica, pa da u vezi onda imamo Mekica, Cosica, Sadikovica i Besagica, da onda u konacnici imamo brzu i bolju vezu. Uz ovo, jedno brzo lijevo krilo(a ne spori Allyson) i napadac za prvih 11 i imas ekipu koja moze izboriti evropu.
Evo vidi primjer za Amoaha, za par mjeseci moze otici dzaba. Umjesto da se na kraju prosle sezone, sjelo sa njim i popricalo o novom ugovoru i da se znalo na cemu smo, mi sve rjesavamo 5 do 12 i sad opet zavisimo od dobre volje igraca i njegovih menadzera. Svi igraju za novac, niko ne igra iz ljubavi.
Mene ovo sad podsjeca puno na onu sezonu sa Odovicem kad smo izbacili Ferenc, kad smo svi bili zaneseni evropom pa onda kad su otisli Bajic, Amir, Kvesa i kad smo doveli uzasne zamjene i sjebali sebi sezonu.
Dobro je napisao @Ljoze, ne mozes uloziti nista a ocekivati nesto. Imamo jos vremena da nesto uradimo i promijenimo stvari, sa minimalno 2-3 pojacanja(igraci koji imaju kvalitet), uz povratak Stilica i Ovcine, imali bi finu ekipu. Ako ne dovedemo pojacanja, najvise ce mi biti zao Basica jer ce se na njemu kola slomiti..